Vailaau faʻapitoa

E faʻafefea ona faʻamago le hawthorn i le fale

O se fale lauiloa e pei o le hawthorn e masani i tagata uma - e le gata i lea, ei ai tala masani e uiga i ituaiga uma o aoga aoga o ona fua ma isi vaega. O le mafuaaga lena, i le taimi o le sauniuniga o fualaʻau faamaloloina o le laau, o le tele o tagata tafafao mai fafo ua auina atu i se faigamalaga moni mo ia. Ae e le o le toʻatele o tagata e iloa le taimi ma le auala e lelei ai le seleseleina o fugalaau ma vine o lenei laau, aua a leai, o le a le aoga le maua o le maualuga o meaʻai i meafaitino.

O le mafuaʻaga lea i totonu o lenei lomiga o le a tatou faʻaalia ai mea lilo uma o le faʻamaina o le hawthorn, ma saili pe faʻapefea ona aʻafia ai le leo atoa o le tino.

Mea aoga

Hawthorn e faatatau i lenei ituaiga o laau, o mea aoga o ia mea ua aloaia aloaia e fomaʻi i soo se tulaga, ma e le o se faalavelave. O le vaega taua o le laau e fai ai o se mea e sili ona taua mo le gaosiga o fualaau faasaina. O le numera o ituaiga uma o vailaau faʻasolosolo i lona tuufaatasiga e tele naua i totonu o tulaga o le taimi nei e le o faʻamautuina le tuufaatasiga tonu o le hawthorn. Ae e le taofia ai i taimi uma le faʻaaogaina o meaʻai ma teuteuga mai fualaau aina ma vaega o le laau i togafitiga faafomaʻi lautele.

E te iloa? O le ufiufi laau e iloa i le umi o le ola, e pei ona mafai e le laau ona fua mai ma atiina ae malosi mo le 400 tausaga.

Berries

I totonu o tagata faʻapitoa ma fomaʻi faʻapitoa, o laʻau o le hawthorn e lauiloa. Faatasi ai ma a latou fesoasoani, o mea e faʻaleagaina ma faʻasalalau ua saunia, o loʻo i ai se aafiaga e le faʻamalosia ai tagata, lea e fesoasoani e tetee malosi ai i latou i le taimi o le salalau o le vevela. Ae i le tele lava o tulaga, o fua o le vao e faʻaaoga i togafitiga lautele mo togafitiga o faʻamaʻi fatu, aua o ni auala taua ia o le tausia o se soifua maloloina o le cardiovascular system.

E le gata i lea, o se faʻaaogaina umi o le faʻaaogaina o fualaau o le hawthorn e faʻaleleia le aofaʻi o le toto i totonu o tagata, aemaise lava, e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le cholesterol, ona o le faiga masani o le faʻamamaina o vascular vascle i totonu o le tino. O sauniuniga a Hawthorn ua faʻaalia mo gastritis ma le flatulence, ao latou saofagā i le faʻamalofia lelei o faʻamalologa le lelei o faʻamaʻi.

I fualaau faa-fomaʻi, o mea aoga o vao vao, goji, wolfberry, sea buckthorn, fugani uliuli, tamaʻitaʻi, bilisi, vine, blackberry, red geke, chokeke, blueberry, leafland, ma Physalis e masani ona faʻaaogaina.

Fugalaau

E ui lava i le mea moni e faapea, i totonu o togafitiga faafomaʻi ma aganuu mo le sauniuniga o fomaʻi togafitiga o fualaau oona e masani ona faaaoga, o lona fugalaau foi ua maua le latou talosaga i vailaau faafomai: o teuteuga ma mea faʻaogaina o nei mea e faʻaaogaina e faʻamalosi ai le mamafa ma togafiti faʻamaʻi o le fatu ma le cardiovascular system, faʻaleleia atili le soifua manuia .

E te iloa? E tusa ai ma faʻamaumauga faʻamaumauga, sa muamua faʻaogaina le hawthorn i togafitiga faafomaʻi i le amataga o le 16 seneturi. I le taimi lea, o teuteuga o laau na faʻaaogaina e avea o se fetuunaiga mo osofaiga ogaoga o le manava.
E le gata i lea, o fugalaau fugalaau e faʻaaoga lelei i le mafaufau. O fualaau faʻapitoa e faʻalagolago i luga e fesoasoani i le faʻamaonia o le moe ma faʻaleleia le tulaga lautele o mafaufauga o se tagata, faʻasaʻo le atuatuvale. E le gata i lea, o nei meafaigaluega e maua ai se avanoa e faʻateʻa ai ituaiga eseese o le vevela. O nei mea uma i le togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e faaitiitia ai le leaga o mea o le faʻafitauli o le mafaufau ma faʻaitiitia ai le atuatuvale faʻaleaga.

Auala e faʻagogo ai fugalaau

E ui i le mea moni o le faagasologa o le seleseleina o fugalaau fugalaau e faigofie lava, e tele tagata tafaoga o loo mafaufau pea pe o afea e piki ai fugalaau o le hawthorn mo le faamamaina ma pe faapefea ona sili ona lelei. Ma le isi, o le a tatou vaʻavaʻai atu i mataʻupu taʻitasi o lenei lomiga ma faʻamatala atu ni mealilo.

O afea ma pe faapefea ona aoina

Fugalaau sili ona lelei i le amataga o le fuga: mo lenei vaitau lelei o le amataga lea o le fuga, lea e pa'ū i le afa lona lua o Me. O le amataga o le seleselega o se suesuega maeʻa o le togavao lava ia. E tatau ona lelei lona soifua maloloina, e aunoa ma se faʻamaoniga o le maʻi. I le tulaga pe a fesuisuiai le fugalaau, o le manogi, pusa mafolafola i luga o fugalaau latou te i luga o lala ma laulaau o le hawthorn, o se faailoga manino lea o se laau mamai, o mea e seleseleina e le eseese i mea aoga.

Mo le vaeluaina tele e pei o le corymbose ma isi mea e le mafai ai, ma o mai i le tulaga o le fula. Mai le ovary e tatau ona lafoaia, aʻo agi malie lemu, lea e oʻo atu ai i le viliina o le sili atu ma le afa o mea gaosi. O le lelei o le tau ma taimi taimi mo se malaga o fugalaau vao o se aso vevela susulu, latalata i le aoauli. I le taimi nei, toetoe lava o taeao uma e le tatau ai le susu. 'Otiʻoti fugalaau e tatau ona tuʻuina ma le faʻaeteete i totonu o se pusa avanoa, e pei ona tapunia ma se tikeri maualuga o le mea o le a latou vave faʻafuaseʻi.

E taua! E eseese le va o le Hawthorn i le vaitau puupuu o le fuga, e le sili atu i le 6 aso, o lea e tatau ai ona faia le seleselega i le aso e sosoo ai pe a uma ona foliga mai o uluai pupu i luga o le laau.

Totoina o foliga

O fugalaau vao ua faʻapipiʻiina ua tuʻuina i le tasi vaega i luga o se pepa mama poʻo se ie, ae le mafai ona ufiufi ia meaola o iniseti mai luga, ina ia aloese mai le pau i totonu o le meaola o iniseti mai luga.

Fugalaau e tatau ona faʻamago i totonu o se mafanafana, vavae ese mai le susulu o le la. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona liliu i le taimi e tasi i le aso e ausia ai le maualuga.

O le faagasologa e mafai ona maeʻa pe a faʻafeiloaʻi saoloto fualaʻau ma seleseleina ma tamatamailima i le paʻu e aunoa ma nisi taumafaiga.

Faʻafefea ma le mea e teu ai

Mo le teuina o meafaitino e seleseleina, o se aganuu le faʻaaogaina o laupapa, pepa pepa, ie poʻo isi pusa e faʻaaogaina ai le vailaau masani o fugalaau mamago ma le siosiomaga.

Aua nei galo o mea e seleseleina e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma malulu. O le ola o le fugalaau mamago e le sili atu i le 12 masina, talu ai ona o se vaitaimi umi o le faasaoina ua i ai se aafiaga le lelei i le tele ma le mautu o vaega kemikolo o le meafaitino.

E te iloa? Auā o fugalaau o le vao o loʻo faʻaalia e se manogi manogi manogi, lea e talitutusa ma le manogi o iʻa vevela. E mafua mai i le dimethylamine - o se mea e faʻamalolo e se fugalaau i le vaitau o le ola malosi.

Auala e faʻamago ai vine

Ina ia mafai ona faʻagogo fua o le vao, e manaʻomia le poto faʻapitoa. O lenei faagasologa e le ese mai isi fualaau aina ma vine. Peitai e ui i lea, seʻi o tatou iloiloina auiliiliga vaega uma o le faʻamago ina ia foʻia ai ituaiga fesili ma mea sese.

O afea ma pe faapefea ona aoina

Berries mo le faʻamago, e tatau ona seleselega pe a uma ona matua, ona e naʻo le tulaga lenei, e mafai ona tatou faʻamoemoe o le a latou taulai atu le tele o meaʻai ma vitamini.

O le faaiuga o Setema e lelei mo lenei mea, ae e sili le faʻatali seia oʻo i le amataga o Novema. Ina ia mafai ona fuafuaina le papa matua, e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa.

O i latou uma e iloga i le mumu mumu, moli, ma i nisi tulaga lanu samasama e faasaga i tua o lanu lanumeamata. O le veleina o le fualaau aina e tatau ona faia ma le faaeteete lelei ina ia le faaleagaina ai lala ma lau o le laau.

Berry tapenaga

A maeʻa le seleseleina o vine, e tatau ona faʻaalu se taimi tele ina ia suʻeina ai ma aveese ai talita. O fualaau o le Hawthorn e tatau ona tutusa lelei, e aunoa ma ni faʻafitauli. Naʻo le tulaga lenei, o fualaʻau mamago o le ai ai le aofaʻiga talafeagai o meatotino aoga.

E le gata i lea, o le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete o le a fesoasoani e teena le fua o le wormy, o lona teuteuina o le a le maua ai le fiafia tele. Aʻo leʻi faʻamago, e tatau ona fufuluina ma faʻamagoina fualaʻau i fafo, aua o le mea sili lea e faʻaaoga ai vai malulu.

E taua! E leai se faʻafitauli e le faʻaaogaina ai le vai vevela e fufuluina ai fua o le hawthorn, aua o le a faaleagaina ai le fausaga o vine, ma o le taunuuga lea e mafai ona faigata ai le faʻagogo.

Auala ma foliga o le faʻamago

O fua na saunia muamua e mafai ona faʻamago i le tele o auala: natura pe faatasi ai ma le fesoasoani o iunite faʻapitoa (fale eletise eletise). I le tulaga pe a leai sau meafaigaluega faʻapitoa, e mafai ona e saunia fua mo le taumalulu e ala i le faamamaina i totonu ole ogaumu masani ile fale.

I fafo

O le veleina i le ea fou o se faiga faigofie. O fua lelei sauniuni e tuʻuina atu i luga o se ie poʻo se pepa, o loʻo ufiufi i le mea lava e tasi i le pito i luga ma le tauagavale i totonu o se mafana mafana, mago ma lelei le vaʻai seia oʻo ina maeʻa uma fua. E ui lava i lona faigofie, o le metotia e leʻi maua ai se lauiloa tele aua o ia tulaga e malogo ai fua mo se taimi umi lava. E le gata i lea, e le mafai e tagata uma ona tausia pea tulaga talafeagai mo le vevela i le ea; o le mea lea, e masani lava ona le faʻamaluluina fua o le sua, ma o le a mafua ai ona teena le afa o le fua.

I totonu o le ogaumu

O le auala e sili ona lauiloa e faʻamago ai vine o le ogaumu o le faʻamamago i totonu o se ogaumu gas. Ina ia faia lenei mea, o fualaau aina e tatau ona faataatia i fafo i luga o se pusa tao e mama ma mama i le tasi papa. O le vevela e le tatau ona sili atu nai lo le 60 ° C, aua a leai o le ae falai fualaau, ma le tele o meaʻai i totonu o le a faasefulu ona itiiti.

E taua! Totoina o vine i totonu o le ogaumu e tatau ona faia i se pupuni matala - e tatau ona tatau lea ina ia mafai ai e le susu ona aveese mai le fua ona aluese loa lea o le ogaumu umu.

I le eletise eletise

O le faʻaaogaina o fale eletise eletise i aso nei o se tasi lea o auala sili ona talafeagai ma faʻatauvaga saʻo o le seleseleina o vine hawthorn mo le taumalulu. Ina ia mafai ona faʻagogo i totonu o lenei masini, o le a sasaa atu fua i totonu o le potu malogo, mulimuli ane ua faia le faagasologa i le vevela mai le +40 i le 60 ° C.

Pe a sauni ni meaʻai vailaʻau mo se pusa fesoasoani muamua ile fale, e taua le iloa o tulafono mo le seleseleina o fualaau fuamalie, fugalaau, blueberries, lingonberries, sea buckthorn, sunberry, physalis, rosehip, blueberries, chokeberry, thyme, nuts, lavender, mint.

Auala e fuafua ai le sauni

Ina ia mafai ona fuafua le sauniuni poʻo le tikeri o le malogo o vine, e tatau ona aveese mai ni nai vaega mai le aofaʻi atoa, faʻamafanafanaina ma fai sina pisi. O se faʻailoga o se pipi mago o le a avea ma lona malu ma le susu, ao le a vevela o le a mago ma mausali. I se faaopoopoga, o se faailoga iloga o se fualaau vevela o loo i ou luma o le a foliga mai, ona o le faagasologa o le faamamaina o le foliga lelei o le suiga o le paluga i se mea masusu ma mimiti.

E le gata i lea, o le malogo o le fua e mafai ona fuafua e ala i le auala lenei: aveese ma sina malie e tusa ma le 10 vine, ona faapipii lea i se moto. I le tulaga pe a latou nonofo faʻatasi ma i latou lava, o lona uiga o le faʻamagoina e tatau ona faʻaauau - afai e faʻamaʻapeina ia vine, e mafai ona faʻamutaina le gaioiga.

Faʻafefea ma le tele e mafai ona teuina

O fualaau vevela, fugalaau ma isi mea e maua mai i meaola e tatau ona teuina i se ie faapitoa po o tagapepa, laupapa, tioata po o pusa uʻamea, ma isi mea faapena. E tatau ona manatuaina e le tatau ona teuina le pepa malogo i ni vaalele; mautinoa le fesuiaiga o mea e aofia ai le siosiomaga.

E le gata i lea, e tatau ona teuina i totonu o se nofoaga malulu i vaega malulu i le vevela e tusa ma le + 20 ° C: i ia tulaga, o meaʻai o fualaau aina e mafai ona oʻo atu i le 2 tausaga, lelei, ma fugalaau - e oo atu i le 1 le tausaga.

E te iloa? I aso anamua, o fualaau hawthorn na faʻaaogaina e fai ma meaai. Mai vine mamago ma le totoina, na fafaga ai e Eleni anamua meaʻai.

O le a se mea e mafai ona faia, pe faʻapefea ona fafagu

Ina ia mafai ona faʻanofo pe faʻasolosolo ai le vavalo vavalo, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa, ona o le faagasologa e talitutusa lava ma mataupu faavae lautele o le sauniuni o faʻamatalaga. E le gata i lea, o le taualumaga e matua faigofie lava, e tusa lava pe mafai e le tamaitiiti ona taulimaina. Mafaufau i nisi o mea e sili ona lauiloa:

  • e faʻaitiitia ai le maualuga o le mamafa saunia se decoction o le fualaau aina: e manaomia ai le 20-25 g o vine e kuka i le 250 ml o le vai mo le 5 minute. O le suamalie o le gaʻo e faʻamamaina e ala i le susu ma faʻaaogaina i le manava o le 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso;
  • ma le angina, atherosclerosis ma le cholesterol maualuga saunia teuteu nei: 1 tbsp. o se sipuni o fualaau mamago o le a tipiina i ni vaega laiti ma sasaa i luga o le 250 ml o le vai, pe a maeʻa ona kuka le paluga ile vevela vevela ile afa o le uluai voluma. Ia faʻaaogaina le fala lenei 2 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai ma le 1 sipuni;
  • faʻatasi ai ma faʻasolosolo, faʻaleagaga o le fatu ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamalosi totoga Saunia se fuga o fugalaau fugalaau: 1 laulau laulau o petals ua tumu i le 250 ml o vai inu, ona tatau lea ona faʻafefiloi le paluga mo le 30 minute, fufulu ma faʻamalosi. O le meafaigaluega e ave 200 ml 3 taimi i le aso;
  • i faʻamaʻi o le fatu, faʻamalositino, malaise lautele, ma le aveesea o toxins matautia mai le tino ma faʻaleleia le tulaga o le mafaufau-neurological sauniuni mea inu ava malosi. Mo lenei, 1 tbsp. Popo tipi fualaau aina po o fugalaau, filifili mai, sasaa 250 ml vodka. Ua faʻafefiloi le paluga mo le tusa o le 48 itula, pe a maeʻa ona faʻamamaina lelei e ala i le susu. O lenei meafaigaluega e tatau ona sili atu nai lo le masina mo le 20-30 e faʻafefe 3 taimi i le aso.
O le asō, na matou suʻesuʻeina le mea o le anufe, pe faapefea ona faʻagogo lelei i le ogaumu ma isi masini, matou te maua ai mea taua aoga o le vao. E tusa ai ma mea ua taua i luga, e mafai ona maitauina o le hawthorn o se meaalofa taua o le natura, o meatotino aoga lea o ona tagata ua aloaia aloaia e faiga masani faa-lōia ma le lautele. Ae pe a faʻaaogaina fualaau mai vaega o lenei ogalaau, e taua le aua neʻi galo o ona vaega e maua ai se malosi malosi i le tino o le tagata, o le mea lea o le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleoleo e tatau ona matua pulea e le fomaʻi.