Tomato ituaiga

Tomato "Stolypin" - o se faʻamaʻi togafitiga faʻamaʻi

I le sailiga o ituaiga eseese o tamato, o loʻo faʻatupulaʻia pea e le au fai togalaau ma fai togalaau le fiafia i le ituaiga fou o le Stolypin.

O nei ituaiga o tamato ua faamaonia mai na o le itu pito sili ona lelei: lelei tele, maualuga o fua o fualaau aina, o le tetee i suiga vave o le vevela.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou tuuina atu se faʻamatalaga ma uiga autu o le ituaiga, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o faʻamatalaga e uiga i faʻatatau tatauga o faʻatoʻaga o le galueaina.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O le vailaʻau e matagofie ma suamalie fualaau suamalie, o lona uiga e iloa e le tele o fai togalaau. O le Tomato "Stolypin" na fafaga talu ai nei i le teritori o Rusia ma talu mai lena taimi ua manumalo ai i le faatuatuaina o le toatele o tagata nonofo i le taumafanafana.

O lenei tamato o se fatu, o lona uiga, o se mea e fuafuaina. O le vao o lenei kulupu o loʻo ola malosi seia oʻo i le amataga o le faʻavaeina muamua o pulumu. O laau toto na ola mo se taimi umi, o lea e manaʻomia ai e le togavao ona taala.

O mea leaga i luga o le vao e faigofie, ia i ai ni 'au i luga o sooga. O le laau e ola i le 60-75 cm le maualuga, ae o lona lautele e oo i le tele lava. Mai le amataga o le lūlūina o fatu e oʻo i le fua o fua muamua, e 90-100 aso, o le mea lea o le ituaiga o loʻo laʻititi e vave amata.

Faiga Fua

O fua o loʻo i ai se foliga o le oval-elliptical. I le laasaga o le matua matua valiina i lanumeamata lanumeamata. A oʻo ina matua lelei tamato, o le a lanu mumu ma lanu o latou tino ma lanu piniki.

O le paʻu o ia lava e eleelea ma na o le le lelei o le tausiga o mea totō (faʻamalolo tele, masani ona inu, ma isi).

O fua e iloga i se fuainumera o le i ai o mea mamago i le tuufaatasiga, ae ui i lea, e manogi foi, suamalie, ma maua sina suamalie suamalie.

Siaki ituaiga ituaiga o tamato pei o Chio-Chio-San, Tolstoy f1, Lyubasha, Ox-Heart, Pink Stella, Sugar Pudovik, Lazyka, Torbay F1, Olesia "," Bokele F1 ".

Faʻasalaga lelei, e le paʻu le paʻu, o lea e mafai ai ona teuina le fua mo se taimi umi. Tomatoes "Stolypin" e fetaui lelei mo salalami fou, faasaoina, faapea foi ma le tele o ipu vevela.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le mea sili ona lelei o ituaiga tomato "Stolypin" o:

  • tetee i le maualalo o le vevela i le taumafanafana. O laau e mafai ona ola masani ma fusi ni fua fou e tusa lava pe i ai ni pulu malologa faifaipea. O le mafuaʻaga lea e sili atu ona taua i le itu i mātū le vāʻau, faʻapea foʻi ma le tele o mea taufaʻasatauga;
  • talafeagai mo le totoina, i luga o le eleele tatala ma greenhouses, greenhouses;
  • maualuga maualuga. Afai e tausisia tulafono ma togafiti uma o le gataifale, mai le tasi togavao o le tomato cultivar "Stolypin" e mafai ona ao mai mai le 7 i le 10 kilokalama o fua;
  • laiti pepe pepe ma se tamai numera o fatu. O le mea lea e sili atu ai ona 'aʻai le tino ma le manogi. E le gata i lea, e tele lava la latou lapoa: o fualaau aina e mafai ona oʻo i le mamafa o le 150 g;
  • lelei lelei o felauaiga ma taimi umi e teu ai;
  • sili ona lelei le tofo i le fualaau aina suamalie, ma mafai ai ona latou faaaogaina i soo se mea e kuka ai meaʻai;
  • maualuga le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua.

E le pei o le taua, o le tamato a Stolypin e leai lava ni mea e le lelei. O se tasi o itu le lelei o le ituaiga e mafai ona manatu e le mafai ona tetee atu i le maualuga o le ea (i le vevela i luga atu o le +30 ° C, o le fugalaau i luga o le vao e tumau pea le mama ma le leaga).

I le maualuga o le vevela, e mafai ona aʻafia tamato i le vetex rot.

O le maualuga o le vaomatua e le mafai ona manatu o se mea le lelei, ae ui i lea, o nisi o fai togalaau e manatu pea o se uiga le lelei ona o le manaomia ona faʻaalu se taimi i luga o le fale. Ae tatau ona matauina o le vao e oʻo atu i le maualuga e na o le 60-70 cm, ma o lenei mea e itiiti ifo nai lo isi ituaiga o tamato (mo se faʻataʻitaʻiga, e oʻo atu i le maualuga mita e lua pe sili atu).

Agrotechnology

O le lelei ma le tele o fua o le a faalagolago i luga o le tekono-tekinolosi o le ola mai o tomato Stolypin. Ina ia maua tamato o foliga lelei, faatasi ai ma se manaia manaia, e tatau ona e mulimuli i tulafono uma, lea tatou te faamatalaina i lalo.

Fatuina o fatu, toto fatu ma tausia lelei

A o leʻi totoina fatu e tatau ona saunia lelei ma faʻamalosi. I le amataga lava, o le fatuga mea e tuʻuina i totonu o se taga ie ma tuʻu i totonu o le 15-20% vaifofo o le potassium i le taimi e tasi.

O lenei faiga o le a fesoasoani i le puipuia o laau mai i vailaau faʻamaʻi, faʻapea foi le saofagā i le faʻaleleia o laʻau. Ona tuʻuina lea o fatu mo le 24 itula i se vaifofo o le fafie (mo le 1 lita o le vai 1 tsp.) O le efuefu).

O le faʻasalaga mulimuli: mulimuli ane: tuʻu se taga fatu i totonu o se pusaaisa ma tuʻu ai iina mo le 1-2 aso (i lenei faiga, e tatau ona pisipisi le fatu i le vai). O fualaau o tamato eseese "Stolypin" e masani ona totoina mai le ogatotonu o Fepuari e oo i le amataga o Aperila. O sea vaeluaga lautele e faʻamatalaina e le eseesega o fusi o vaʻalele o le tuputupu ae.

I le itu i saute o Iukureini ma Rusia, e mafai ona totō laau i le aso luasefulu o Fepuari. I totonugalemu tutotonu o Rusia, o le ogatotonu ma matu o le Iukureini, ma i le itu i saute o Belarus, o fatu e totoina i le masina o Mati (e faalagolago i le vave ona alu ese atu o malulu malulu i le itulagi).

I totonu o le itu i mātū o Rusia, ua totoina totō totogo i le amataga o Aperila, talu ai ona o le toe totoina ile eleele tatala o le a tupu i le amataga o le taumafanafana.

Mo le totoina o fatu, e tatau ona saunia ni koneteina ma eleele aʻo leʻi amataina. Malosiaga mo le totoina e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa, pe mafai foi ona e faia oe lava mai ipu inu (pe a uma ona faapipii ni nai pu ile pito i lalo).

O se eleele lelei mo fatu o le ituaiga Stolypin o le a avea ma paluga o peat, oneone oneone, humus ma le vao (o le mea mulimuli ua faaopoopo e faaitiitia ai le eletise). O vaega muamua e tolu o loʻo faʻaaogaina i le 2: 2: 1, faʻaaogaina le pefu laupapa i le aofaiga o le 1 ipu mo le 5 kilokalama o palapala.

O fatu e totoina le 1-2 cm loloto. Afai o le tulaueleele e faia i atigipusa, o lona uiga o se isi auala e faʻaaogaina ai le suavai e faʻaalia.

Pe a totoina atigi pusa e tatau ona matauina le mamao i le va o fanua: 2 cm i le laina ma le 3-4 cm i le va o laina. A uma ona totōina, o pusa poʻo ipu e ufiufi i se ata (e mafai ona avea ma tioata) ma tuu i se nofoaga mafanafana (o le vevela aupito sili ona lelei mo le vave sasaa e + 25 ° C).

I lalo o tulaga lelei o le taofia pe a mavae aso muamua 7-9 e tatau ona aliali mai o uluai sunrise.

O le taimi lava e amata ai ona sosolo ia laau, e aveese le ata po o le ipuinu. O le taimi nei latou te manaʻomia se faʻasalaga umi, o le tele o fai togalaau e fautuaina e faʻaaogaina moli faapitoa (tamato e manaomia 14-16 itula o le malamalama).

Vai vai e manaʻomia le faʻalelei ma e le faigata tele. E talitonuina ao lei oʻo mai le laʻau muamua, o le suāvai e masani ona le manaʻomia, ona faia lea na o le tasi i le vaiaso. E tafe le vai seia oʻo ina amata ona tafe mai i lalo ifo o pusa ma pusa.

E te iloa? Fai mai fomaʻi o le masani ona taumafa o tamato i soo se ituaiga (ketchups, sauces, salads, juices, etc.) e faʻaitiitia ai le lamatia o le kanesa.

E manaʻomia le filifili e faʻamalosi ai le aʻa o togavao. E sili ona lelei le faʻavasegaina o fatu laau taʻitasi i le afa-lita ipu.

O le eleele mo le toe totoina e tatau ona saunia e faʻaaoga ai le fua muamua. O le mea sili e manatuaina o le totogo o le Stolypin tomato e tatau ona amata i le foliga mai o le lautusi lona tolu.

Fatuina ma totoina ile eleele

O le taimi atoa o le fatu, o tamato e tatau ona faʻafeinu ma faʻamalamalamaina. O le vaitaimi o le a manaʻomia ai le faʻaleleia o le eleele. O le taimi e totoina ai ituaiga o tamato "Stolypin" e tatau ona ave 60-75 aso.

A o faagasolo lea taimi, e manaʻomia ona fafagaina fualaau aina i le 2-3 taimi ma fugalaʻau ma mineral. Mo le laei e talafeagai ai le faʻaaogaina o faʻalavelave e aofia ai le potassium, faʻamaʻi ma le gaʻo faʻamalosi i vaega tutusa.

Ae ui i lea, e tatau ona amanaʻia le mea moni o nisi taimi o loʻo i ai le televave po o le le lava o le tasi po o le isi macro / / microelement i totonu o le palapala ma fualaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai ni lanu violē i lalo ifo o le lau, o lona uiga e tatau ona fafagaina fualaʻau i fugalaisa, ma afai e amata ona liu samasama, o lona uiga e le lava le elemene elemene ile eleele.

O le le lelei o le potassium e sili ona lelei ona iloa i le tausaga o le gaosiga, aua e ono afaina tele ai le faagasologa o fualaau aina.

Afai e amata ona sosolo laulaau lau, ona o le faailoga muamua lenei o le leai o le palukala i le palapala. O fualaau, o loʻo teuina i le uati i totonu o se potu susulu, e mafai ona maʻi i le chlorosis (matou te fai mai e tatau ona matou faʻamalamalamaina pupugi e sili atu ma le 16 itula i le aso).

I laau e iai chlorosis, e leai se uʻamea. I ia tulaga, o togafitiga e tatau ona faia e ala i le faʻaaogaina o se vaifofo taumatematega.

O le saʻo lelei o le fafagaina e le na o le pau lea o le ki i le manuia i le totoina o tamato. I le faʻaopoopoga, e manaʻomia pea ona totoina laau toto, faʻaleleia lelei le totoina ma tuʻuina atu le tausiga lelei seia oʻo ina fua le fua.

I le tele o tulaga, e faʻaaogaina tomato Stolypin mo le totoina i eleele tatala, o lea latou te manaʻomia ai le faʻamalosi, lea e maua i le auala e faʻaitiitia ai le vevela i totonu o le potu. I ni nai aso ao le i alu ese mai, o loʻo ola i lalo o le lagi avanoa, ma i le 1-2 aso e mafai ona totoe mo le po atoa.

E taua! E faʻasaina le totoina o Tomatoes i le nofoaga o le tupu o pateta poʻo le tapaa, ona o loʻo i ai le aʻafiaga o nei laau totõ e aafia i faʻamaʻi tutusa.

Pe a ma le 60 aso ua mavae talu ona totoina laau toto i luga o laau toto, e mafai ona toe totoina laau totogo pe leai foi. O le 'upega tafaʻilagi, malamalama lelei ma puipuia mai matagi matagi, o le a avea ma nofoaga lelei mo le tulaueleele.

O vailaau aupito sili mo tamato o lekiiki, kapisi ma le pauka. A o lei totoina, e tatau ona faapapala le eleele pe humus.

O pupu mo le totoina o loʻo faia i le loloto o le ipu o le peat, aʻo tuʻuina ni vaieli e faʻafeinu. O mea o loʻo mulimuli mai e mafai ona manatu o se mamanu faʻalelei lelei: i luga o se fasi fanua, tusi sikuea ma itu o 1 m (e tatau ona i ai itu e tasi); Toto toto togatogo i tulimanu taʻitasi o sikuea. I le taimi lava e uma ai le totoina, ia le itiiti ifo i le 5 lita o le vai mafanafana e tatau ona liligi ifo i lalo o laau taʻitasi.

E te iloa? E lua tioata o sua mama mama masani e aofia ai le manaoga o le tagata i aso taʻitasi mo vitamini C.

Tausia ma fafaga

O le tausiga saʻo lelei o Stolypin ituaiga tamato e faʻaaogaina ai le faʻasaina masani. E gaosia lelei ma naʻo le taimi e mimiti ese ai le eleele.

E sili atu le faʻaleleia o le gaosiga i lalo o le aʻa, ona vaʻaia ai lea ole palapala. Afai e faʻamalūina tamato i le fufuluina, e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli o faʻafitauli eseese.

O le faamalositino e faia i le 3-5 taimi i le taimi o le tuputupu ae atoa o tamato. O le taimi muamua e tatau ona tatalaina le eleele i le loloto o le 10-12 cm, i taimi mulimuli uma - ile 3-5 cm.

O ia auala o le a le mafai ai ona maua e le paluga le gaʻo ma faʻamalosi i luga o le palapala. E le gata i lea, i taimi o le tatalaina e aua nei galo e aveese uma mea leaga mai le moega. Ole ituaiga o tamato "Stolypin" e iloga i le maualuga o le vaomatua, ae e manaʻomia se pa. O vao vao e sili atu le faigofie ona tausia, e le gata i lea, o latou gaʻo e le malepe i lalo o le mamafa o le fua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o tuai tuai, totini, pepa e mafai ona faʻaaoga e avea o se pusi. E seleseleina i ni fasipepa, o lona lautele e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 cm. I le avea ai o se lagolago, e sili ona lelei le faʻaogaina o laau laupapa.

Latou teli i le eleele i le loloto o le 30-40 cm, o le maualuga i luga aʻe o le eleele e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 mita (ia manatua o laau totogo, "Stolypin" e mafai ona ola e oʻo i le 70 cm).

E tatau ona afifiina se fasi ie laupepa i le ogalaau o le vao (laʻitiiti i luga ae o le ogatotonu) ma nonoa i se lagolago. Mo le vaitau atoa o le tuputupu ae, e manaomia e le vao togafiti 3-4 tausi.

I laasaga taitasi, e tatau ona e taulai atu i le pulumu ma fualaau aina (ia vave ona tupu i lalo ifo o latou). O le totoina o tamato e faia i ni nai vaiaso talu ona totoina ni laau i luga o le eleele. O le autu autu o le tuiina o le aveese lea o pupuvaʻai e le manaʻomia ina ia faʻaleleia ai le lelei o le fua.

Afai i le taimi muamua o le fausiaina o le vao, e le mafai ona aveese isi taʻau, ona amata lea ona latou nonoa fualaau aina e leai se taimi e oʻo ai i le matua.

O le laau o le a faʻaaluina le tele o meaʻai i luga o le laau e le leaga uma, o se taunuuga, o le aofaʻiga atoa ma le maualuga o le fua o le a totolo lelei.

E tatau ona faʻasolo vave tamato i le taimi o le a amata ai ona totoina i luga o le vao laau talatala fou. E manaʻomia lou aveese uma o lau fanau, ae na o le ogatotonu tutotonu ma le 1-2 itu (sili ona malosi).

Mo le taimi atoa o le tuputupu ae o tamato i le eleele avanoa, e tatau ona fafagaina ile taimi e 2-3 faatasi ai ma paluga ma / poo mineral fertilizers.

I le avea ai ma faʻamalaʻau o minerale, e sili ona lelei le faʻaaogaina o paluka / phosphorus / nitrogen i le tutusa tutusa o elemene taʻitasi. E lelei le tali a Tomatoes i le faʻamaʻiina o ia faʻasusu: faʻatoʻaga moa, paʻu, humus.

E taua! O fugalaau minerale mo aʻafiaga aʻa o tamato e tatau ona faʻaaoga i le loloto o le 10-12 cm.

Pests ma faʻamaʻi

E pei ona uma ona maitauina, o lenei ituaiga o tamato ei ai le malosi o le gasegase i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e aofia ai le tuai. Ae ui i lea, ei ai mataupu pe a oʻo mai faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo isi meaola faalafua e mafai ona oʻo mai ma le le talafeagai o tausiga o vao.

O meaʻai e mafai ona "faʻateʻaina" faʻatasi ma le fesoasoani a fomaʻi poʻo fua o vailaʻau faʻaleaganuʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, Bordeaux liquid).

Pests e sili ona aʻafia ai tomato: Whitefly, Medvedka, sikola. Ina ia faʻafefe nei iniseti, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau oona e masani ona galue malosi. O se tasi o sili ona lauiloa o le: "Lulu", "Arrow", "Phosbecid".

Tuutuuga mo le tele o le fausiaina

E te manaʻo e maua vave se seleselega, o ona fua o loʻo faʻamanuiaina i uiga aupito maualuga? Ma i aso uma 7-9 aso e tatau ai ona faʻaleleia le fafagaina o laau toto.

O nisi tagata latou te manatu o nei laei e itiiti le aoga nai lo na o ni mea, ae peitai e le o se mea faapena. O le totoina o vao ma ituaiga eseese o mea e faaosofia ai mea faaopoopo e faaopoopo atu ai se "mea aoga" i le laau.

O le togavao e malosi, o le aʻa e faʻamalosia, faatasi ai ma le fua o fua e amata ona maua ai meaʻai sili atu. O lenei auala e mafai ona e maua ai se vave maua mai o le maualuga maualuga.

E te iloa? O le aai o Bunol (Sepania) i tausaga taʻitasi e tauva ai tauvaga faavaomalo, o lona uiga o loʻo taoto i le taua o tamato.
Le faʻaleleia o le tuputupu ae ma vave le fua o fualaau aina, e mafai ona e faʻaaogaina auala nei:
  • potassium monophosphate po o le potassium pāma (1 tsp mo le 10 lita o le vai);
  • Faʻafefiloi 20 gogo o le iodine ma le 1 lita o le kuluma (faʻafefe le paluga i le 10 lita o le vai);
  • calcium nitrate (1 sipuni se tasi ma se pito i luga o le 10-12 lita o le vai);
  • Uro (1-2 tsp i le 10 lita o le vai). O le mafaufau e saunia e faʻalagolago i le faʻafefe o lau tamato. E matua sili atu le tuputupu ae o le tuputupu ae e le lelei le faʻapalaina o lenei meafaigaluega.

Foliar fertilization o se auala sili ona lelei o le faʻamalosia o fua. O fua o le fua o le a suamalie ma mauoa i suga, i le faaopoopo atu, vitamini ma minerale i tamato o le a faateleina.

Faʻaaoga fua

O le Tomatoes varieties "Stolypin" e iloga i le maualuga maualuga ma lelei lelei le paʻu. O nei mea uma e mafai ai ona e faʻaaogaina i manatu e sili ona manaia i gaosiga.

Faitau fua o le kukaina o suamalie suamalie ma suamalie.
Tomatoes "Stolypin" e fetaui lelei mo le faʻasaoina ma le salati fou, e mafai ona e faia ni ketchup mai ia i latou, lea o le ai ai meatotino uma o le sauga masani. Borscht, stew, pies - i totonu o nei ipu e mafai ona e faʻapipiʻi tamato "Stolypin", ma o le a viia e taʻitaʻia au tomai masani.

Afai o loʻo e suʻe se mea fou mo lau togalaau, ona e faʻafofoga lea i ituaiga tomato eseese "Stolypin". E faigofie ona latou faʻamausali, lelei tele ma faʻaaogaina - e mafai ona e iloa mo oe lava ia e ala i le tupuina o lenei mamanu.