Laʻau

Faʻauʻau mo moega fugalaau: suʻesuʻeina auala e tolu e fai ai ni ou lava lima

E faigata ona mafaufau i se nofoaga i fafo o le taumalulu e aunoa ma se lush gardening garden. O lapisi lapisi lapisi ma peonies e tilotilo atu i fafo pupuni, tamai laisies ma pansies ua salalau solo i totonu o vao o vao, asters ma hyacinths faia ni mamanu tulaga ese i luga o moega fugalaau. I le teuteuga o le fugalaau faatulagaina, faʻaaoga ai le fugalaau - o lalo o pa puipui o mea eseese. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona faia pa puipui o palasitisi, laupapa ma piliki.

O a ni filifiliga fencing i ai iina?

E tusa lava pe e te leʻi momotu le togalaau, e tatau ona e mafaufau i auala e fai ai se laufanua matagofie mo le fugalaau. E le gata e tatau ona avea o se tuaoi o le fugalaau, ae e fetaui foi ma le auala masani o le teritori tuaoi.

O le matagofie ma le mamalu e foliga mai o le mosaic o le tuaoi, lea ei ai se uiga matagofie - e tulaga ese lava. Faatasi ai ma le fesoasoani mai o mea tioata ma tio, e mafai ona e fatuina se tulaga tulaga ese, tusiga a le tusitala poʻo le teuteuga, ma e mafai ona e mautinoa e le mafai ona e mauaina le lua fausaga o le togalaau. Nai lo o ni fasi mea, e mafai ona faʻaaogaina laumei masani poʻo lanu lanu.

O le fugalaau ma le faavae o le nofoa ua teuteuina i moli lanu. Mo le galuega, matou te faʻaaogaina ni fasi taʻavale sima - e tele vaega e tumau pea pe a uma ona toe faʻaleleia

O le fatuina o se Metitirani poo le Igilisi i lau togalaau, e mafai ona e filifili mo puipui o le maʻa masani: maʻa, papaa, maʻa, maʻa. E tutusa lava le lelei mo le teuteuina o ni laau e tutoatasi, ma mo le teuteuina o moega o laufanua lapopoa tetele. O le malosi ma le umi, o le fausia o maa e tumau mo le sili atu i le luasefulu tausaga, e le gata i lea, e le faigata ona faia tutoatasi, e faʻaaoga ai sima sima mo le fausiaina.

E faigofie le faia o se foliga lelei e ala i le filifilia o se maa mo le tuaoi e fetaui ma le lanu o fale lata ane. Nai lo mea masani, e mafai ona e faʻaaogaina taʻalo teuteu

O i latou o loʻo galulue punouai i le togalaauina latou te iloa lenei ituaiga o togalaau fugalaau, e pei o le eliina o le pa. O se ituaiga togalaau lea e kili i le va o se fugalaau ma se mutia (poʻo se auala). O le tele o le vaeluaga faʻalagolago i le maualuga o le eleele ma le aʻa o laau.

E manaʻomia le tausiga faifaipea o le mea e faʻafefeteina ai: mulutili faʻatasi ma peʻa pe faʻapipiʻi meaʻai vavae laupapa, faʻavasegaina, tipiina o aʻa o sodoma sili ona taatele ma ni seleulu faapitoa

E matamata ma e manaia tele mo mea mataʻutia. Mo lona gaosiga, o loʻo faʻaaogaina ai laina uila laugatasi masani, faʻamau i luga o pou na lafoina i le eleele. O le lalagaina o se aga masani agaʻi masani na faʻaaogaina e o tatou augatama i pa puipui.

O le tuaoi ola mai mea laʻau maualalo maualalo e foliga mai. I le faʻaopoopoga i laau ma fugalaau, e faʻaaoga lelei ai se laau laʻau. O le maualuga o le pa e mafai ona i ai, ae masani lava e le sili atu i le 40 cm, a leai o le pa o le a tapuni ai le togalaau.

O laʻau lanumeamata e maualalo le olaola e mafai ona suia i ni fugalaau pupula e iai ni mea laiti laiti, ma o loʻo faia ai ni mea matagofie i se tulaga e le masani ai.

Filifiliga # 1 - o le pa laupapa ua faia i pine

Mo le tele o tagata nonofo i le taumafanafana, o lo latou eria o le taulaga o se malo moni lava: o le fale, ma fale tetele, ma le fale taele, ma le gazebo, ma e oo lava i nofoa i le togalaau ua faia i laupapa. E le o se mea e ofo ai, ona o le fafie o se mea masani lea e faʻafefiloi lelei ma vaʻaiga lanu meamata, fugalaau, ala ma auala. E lelei tele le faia o soʻo se malo, faʻapitoa mo le gaosia o se laʻau teuteu mo moega fugalaau.

Mo le mamanu o moega fugalaau, elemene laupapa o ituaiga eseese ma foliga e faʻaaogaina: pepe laiti, paʻu mai lala, laupapa tuai, o mea na totoe o faʻamau

O se tasi o filifiliga aupito sili ona faigofie e oo lava i se tagata folau, o se pa puipui e faia i pine o ituaiga uumi. I le avea ai o se faʻavae, matou te ave ni pou laupapa laititi o se tamai lanu, o lona lanu, pe a tatau ai, e mafai ona suia i le pogisa poʻo le susulu. O laasaga mo le faia o se pa mai paʻu e matua faigofie lava.

Sauniuniga o mea fau fale

O avanoa e mafai ona avea ma poloka laupapa o le itutino e tasi po o lala mafiafia e tatau ona saunia muamua. Matou te aveeseina le paʻu mai lala ma tipi i ni elemene eseese. O vaega o oloa e faalagolago i foliga o le pa. I lo tatou tulaga, o nei mea e ese mai luga ma maualalo koluma. Tuu le tasi vaega o avanoa e 0.30 mita le umi, le lua 0.35 mita le umi.

Tatou te fuaina le uumi o le tuaoi ma fuafua le numera faʻatatau o oloa. Tatou te togafitia ma le faʻaeteete mea taitasi ma se visepisi poʻo se varnish puipuia faʻapitoa - o le auala lea e umi ai le umi o le tuaoi.

O faʻamatalaga mo se pa laupapa e le faigata ona maua: afai e leai ni laau paʻu na maua i luga o le saite, e mafai ona e faʻaaoga mea na totoe pe a maeʻa le pa

Totoina o se faaputuga faataamilo i le nofoaga o se moega fugalaau

O le mea e le tatau ona fenumiai e ala i le faʻapipiʻiina o pine taʻitoʻatasi, matou te vaʻaia se vaeluaga e tusa ma le 0.15 mita le loloto. Ina ia faʻamaoni, matou te faʻamuamua le pa o le pa - tusi se laina i luga o le eleele ma se mea faitino.

O le tosoina o se uati, e le manaʻomia ona e faalauteleina: i se vaiti vaiti, o le pine o le a sili atu ona mautu ma le mausali

Pepa

O elemene o le pa e tuʻu tasi i le taimi i le uamea ma vave tanu i latou, ma faʻapipiʻi lelei le palapala. Suʻe - muamua se pupuu puupuu, ona umi lea. Afai e eseese elemene i le mafiafia, matou te taumafai e suia i le va o avanoa eseese ina ia sili atu le laugatasia o le pa.

O le fesuiaʻiina o pine e mafai ai ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ia mea faigaluega taitasi mai itu uma. Mo le faʻamamaina o le palapala e le manaʻomia se meafaigaluega faapitoa, na o le faailogaina i ou vae

O le faʻaaogaina o pine uma ma faʻamautinoa, e mafai ona e suia le maualuga o vaega e faʻaaoga ai se samala. E le tatau ona eseese le laʻau - o le toʻatele o tagata e pei o alalaupapa saʻo e faia i elemene tutusa

O le teuteuga mulimuli o le tuaoi

Afai e le fetaui lelei le laupapa moli ma le mamanu o mea e siomia ai, e tatau ona ufiufi i le vali o le paolo e manao i ai: soʻo se lanu enaena, lanu samasama po o le lauulu. O se filifiliga lelei lava o se mea faʻapitoa e puipuia ai le puipuiga, lea e faʻasaoina ai le fausaga o le fafie.

Mo le puipuia o le natura masani o fafie, e mafai ona e faʻaaogaina le varnish manino poʻo se suauʻu tutusa e puipui ai le laau mai le fulafula, gaosia ma le pala

Filifiliga # 2 - fausia se tuaoi piliki

Afai o se fale o le atunuʻu e fausia i piliki, aua le mafaufau e uiga i le faia o se paʻu mo se moega fugalaau i ou lava lima. E mafai vave ona e faia se piliki e gaosia ai fugalaau, e foliga mai e masani lava, aemaise lava i tua o le pa poʻo auala o le mea e tasi.

O le tuaoi o piliki e faʻapipiʻi faʻatasi ma puipui tutusa po o ala savali, faʻapea foi ma soʻo se laau, laau talatala poʻo fugalaau

Faailoga o konekarate

Soo se mea lelei e talafeagai mo le faailogaina o le nofoaga o se fugalaau: o se maea vavae, o se mea e faʻafefe ai, o se maea e faʻapipiʻi i luga o pine (pe a fai o le foliga o le mea e matua faʻatulagaina - e fai ma faʻataʻitaʻiga, rectangular poʻo le hexagonal).

Faʻapipiʻi sauni

Tatou teliina se alavai papaʻu i tafatafa o le alalafaga ua faailoaina, o lona loloto e tusa ma le 0.15 m. O le lautele o le togavao e tatau ona laʻititi nai lo le lautele o piliki - e tusa ma le 0.25 m.

E mafai ona suia se laina faʻamalo saʻo e mafai ona suia i se mea vavalalata - faʻasalalau poʻo le zigzag, ae ia amanaʻia le eseese o piliki piliki

Sini faʻamafaʻi

Liligi le vaifofo saunia i le taimi muamua i totonu o le uamea, aua le faaopoopo 1-2 cm i le pito i luga. Tatou te tuu le sima e faamalosi mo ni nai aso.

Mo le faʻapipiʻiina o se masini faʻavae, e mafai ona e faʻatau se paluga masima miti i se faleoloa. Aʻo le i faia piliki, e tatau ona faʻamamāina le meaʻai

Faatalanoaga piliki

I la matou tulaga, o piliki e tuʻuina i luga o se faʻavae mautu i le itu i autafa o le tuaoi o le fugalaau, ae e mafai foʻi ona faʻataʻoto i luga poʻo le faʻasolosolo.

O le maualuga o le tuaoi mo le fugalaau e mafai ona fetuutuunai i ni vaega se lua: i le taimi o le eliina o le au ma saʻo i le faagasologa o le faia o piliki

Tatou te tuua sina mamao (e tusa o le 0.1 m) i le vao pe afai e faʻaaogaina se moa vao i luga o le 'upega tafaʻilagi. Ina ia faaleleia le tuaoi, tatou te faatumuina le agavale 1-2 cm ma avanoa i le va o piliki ma se sima.

O le lelei o le tuaoi o piliki o se pa malosi ma tumau e mafai ona faia i soo se laasaga o le faatulagaga o le fugalaau: ao le i totoina laau poʻo le taimi o laʻau

Matou te faatumuina le eleele lata ane ma le eleele - ua saunia se tuaoi piliki maʻa.

Filifiliga # 3 - lua ituaiga o palama palama

Mo le faia o se paʻu paʻu laupapa mo se fugalaau, e mafai ona e faʻaogaina ni auala se lua: faʻatau oloa maeʻa i totonu o se faleoloa poʻo le faia o se pa muamua mai pusa palasitika.

O lanu moana e faia mai i le umi o suiga o le palasitika e tumau mo le tele o tausaga, e le mimita ma e le suia foliga i lalo o le la

Afai e te manaʻomia le vave faʻatulagaina o se fugalaau fugalaau - o le faʻatauga e sili ona lelei, i se faʻaopoopoga, o pa puipui o loʻo i ai se lapoa tele ma e le taugata tele.

O faʻamalama laititi e faʻapitoa, o lona uiga, e potopoto i latou mai le tele o elemene tutusa. I le faaiuga o le vaitau, e faigofie lava ona faʻaitiitia ma teuina mo le teuina i totonu o le potu pito i tua.

Ae e mafai ona e faʻaaogaina ou mafaufauga ma taatia se pa o pusa palasitika paʻu, lea e masani ona faʻatau atu le lemonade, pia poʻo kvass. E faigofie ona fai lenei mea: i luga o le nofoaga o le fugalaau latou te eliina ai se faaputuga i se loloto e tusa ma le ½ o koneteina faʻaaogaina. O falala e tuʻuina i totonu o le togavao saunia ma o latou fogāʻeleʻele ma tanumia, faʻafefeteina le palapala ile autafa. Mo se suiga, o le vaega o le pa e mafai ona valiina i ni lauulu fiafia, faʻatasi ma fugalaau e ola i luga o le fugalaau.

Puipuiga mai fagu palasitika, faʻapipiʻi faʻapipiʻi, e le maualalo i galuega faʻatino i tuaoi laupapa: latou te tausia le foliga o le fugalaau atoatoa ma le faatagaina le eleele e pala

O le mea lea, e mafai ona puipuia ni moega fugalaau i soo se auala, o le mea autu lava o le mea mo le tuaoi o loʻo tuʻufaʻatasia ma mea e siomia ai.