Apple laau

Apple "Ola": uiga ma le faʻaaogaina, mealilo o le galue manuia

O le mea masani, e tele ituaiga laau toto e faʻaaoga i le mamanu o le laufanua. Ae ui i lea, o le leai o se fiafiaga, e faʻaaogaina e le pule o masini a latou galuega agavaʻa masani mo nei latitudes, sei vagana ai se suiga laiti. O se nofoaga faʻapitoa i totonu oi latou o loʻo nofoia e laʻau opu. O le eseesega o latou ituaiga i aso nei e maua ai se tulaga moni mo le fatufatuaʻi. O se laau laititi "Ola" e mafai ona avea ma se teuteuga matagofie mo soo se mea e maua ai laufanua.

Seʻi tatou talanoa e uiga i ai i auiliiliga.

Faamatalaga ma foliga

O lenei togalaau matagofie na oo mai i la matou eria mai Polani. I le maualuga e le sili atu i le 5 mita, o le pale o le taamilosaga faataamilo e tusa ma le tutusa le umi (peitai, e mafai ona faia i lau faitalia). O lau o lenei apu o se vevesi moni lava o lanu. O le solo i le tautotogo, o lo oi ai la latou lanu lanu susulu o susu sukalati, i le taumafanafana latou te maua ai se lanu lanumeamata lanumoana, lafoina i auro, i le autumn latou te lanu samasama pe enaena. I le vaitau o le fugalaau, "Ola" ua ufitia uma i fugalaau lanu piniki uliuli, o le susuluina o se manogi manogi, ma o le autumn ua teuteuina foi i le laiti, e oo i le 3 cm le lautele, o lanu mumu lanu mumu e le pauu seia oo i le taumalulu.

E te iloa? "Hola" (pronoun "Ola") i Sepania o se faafeiloaiga faʻafeiloai ma faigofie, ae mai le gagana Polani "ho-la" e mafai ona faaliliuina o le "wow!", "Wow!", "Ah-ah-ah" . O le a tatou le finau pe o le a le igoa o se apu teuteu, ae e manaia le mafaufau o se mea sili ona lelei ma lelei, e pei o le laau lava ia.

O faʻamatalaga uigaese faʻapitoa e taʻu mai ai o le "Ola" atonu o le sili lea o le laau siliva matagofie e iloa i le taimi nei, ma e le mafai ona e fai atu pe a sili atu le laau - pe a totogo pe a fua mai. I le tasi ma le isi vaitau, o le matagofie o lenei apu o se mea e le mafai ona faamatalaina.

Talosaga

O le galuega autu o le apu "Ola" o le mea moni, o le teuteuina o le laupepa. O lenei laau e matua ofoofogia lava ia, ae ui i lea, faatasi ai ma le mautinoa ma tomai i le fanua o le ata, e mafai foi ona fatuina se ituaiga eseese o mea e aofia ai ma lona auai.

E taua! E masani ona faʻaaogaina aʻau o le aʻau i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua e tuʻuina atu ai le saite Iapani. I le tulaga o le faamamaina, meaʻai ma le manogi "Ola" na tufatufa i le taimi o le fugalaau, e le o lalo ifo o le sakurai Iapani masani, ae, o le mea e leaga ai, e le aʻafia i taimi e le masani ai, ae o le apia vao e matua le lelei lava.

"E fuga mai laau Apple - o se vavega." O lenei laina mai le Soviet pese na faia e E. Martynov ma le faasinomaga i le "Ola" e mafai ona faateleina i le tele o taimi. E oo lava i le sili ona le fiafia i le tuufaatasiga faatasi ma le apu o le laʻau o le ituaiga lenei e avea ma se mea mama ma matagofie. Ma afai ei ai se vaituloto lata ane i le laau, o le susulu o lala e ufiufi i lanu lanu e mafai ona atagia, o se ata o soo se tagata mafanafana o le a faia se tusiata po o se tusisolo. O le laʻau teuteu Polani e foliga lelei lava i totonu o faʻalapotopotoga, ma faʻafefe ma ona lanu lanu o ni manulele mūmū ma monumona. E foliga mai foi le apu o le apu i luma o le fanua pe lata i le pa. E mafai ona totōina i isi fualaau aina poʻo fualaau aina suamalie ma faʻavaeina i lana pule faitalia ina ia maua ai e le auivi se faʻailoga atoatoa ma faʻapitoa.

Afai i luga o lau 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai se tulimanu e tuʻuina mo se vao lanu meamata, i luga o sea faʻamalamalamaina o se laau teuteu o le a foliga mai e sili lava. O le isi filifiliga o le tuu lea i le ogatotonu o se fugalaau i totonu o tulip, daffodils, peonies ma isi fugalaau tautotogo. E oʻo lava i roses matagofie o le a manuia mai i lea ituaiga o tuaoi.

O le teuteuina o le saite ma fugalaau matagofie, e tele atu laau e totoina - sakura, delonix, wisteria, rhododendrons, cerceses, magnolias, lilacs, pyranths, jacaranda.

E le gata i lea, e fiafia le au tusitala e faʻaaogaina aʻau faʻamalosi e avea ma puipui. O le faʻalagolago i le vavaeina ma le faʻavaeina o le pale, o ia laau na o ia pe faatasi foi ma isi ituaiga o meaola e sili ona lelei mo le faʻatinoga o mafaufauga fatufatuga.

E mafai ona fausia ni vaega, e taʻitaʻia e taʻiala eseese ia i latou lava - e ala i le tuputupu ae, e ala i le fuaina o fualaau aina ma fualaau aina, i le valivali, ma isi mea. ma lanu.

I le ala, afai e leai sou lava fanua, aua le faʻavaivai! E mafai ona e totoina se laau oona i lalo o au faamalama, saʻo i totonu o le lotoa o se fale mautotogi, ma e leai se tasi o tuaoi o le a mautinoa lava le le fiafia, e ese lava.

O le mea e malie ai, "Ola" e oʻo lava i le tau malulu e le aveesea ai lana apili. Laʻau parataiso, tumau i luga o le laau, faʻapipiʻi le laufanua vaʻaia ma lanu mumu mumu, ma o loʻo tosina atu pea i latou ituaiga o manulele, lea e mafai ona fiafia i aso malulu. Ufiufi i le malulu, o nei fua e maua ai se siosiomaga ofoofogia o le filemu, toʻafilemu ma le filemu.

Ae le gata mo le matagofie o le matagofie e mafai e lenei tamai laau tatala ona tautua.

E taua! E fautuaina e le au atamamai o loʻo i ai pea ia oe le sili atu ma le tasi le laau teuteu o le apu i luga o le saite, ma e le na o le matagofie. O le mea moni, o nei laau ona o le manogi sili ona malosi i le taimi o le fugalaau e tosina mai ai se aofaiga tele o iniseti i luga o le 'upega tafaʻilagi ma faʻaleleia atili ai le palotaina o isi fualaau' aina. I totonu o Europa, o le i ai o aʻau vao (olive) i totonu o fualaau aina e fuaina ai fua o se masini eletise e masani ona taliaina.

A o lei totoina se apu matagofie, aemaise lava i ni vaega laiti, e i ai i le au pule se fesili talafeagai: o fua o fualaau aina? O sea fiafiaga e faigofie ona malamalama, aua o le ono selau mita sikuea o auala o luga o mita sikuea taitasi, ma, e faaopoopo atu i le lalelei, ou te manao e maua aoga aoga mai le fanua.

I lenei itu, "Ola" - o se auala sili e tuufaatasia ai pisinisi ma le fiafia. Ioe, e tusa ai ma le tofo, o ona fua e le mafai ona faatusatusa i ituaiga apu o le apu maualuga, ae ui i lea, i se faiga ua gaosia, o nei parataiso o le a fiafia ia te oe.

E te iloa? Laʻau parakaiso ua taua o fualaau aina o laau o le apu. E tele tala, tala, tala ma faatusa e fesootaʻi ma lenei laau. I nisi vaega e fesootai ma foliga o le fua, aua o le polo o se faailoga o le atoatoa. O se tasi o uiga o le malosi atoatoa o le tupu sili ua taua o le "mana", po o le "apple apple", ma o lona uiga o le pule o loo umiaina le lalolagi atoa i ona lima. I le taimi lava e tasi, o le setete ua faatusa i le filemu, ao le tootoo o le faatusa lea o le taua.

I le auala, o se tasi lea o mea lelei o le ituaiga. O ona fua, e ui lava ina laiti, e sili atu nai lo le tele o apple apple decorative ma e matua manaia tele.

Filifili o fua pe a faʻatau

Ae paga lea, o le taufaasese i le faatauina atu o fatu ma fatuga i aso nei o se mea masani. E tusa ai ma nisi faʻamatalaga, e oʻo atu i le tolu ¾ o mea ua faʻatau atu ile Initaneti o se mea sese. Ae afai na e faʻatauina fatu o suamalie samasama sameri samasama, ma le tomato o le faatoaga o le "seleseleina fua" ua tupu - o le afa lenei o faafitauli. Seleselega, faia faaiuga ma le isi tausaga o le a sili atu lou mataala.

E sili atu le leaga, pe a tusa ai ma le fua o fualaau aina suamalie, fua, po o, i la tatou tulaga, o laau teuteu, e maua ai se togavao masani. O lea ituaiga pepelo e le vave mauaina, o le taimi nei ua uma ona e teuina se tele o galuega ma le alofa i totonu o le laau, ua amata, ua i ai lona tulaga i luga o le upega tafailagi, ma e foliga mai e le o le mea lea sa e sailia. O laau e ola mo se taimi umi, o nisi taimi e sili atu nai lo tagata, o lona uiga o le filifilia o se fatu laau e tatau ona aʻafia ma tiute uma: atonu e te totoina i le taimi e tasi ma mo lou olaga atoa (a oe lava,).

E te iloa? Apple - o le upu Peretania mo le apu e sau mai le igoa Apollo, aua o Eleni Anamua o le laau paia lea na faapaiaina i le atua Eleni anamua o le la ma le poto. O tagata anamua e fesootaʻi ma le apu, faasolosolo, malamalama ma le susulu o le la, ma mulimuli ane o lenei uiga agai i fua na na ona faamalosia, aua na vaaia e le au makerima se fetu lima-lima, o se pentagram, i le vaega apu.

O le mea lea, aua e te puʻeina pe a filifilia se fua, e tatau ona e mulimuli i le tele o tulafono.

Muamua. Ia mautinoa o le "Ola" e talafeagai mo lau tau. Talu ai ona o lenei ituaiga na fafagaina i Europa, e le i muaʻi faamoemoeina mo ni ogaoga ogaoga, e pei o se faataitaiga, i nisi itu o Rusia. I aso nei, mo le faʻaogagofie o faifaatoaga, ua vaevaeina le lalolagi i nisi o laufanua o le teteʻe, e ese mai le tasi ma le isi e tusa ai ma tulaga maualalo o le taʻamilosaga faaletausaga ma faʻaaoga saʻo e fuafua ai tulaga lelei o le tuputupu ae mo ituaiga laau toto (e masani ona teuteu ma fualaau aina).

E taua! Apple "Ola" o loʻo faatatau i le vaega lona lima o le teteʻe i le kulimi. I le faigofie, o lona uiga e mafai ona tuputupu ae ma atiina ae masani i itulagi e maualuga ai le taua o le vevela i le taumalulu e le pa'ū i -28 ° C. Afai e sili atu ona vaivai i lau eria, ae le o se averesi, ae o nisi taimi, e tusa lava pe le o tausaga uma, e sili atu le aua le lamatia le amataina o se meateuteu i luga o lau 'upega tafaʻilagi e pei o le "Ola". O le faʻaaliga o le vevela o loʻo i luga mo lenei apu o se ituaiga "manatu e leai se toe foʻi".

Mo se faataitaiga: o le itu i matu sisifo o Rusia o loo i le afa lona fa o le tetee o le suka, Ola le ola mo lenei teritori, ae o le teritori atoa o Ukraine o le lima, ono ma le fitu vaega, o lona uiga, e mafai ona e totoina se laau oona i soo se itulagi.

Le lua. Aua le faʻatau se fuʻa mai lima o tagata le malamalama. Faaaoga auaunaga a faleoloa faapitoa. E tusa lava pe e te faʻatuatua i pisinisi i le initaneti, pe ae mauaina oloa ae e te leʻi faʻatumu le faʻatau, ia mafaufau ma le totoʻa le laau talavou. E tatau ona i ai se foliga fou, e aunoa ma ni faʻailoga o le mimiti ma le faʻamago. O le ogalaau, aʻa o le ua, laupapa ma laʻau e mamā ma mausali, e leai ni faʻamaʻi o faʻamaʻi poʻo le faʻaalia o meaola faalafua. O le i ai o faafitauli e faʻaalia i fasi laulaau i laulaʻau, laupapa mamago, vaʻa, faʻaleagaina o le paʻu poʻo le paʻu, le necrosis, mimigi, lanu enaena ma, aemaise lava, faʻafefete i soo se vaega o le fatu. O le nofoaga o le tui e tatau ona vaʻaia lelei, e le gata i lea, e tatau ona e mautinoa o le vaega pito i luga o le fatuga ma le togitogi ma laupepa, o le mea moni (o nisi taimi e tupu i lalo ifo o le faʻataʻitaʻiina o se tamaʻi matua, e faʻatau atu le vao pe a maeʻa le tui. na ofoina mai e le sapling ia oe ma tuaoi o le ituaiga e tasi).

O ituaiga eseese o apple apple o Rudolph, Royalty, Nezvetsky.
Tolu. O se pine ma faʻamatalaga atoa e uiga i le oloa ma le gaosimea e tatau ona faʻapipiʻi i le fatu: ituaiga, mea e galue ai, faʻatoʻaga, faʻatau. Afai e leai se faʻamatalaga faapena, muamua o le a leai se tasi e faia se faasea ia te oe, o lona uiga e tatau ona e faʻamaonia le faʻatau. O le auala, o le nofoaga sili e faʻatau ai o le vasega pepe lava, o le avanoa e maua mai ai se mea sese e leai se mea, ma o le mauaina o "iuga" pe a faʻasesēina e sili atu le faigofie: o se faʻalapotopotoga e le mafai ona mou atu i se mea.

O le isi iloiloga: afai o le vasega pepe o loʻo i totonu o lau eria ma faʻatau atu le apu o lenei ituaiga, o lona uiga e fetaui lelei mo lau tau, e le gata i lea, na tupu muamua i ai. O le faʻatauina o se fatuga mai se tagata gaosi oloa i le lotoifale o se faʻamaoniga faaopoopo o le alualu i luma o le laau. Fa. O se fatu na faatauina i le coma, e lelei, lelei mo se laau, itiiti le popole mai le totoina. Ae ui i lea, i totonu o le eleele o tagata faʻatau oloa e masani ona taumafai e faʻafesuiaʻia faafitauli i le aʻa. Laasaga matala e tatau ona tuʻu faʻatasi, a le o le faamaoni o le kamupanī ma le tomai faʻapitoa e le mafai ona mafua ai le mautinoa. O se fatuga maloloina lelei e iai aʻa susulu, ma o le fatu o le malamalama lava lea (aua e te valea e siaki le tipi). I luga o aa e le mafai ona i ai ni afaina, tuputupu aʻe ma isi faailoga o le maʻi.

E taua! Nodular tuputupu aʻe i luga o aʻa - o faʻamaoniga o le kanesa aʻa!

O le aʻa o le apu-laau e tatau ona i ai pe a ma le 3 lala laititi e tusa ma le 30 cm le umi. E matua taua lava le afifi lelei o aʻa: ufiufi i se mea e faʻafefe lelei ai le susu. O se tulaga manaomia lenei, afai e le o ausia, ona le mafai lea ona talitonuina le isi tagata faatau. Ae peitaʻi, afai e te faia se faʻatau e ala i le Initaneti, pe o se fua e aumai mai se mamao, pe e te le vave totoina - o se laau e maua aʻa e le aoga mo oe. I le ala, e lelei foi le aua nei faatauina se laau i lau, aua e ala mai ia i latou ua leai se susu o se laau talavou, e vave ona pala vave ona maua ai lea o se aʻa. O se tagata e faʻaaloalogia le tagata lava ia e faʻasalaina laulaau o se fatu aʻo leʻi faʻatau atu, e aunoa ma le aʻafia o le aʻa. Afai o le a oe totoina se apu i le tautotogo, faatau se fatu laau e aunoa ma le tatalaina.

E taua! A e faʻatau se fatu laau e iai aʻa, ia vave ona afifi i totonu o se pusa paʻu ma sina vai. Totoina se laau faapena i le vave e mafai ai. O le vaitaimi sili ona faatagaina e teu ai le 10 aso i ni tulaga malulu (e oo i le 10 ° C), ae e le mafai ona e iloa mautinoa le tele o lenei vaitau ua uma talu ona maeʻa le laau mai le eleele.

Afai e faatauina atu le fatu laau ma aʻa, ona mafai lea ona siaki le malosi o ona aa. Ia mautinoa o le palapala o le eleele e lava le malie ma o le "tagatanuu" (o se faailoga lelei o le i ai o le moa i luga o le fogaeleele), ma o le fatuga e le pa'ū ese mai le eleele poo fafo o le koneteina o loʻo i ai. Lima. E sili ona lelei le faʻatau o le tasi le tausaga, le maualuga o le lua tausaga le matua, e le o le matua, ona o le laʻititi o le laau, o le faigofie ona tumau i le ogaoga o popolega e fesootaʻi ma le gaosiga. I le auala, o le maualuga o "laau e tasi" e tatau ona sili atu nai lo le 1 m (faaopoopo i le 20-30 cm), "lua tausaga le matua" - e tusa ma le 1.5 m. Afai o le laau e laʻititi, o lona uiga e le o iai ni tulaga talafeagai ma e le tatau ona e faʻatau.

O le leai o se pale i le tausaga taʻitasi e masani lava, ae o le laau matutua e tatau ona i ai ni totogo e taʻi atu i itu uma. O le matua o se laau e faigofie lava ona fuafuaina e uiga ile tafe, e faia i tausaga taʻitasi.

Lona ono. Ia faʻatau i taimi uma lava ni fatu laau aʻo lei totoina, aua le faia muamua, aua o le teuina o laau talavou e manaʻomia ai ni tulaga ma e le mafai ona umi le umi. O le isi mea sese - o le mauaina o laau talavou i le amataga o talo, i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. I lenei vaitau, o le totoina o mea mai le itu i saute, e le talafeagai mo se tau sili ona leaga, ua lafoina i le maketi.

E toe fai: o le filifiliga pito sili ona lelei o se aʻoga i le lotoifale, o oe lava (poʻo le fesoasoani a se fomaʻi) o le a filifilia se laau mo lou tofo, a maeʻa ona eli ese mai le eleele i ou luma.

Totoina o laau o le apu teuteu

O le totōina ma le tausia o le ola o le apple Ola, e tele ma tutusa, e tutusa lelei ma fualaau 'aina o apple, ma, e le pei o le mea mulimuli, e mafai e le laau teuteu ona faamagalo nisi o mea sese a se fai togalaau. Ae ina ia mafai ona fiafia moni le mata i le gasologa o tausaga, e sili atu ona lelei le faia o mea uma i le taimi e tasi "e tusa ai ma le faasaienisi".

Filifilia se nofoaga

O lenei ituaiga o apu teuteu e maualuga tele le manaomia o le eleele. O le eleele e tatau ona matua lelei, malamalama (e lelei le lele i le ea) ma faʻafefe. I le taimi lava e tasi, e le mafai e le laau ona faapaleni le vai, o le mea lea, e le tatau ona vavalalata lata ane le vai loloto, pe tatau foi ona faatulaga le vai aʻo lei totoina.

O le mamao aupito sili ona lelei i isi laau e tatau ona le itiiti ifo i le 4-5 mita.

Pe a filifilia se nofoaga mo se laau teuteu, e tatau foi ona amanaia e mafai ona lagona le lelei i le penumbra, peitaʻi e fuga sili ona manaia ma matagofie i nofoaga lanu, ma e le fiafia lava le ata. Talu ai ona o le matagofie o le fugalaau o le "Ola" lea e taua tele i luga o mea uma, o le filifiliga tatau mo sea laau e taua tele.

Taimi sili ona lelei

I le masani ai, o laau toto e totoina i le amataga o le tautotogo, seia oʻo ina fuga mai pupu, pe i le ogatotonu o le autumn, pe a uma ona paʻu laau. E talitonuina afai e ola le laʻau i totonu o se atigipusa, e mafai ona totoina e ala i le faʻaaogaina o metotia faʻafefeteina i le lauʻeleʻele avanoa i soo se taimi i le tautotogo, autumn poʻo le taumafanafana.

Ae ui i lea, e fautuaina e le au atamamai e sili atu le fiafia i le totoina o le apu o laau apu, ma o le mafuaaga lea

I le tautotogo, pe a oʻo mai le natura, o le televave o le tuputupu ae o le eleʻele o laau amata: fugalaau fugalaau, laulaau ma fugalaau e aliali mai, ua totoina totō fou. O le aʻa, lea e lei faamalosia, ua le mafai ona fafagaina lenei "vevesi o le olaga" ma i le taimi lava lea e tausi ai ia lava, o lona uiga, ia tuuina atu, i se isi faaupuga, se faavae.

O le mea na tupu, e masani lava ona tupu le laau na totō i le tautotogo, o le taumafanafana atoa na e fiafia i laʻau ma laʻau talavou, e ala i le tautoulu, pei ona masani ai, o laulaau na lanu samasama ma pauu, ma e leʻi ola le laau i le taumalulu. I le autumn, o le faagasologa e toetoe lava a faʻafeagai. O le eleele i le taimi o le totoina o loʻo tumau pea le mafanafana, ae o suavai taua ua vave faʻaitiitia, e le manaʻomia le faʻaalu o malosiaga i le tausiga ma le atinaʻeina o le vaega o loʻo i luga, ma o loʻo i ai pea le taimi e faʻapipiʻi ai aʻa i le eleele aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. O lea ituaiga o laau e manaia le malosi e maua ai aʻa, ma i le tautotogo, faatasi ai ma le amataga o le vaitau o le vegetative, o le a fiafia e taitaia le malosi ua uma ona maua i le "fafo matagofie".

E taua! O le filifilia o le totoina o le autumn, e sili atu ona e manumalo i se tausaga atoa, aua mai le tautotogo e sosoo ai o le ae totoina atoa fatu, ae o le totoina o le tautotogo i le tausaga, o le a amata ona toe ola le laau pe a uma le taumalulu muamua. I le tulaga sili ona leaga, pe a totoina i le tautotogo, o au mea e foliga mai e le mafai ona totoina i le fatuina o le a le alu i le taumalulu.

E le gata i lea, o le laau na totoina i le tautoulu e faasolosolo malie ma faasolosolo malie i le taimi o le malulu malulu. I le taimi nei, e le o faʻalavelaveina o ia e soʻo se faʻamaʻi poo ni meaola faalafua, aua ua uma ona maeʻa le vaitau o la latou gaioiga ola. I le tautotogo, o le apu na ola mai le faʻalavelave toe faʻaaogaina e toetoe lava a feagai ma le fua atoa o faigata ma faʻafitauli: mai tafe o le tautotogo po o le tuai o gutu i le le masalosalo le vevela, vevela, ma pamu e matelaina i le maeʻa o le taumalulu.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

E malamalama tagata uma o le totōina o se laau e amata i se lua, ae toaitiiti e iloa e tatau ona saunia se lua i le taimi muamua ma matua faʻaeteete.

E taua! O se togalaau lelei e amata ona "faavasega" se lua mo le apu i le lumanaʻi mo le ono masina, poo se tausaga foi ao lei totoina, o le fatu.

Ina ia mafai e le laau ona amata ma atiina ae lelei i le lumanaʻi, o le eleele e tatau ona faʻamamaina lelei ma tumu i meaʻai uma e manaʻomia e le lumanaʻi. O le fafagaina mulimuli, ioe, e taua, ae o le eleele mo le lua tausaga muamua o le ola o le laau ua faia i le taimi o sauniuniga o le totoina o le lua.

Afai e te filifili e toto se apu i le tautoulu, faʻaaoga le lua mo le itiiti ifo ma le masina ma le afa, pe afai i le tautotogo, e tatau ona faia i le aso ua mavae i le tautoulu. Ae a oʻo mai i le fanua taupou, o le sauniuniga o fanua mo le togalaau e tatau ona amata i le le itiiti ifo i le tasi le tausaga.

O le tele o le lua ia lava e le tatau ona sili atu le telē nai lo le coma poʻo le aʻa o le fatu. Ae ui i lea, o sea pu e mafai ona eliina pe afai e te mautinoa o le fua o le fanua i lau fuafuaga. O le mea lelei, e aoga le eliina o le eleele mo le 1 cu. m, ia faʻatumu lona lapisi o le faʻafefiloi palapala palapala. Pe a saunia le lua, e tatau ona vaevaeina le eleele na aumai mai le mea i le 2 vaega: o le vaega lafulemu maualuga e ese, o le vaega pito i lalo o le eleele e ese. Taumafai e taofi le pito o le lua e pei o le maualuga pe a mafai. O le 30-40 cm le umi o le fanua e le maua mai le lua, ae na ona eli lelei. I le i ai o le maualuga o le eleele i le pito i lalo o le lua e tatau ona tuʻuina alavai.

O lenei sauniuni meaʻai paleni. O lona faavae o le humus po o le faapalaga, e tusa ma le 20-30 lita, faapea foi ma le 30-40 lita o le peat (peat). I nei vaega, faaopoopo le 500 g o le superphosphate, 1.5 kilokalama o le phosphate rock (na o le 1 kilokalama o superphosphate e mafai ona ave), ma le 1 kilokalama o le vao (atonu o le a mafai ona suia le fugalaau omea i minerale, ae le o iai le chlorine, mo se faataitaiga, potassium sulfate i se aofaiga o le 150 g poo le masima masima i le aofaiga lava).

E taua! Nitrogen fertilizers ma le lime e le tatau ona faʻaaogaina i le faʻafefiloi o eleele, o le a latou faigata ai mo le fatuina ia ola. E le mafai foi ona faʻaaogaina le manua mo nei faʻamoemoe, talu ai ona o lona vevela e afaina i aʻa o se laau laʻititi.

Taʻu le faʻafefiloi o le faʻafefiloi i totonu o le lua ina ia faʻatumu i se paʻu. A maeʻa ona faʻafefiloi meaʻai, o le a na o le saunia o le lua o le mea manaʻomia (i le aofaʻiga o le aʻa o le apu olive).

O lea e mafai ona e alu mo se fua. Ua uma ona matou fai atu pe faapefea ona puipuia le laau mai le faamagoina o aa, ae afai na tupu, ia tuu i lalo le vaega o le laau i totonu o le vai mo le 24 itula ao le i totoina. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le fatuga i totonu o le lua ua saunia ina ia le silia le 8-10 cm le loloto i le eleele. Tatou faʻatumu le lua i eleele laulelei, eli i fafo muamua, tatou te fufuluina ma sasaʻa tele.

Vaega o le tausiga ma le gaosiga o agrotechnics

E pei ona taʻua muamua, e tatau ona e tausia lelei se laau o le apu i le auala e tasi e pei o fua. O auala autu o le faʻamalosia, veleina, mulching, faʻafefeteina faʻamaʻi ma meaola faalafua, teuteuina, faʻapea foi sauniuniga tatau mo le taumalulu.

Faʻaleleia eleele

"Ola", e pei ona uma ona taʻua, e fiafia i le eleele susu, ae e le faʻafefeina vai inu. E masani lava, e amata mai i le tautotogo e sosoo ai pe a uma ona totō, e lava le suavai i le laau 3 taimi i le vaitau: i le amataga o le taumafanafana (i le tautotogo o le susu i totonu o le eleele e lava mo le apu), i le amataga o fualaau aina ma i le faaiuga o le autumn, e susu ai le eleele aʻo lei oo i le taumalulu, E tatau ona faia faʻataʻamilo i totonu o le liʻo o le lio o le ogalaau (ma i totonu o se tagata matua - i le nofoaga o le pale), e le mafai ona sasaa saʻo le vai i lalo o le aʻa o le laau.

E taua! Ina ia le faʻaseseina i le fualaau, mulimuli i le "tulafono auro": o le matua o le apu i tausaga e tutusa ma le tasi taimi le tele o le vai mo le fafagaina i pakete.
Ina ia aua nei gauai i le veleina ma le tatalaina ma i le taimi lava e tasi e taofi uma le susu i le palapala, ia puipuia le mafai ona tupu vao vao ma ia maua ai se foliga sili atu ona foliga matagofie, o laau oona e masani lava o mulch. E mafai ona e faʻaaogaina pine ole pine, sawdust, peat, nutshells ma isi mea talafeagai e maua.

Laʻei pito sili

Faatasi ai ma le totoina lelei mo le lua tausaga muamua, ua uma ona matou saunia la matou apu ma le mea uma e tatau ai fugalaau. I soo se tulaga, i le amataga o le tausaga talu ona totoina, faʻamafanafanaina le laau e le aoga - na o le faʻamalo lelei le vai ma puipuia le gaogao o le ogalaau ma vao.

Amata mai le lua poʻo le tolu tausaga, tolu taimi i le vaitau, e manaʻomia le fafagaina o le apu. O fuālaʻau faʻasusu, falalaʻau ma fuluʻilaʻau e faʻaaogaina i le tautoulu, faʻatasi ma le eliina o le ogalaau.

I le popofou o le tautotogo, aʻo le i fuga mai pulapula, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻasaina po o mea faʻalapotopotoga e aofia ai le eletise (faʻataʻitaʻiga, mullein). I le maeʻa o le fugalaau, faʻapipiʻiina le talosaga (pulumu) e fautuaina ia Me poʻo le amataga o Iuni. O fualaau oona matutua e masani lava ona faʻamalolo tele, ae mo le teuteuga "Ola" o sea fuafuaga o le a lava lea.

Fertilizers e tatau ona faaaoga i le loloto o le 15 cm mo fualaau aina ma 45 cm mo laau e sili atu i le tolu tausaga, faataamilo i se liʻo ma se laina o le 1.5 mita, pe a o le nofoaga autu o le faavae o le ogalaau.

Puipuiga puipui

E taua, o laau aʻau matagofie e maua mai i maʻi tutusa e pei o tatou fua masani, aemaise lava, o latou fili autu - paʻu, paʻu palapala, lapisi, kanesa uli, cytosporosis, i totonu o iniseti - aphid, anufe, leafworm, mite fua, tick, moth apple .

Ae ui i lea, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou a latou mea e tatau ai, o nei laau o le vaomatua e sili atu le mautu i le tumutumu autu nai lo latou sili atu agamalu.

Ae ui i lea, mo le puipuia i le tautotogo, e tusa lava pe leʻi malepe, e sili atu le togafitia o le apu ma iniseti ma fuluʻi. Talu ai ona o fua o le ituaiga "Ola" e talafeagai lelei mo meaai, e le aoga le afaina o meaola faalavela i le taimi o le fugalaau ma fualaau aina, e le gata i lea, e sili atu ona lelei le tuuina atu o mea e fiafia i ai i meaola o aso nei, e toetoe lava a le o se mea matautia ma aoga. O le togafitiga lona lua e faia i le tautoulu; o lona sini autu o le faʻaleagaina lea o meaola faalafua ua faʻamautu mo le taumalulu i totonu o le paʻu poʻo le palapala ile laʻau. Nitrafen ma Uurea e talafeagai lelei mo lenei faʻamoemoe.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le faia ma le teuteuina o elemene taua o le tausia o se laau oona, aua o foliga mai o le laau ma pe faapefea ona talafeagai i le mamanu o la tatou upega tafaʻilagi e taua tele mo i tatou.

E te iloa? O le apu o se fua e iloa e tagata talu mai anamua. I se vaitaimi faapitoa i Europa, na faʻaaogaina foi o se ituaiga fuataga. E le gata i lea, soo se mea taua i fafo e faʻatusatusa i le apu: o se tamato, mo se faʻataʻitaʻiga, na taʻua o le apu auro (italiano) ROMA d'oro), pateta - lafu, tangerines ma lemoni - faasolosolo, Saina ma Initia, ae o apu.

E tele auala ma metotia mo le faʻapipiʻiina o ia laau, e faʻalagolago lava i ou manaʻoga ma manatu o le atinaʻe laufanua. O le masani masani mo le fausiaina o aʻau teuteu o loʻo mulimuli mai. I luga o se laau talavou i le tautotogo, teuteuina le tusa ma le 10 cm o le pito i luga o le televise pito i tele ona faia ina ia 6-7 tumama i luga aʻe o le ala. I le pito o le seedling, 3-4 lapopoa o skeletal lala ua filifilia, tuputupu ae i itu eseese, pe afai e mafai, tusa lava pe leai. O nei lala ua faapuupuuina i le tulaga lava e tasi, ma o isi "togi" tauva ua aveesea. I le tulaga lelei, o le laupepa lautele e tatau ona tumau pea i luga atu o le itu, ma le itu - i le mamao e mafai ai mai le tasi.

O tausaga taʻitasi mulimuli ane, e toe faʻaleleia le teuteuina, na o le 3 uluai skeletal lala ua faaopoopoina, 2-3 vaovao malolosi sili ona malolosi, filifilia i se auala e le tumau ai le itu o le laau. Ua aveeseina lālā vaivai, ma na faʻapuupuuina lava.

Faatasi ai ma le teuteuina, o le a tupu le apu ma se pale atoa lauulu ma e masani lava ona foliga lelei ma foliga lelei.

Saunia mo le taumalulu

Ua uma ona matou taʻua i luga o Ola o se ituaiga taumalulu-faigata. E ui lava i lea, e tatau ona manatuaina o le tau o le paneta o loʻo suia, ma, e sili ona le lelei, agai i le le mautonu. O le mea lea, e oʻo lava i itulagi o le lima ma le maualuga o vaega o le taumalulu-faigata, e le taofia ai i tatou mai le popole e uiga i sauniuniga mo le taumalulu oa tatou laʻau matagofie, ae maise lava tamaiti.

O le mea moni, i nei mea, seʻi oʻo i le taimi talu ai nei o le mafanafana, itulagi i tausaga talu ai nei, o le malulu o le taumalulu e faʻavevesi, aʻo le umi o le ao o le ao e le suia. O le fua faatatau o le umi o le ao ma le vevela aupito maualalo e fuafua ai le sone o le malulu: i le sauniuni i le taumalulu e tusa ai ma le umi o le aso "talafeagai" lenei tau, o le laau e faafuasei ona maua i tulaga o le le maualalo o le vevela ma i se tulaga faapena e mafai ona oti.

O le isi tulaga mo le faigofie o le taumalulu mo se laau o le i ai o se aofaiga tele o le kiona. O le kiona, ae le o le aisa. Ma i lenei tulaga, o le vevela e le tumau i le taumalulu e maua ai foi e le apu se tautua leaga. O se taunuuga o se vevela mataʻutia ma e lei mafaufauina, o le kiona ua pa'ū na amata amata ona liusuavai, ona magoto ai lea, ma ufiufi le palapala i luga o le ogalaau ma se kulimi aisa e le faatagaina ai le okesene e pasia. I se tulaga sili ona leaga, e oo lava i le maualalo o le vevela e mafai ona faigata tele mo se laau ona ola. O le faasolosolo mai lenei mea, o se apu matagofie, seia iu ina matua, e matua fautuaina e aofia ai mo le taumalulu tusa lava pe leʻi taunuu le tau malulu. Mo nei faʻamoemoega, soʻo se mea e masani ona faʻaaogaina mo le mulching e talafeagai - vao, nila, vaovao, lau vevela, peʻa.

O le puipuia o le pusa mai le vevela o le vevela ma nifo o ni tamai togitogi, e aoga le afifiina i le paʻu poʻo le faʻafefeteina faʻapitoa, aʻo aloese mai le faʻaaogaina o mea lanu uliuli, i se isi taimi i le taimi o le malulu pe naʻo lalo ifo o le susulu o le la, o le a amata ona pala le paʻu ma amata ai ona alu ese mai le fafie.

Aua e te faʻavalevalea e faʻatautaia ia togafitiga faigofie - ma o lau laau laʻitiiti o le a tumau lelei e oʻo lava i se taumalulu matautia.

O le totoina o le ola o le apu olive ola i luga o lau fuafuaga o le mautinoa lea o se fiafia tele mo oe mo le tele o tausaga. Afai e manaʻo se tasi e mataʻavale i mata o tuaoi - o le a ia maua foi. E le gata i lea, i le faaopoopo atu i le matagofie, o lenei laau matala tele o le a faateleina ai fua o isi laau uma i lau togalaau, e tosina ai pi ma le manogi ma le matagofie o fugalaau lanu piniki, ma i le faaiuga o le taumafanafana o le a fiafia i le tele o le seleselega o palaka parataiso, lea e mafai ai ona e kuka malu matagofie mo le taumalulu, totoina atoa.