Fua o le gaosiga

Euphorbia laʻau paʻepaʻe: faʻalelei o tausiga ile

Amataina o fugalaau fugalaau, na o le amata amataina o a latou aoina, amata ona tilotilo totoa i le "laina" a latou paaga masani. E masani lava, o le filifiliga e pau i luga o laau faigofie-e tausi lelei ia "faamagalo" e amata nisi o mea sese. O se tasi o nei meaola o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o se tasi lea o fugalaau masani a le aiga. Sei o tatou vaai pe faapefea ona tupu se tagata lelei i luga o lona windowsill.

Faʻamatalaga

O lenei fugalaau e tele igoa - i tagata e masani ona taʻua o se faʻi, pama po o le cactus. E le o se mea e ofo ai, ona o le tamaitai paʻepaʻe sinasina na sau mai ia i matou mai le la goto o Madagascar. Afai e te tilotilo totoa i le laau, o le a iu lava ina manino pe aisea ua maua uma ai nei igoa "igoa tauvalaau" euphorbia.

O le aʻa i se mea e sili ona eleelea, o le tino e sili atu ona manifinifi, ae aʻo latalata atu i le ape ape amata ona ufiufi, ua taʻua o ni sikulifa (lea e foliga tutusa ai ma le cactus). Mai lea taimi i lea taimi, o le vaivai o loʻo matauina i le vershinka.

O le ae fiafia foi e aoao e uiga i le totoina o laau i totonu o le pitonuu Bolivian, o le taneta, kufeya, sinadenium, syngonium, royal begonia, ripsalis, columneya, pittosporum, xanthosome, aukuba, ginura, codium.
O le matagofie o laumei lanu meamata e aoina i totonu o le laina i luga o le "luga". E le o toe i ai le taimi i lalo, ma e faʻapipiʻi faatasi ma se mea faʻapipiʻi e faʻaleleia ai le "pama". O nisi e matauina faailoga papaʻe pe samasama e totoe mai ia i latou.

E tele taimi e fenumiai ai lenei laina ma le euphorbia o le eleele. E foliga tutusa lava i latou, ae o le "paʻu-paʻepaʻe" e vave ona puʻeina veins oval. O le isi mea iloga o fugalaau lanu paʻepaʻe, ia e foliga mai saʻo i totonu o laʻau laʻau (ae i totonu o "'olo" o loʻo i luga o pupuʻu pupuu). O le taimi vavalalata e amata i le amataga o le tautotogo ma e mafai ona faaauau pea seia oo i le ogatotonu o Aukuso.

E taua! O galuega uma ma ituaiga lanu e na o na totigilima lava e faʻaaogaina - o vaega eleele o le laau e faʻafefe le kulimi suamalie, lea, pe a oʻo mai i le paʻu, e mafua ai le mu ma mafai ona faʻafefe ai le mucous membranes. Mai i manatu lava e tasi e sili atu ona lelei le aua le tuʻuina le ulo ma le euphorbia i le vasega pepe.
O mea teuteu faʻapitoa e le o matauina i le taimi lava e tasi - latou foliga foliga talafeagai i le talaaga o le 'auina mai o' 'exotics', ma e le tele naua e fuga mai.

A maeʻa ona tupu, e amataina le fualaau aina - pusa lautele, afifi, "fatu" fatu. O le mamao o la latou "solaaga" ua lava lea e oʻo atu ai i le isi ipu ma se isi laau. I le maualuga, o lea faʻapupula e oʻo atu i le 1.2-1.5 m (o loʻo i ai foi ni suʻega e lua-mita). O fuainumera e lelei, ae o loʻo i ai se faʻamaumauga e tasi e tatau ona manatuaina muamua aʻo leʻi faʻatau fatu poʻo se fugalaau atoa: o lenei meaola e vaivai ona aʻa, ma e masani ona "taoto" i totonu o se ogaumu loloto, o nisi taimi e sui ai le pusa i se lapoʻa tele.

Tulaga tuputupu ae

Mo le manuia o le fatuina o fatu e manaʻomia ai nisi tulaga. Euphorbia e tusa ai ma lenei tulaga e le o faʻaalia ai soʻo se faʻaopoopoga, ae o nisi taimi o mea o loʻo i ai i le "tupulaga laiti" e taua lava le manatuaina. Matou te lisi mea taua.

Lulu

E manaʻomia e tamaʻitaʻi lauulu paʻepaʻe sinasina faʻafefeteina le manaʻomia o le vevela.

O le maualuga o le vevela e + 20 ... +23 ° C. Mo le pito i luga "tapulaa" e ave +25 ° C, faatasi ai ma se umi umi i le vevela o tulaga, fatu, "kalu", ma i tagata matutua o laau e amata ona vego. +18 ° C o le a talafeagai foi mo masina o le taumalulu. O se fugalaau tumau e ola e aunoa ma ni taunuuga faapitoa ma puupuu +15 ° C, ae o le numera laʻititi i luga o le thermomita ua leva ona lamatia mo lea (ma e le tatau foi ona e faʻaaogaina le "faʻamalosi").

E te iloa? I le lalolagi e tusa ma le 2000 ituaiga o euphorbia. O le tele oi latou e mafai ona maua i Madagascar - o le tau i le lotoifale e lelei mo le 'auvaʻa "vao".

Faʻamamaga o le ea

O sui o lenei vasega ua talia lelei le "potu" mafiafia ma latalata i maʻa poʻo mea vevela - i le natura, e le faaleagaina foi le afaina ona o le tele o le ea fou. Ae o le tuʻuina o le ulo i tafatafa o le mea vevela e le aoga lava: o le auala lea e mafai ai ona e faʻamago le eleele.

I le tautotogo, e pei o le mafanafana, e mafai ona e faʻatulagaina vaalele. Malosiaga i fugalaau mo ni nai itula tuʻu i luga o le loggia poʻo le pusa. O sea faiga faigofie e iai se aafiaga lelei i le tuputupu aʻe, "faʻasese" le sua i totonu o le aʻa.

Malamalama

E leai se "faʻanoanoa" i le vaega o le pulega malamalama.

O mea e manaʻomia e faigofie lava:

  • e tatau ona tuʻuina atu le tele o le malamalama (aʻo faʻaitiitia le lamatiaga o le malamalama i le susulu o le la, lea e susunuina i luga o lau);
  • e le manaʻomia le i ai i totonu o ata. O le totogi, e le o se faʻalavelave;
E taua! O le malosi malosi o le lamepa ma le galue malosi e mafai ona susunuina na o ni pupu peni. O le malamalama faalenatura e sili ona lelei.
  • Lelei pe afai o le moli o le a fetuutuunai "taimi masani." O le mea lea, i le taumafanafana, e mafai ona ave le ulo i totonu o le togalaau, e ufitia mai le la, pe na o le tuʻuina o le laau i lalo o se laau. Mai ia Oketopa ia Mati, latou te taumafai e suʻe le moli mo ni nai itula - tumau i le filemu, euphorbia i le tautotogo o le a faafetai ia te oe ona o lona tuputupu ae vave ma le lanu paʻu o laulaau.
Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai e liliu le ipu i aso uma. O lenei mea o le a sili atu le faʻamalamalamaina o vaega uma o fugalaau.

Soo

Faatasi ai ma le sauniuniga o le sui e mafai ona taulimaina soo se mea. O le eseesega o ituaiga eseese ua talia lelei uma i luga o eleele ua saunia mo le suavai ma i luga o vailaʻau lautele o loʻo faʻatau atu i faleoloa.

Faʻafefiloi fale e masani lava ona faia e tusa ai ma vaega nei:

  • o le auala sili ona faigofie o le "faʻafefiloi" le faʻatau o eleele ma le oneone i le ratio 2: 1;
  • O le eleele sili ona malu e taua o le "aoina mai" mai le oneone mama, oneone lanu ma le peat, na maua i tutusa tutusa. I le siaki ua uma ona maua, faʻaopopo i ai ni nai meatau o le malala lelei (naʻo laupapa e talafeagai).
Leai se mea e sili atu ona taua le afifiina. Mo le masalosalo ma lona laʻau vaivai, o se ipu lautele poʻo se ipu e manaʻomia. Ia, pe a faʻapea e faʻamafola.

E te iloa? Spurge na faʻapipiʻi faʻataʻitaʻiga faʻapitoa vailaʻau faʻataʻitaʻi. O lenei mea e mafua ona o ona "manaoga" oona, o le tuueseeseina lea e manaomia ai togafitiga talafeagai. E mautinoa lava o le "togafitiga" na tutupu mai nei laau i le taimi o lo tatou vaitaimi, ma o le au Nubian na avea ma paionia i lo latou faamaloloina.
Manatua ma alavai. E tatau ona manava le eleele, ma o le susu e le tatau ona paʻu mo le umi. O nei mea uma e mafai ona foia e ala i le ave o se fagu ma se pu ile pito i lalo. A o latou tuputupu ae, tele laau toto "toe sulu" i totonu o koneteina ma maa lapopoa lapoa ua faataatia i le pito i lalo, lea e avea ma se counterweight - e aunoa ma na mea, atonu e le mafai e le aʻa aʻa ona tuu le lanu lanumeamata.

Tofiga

O le masani masani o le gaosia mai fatu.

O le faagasologa atoa e foliga faapenei:

  • O fatu e aoina mai le tau o le autumn e teuina i se nofoaga malulu mafanafana ma le lelei o le ea.
  • I le amataga o Mati, e mafai ona e amata sauniuni. O mea e gaosia i le fatu e itiiti lava le eleele, o le mea lea e faigofie ai ona "tipi" le pusa mafiafia (e mafai lava ona taofi le fua).
  • E totoina le mea totino i eleele palapala, alu i lalo e 4-5 mm. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea manifinifi lea o le a tuleia ai fatu ile eleele. E masani lava ona lafoina i totonu o se ulo, e masani lava ona sausau i se palapala o le palapala poo le oneone o le mafiafia e tasi.
  • A maeʻa lena, ona ufiufi lea o le koneteina i se ata mo le 12-14 aso, ma tuʻuina atu i se tulimanu malulu, e le faʻagaloina e faʻafeʻeneʻeneʻi le sprayer (ae le o le faʻafeinu, pe'ā manaʻomia).
  • Ona sosoo ai lea ma le "siitia" i le windowsill. I le vaiaso lona tolu talu ona totoina, o paʻu e mafai ona sasaa ese o le a le fiafia.
  • A oʻo ina latou malosi atili, ona faia lea o se togi, ma o le a faʻalauteleina le faʻapotopotoga uma e vavae ese ipu.
E ui lava i le faigofie o lenei metotia, ae o le toatele e agai i luma i se taumafaiga e laveai le taimi e ala i le faʻaaogaina o le autumn i le fausiaina o feʻau e faʻaaogaina ai fatuga.
E taua! Faʻatauina o palapala i totonu o le faleoloa, faʻalogo lelei i le faailogaina. Mo mea e gaosia i le fale e te manaʻomia ni mea e masani ai, o le elemene (pH) o loʻo iai i le va o le 5-6 iunite.
I le faʻatulagaina o le taimi e amata ai ona pusa pusa, o koneteina e tumu i le mea e tuʻuina i tafatafa o le ipu "autu".

O fatu na i ai iina e maua ai fualaau lea e naʻo le taimi e faʻapipiʻiina i isi nofoaga.

O le tausia lelei oi latou e foliga tutusa ma le auala masani o fatuga ma le mea e tasi e tatau ai ona tuʻuina atu se auala sili atu le malu o le malamalama ma le vevela.

E le maua ni leaga leaga i le faapipiiina:

Plumeria, Brugmancia, Surfynia, Azalea, Chrysanthemum, Geyher, Dicenter, Petunia, Streptocarpus, Heather o loʻo faʻalauiloaina foi e ala i le vaʻaia.
  • E amata mai i le amataga o le taumafanafana, o le a tuputupu ae malosi fua. E tatau foi ona vavaeeseina.
  • Faʻaaogaina se naifi po o seleulu, vavae ese mea sili ona malosi. O le latalata i le ogalaau, o le lelei. E manaʻomia le faʻasaga o le tasi, o "fuaitau" faaopoopo o le tipi e sili ona leaga mo le laau ma le "stepson" lava ia.
  • O ia gaioiga e tuʻu i totonu o se fagu ma vai mafanafana. E tusa o se aso mai ia i latou o le a faʻafefe ai le sua manogi.
  • Ona aveeseina lea ma togafitia "manua" o le carbon carbonated.
  • A maeʻa lenei faʻatonuga, ona tuʻu lea o le fatu i totonu o le fagu e tasi mo ni nai aso (ia mautinoa e suia le vai). Afai o se mea itiiti, e le afaina - o se tali masani lea.
  • A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona totoina i totonu o le mea oneone ma oneone. O nei mea uma e faia i le vevela o le + 20 ... +24 ° C. O le masina muamua o le laau e taumafai e aua nei faalavelave.

Tausiga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le belozhilchaty euphorbia e iloga i le mausali ma le le mautonu, lea e faafaigofie ai le tausiga o se fugalaau e ola i tulaga masani ile fale. O nei manipulations e lauiloa e tagata uma o loʻo i ai fugalaau i luga o le windowsill, e ui lava o loʻo i ai ni uiga patino.

E te iloa? O se mea e fia iloa ai e le mafai ona iloa e le au fai meaola laau le mea tonu o le kemikolo o le gasegase - o mea o le tele o elemene ma mea e faigofie ona "fetogi" ma se eseesega tele.

Faʻasa

I le tau vevela, o le euphorbia o loʻo ola i se vaʻaiga manaia e faʻamaluluina e ala i le pulupulu 2 (itiiti ifo i le 3) taimi i le vaiaso. Mo ia faamoemoega, e ave le vai i le vevela o le potu (e mafai ona faʻaaoga se vai mafanafana).

O le tau i lenei taimi e tatau ona faʻaauau, ae le tele: e pei o le aufaʻauʻau uma o le itu i saute, o le faʻavavega e matua maaleale lava i le telefoni. E tatau ona "faʻaaogaina" i ni nai taimi ma le tele o le vai, ma ua uma ona e lamatia le amataina o le faagasologa o le pala o aʻa ua vaivai. I le isi itu, e le mafai foi ona aumai le eleele i totonu o le fagu mo le tulaga o le maa na pa'ū - ia siaki soo le laau ma fagu.

I le taimi o le malolo, e faʻaitiitia le suavai. Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, o le fugalaau e lava lea i le masina.

Laʻei pito sili

O le mea lelei sili ona lelei o le a faʻatauina le faʻafefiloi mo le cacti.

O le "fafagaina" masani o laau totō matutua, e amata mai ia Mati. O Mati "togi" e laʻititi ifo i lalo nai lo autu, ae e sili atu ona faʻaaogaina - 2, pe tolu taimi i le masina.

E taua! O ia vaega e pei o ni paʻu paʻu paʻu e fetaui lelei mo le sauniuniga o le meaʻai.
E amata mai ia Aperila, latou te fesuiai i le tasi masina i le masina, lea e toe faia seia oʻo i le masina o Setema. I le taumalulu, o le togafitiga faʻatasi ma se vaifofo o le maualalo o le faʻatonuga o le a lava.

Teuteu

Mo se tagata e alofa, o le fugalaau e vave ona tupu, ma ua uma ona fai mo le 2-3 tausaga talu ona toto, o ona fua amata e mafua ai le popole - pe o le aʻa e mafai ona tatalia gutu malolosi.

I ia tulaga, latou te faʻaogaina le sili ona faigofie o teuteu o pito i luga i se manoa maoaʻe (e le mafai ona faʻaaogaina ni seleulu masani). E sili ona lelei le faia o se mea e tasi e faʻasolosolo ai lenei nofoaga i le malala moli.

O luga o luga latou lava e mafai mulimuli ane ona faʻatinoina, aʻafia i se fagu fou. A o leʻi faia lena mea, o le a le itiiti ifo i le afa aso e alu ai i le vai mafanafana, ma tuʻu le sua.

Aua nei galo e uiga i le teuteuina faaletausaga. A maeʻa le faʻavaivai ma sulu, e tatau ona faʻapuʻupuʻu le eletise i le 13-15 cm.

Suiga

O ia "faaliliuga" e matua faigofie lava, e ui lava o sina faʻafitauli mo ia ituaiga laau. O le mea lea, o le "meaola laiti" ua faatagaina e toe totoina e le sili atu i le 1 taimi i le tausaga, ae o loʻo faʻatulagaina i luga atu o laau matutua 3-tausaga.

O le tekinolosi ua lauiloa i tagata fugalaau fugalaau uma - saunia le eleele, faʻapipiʻi i totonu o se atigipusa fou pe a uma ai le paʻu ma tausi lelei ile uluaʻi masina. I le taimi lea, e sili atu le aua le paʻi atu i le euphoria e aunoa ma le tele o manaʻoga: faatoa faʻaaogaina lava i le siosiomaga fou, ma o le siitia atu i se isi nofoaga e ono afaina.

E te iloa? I le "mea teuteu" e naʻo le 120 ituaiga o tagata na faaaogaina. E na o le 6% o latou aofaiga.
Ae mo le eleele mo le totoina, o lea e sili atu ai le saunia o se "fefiloi" o suauu, oneone ma le paʻu tutusa i vaega tutusa. O se tapenapenaga lelei mo sauniuni, faʻapipiʻi i totonu o le lautele o le ipu, o le a lelei.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ae paga lea, e le faia e aunoa ma latou. O mea sese i le tausiga vave ona aafia ai le tulaga o le fugalaau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau mālūlū poʻo le tele o le faʻamaina e afaina i le lamatiaga o faʻamaʻi, o lona tulaga e tumau mo ituaiga ituaiga o pala. E masani ona taoina ia ituaiga maʻi:

  • Faʻaleagaina grey, lea e amata i le faʻaalia i luga o pou o le osofaʻi paʻu-gutu. O faʻamaʻi faʻamalosia ua vave aveeseina, faʻapipiʻi faʻamalosi i le fafie po o le sima. Afai o lea "taotoga" e le fesoasoani, 0.2% o le "Fundazol" e faaaoga. O se filifiliga - soap-copper solution (2% o le fasimoli a le aiga ua fefiloi ma le 0.2% o le copper sulphate).
  • Paʻu o le paʻu e afaina ai aʻa ma faʻagesegese le alualu i luma. Togafitiga o aʻa ua oti e le maua ai ni taunuuga, ae o tagata o totoe e mafai ona laveaiina i le faamai o le "Ordan" (5 g / 10 l o le vai); "Oxyhoma" (10 g mo le aofaiga tutusa) ma malosi "Vitaros" (2 ml / 10 l i le aofai atoa).
  • Faʻapipiʻiina o se taunuuga o le faʻaaogaina o vai. A maeʻa ona faʻamamāina vaega na aʻafia, o le vaega uma o le eleele o loʻo felafoaʻiina i fofo: "Vectra" (3 ml / 10 l), suauu sulfate (100 g ua uma ona tuʻuina i totonu o le pakete lava e tasi). "Alirin-B" i le ituaiga o laupepa e fesoasoani tele - 2 vaega e lava mo le 1 l o le vai.
Ina ia puipuia lo latou tupuga, ia faia togafitiga puipuia, vaavaai mo le fausiaina o tui ma, pe a tatau ai, ia toe totoina laau. E tele mea e manaʻomia e le faaputuga faaputuga otaota - o lenei tulaga lamatia e masani lava ona taʻitaʻia ai osofaʻiga i manu.
E taua! I le itiiti ifo o le faalavelave i le taimi o le togafitia o se fugalaau e vave ona tali atu. E masani lava ona faʻaalia i se lanu samasama lapopoa o laupepa poʻo le sologa lemu.
O ituaiga Euphorbia belozhilkovogo e iai le puipuiga lelei, ae o loo i ai pea iniseti e faanatinati atu i ai aemaise lava ma le maelega, o lea ua aʻafia ai le tausiga i le fale. Faatasi ai ma i latou e tu i fafo:

  • Laʻau miti, manatuaina o lanu samasama i luga o lau lau. I le matauina o se osofaiga faapea, fufuluina le laau i lalo o se vai vevela. Faʻatagaina le faʻatagaina "Fitoverm" poʻo le "Vertimekom". O togafitiga faifaipea e faia i le maeʻa o le 10 aso (na o le 3 auala).
  • Mealybug, fugalaau sinasina fiafia. A maeʻa ona tapunia le ava muamua, ona suia ai lea o le vaega pito i luga o le eleele, ma o le laulaʻau lanu meamata uma o le a sosolo i Aktar pe tutusa foi i le Agravertin, Intavir poʻo Karate. O le taunuuga o le a maua ai le togafitiga e 4-faʻasologa i vavao o le 7-10 aso.
E te iloa? Ua talitonu tagata popoto o le bioenergy e mafai e le pulupulu ona faapaleni le siosiomaga i totonu o le fale ma puipuia ona tagata mai i talatala eseese.
  • Shchitovka e le taliaina ia fualaau tutusa. E masani ona aveesea e Aktara i se fua faatatau o le 4 g / 5 l o fofo. I le taimi lava e tasi, ua faʻamaligiina le eleele i se mea vaivai - naʻo le 1 g / 10 l le vai. O faʻalavelave ma ala e tutusa ma le "anufe".
Sa matou aʻoaʻoina le auala e ola ai papaʻe ma le paʻepaʻe i le fale. Matou te faʻamoemoe o nei fesoasoani o le a fesoasoani i tagata amata, ma o le fugalaau o le amataga lea o se faʻaopoopoga o aoina o laau toto. Manuia ma lagona manino i aso uma!