Tupe teu

O le lelei o le faʻaogaina o pulu "talo"

O le tausiga o beekeeping o se gaoioiga manaia lea e mafai ona ola mai se mea e fiafia i ai e avea o se punaʻoa sili o tupe maua. Ae ui i lea, e le mafai e tagata uma ona auai i le tausiga o le tausiga o beekeeping ma o le sili atu foi ona latou maua ai. E manaʻomia ai se malamalamaga ogaoga, poto masani, e tatau i se tagata ona fiafia ma le loto atoa i le galuega lea o loʻo ia auai, ma, o le mea taua, ia i ai se malosi faʻaletino, talu ai o mea e maua mai i le beekeeper ma mea faigaluega, faʻapea foʻi ma oloa na gaosia, e iai le mamafa.

O le sulufaʻi "Boa", na atiaeina e Vladimir Davydov, e faʻatautaia ma faigofie ona faʻamautu, ma faʻalelei foi mo pi. O le lavelave o le tautua o lenei fale pipi e laitiiti, ma o le taunuuga, lea e pcheloproduktsiya, ua faamaonia atoatoa ai taumafaiga.

Faamatalaga ma mamanu mamanu

O le "Boa" o se pusa laʻititi laʻitiiti, o lona fa o le tasi o le fa o le faʻavaa o le pusi "Dadan". O nei laupepa e 110 × 280 mm.

E mafai foi ona e faia lau oe lava sulu alpine ma multicase.

Taʻiala "Boa" lautele ma le manifinifi, o le pusa pito i luga o loʻo i ai se taʻavale lea e tuʻu ai le itulagi atoa i totonu o le faʻavaa. E le manaʻomia ni faʻaopoopo faaopoopo i le uaea ona o lona laʻitiiti. O se pepa lauiloa o le honeycomb i lalo o le hive a Tamaanovsky ua vaevaeina i ni vaega se fa e aunoa ma se mea e totoe, o se kuata e le lelei le faia i le "boa".

E te iloa? O se pipi e mafai ona ave se avega 320 taimi lona tele lava, pe a fai e le alu i luga o se mea lamolemole.
Taualuga faia i le plywood poʻo le chipboard, o lana mamanu patino e maua ai se vaʻalele e 30-mm, lea, pe a manaʻomia, o le mafanafana ua faatumuina i le papa faʻafefete. O loʻo tuʻuina atu i ai le pu mo le faʻaleleia o le ea ma le lautele o le 13 mm, e masani lava ona tapunia. Faʻafeiloaʻi le "faamasinoga" e iai le siʻitia o le 375 × 360 × 135 mm. E fetaui lelei ma le 9 laupepa. I le pito i luma o paʻu taitasi o loʻo i ai le maualuga o le mita 19 mita. A tumu le tino atoa i le meli, e mamafa le 12 kilokalama, o le mamafa o le mea leai se tasi e 3 kilokalama. I le pito i lalo o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma tapuni le pu. O le mamanu patino o le pito i lalo e mafai ai e oe ona taulimaina lelei ia siaki, maua ai le ea, e faigofie ai le felauaiga o sulu ma tausi ai iniseti.
E te iloa? O pi e feosofi solo i luga o se taoto, o loʻo i ai le mafiafia o le fale, ma o le ogatotonu - sili atu le tatalaina, faatasi ai ma iniseti e sui ai e le aunoa le isi. Afai e sili atu le vaivai, e tosoina faatasi, ma faʻaititia le lapoa, vevela - faalauteleina. I lenei auala, e pulea e pi ia tausia se vevela e le itiiti ifo nai lo le 24.5 tikeri i totonu o la latou kalapu.
O le mamanu o le sulufaʻi "Boa" e faigofie tele ma i le taimi e tasi e faigofie lava ona faʻaleleia ma manuia mo pi, ma o le mea e sili ona taua, e mafai ona faia i ou lava lima pe'āfai e ia te oe le meafaigaluega saʻo. O le a sili lea ona lelei le filifiliga, talu ai o le tagata tausi pipi, o le na faia le asaga lava ia, na ia suʻesuʻeina ma le maeʻa lana mamanu ma mafai ona faʻafouina e tusa ma ona lava manaoga.

Hive "Boa" ei ai ni vaega taua:

  • e leai ni aluga mo le vevela, po o se podpryshnik, o le laʻitiiti o le faʻavaa ma le faʻatusatusa o le fausaga e mafai ai ona faʻamautu le paleni o le vevela;
  • o le fausaga e aofia ai vaega, lea, pe afai e tatau ai, aveese pe, i se isi itu, faaopoopo, ma o lenei mataupu faavae e mafai ai ona e tausia ia pi i se auala e oo lava i se taimi malulu malulu e le malie le fale pe a suia le vaega;
  • i le taimi o le togafitiga o siaki, lea e faalua pe faatolu i le tausaga, o se fuafuaga faapitoa ua mamanuina e oʻo mai i le laveai, lea e mafai ai ona e aveesea iniseti leaga e aunoa ma le faʻalavelaveina o le siosiomaga atoa;
  • oi latou o loʻo faʻaaogaina le fale o le hiva o le savili e sili atu ona vaeluaina aiga nai lo le gaogao;
  • o le faavaa "Boa" e lava lona lapoa ina ia aua le faʻaogaina ai ni pulou i tua, pe a tatau ona aveese fafine;
  • i le taumalulu, ona o le laʻitiiti laitiiti o le faavaa, o pi o, muamua, mafai ona faatumauina se mafanafana mafanafana, ma le lona lua, latou te atoatoa lelei le faavaa.

Faʻatauga ma faʻasalaga o sulu

Mafaufau i mea lelei ma le lelei o lenei mamanu. O le sulufaʻi "Boa" na maua le faʻaaloalogia i le siosiomaga o le tausiga o le beekeeping faafetai i lona manuia:

  • Ona o le mea moni o le tino e laʻititi lona maualuga, e le talafeagai le tuʻituʻi i lalo o talipupuni aʻo gaosia.
  • O faʻamau pupuni e tuʻuina atu ai le mautu o le fausaga pe a faʻapipiʻi mataupu i le isi.
  • A maeʻa le vaega, pe tusa ma le 12 kilokalama, ina ia mafai ona sii ma siitia, e le manaʻomia le tele o taumafaiga ma e leai se fesoasoani mo se fesoasoani.
  • Talu ai ona o le tele o laupepa, e le talafeagai le faaopoopo faʻamalosia oi latou i le uaea.
  • O le kaseti Medogonka o loʻo umia ai ni fasi laupapa se lua "Boa" i le taimi e tasi.
  • O se pepa lauiloa o le honeycomb, vaevaeina saʻo i ni vaega se fa, e talafeagai lelei e faʻatumu ai laʻau e fa o le Boa, ma e leai se mea e gaogao ai.
  • O le suotosina na te faia ni nai sekone ma e tupu mai i se moli i le pito i luga o le faavaa.
  • O laupepa, ona o la latou laʻitiiti ma leai se uaea, e matua faigofie lava ona faʻatau atu le meli.
  • O vaega uma o le sulufaʻi ua faʻasalaina, faʻagatasi, lea e sili atu ona faigofie le galulue faatasi.
  • Ona o le mea moni e faapea o le fausaga o le tutusa, e sili atu ona faigofie le aoina o le faamoega, sauniuni mo le taumalulu.
  • O le aofaʻiga atoa o le sulu e leʻo faʻaaogaina ona o le mea moni o vaega ma laulau e laʻititi lava ma e tele nofoaga e le o nofoia. Ae ui i lea, o lenei avanoa avanoa e mafai ai ona ia faigofie ona tuʻuina i luga o laulaau ma siaki, ma maua ai le avanoa i ai, faʻapea foi le taʻavale i luga o auala ma faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le tagata matua.

Hive "Boa" e lelei ona o lona mamanu e mafai ai e oe ona pulea le setete o pusi pi ma le maualuga o le meli e gaosia, ma e lelei foi le leleina ona o le tele o letkov.

Ae, e pei ona tupu i le tele o tulaga, ei ai nisi mea le lelei e sili ona lelei:

  • Talu ai ona o le laʻititi o le pulou a le Boa, latou te manaʻomia pe tusa o le lima mo le taumalulu o se kolone pipi, lea e naʻo le tasi le Dadan e manaʻomia mo lenei faʻamoemoe.
  • O le vaega laʻititi o le pito i lalo e faʻaititia ai le fausaga, ae o le pito maualalo o le fale pipi atoa, i se isi itu, e faaopoopo ai le mausali.
  • E manaʻomia sina taimi ma meafaitino e fai ai le vaega "Boa", peitaʻi, afai e te manatu o loʻo i ai le lua ma le afa tulimanu o le siva "Dadan", o le faaiuga e faapea o loʻo galue pea.

E masani ona masani ona fafagaina e tagata e tausia le fafagaina o pi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faia le meli po o le Candi.

Faia o le "Boa" ia faia oe lava ia

O le matai, o le na filifili e fausia ana lava sulu mo le pi o le fausaga o Boa, e tatau ona teuina i le poto talafeagai, onosai, mea ma meafaigaluega. I le amataga o le fausiaina o le tino, ona e manaʻomia lea e siaki lona tele. O le faavae lenei o le asiasiga i le lumanaʻi, ma a maeʻa, ona fai lea o le pito i lalo ma le ufiufi. A uma ona faia le sulu, e tatau ona vali laupapa e faalautele ai le ola o le oloa.

Mea ma mea faigaluega

Mo le sulu "Boa", o le a e manaʻomia:

  • laupapa 35-40 cm le umi, 5 cm le mafiafia ma 14-15 cm lautele;
  • uati;
  • meaʻai laiti (25 mm), e te aoina ai le faʻavaa;
  • hama;
  • meafale ma mea faʻapipiʻi (14 mm);
  • silasila mo le faʻapipiʻiina o le faʻavaa pe a lūlūina;
  • fao 50 mm;
  • siakiina e le tagata lava ia sikuea o le uumi tutusa;
  • eletise eletise ma le 12 mm fofo;
  • pule ma le sui;
  • Bulgarian;
  • o lona uiga mo le valiina o le sulu "Fale Soifua Maloloina" poʻo "Pinotex".

Laasaga i lea laasaga

E tatau ona lelei le vaʻaia o le sulu e aloese ai mai le faʻaogaina ona o le fulafula pe faʻagogo i le taimi o le faʻaaogaina o le oloa maeʻa. E tatau ona manatua i le taimi o le faʻamagoina o le laupapa ua faʻaleagaina foi, e peiseai o loʻo faʻapipiʻi i le tasi itu ma o loʻo faʻafefe i le isi itu. E faʻapefea ona saunia le avanoa mo le isi gaosiga o le sulu, vaʻai i le vitio.

Faʻapipiʻi le faʻamaonia "Boa"

Muamua faia le tino o le sulu, ona fua lea, siaki le sao o le tele o mea na mauaina. Fua o fafo o le mataupu: 375 × 360 × 135 mm, i totonu: 335 × 300 × 135 mm.

E te iloa? I le aoina o le meli i le taimi lava e tasi, o le 25 ma le 50% o pi o loʻo galue, o isi e iai isi pisinisi: latou te tausia le laʻau, fausiaina fou honeycombs, ave le nectar ma faʻagasolo i le meli, faʻamaʻalo le potu ma isi.

Faʻaaogaina se 'ie vaʻa, e tatau ona e saunia ni pepa se lua 135 × 400 mm mai le laupapa 50-millimita, o le lumanaʻi ma le pito i luma, ma le 135 × 360 mm o le faavae lea mo puipui o le itu, e 20 mm le uumi, ma o le pepa e tatau ona seleseleina. i ni tulaga se lua talafeagai.

O le mafiafia o puipui pito i luma ma tua o le 30 mm, ina ia mafai ona aumai le mea faigaluega mai le mea o le a latou faia, i le tele o le manaʻo. O le mea lea, e maua ai ni avanoa se lua 375 × 135 × 30 mo le pito i luma ma tua ma le 340 × 135 × 20 mo puipui o le mataupu.

O le vitio o loʻo faʻamalamalama auʻiliʻili pe faʻapefea ona saunia lelei, oa meafaigaluega e faʻaaoga, ma o nisi nuances o loʻo faʻaalia.

E te iloa? Toa, itagata lotoleaga i le vaomatua, lagona le ulaula, iloa o se afi o le vaomatua. Ma afai o lea, e tatau ona e 'ai atili i le meli aʻo leʻi oʻo i se suʻesuʻega mamao ile sailiga o se fale fou. O le pipi na pipiʻi i luma o le faupuega ua leai sona gafatia ma e le mafai ona faʻaaogaina le tui. O lenei atinaʻe ma faʻaaoga ai le au meli, faʻamaina a latou fagafao.
I luga o avanoa o loʻo iai, filifili le kuata, poʻo le faia o se lafu:

  • 11 × 15 mm - ia faʻafesoʻotaʻi faʻafanua;
  • 11 × 15 mm - lalo o le faavaa;
  • 20 × 20 mm - ia faʻafesoʻotaʻi puipui ma luma;
  • 15 × 20 mm i luma ma tua o puipui o le mataupu.

E faʻafefea ona filifili ni fa i luga o se pu mafiafia poʻo se masini moa, faʻamatala auiliili ma faʻaalia i le vitio.

I le faʻaaogaina o se masini masini poʻo se faʻataʻavalevale i le puipui o le itu, e manaʻomia ona e faia se tootoo mo se 'au e faigofie ai le taotoga i le telē o lou lava lima, ma ia vaʻaia se vaʻalele 13-mm i le pito i luma.

E taua! E sili atu ona lelei le faia o se keli i se tamaʻi aloese mai fafo mo le faʻaogaina o le tafe o le timu.
I le saunia o auiliiliga uma, e mafai ona e alu i le faʻapotopotoga o le faamasinoga. Ina ia vave ona faia lenei mea, e tatau ona e faia muamua se taavale, lea e matauina ai le matau saʻo mo taiala.

O le tuʻuina o le mea faigaluega faatasi ai ma le fesoasoani a le taʻavale i le maualuga o le 90 tikeri, e faʻamauina faʻatasi ma le fesoasoani o fao poʻo le faʻaoʻoina o sikulima. Afai o le a le toe iai ni faʻafitauli pe a maeʻa le faʻapotopotoga, e aveʻesea faʻatasi ma se uaea vavae.

I totonu o le vitio, o faʻatinoga uma o loʻo i luga o loʻo faʻamatalaina auiliili ma faʻatasi.

Faʻatulagaina o le faʻavae

O laina eletise ua i ai vaega nei:

  • luga - 320 × 23 × 3 mm;
  • lalo ifo - 280 × 23 × 3 mm;
  • lautele - 106 × 35 × 7 mm.
O le pito i luga o le nofoa i le ogatotonu ua faʻapipiʻiina i le 270 mm × 2 mm le faʻapipiʻiina o le ulu, ma lona fesoasoani e faʻamau i le faʻavaa e aunoa ma ni faʻaopoopoga faaopoopo.

O lea la, o le lautele o le faavaa ua maeʻa e 280 × 110 mm.

Ina ia mafai ona vave, saogalemu ma faigofie le vaʻaia o faʻamau i luga o paʻu mo le faʻatulagaga, e mafai ona e fausia se moa, e pei ona faʻaalia i le vitio.

I le faʻateʻaina o faʻamau ma maua ai se aofai o alalaʻau, e mafai ona e amata amataina le faʻavae. O loʻo faʻavaeina foi se taʻavale mo lenei mea, talu ai e umi, e le talafeagai le galulue faʻatasi ma faʻafanua taʻitasi, ma e matua le mafai lava ona mataituina faitoʻo saʻo.

Faatasi ai ma tagata tomai masani o le mauaina o le beekeeping boardkeeping popularity.

O le tusitala o le vitio ua fautuaina se auala mo le faia o se taʻitaʻavale, lea e mafai ai ona e tuufaatasia i le taimi e tasi ia laina e 9 i le taimi e tasi, pe afai e manaʻomia e faatumu ai le tino e tasi "Boa".

Faʻapipiʻi paʻu ma ni pu laiti po o se mea faʻapipiʻi meafale.

E taua! Faamolemole ia matau o le tele o le oloa maeʻa e mafai taua faʻasese, pe afai e te faʻaaoga auala eseese o le faapipiiina o papatusi pito i lalo.
Fai le pito i lalo mo "Boa"

O le Boao o loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasiga, e faʻapipiʻiina i ai le faʻafefeteina o le paʻu, lea e avea foi ma fola. I lalo ifo o ia mea o se plywood liner e mafai ona faalautele. Atonu e talafeagai lenei mo le faʻaleleia atili o le fale o le pi. E ala i le fesuisuiai o le tulaga o le liner, e pulea e le tausi meaʻai le vevela i totonu o le kuka ma le taimi malulu.

O faʻamau a le Donets tuʻufaʻatasia e tele:

  • o le pito i luma o le 375 × 90 × 30 mm, o le kuata o le 11 × 15 mm ua filifilia i le pito i luga, 20 × 20 mm i itu taʻitasi, ua faaauupegaina i le 335 mm pasene e tuu i ai le ato faaofuofu i se tulimanu, . I le pito i luma o le palota e mafai ona aveeseina le maualuga o le 316 × 60 × 16 mm.
E taua! E taua tele le vaʻavaʻaina o le vaalele ma faʻafefe le susu pe a timu. Afai e te valiina, o le a vave ona susu, ma peʻa mai, ma pipii o latou apaʻau i ai, o le a oti i luga o le faitotoa o lou lava fale i le tasi laasaga muamua aʻo leʻi faʻaolaina oe.
  • tua - 375 × 50 × 30 mm, laʻau pito i luga - 11 × 15 mm, itu - 20 × 20 mm. O le puipui pito i tua e mafai ona toe faʻaaogaina, e faʻapipiʻiina i le plywood faʻafefe.
  • lautele - 340 × 90 × 20 mm, le kuata i luga - 11 × 15 mm, pe a maeʻa ona faaputu le pito i lalo, aveese le 1 mm pulu, e oso i itu.
I totonu o le va, lea o loʻo i le va o le pito i lalo ma le 'ie, e mafai, pe a manaʻomia, faʻapipiʻi se fafaga.

E taua! O mea uma i totonu o le sulu e tatau ona gaugau e faʻasao le microclimate o le sulu i soo se tau ma faigofie e galulue ai e aunoa ma le fefefe i le osofaʻi ma le fasiotia o iniseti.
Faʻamatalaga faʻapitoa faʻatau tekonolosi o le pito i lalo o loʻo faʻaalia i totonu o le vitio.

Faia se tapuni mo le sulu "Boa"

O le oloa e iai lona siʻitia o le 375 × 360 × 70 mm ma e aofia ai:

  • luma ma tua o le puipui - 375 × 65 × 20 mm ma le pito i lalo ma le pito i lalo 20 × 11 mm, i le pito i luma o le puipui e 13 mm le lautele, lea e mafai ona tapuni pe a tatau ai;
  • puipui pito i tua - 342 × 65 × 20 mm ma se kuata filifilia o le 20 × 11 mm;
  • pepa plywood mo luga o le taualuga - 375 × 360 × 4 mm;
  • pepa plywood mo le "taualuga" - 354 × 339 × 4 mm ma se 30-mm-diamita i le ogatotonu;
  • fofo 335 × 318 mm;
  • faʻavalava faʻavao mo le taualuga - 415 × 400 mm ma le lua-senetimita fao i itu.

Aoao pe faʻapefea ona fai se mea e faʻaaogaina ai le gaʻo ma le meli ma ou lava lima.

I le va o le 20 mm mai le pito i luga i puipui uma e fa, sa faia ai se togavao mo le faaputuga 4ly 6 mm.

O le gaosi oloa o le faʻavaa o loʻo faʻamatalaina auiliili i totonu o le vitio.

O mea e aofia i pi i totonu o le "boas"

O le sulu o lenei mamanu e le tele se taimi ma taumafaiga mo le tausiga. O pine e masani ona faʻanoanoa i fale e lima. A maeʻa le vaitau o le taumalulu, ona latou faia lea o le felelei muamua, ma a maeʻa ai, e tatau ona totogia a latou lafu manu.

E pei o le tulafono, e leai ni pi i le muamua ma le lua (lalo) o fale, e tatau ona aveeseina, o le pito i lalo o le faaputuga o otaota e tatau ona faamamaina, o le 'aiga' bees e tatau ona suʻeina mo le brood ma le numera o pi e tatau ona fuafuaina. Faatasi ai ma se taunuuga faamalieina, e tatau ona tapunia le sulu.

E te iloa? O le pusi tuai, ma le lagona o le a oʻo mai, i le taimi o le taumafanafana o le a le mafai lava ona oti i totonu o le sulu: e sola ese mai le fale. O pi oti i totonu o le sulu e na o le taimi o le taumalulu.

E le gata i lea e tatau ona amata mai le vevela ma isi tulaga tau. I le taimi talafeagai, e manaʻomia ona e faʻaopopo se faʻavaa e aofia ai se mafiafia ma fale faaopoopo. A maeʻa le vaʻa muamua, o le vaiaso mulimuli ane, o le uluai tino, faʻapipiʻiina ma se ufiufi, ua faaopoopoina. O loʻo tuʻuina i le mea o loʻo i ai se ofaga ma le ulu, o loʻo i totonu o le vaega. O tino nei, pe a talafeagai ai, o loʻo tuʻuina i luga atu o isi. Afai ei ai se manaʻoga e sui le mea o loʻo i totonu poʻo le puipuia o mea e ola ai, ia maua ai se mea faʻafefe. O le mataupu, pe a nofo ai le tuatusi, ua toe faaui i tua, ma ua faaopoopo le tasi i luga ma lalo. I le tolu aso mulimuli ane, o lenei sulu fou ua tuu i tafatafa o le mea tuai, lea o le a le pine ae agai atu i le mea fou. Afai o le asiasiga e sosoo ai, e foliga mai ua tele naua le malosi, e tatau ona e tuʻuina atu ia i latou le tele o honeycombs i le aofaiga o le tino e tasi.

Mai mea e totoina mai ai le meli mai lona tofo ma uiga lelei. Faitau e uiga i mea totino o chernoklenovogo, lime, buckwheat, hawthorn, paukini, espartsetovy, phacelia, rapeseed, coriander, o le meli.

A oʻo mai le aoina o le meli matua, e tatau ona aveese le tino muamua ma le lua, e masani ona gaogao pe tumu i le perga. Mai le isi pito o le faʻavaa e faʻamalosi ai mea. Mo le taumalulu, o bees e tatau ona tuʻu ai ni tino se lua ma le meli lolomi, i le vaitau lenei e 'ai le 6-8 kilokalama o le meli.

O le sulufaʻi "Boa" e faigofie mo uluaʻi tagata tausi manu, e faʻapea foi ona aoga i le taimi o le faimalaga. I le averesi, o se tagata tausi manu mai se isi asoa e maua pe tusa ma le 50 kilokalama o le meli, faapea foi ma isi oloa gaosi. O le Ofagapi "Boa" e iai ana tagata fiafia, faʻaaloalo i le faʻaogagofie, faʻatusatusa ma mafaufauga o le mamanu, lea e mafai ona faʻaleleia pe a manaʻomia, faʻafetaui i ou lava tulaga, aemaise lava pe na faia i ou lava lima.