Fua o le gaosiga

Kukama "O le tafe o Emerald": uiga, tulaga lelei ma le le lelei

Filifili ni kukama eseese, lea o le a tutusa lelei le fananau mai ma tapuni le palapala, e matua faigata lava. O nisi o vailaau e leai ni mea lelei, o isi - o le tofo matautia. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i se vaovao e i ai se numera aupito itiiti o moa, e fua lelei fua i totonu o le togalaau poo totonu o se kiona, ma atonu foi e faateia ai tagata e ona le fua. O le asō o le a tatou iloa ai le mea kukama emerald elema, Matou te tuuina atu se auiliiliga auiliili, faapea foi ma le faamatalaina o malosiaga uma o le laau.

Faʻasologa o talaʻaga

Na totoina le uʻamea i Sedeka agrofirm i Moscow e le au faʻatasi: le Dubinins ma le aiga o Lukyanenko. I le 2007, na aofia ai le Vaitafe o Emerald i le Setete Setete.

Faamatalaga o le vao

O le laau ei ai le vaeluagalemu o le vaega pito i luga.O loʻo i ai se tali lelei i le vaʻaia o itu laau. O laumei laumei e lanu meamata i le lanu ma le tele i le lapopoa. Ole numera o laʻau o le avefeʻau.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o lenei kulupu e matua patino lava, ia i ai se foliga paʻu ma se umi e oo atu i le 50 cm. O le umi o le umi e 20 cm. O se uiga uiga ese o le tele o nai faʻamaʻi laiti i luga o le fogaeleele, lea e mafai ai ona iloa se sootaga vavalalata. I le taimi lava e tasi, e tumau lava le manifinifi o le paʻu.

Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga kukumba e pei o: Libellé, Meringue, Spring, Siberian Festoon, Hector F1, Ulugalii o Emerald, Crispina F1, Taganai, Palchik, Tagata faatauva "," Zozulya "," Siamani "," O lenei Kolisi "," Masha f1 "," Lototele ".

O le mamafa o le fua o le fua e 150 g, o le maualuga e 210. O le lanu e lanumeamata lanumeamata, i le pito i lalo ole lanu e lanu uliuli.

O kukama e i ai se tofo lelei, ma e ese foi i totonu o se pusa, e pei o oe e 'ai meaai. Ia maitauina foi le leai o se ita.

Manaomia o le malamalama

Talu ai e mafai ona ola le kulupu i totonu o fualaau vevela, e le manaomia e le fale le malamalama lelei. O le mea lea, o le Emerald e mafai ona taua o le malu-faapalepale, e ui i lea, e le tatau ona aveesea le kukama o le malamalama, ina ia i ai fua lanu ma ia lelei le tofo.

E masani ona totō kukama i luga o le lauʻeleʻele poʻo totonu o se lauʻeleʻele. Ae ei ai auala e le masani ai o le totoina o kukama: i luga o le faletusi, i taga, i totonu o se pakete, i paʻu, i luga o se windowsill, e faaaoga ai le auala hydroponics.

Faʻasalaga

I tulaga o le palotaina, e le mafua ai le faʻalavelave i le vaovao. E ui lava o le tele o fugalaau fugalaau e fai i luga o le laau, e le manaʻomia e le vao togafitiga faʻafefeteina. O le mea moni, o le faʻaopopoina atili o le palota e ala i le i ai o iniseti e le afaina, ae o lo latou toesea e le taua foi.

Lafoaia o le lamala

O le laau o loʻo i ai le malosi o le lāmala, o lea e manaʻomia ai vaiinu masani, lea e tatau ona faʻatino pe a uma le la. E faʻamamaina le eleele i le vai mafanafana, o le mea lea mo le faʻaleleia o le vai e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o vai vavalalata e vevela i le la.

E te iloa? I totonu o United Arab Emirates, o faifaatoʻaga na faia kukama ma fua faito.

Vaitaimi o fua ma fua

E mafai ona e maua le seleselega i le 50 aso pe a uma le germination. I lenei tulaga, o le uluai kukama matutua ua aliali mai i le 40-42 aso.

I le averesi, i luga o le tasi laau vao i le 5 fualaau suamalie. O lenei numera e mafua tonu lava i le maualuga tele o kukama, o lea o le tele o le vao e le mafai ona ola.

E taua! O le aveeseina e faia pe a oʻo i le umi o le 15-18 cm. O fua umi e amata ona matua, le maua le tofo.

Tuuina atu

I le avanoa faʻatasi ma le sikuea e tasi, e mafai ona e maua pe a ma le 5 kilokalama o fua. I le taimi lava e tasi i greenhouses o le fua faatatau masani o le sili atu i le 6 kilokalama i le sikuea. E tatau ona malamalama o nei faailoilo ua naʻo lalo lava o le tulaga o le tekinolosi faʻatoaga talafeagai.

Faʻamaʻi ma faʻafefe o manu

E taua le matauina o le tetee lelei i le cladosporia, paʻu palapala ma isi maʻi masani. E mafai ona finauina e faapea, i lalo o le faiga o mea taufaatoaga, o le a tumau pea le ola maloloina o kukumba.

I le faagasologa o le tuputupu ae o kukama, e toatele e fesili ifo ia i latou lava: o le a le mea e fafagaina kukama, pe tatau ona taulimaina fugalaau e leai ni mea, pe faapefea ona taulimaina faamaʻi ma meaola faalafua.

O le tafe o le Emerald e seasea ona aʻafia i ituaiga meaola faalafua e pei o aphids ma spider mites, o lea e le manaʻomia ai ona faia togafitiga mai nei iniseti.

E taua! O le vailavai e masani lava ona aʻafia mai aʻa.

Talosaga

Kukama E le o faʻaaogaina le vaitafe eletise mo le taofiga, muamua lava, ona e tele tele, ma pe a le puipuia, e leiloa le tofo.

O kukama e foliga maualuga i salama vevela ma okroshka, faafetai i se paʻu manifinifi e le mafai ona vavae. E mafai ona e faʻaaogaina e faia ai ni popo, pei o le kukama e leai se tofo lelei.

O le taliina o le fesili pe mafai ona vili le kukama kukama, e aoga le fai atu, e le pei o le faasaoina, o fua e talafeagai mo le toina ma le salting, ae pe afai na filifilia i latou. O lona uiga, e aoga le saluina o kukama, o lona umi e le sili atu i le 15 cm.

E te iloa? Atumotu ile Atunuu - o le vae o mauga Himalayan. O lo o ola pea kukama i le vao e na oi latou lava.

Malosiaga ma vaivaiga

I le faaiuga, tatou te talanoaina mea taua ma le le lelei o le eseesega, faapea foi ma aotelega.

Faʻaauau

  1. O fua na amata vave lava, lea e mafai ai ona faʻaogaina le vailaʻau mo ona manaʻoga ma le faʻatau.
  2. Komepa o loʻo totō i le taimi e tasi, o lea e lava ai le aoina o oloa i le tele o taimi ae le siakiina le i ai o fualaʻau i aso uma e 3-4.
  3. O manogi malosi o kukama.
  4. Lelei lelei ma le lelei o oloa.
  5. O le kulupu e puipuia i le malulu ma faʻamaʻi.
  6. Tuʻu fua tele.

Faʻasologa

  1. Kukama e le fetaui mo le gaosiga.
  2. O fualaau aina e le gata ina ua matutua, ae e tele foi le mamafa o le togavao.
  3. O le kulupu e manaʻomia ai le faʻasoaina masani.
  4. A oʻo loa ona aʻafia le pala i le le talafeagai.
Matou te faʻalauiloaina oe i se vaomatua o kukama muamua, lea e mafai ona gaosia se mea totō lelei. E tatau ona malamalama o le laau toto e manaʻomia ai le faʻatulagaina o tulaga lelei i totonu o le togalaau aina ma totonu o le fale lauʻeleʻele. O le le atoatoa o meaʻai e matua aʻafia ai le fua ma le tofo o le fua. Ua tupu le tafe o Emerald i laau toto i le ogatotonu, ma na o le itu i saute e mafai ona e luluina vave le fatu ile eleele. O le mea lea, mafaufau i le vevela vevela aʻo leʻi faʻatau fatu o lenei kulupu.