Fua o le gaosiga

Vaitaʻaga "Butizan 400": metotia o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o fua

O le puleaina o vao o se mea e faamuamua mo faifaatoaga. O vailaau faʻaonaponei faʻaonaponei e maua ai le tele o fualaau eseese. O se tasi oi latou o le "Butizan" na faia e le tagata sili o le BASF. I luga o le togalaau "Butizan 400", o lona faʻamatalaga ma le faʻaoga, ma o le a matou talanoa i lenei tusiga.

Gaosiga galue, fomu sauniuni, afifiina

"Butizan 400" - o se vaovao e taofia ai le tele o vao o ituaiga eseese. O le vailaʻau lenei ma se gaioiga tele filifiligaE faʻaaogaina mo le togafitiga o le gasegase ma e le faʻaumatia ai le fua tele.

Vaʻai foi i isi togalaau: "Biceps Garant", "Herbitox", "Filifilia", "Super Targa", "Lintur", "Milagro", "Dicamba", "Granstar", "Helios", "Lontrel Grand", " Zeus, "Puma super."

O le sooupu malosi o le metazachlor 400 g / l. E gaosia e pei o se faʻamalologa tuʻufaʻatasia ma afifi i totonu o le lima lita.

E te iloa? I le faaopoopo atu i le galuega filemu a le au faimalaga, o vaovao sa avea foi ma auupega malolosi. I le Vaitafe o Vietnam War "Agent Orange" na sosolo e le US Army e susunuina uma vao.

Aganuu

O le togalaau "Butizan 400" ua fuafuaina, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o galuega i luga o faʻatau vine ma fua o aʻa.

Fusi o paʻu na afaina

Faʻaleagaina ma le manuia "Butizan 400" ituaiga o laau:

  • sulu manogi lanumoana;
  • Poppy Cay;
  • moa moa;
  • mutia vao;
  • samasama lulu le vao;
  • pogisa uliuli.
Ae maise lava le maʻaleʻale i le vaovao, o le kamomile, starlet, claret ma veronica.

O fualaau oona

O aoga o lenei fualaau faasaina e aofia ai:

  • se tele o ituaiga o meaola ola e faʻatatau i le tele o vao eseese;
  • aupito sili ona faaleagaina le taua i totonu o se laina o laau pepelo;
  • faʻafeiloaʻi lelei faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi;
  • le vaifofo aupito sili mo le canola;
  • leai se mea e manaʻomia mo faʻaopoopoga faʻaopoopoga (vaʻai laina, faʻapipiʻi).

Mataupu faavae o le taotoga

Vaovao ulu atu i le aganuu e ala i aʻa. O le aʻafiaga i le tele o vaomatua e faʻavae i luga o le solia o le fausaga ma le faʻatinoina o aʻa. O uluai iuga o loʻo faʻaalia i le taofi o le vevela ma le tuputupu ae aʻa. I le tulaga o le faʻaaogaina pe a uma ona totogo, o le atinaʻeina o parasite muamua e taofi, ma pe a uma lena, o loʻo i ai se suiga i le pigmentation o laʻau ma e mate ai.

Faitau atili e uiga i le faʻavasegaina o vailaau faʻasaina ma o latou aafiaga i le soifua maloloina o le tagata ma le siosiomaga.

Metotia ma tulaga o gaioiga, taumafa

"Butizan 400" faʻaleleia le eleele aʻo leʻi tutupu le vao pe o le taimi o le germination o laulaʻau, o le faaupuga mulimuli o le foliga mai o laulaau moni. Ae e tatau ona e faʻaaoga mo na o le faʻaeteete lava ile "Butizan 400" aganuu.

E taua! Aua nei vaelua le faia. O le faʻaitiitia o le fualaau o le fualaau faasaina o le a le manuia, ma o le a faʻaitiitia lona aafiaga.
I le tele o tausaga ma sina aofaiga o timuga ma vao vao, e aoga tele le vave faia o togafitiga, ona o le tuai o vao leaga ua tupu mai i le taimi ua tuanai, ua sauāina.

Ole faatinoga lelei o le vaomatua o loʻo faʻaalia i tulaga faʻapitoa:

  • Faʻaaogaina i le eleele lelei saunia. E tatau ona matala ma ufiufi, e le sili atu i le 4-5 cm.
  • Faaaoga le fualaau faasaina e tatau ona i luga o le eleele fou (pe a uma ona totoina pe tatala) pe ao le i timu foi.
  • E tatau ona faia se avanoa i laina 20-25 aso.
"Butizan 400" na faia ai le puipuiga o eleele. Soo se togafitiga ile eleele pe a uma le faʻamalosi o le vao e faʻaitiitia ai lona aafiaga. Le sili atu o lona uiga o faʻaaliga lava ia pe a uma ona susu le eleele.

O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le 1.5-2 l / ha. Ua mamanuina mo eleele masani. I le tulaga o se vavaeese mai le masani, e tatau ona fetuunai le tafe:

  • mo oneone oneone - 1.5-1.75 l / ha;
  • mo eleele vaivai ma mamafa - 1.75-2.0 l / ha.

Afai tatou te mafaufau i mea totō, o le faʻaaogaina o le "Butizan" (poʻo isi vao) e tusa ai ma faatonuga mo le kapeti ma le faʻaipoipo o le 200-400 l / ha o le fofo o galuega (lea e fetaui ma le fua faatatau o le 1.5-2l / ha o le mafaufau).

O le faʻaaogaina o le faʻamoemoe mo aʻa o le aʻa (rutabaga, turnip) o le 1-1.5 l / ha.

Togiaso

"Butizan 400" e faatatau i le vasega lona tolu o le vevela mo mamame ma pi.

E taua! E le fautuaina e faʻaaogaina latalata ane i vaituloto.

Tulaga o le teuina

E le manaʻomia ni tulaga faapitoa mo le teuina. Ua lava le usitaia o manaoga masani:

  • Teu i se faleteuoloa faapitoa, ese mai punavai, meaʻai.
  • E tatau ona vevela le potu i le taumalulu, ia maua le lele lelei.

E te iloa? Le upu "otaota" faaliliuina mai le Latina o lona uiga "fasi le mutia".

O le faʻaaogaina o le Butizan 400 o le a faateleina ai le fua o au fua. O se tasi lea o sauniuniga sili mo le faʻaumatia o vao.