Fua o le gaosiga

Wittrock Violet: tulaʻi ma tausi

Violet Wittrock e masani mai aso anamua. Viola ma pansies o ona igoa sili ona taatele. O le laau o le aiga o Fialkovyh, ua tumu ai moega o tagata fai togalaau mai le tautotogo e oo i le autumn leaf fall. I le gaosiga masani, o lenei fugalaau e taʻitasi pe taʻitasi. Ae ui i lea, e mafai ona tupu faʻatasi ma se faʻalauteleina o le pansy faʻatasi ma lana vaeluaga tausaga.

Faʻamatalaga

O violets uma e tele gafa, e aofia ai le tele o ituaiga eseese. O le vaaiga o le viola na mafua mai i le fefiloi o genotypes o le Altai violets, samasama ma le tricolor, ma le tele o isi. O lenei fugalaau e totogo, e foliga mai e foliga lelei le foliga, ae e mafai foi ona avea ma se afa vaeluaina. O le togavao e oʻo i le maualuga e 15 i le 30 senitimita. O lau lanu lanumoana lanu lanumeamata, paʻu i tafatafa o le itu, e fuafua lelei.

E te iloa? O violets e le gata o se teuteuga teuteu, ae e iai foi se aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata. Laʻau e faʻamamaina le ea, faʻapipiʻi tino faaletino. O nei mea e faʻafilemu ai le faʻagasologa o le mafaufau ma maua ai se aoga aoga i le tino.
Viola fugalaau e tele, vevela ma o mai i ni lanu eseese. O le tele o fugalaau e mai le 4 i le 10 senetimita. O se mea e iloagofie ai, o totonu o le sinuses o petals ei ai se pisia po o ni paʻi eseese.

O le numera o petals e lima, i lalo ifo e mafai ona e vaʻavaʻai i se vavave faʻamaʻi. I lalo ifo o lea mea o loʻo i ai se moli, lelei le fale e puʻe ai le sasaa mai o le pollen. O totoga o loʻo totoe o loʻo tilotilo i luga. O fatu o le laau e lanu enaena, manaia, lamolemole ma matua. Na o le tasi le gram e tusa ma le afe fatu.

I le vaitau o le fugalaau, lea e tumau i vaeluaga mai le ogatotonu o le tautotogo e oo i lona pito ma i le afa lona lua o le autumn, e totogo tele pansies ma le taimi e tasi.

Faamasani ia oe lava ma sui o violet e avea ma teine ​​violet, violetina, violet violet, violet violet.
Violet Wittrock e faatatau i foliga malulu. E le fefe o ia i gutu, e mafai ona nofo i le paolo ma e le tutusa i le umi o le ao. O le mea aupito sili ona lelei, o le laau e lagona i se malulu lelei i le va o le 10 i le 15 tikeri Celsius.
E taua! A oʻo i le umi o le va o pansies ua faʻalauteleina, e tatau ona totō le laau i totonu o se fale paolo. I lenei tulaga, o le fuga o le a le itiiti le mafiafia ma le tele, ae umi.
Ae i le vevela ma le susulu o le la i luga o le viola tele lava o loo maua mai ai fugalaau laiti.

Fiafia ituaiga

O violets ua mauʻoa i ituaiga eseese o ituaiga eseese. I aso nei, e sili atu ma le 15,000 ituaiga o meaola ua iloa. O nisi o ituaiga taatele, lea e masani lava ona maua i fualaau o togafiti faufautua, e manaʻomia ai le gauai faapitoa.

Alpensee

Fugalaau i lenei ituaiga o lanu uliuli lanu uliuli. I le ogatotonu o se nofoaga sili atu ona pogisa. I lona autu o loo i ai se ata samasama susulu. O laau toto e ola ai e oʻo i le 20 centimita le maualuga.

Lanu lanu meamata ma lanu enaena. O fugalaau e laiti, liʻo, e oo i le 6 inisi le lautele. I le taimi lava lea e fuga mai ai le laau mai le 12 i le 18 fugalaau.

Bambini

O le ituaiga Bambini e fuga i le tautotogo-taumafanafana ma o le telefoni lanu tele. O taʻaloga taatele e samasama ma paʻepaʻe. Mai le ogaumu i le ogatotonu o petals e tele fasi pepa o le eseesega o le gaʻo.

F1 Crystal Bowl White

O lenei ituaiga o vailaʻau. E foliga matagofie i fugalaau: o fugalaau lapopoa, e 10 centimita le lautele, ei ai se lanu paʻepaʻe mama. I le ogatotonu, o mata samasama o le faaosooso. O pito o petals e veveve ma lavy, e pei o se ofu.

Delta Pure Deep Orange

O le eseesega o lenei faasologa o le monochrome. O loʻo i ai se lanu moli sesega e aunoa ma ni mea le mama, o patches ma spots, o se vaega taua o lenei meaola. O lenei laau e le lelei i tulaga o le tau ma le compact i le tele.

Firnengold

O nei fugalaau e foliga matagofie i fugalaau. E manaia ma susulu. O a latou fugalaau lapopoa, e sili atu i le lautele o le 6 inisi le loloto, ei ai lanu lanu samasama. I le ogatotonu o petals o se lapoʻa tele o le paʻu ulaula.

Mamalu II Giant II Scherry

O taʻavale e maualalo, e na o le 15 inisi le maualuga le maualuga. Ole lautele o fugalaau e tele ma e tutusa ma le 10 centimita. O le taimi vavalalata e umi - amata i le tautotogo ma faaiʻu i le autumn.

Fugalaau e sili ona lanu piniki ma le lanu violē, ei ai se vaega tutotonu o le vaeluagalemu, o nisi taimi e i ai se pogisa pogisa i autafa o petals.

Maxim Marina

O lenei togi e sili atu le faigata ma le manuia le faʻafefeina e le gata i le malulu, ae vevela foi. Amata ona vave fuga ma fiafia i se umi umi. I le lanu o petals ei ai le lanu violē, o le paʻepaʻe paepae faataamilo i le nofoaga ma se nofoaga tutotonu o le pogisa.

Mama papaʻe

O se manulele paʻepaʻe matagofie ma foliga mata e pei o se faatoanofotane.

Rheingold

O lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu samasama lanu samasamanoa ma se vaeluaga tele o le pogisa i le ogatotonu. I luga o fugalaau e foliga matagofie.

Skyline moli

O le vailaʻau o loʻo i ai se lanu moli. O totonu o se nofoaga laugatasi, e tutusa ma vali pe vili. Orange ma fiafia.

Tangenne

O le togavao o lenei laau e laiti, ae o fugalaau e tele. O paʻu papaʻe e paʻepaʻe ma toetoe lava a lanu uliuli i le ogatotonu. E matamata i ai.

E te iloa? Na talitonu tagata Roma anamua o fugalaau o violets e foliga tutusa ma foliga o tagata. E tusa ai ma le tala, o nei laau totō o tagata. Ae masani ona latou asiasi i le fufuluina o Venus. Mo lenei mea, na ita atua ia i latou ma ... liua i fugalaau! Talu mai lena taimi, i luga o petals o violets ua faamaufaailogaina foliga o tagata.
O le malulu taumalulu lelei e mafai ai e lenei viole ona fuga vave ma fuga mo se taimi umi.

Faʻafanua

Iuni ma Iulai o le taimi lea e tatau ai ona totoina fatu o sololi aloiloa i totonu o fale tausi maʻi. Mo lenei mea e tatau ai ona saunia se mea faapitoa:

  • lua vaega o fanua masani o togalaau;
  • lua vaega o le humus;
  • lua vaega o paaga;
  • tasi fasi oneone.
E i ai le tele o foliga o le ola Vittrok violets mai fatu. O le totōina o fatu e tatau ona lauolaola, e mafai ona e faʻasolosolo, faʻasusu le afa centimita mai luga o le eleele.

Afai e togafitia i latou i se tuputupu aʻe tuputupu ae, o le a vave ona tupu.

O fatu e lūlūina i totonu o koneteina e tatau ona liligiina i luga o vai vavae ese ma ufiufi i le kiriata palasitika poʻo le ipu malamalama i luga.

20 tikeri o le vevela o le vevela sili ona lelei mo le totoina o le viola. O le a oso mai muamua fugālaau e tusa ma le lua vaiaso talu ona toto. I le taimi lea, ua aveeseina le tioata po o le ata, ma o laau toto o loʻo i le vevela pe a ma le 10 tikeri Celsius. E faʻamaʻaina le suavai i le vai mafanafana.

O le fufuluina o fatu e tusa ma le 6 x 6 centimeters polokalama e tatau ona tatau pe a iai ni laʻau moni se lua. Fertilizing amata i le vaiaso pe a uma le tafe. O le totoina o laau i se nofoaga tumau e amata i le amataga o Setema.

A o lei totoina, fautuaina e saunia le palapala, faaopoopo le pala ma le humus ma eli i luga. E sili ona lelei le faia o lenei mea i le taimi muamua, aso e sefulu ao le i totoina.

O pansies e tatau ona totoina lelei lava le vateatea, aua latou te ola lautele. O le mamao aupito sili ona lelei i le va o vao ua manatu e tusa ma le 25 cm le umi. I le puipuia o le susu mai le faamamaina mai le palapala, ia faʻaleleia le vave faʻaleleia ma taofia le faʻamalo i le taumalulu, pe a uma ona totōina, o le eleele faʻataʻamilo i laau e tatau ona mulimulitaʻi i se vaega o le 3 cm, e aofia ai le humus ma le peat.

E taua! Afai e te manaʻo e fuga le Vittrock Violet i le umi e mafai ai, e sili atu le totoina o fatu i le taumalulu, ma totoina i le eleele - mai le amataga o le tautotogo. I lenei tulaga, o le vaitau o le fugalaau o le a amata mulimuli ane, ae o le a umi le umi.
O fugalaau taʻitasi o violet e fuga mai i le taumafanafana e totoina i totonu o le eleele tapuni i le taumalulu o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. A maeʻa ona vavaeina le viola na ia faʻaviliina i le moega tumau. Ae o lea e pau i le laina o Aperila ma Me.

Tofiga

O pansies e mafai ona faʻalauteleina laau e ala i le faapipiiina. Mo nei faʻamoemoega, ave laulaʻau lanumeamata ma ni nai lua. O le taimi mo lenei pa'ū ia Me ma le lua masina muamua o le taumafanafana. O moega mo le totōina o loʻo faʻatulagaina i nofoaga malulu, e manaʻomia ona faʻafeinu ma faʻafefe. O le loloto mo le totoina o togalaau e le silia ma le afa senitimita. E tatau ona tuʻuina vavalalata ma faʻatusatusa. O vaomatua fou e manaʻomia le tele o susu, faʻaleleia, e mafai ona e ufiufi le moega i pepa susu.

O Plumeria, zamiokulkas, kampsis, clematis, brugmansia, chrysanthemums, azalea, tarako, dieffenbachia, magnolia, geranium royal, petunia, orchid ua faʻalauteleina foi e ala i le taina.
E tatau ona tausia lelei le maualuga o le suasami i aso uma. E masani lava ona tupu atoatoa aʻa i le masina talu ona tulaʻi.

I le tautoulu, pe a maeʻa ona vavaeese ese mai le aʻa, e mafai ona totoina i ni fugalaau mama poʻo ni moega fugalaau.

O lenei metotia o le toe gaosia e toe faʻaleleia ai le laau, aua a mavae le lona tolu o tausaga o le ola, e tupu ai le tupu tele, ma e iai se aafiaga leaga i le fuga.

Tausiga

Pansies e manaʻomia le tausiga taimi ma o le a le ola i le faʻatafunaga. O le a latou lagona le lelei pe a oʻo i le tautotogo latou te vaʻaia le palapala. Ia mautinoa o le moega e manaʻomia ona vele ma aveese vao vao.

E taua! Ina ia faʻaleleia atili le faʻaaogaina o fugalaau fou, e tatau ona aveeseina fugalaau ua fano.

Faʻasa

E tusa lava pe itiiti le vevela o le eleele ei ai sona aafiaga leaga i le soifua maloloina o le violet Vittrock. E manaʻomia le faʻaleleia masani ma le talafeagai i le taimi e tatau ai, ae e tatau ona faʻagasolo ma e le tele naua, a faʻapea e ono pagatia le laau.

Laʻei pito sili

Ina ia lelei le lagona o Viola, o ona aʻa e tatau ona fafagaina i aso uma e sefulu. Le faia o lenei mea, fomaʻi lautele poʻo fomaʻi faʻapitoa mo violets. Ae o le talosaga foliar i le faiga o le pulupuluina ma le faʻamalositino o le a manaʻomia aʻo leʻi amataina le tautoulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ole Vaitafe Vittorka atonu e ono aafia i faʻamaʻi eseese. E aofia ai:

  • paʻu paʻu;
  • lanu enaena ma aʻa;
  • fesuiaiga, fufulu ma pipiʻi;
  • paʻu uliuli
Afai e maʻi le fale, o le gaioiga talafeagai e aofia ai le aveeseina vave o le togavao faʻamaʻi.

Afai e te le faia i le taimi, o le a faʻasalalauina le siama i isi laau. A maeʻa lenei moega e tatau ona eli i luga.

Ae o meaola faalafua e sili ona fiafia i Vittrock violet, e le tele.

O se penina lanu ma se anufe pulou anufe. E masani lava ona 'aina e laʻau le laulaau, ma faʻatautaia vave. I le taua faasaga ia i latou, o le a aoga tele fualaau oona iniseti.

I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina le tapaa po o se fofo o Chlorofos.

O le osofaia o pansies e mafai ona slugs. Latou te tosoina pupu i laulaʻau ma fuga ni pupu. Pe a aʻafia e aphids, o laulaau violē ua matua faʻaleagaina. Ma i se lamala, e mafai ona aliali mai se vaʻa apogaleveleve.

E mafai foi ona e tauina nei parasite ma iniseti. Afai e toalaiti ia meaola faalafua, e mafai ona aveeseina lima pe mafai foi ona fufulu le laau i se fasimoli solution.

Vittrock Violet o se laau matagofie. E mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai ma le teuteu le mutia. E ui lava i le mea moni e faapea o le tausiga o pansies e matua faigata tele, faatasi ai ma lona faatulagaga tatau, o fugalaau viola o le a teuteuina lelei lau moega fugalaau.