Fua o le gaosiga

Zyuznik: mea tau vailaau ma faʻamaʻi

O le Europa Zyuznik e tele igoa: Zyuzik, Zhuzhnik, Wolf's Foot (paw), Water Shandra, Marsh Nettle, Dragon Lover, Mottled. I le tele o tulaga, e faʻaaogaina lenei laau e faʻafaigofie ai le galuega o le endocrine ma le cardiovascular systems, ae e le naʻo vaega ia o lona talosaga. O le a le ituaiga o laau ma pe faapefea ona aoga - mafaufau i le isi.

Faʻamatalaga

O le Zyuznik o se laau lauiloa, O le aiga o Iasotkovy, o lona igoa Latina o Lycopus europaeus, o lona uiga moni o vae o le luko. E sili le fiafia i se eria o loʻo i ai i le suasami: aau, laufanua, vai papaʻu, nofoaga i le talafatai, ae o loʻo iai le maualuga o le faapalepale. Alofa i le susulu o le la ma le paolo. O le maualuga o le sipuni e ese mai i le 25 i le 120 cm. O laʻau o loʻo faʻapipiʻi, tetrahedral, o laulaʻau e lautele, e aʻafia i le paʻi, ma le ogatotonu. I totonu o paʻu o laulaau o ni fugalaau pupula matagofie ma o loʻo i totonu o le paʻu.

O le vaega o le laau e lautele tele: E mafai ona maua Zyuznik i le tele o atunuu o Europa, nisi o atunuu o Asia i Sasae ma Amerika i Matu. O le vaitau vavalalata e amata mai ia Iuni ia Aokuso.

Ma le aiga Yasnotkov e aofia ai: Yasnotka, mint, lemonimonimo, clerodendrum, coleus, sage, hyssop

O le tamaoaiga

Tala lelei e taʻua o le vailaʻau faʻasolosolo o le faʻamaumauga Europa e leʻi lava ona suʻesuʻeina o le mea lea, o vaega nei o vailaʻau e le mafai ona na o le pau lea o mea taua.

E te iloa? O le igoa Rusia o lenei laau toto e foliga mai o le "zyuzya" - "o se tagata na susu i lalo o le vai". O le mea moni, e mafai e le laau ona faʻasao le tele o le susu e ala i fua faʻapitoa i luga o laulaʻau: e tafe ifo i lalo, fatuina se lagona o laulaau i luga o lavalava e ala i se tamaloa ua timu.

Le tuufaatasiga o vailaau o le laau:

  • tannins;
  • alkaloids;
  • flavonoids;
  • lycopene;
  • taua o suauu;
  • vitamini: C, A, B4;
  • vailaʻau faʻasaina (malic, tartaric, citric);
  • isi meaola;
O le mea autu autu o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi o thyroid, o le gaosiga o le lithospermic oxidized. E fusifusia i le vaega o le porotini o molemoa o le TSH, ma latou le gaoioi ai mo le faʻaleleia - o le auala lea e faʻamautinoaina ai aʻafiaga faʻasalalau ma antitumor.

Faamolemole ia matau o lo o maua foi alkaloids i laau e pei o: yew, berry, celandine, boxwood, goga silver, stonecrop visible, euphorbia

Seleseleina ma teuina

O le aoina o mea tau vailaau faʻataʻitaʻi e pa'ū i luga o le vaitau o le ola, o lona uiga, mai ia Iuni ia Aokuso. Mo le sauniuniga o meafaigaluega faʻamalolo e talafeagai uma vaega o le laau. Fugalaau, laulaau ma'ie e mafai ona faʻagogo i luga o se fata poʻo se pepa i totonu o se potu malogo ma lelei le ea. E mafai foʻi e oe ona faʻagogo meaʻai i totonu o le paolo i fafo. E faigofie le aoina mai o togitogi i totonu o fualaau magogo i se pepa ua fusifusia, ona afifi lea ile pepa ma teu ai.

E mafai ona e seleseleina meafaitino e le faʻaaogaina eletise eletise, peitai, o le vevela e le tatau ona sili atu i le 50 ° C. E mafai ona e teuina le avanoa i totonu o se pusa tioata ma se tapuni ufiufi. Afai e matauina tulaga o mea e teu ai, e mafai ona faʻaaoga le mutia mo le 2 tausaga.

Aoao atili e uiga i mea aoga o ia togafitiga o togafitiga e pei o mauga, sikupea, Leuzea, coltsfoot, catnip, horsetail, ambrosia, Lyubka lua-talo, vevewood oona.

Faʻaaoga meatotino ma togafitiga

E pei ona taʻua muamua, o le faʻamaumauga a Europa e masani ona faʻaaoga e pulea ai hormones. E le gata i lea, e aoga i ia tulaga:

  • mo le taofi ma le faʻasosoʻoina o le toto;
  • ma fiva;
  • ma le tiga o le manava;
  • solia le galuega a le loto (IRR, tachycardia);
  • e avea o se mea e pala;
  • mo le le mautonu;
  • ma se lagona le fiafia o le fefe, popole;
  • ma le manava;
  • i le avea ai o se tagata e ola;
  • ma le malulu ma le tale.
O le fua masani o lenei fua - 2 tsp. mea lanu e masani ai mo se ipu vai inu ma tuu e faʻaaoga mo le 10 minute. Ona toso ma vaevaeina lea i ni vaega tutusa se lua. E tatau ona e ave fualaau faasaina i le taeao ma le afiafi i tamai sipuni.

E taua! E le mafai ona faʻaaoga le faamaumauga a Europa ma le tele o hormones o le thyroid, lea e le mafua mai i le le atoatoa o lenei okeni.

O lou maʻi maʻi

A oʻo i le hyperthyroidism poʻo le faʻavaeina o ni manoa i luga o lea mea, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o fualaau:

  • 3 tbsp. l zyuznik sasaa le 200 ml o le vai inu, tuu mo le 15 minute ma le vevela. Ole aofaiga e vaevaeina i ni atumaga se tolu, inu 30 minute aʻo leʻi 'aʻai;
  • Ave mea nei: 2 vaega o le moli fufulu, hawthorn, plantain, laʻau vine, 1 vaega o le lemon balm, sage ma mistletoe. Faʻafefiloi mea masani. I le 2 tbsp. l O le faʻafefiloi e ave le 500 ml o le vai, e kuka ai mo le 5 minute, faʻamafanafana ma vevela. Faaopopo sina tamai meli, 1 tbsp. sipuni o le sua mama. O le aofaʻi na vaevaeina i le 5 faʻasalaga ma inu i le afa itula ao lei 'ai, mea inu mulimuli ao lei momoe;
  • I le tutusa tutusa, ia faʻafefiloi ia ituaiga laau: o le taumalulu, o le togafiti, celandine, o le birch buds, thistle, shade paʻepaʻe. I le 1 tbsp. l mea lanu e manaomia 400 ml o vai inu. O le pata o lona uiga o totonu i totonu o le 5 minute, ona faʻamalulu ma faʻaopoopo 2 tbsp. l fualaau aina. Ole umi ma le umi o le aʻoga e manaʻomia e talanoa ma lau fomaʻi.
E masani lava, o le aafiaga o le taliaina e tupu i totonu o le 2-3 vaiaso o togafitiga. Ae o le faʻaitiitia o le maualuga o hormones e 20-40% e manaʻomia ai le itiiti ifo ma le lua masina. Togafitiga ma lenei laau e le mafai ona taofi faʻafuaseʻi - o le a tatau ona faʻaitiitia le faʻagasolo seia oʻo ina uma le faʻatagaina.

Mo le togafitiga lelei o le thyroid gland, ua fautuaina e faʻaaoga: Manchurian nut, fatu pi, lili o le vanu, honeysuckle, primrose, nasturtium, Rhodiola rosea, cherry cherry, woodlouse.

O faʻamaʻi o le tino cardiovascular

Afai e tatau ona fetuutuunai le galuega o le fatu o le fatu, e mafai ona e saunia se faʻasolosolo ava malosi o zyuznik:

  • 1 vaega o mea gaosi faʻasaina mo le 3 vaega o vodka, faʻatumauina mo le tolu vaiaso. Tinese 5-10 e faʻafefea ona faʻaalu faatolu i le aso;
  • mo le 1 vaega o mea faʻaaoga e ave ai vaega e 5 o vodka, faʻamalosi mo le lua vaiaso. Faʻaalu 4-5 taimi ile aso, 30 pata.
O le faʻaitiitia o le toto maualuga, o loʻo i ai se faʻatulagaga o fua - 10 vaega o vodka e manaʻomia mo le 1 vaega o mea gaosi vailaʻau. O le faʻauu i luga o le vailaau faʻatau fua pe a ma le lua vaiaso. E tatau ona 20 suʻega o tupe i aso uma. Afai o le tofo o le tincture e matua le lelei, e mafai ona solo i totonu o le 50 g vai poo le itiiti foi o le suka.

I le faaopoopo atu i le zyuznik, o ia laau totō e pei o kapoti, radishes, hawthorn (glod), basil, eggplants, aconite, filbert, gumi (tele-flowered mulch) ma yasenets (susunuina o vao) e faʻaaogaina foi i maʻi fatu cardiovascular.

E pei o antipyretic ma antifebrile

I le maualuga o le vevela, fiva, maʻi catarrhal, ma le tale, e tatau ona saunia le lauti mai se fufulu. E mafai ona e faʻaaoga le fua faʻataʻitaʻi mo lenei: se ipu vai inu vai mo le 2 tsp. mea gaosi. Tea e inu ai le mafanafana, e aunoa ma le faaopoopoina o suka ma isi mea suamalie.

O fualaau faasaina e tusa ai ma le fua o loʻo i luga e aoga e ave e pei o se faʻaleaoga maʻa ma le faʻasao, mo le moe, popolega, faʻamamaina o le toto.

E te iloa? E tusa ai ma faʻamatalaga a le Iuni Faʻavaomalo mo le Faasaoina o le Natura ma Punaoa Faalenatura mo le 2010, e tusa ma le 320,000 laau i luga o le paneta, ae na o le 20,000 ua maua e talafeagai mo le faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi, e na o le 6.25%.

E avea o se antidiarrheal ma astringent

E mafai foi ona faʻaaoga le teʻa e taofi ai le manava. ae ui i lea, e le mafai ona tumu: ave 1 lepp i se ipu vai inu. mea gaosi. Faʻaosooso o lona uiga e te manaʻomia le itiiti ifo i le 2 itula, ona vaevaeina lea i ni vaega tutusa se tolu ma ave 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

O auala ua saunia e tusa ai ma lenei fua e talafeagai e le gata mo le pala, ae faʻapea foʻi i isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻapea foʻi ma soliga o le lio i fafine.

Aloe ma le meli, aurorod, Ierusalema toisoke, cress, yucca, calendula, linden, faalua-vevela, o le tagata folau e fesoasoani foi i togafitiga o le gastrointestinal tract.

Contraindications

O le faʻatagaina o faʻamalolo faʻamalolo i luga o le faavae o le uila e faʻasalaina i ia tulaga:

  • i le vaitaimi o le fananau mai;
  • tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga;
  • ma le maualalo o le toto;
  • faatasi ai ma le suʻesuʻeina o le tagata faʻasalalau;
  • faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻapitoa.

E taua! O le mauaina e le aunoa o le mauaina o faamaumauga a Europa e mafua ai le faateleina o le vevela, atinae maʻisuka ma le mumū o le pancreas!

E mafai ona maua Zyuznik i falemaʻi poo faleoloa i le initaneti i se tau taugofie. Manatua lena mea ave soo se togalaau togafitiga, e oo lava ile sili ona leaga, ei lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le Europa Zyuznik e le o se mea e tasi, talu ai o mea sese i lona taliaina e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga.