Fualaau aina

O le mea lilo o le kukaina o vai vai, o lona lelei ma le afaina mo tamaitai. Tulafono mo le mauaina ma le teuina o tupe

O le suavai suamalie e taua o se meafaigaluega lelei i le tau faasaga i le gasegase i tamaiti, ae toaitiiti tagata latou te iloa e puipuia ai ma aveesea ai le tele o faamaʻi o fafine.

E mafai ona faʻatauina le meafaigaluega i le toetoe o soʻo se fale talimalo, ae afai e manaʻomia, e saunia i le fale. Matou te taʻu atu ia te oe le auala e saunia ai vai vai ma tufatufaina mea lilo o ona faʻamalologa i le tino.

O faʻamanuiaga o tupe mo tamaitai ma ona fatuga

Ina ia saunia le fofo o faʻaaogaina fatu o Voloshsky dill, lea e taua foi o le fennel. O lenei meafaigaluega e fesoasoani i tamaitai e faʻaumatia na ituaiga faafitauli:

  • gaogao totoga;
  • faafitauli i le fiaai;
  • faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai;
  • dyspepsia;
  • pancreatitis;
  • afaina;
  • tiga i le manava po o le fatu.

E maua mai le suauu taua mai fatu o fennel, lea e faʻafefe i le vai i le fua faatatau o le 1: 1000. O le taunuʻuga e faapea o le 10 mg o le vai o vai o le a aofia ai le 0.1 mg o le fennel extract.

Mo le sauniuniga o mea faigaluega i le fale e masani ona faʻaaogaina fatu o le fennel garden, lea e tutusa ma le aiga lava e tasi.

Ma le moaopa

O le meafaigaluega e mafai ai e oe ona taulimaina lelei ia uiga le lelei o le moa. O le a faʻaitiitia ai le numera o tai ma fesoasoani e faʻamaonia le moe a se fafine. E talafeagai le talia o lona uiga i le 30 minute pe a uma ona fafagaina faatolu i le aso. O le togafitiga ma le vai paʻu mo le moapo e 3-4 vaiaso, ae i le leai o ni manaʻoga e manaʻomia, e mafai ona faʻaauau mo le isi 3 vaiaso.

Mo fafine maʻitaga

I le amataga o le maʻitaga, e masani lava ona lagona e fafine le malosi o le naunau mo le toʻaga. O le vai ma le fennel extract, o se sui o le vao, o le a fesoasoani:

  1. moe i le taimi o le le mautonu;
  2. faʻamautinoa le faʻamautuina o le faʻaogaina o le tino;
  3. lafoaʻi o ulu tiga;
  4. taofia le gaoia.

O le oloa e mauoa i vitamini, elemene ma elemene., o le a faʻaleleia ai le tino ma le soifua manuia o le tina i le lumanaʻi.
O le suavai suamalie e aoga tele mo tina e fafagaina mo mafuaaga e lua:

  • o le meafaigaluega e faʻaleleia le faagasologa o le lactation i le tino, lea e fesoasoani i gland mammary e maua ai susu susu e fafaga ai le pepe;
  • mea inu vai e alu i totonu o le suāsusu o le tina, ma tuʻu ai i totonu o le tino o le tama, lea o le a fesoasoani i le puipuia o le totoina i le manava o le pepe.

E fautuaina e faʻaaogaina sea vai i le taimi o le maʻitaga, ma le 10 aso talu ona fanau mai.

I le cystitis

O le suavai suamalie foi o se vailaau aoga tele mo le cystitis.. O lenei vailaʻau o le a le gata ina faʻaititia ai le malosi o faʻamaoniga, ae e fesoasoani foi e faʻaumatia uma ai le maʻi. E i ai le aafiaga mulimuli i le tino:

  • faʻaleleia le gataifale;
  • faaitiitia le malosi o tiga;
  • aveeseina malie o le faagasologa o le le fiafia;
  • faatamaia o meaola leaga leaga.

O le faʻaaogaina o le vai o le vai ma le cystitis faʻatasi ma vailaʻau masani e fesoasoani i le faʻamalosea vave o le faʻamaʻi i le vave e mafai ai, faʻapea foi ma le faʻaalia, e faʻaitiitia ai le le mautonu ma le malosi o le tiga.

Faʻaalia i se fula ma isi maʻi

  1. O le meafaigaluega e mafai ona fesoasoani i fafine e faʻaumatia mai le le fiafia o lagona o le totoina. E toetoe lava a faʻaitiitia le vai i le manava, lea e fesoasoani tele vave e faʻaumatia ai faailoga o le poloka. O le vaifofo e aoga tele i le taofi. O le sipuni o le fatu o le falesa e faʻateleina ai le vave o feeseeseaiga ma le aveesea mai le tino.

    Ae aua nei galo lena mea mo le togafitia o maʻi o meaʻai, e manaʻomia e tagata matutua se fua tele o le vai vai nai lo tamaiti. E manaʻomia le faʻaaoga o le ¼ ipu o fualaau faasaina, faatolu i le aso.

  2. O le sua vai o se vailaau lelei mo togafitiga o le tale ma le tracheitis. Mo lenei mea, o le meafaigaluega e faʻaaogaina faatasi ma le teuteuina o isi mea e lua. E tatau ona e sasaa le ½ tsp o mullein ma malulu i vai inu.

    Tafe falala 3 taimi i le aso. I le taimi muamua, o le 50 ml o le vai o le vai ua onā, sosoo ai ma le 50 ml o le mallow ma mullein decoction. O se ituaiga o togafitiga lauiloa e masani ona faʻaalia ai le maualuga o le lelei. E fesoasoani i le faʻaumatiaina o le le lelei o le faailoga o le tracheitis i ni nai aso o togafitiga togafitiga.

  3. O le meafaigaluega e masani ona faʻaaogaina i luga o le oncology, e aofia ai: faʻatasi ai ma le toe faʻaleleia o galuega mo le faʻamaʻi o le kanesa. A maeʻa le taotoga, faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o loʻo i ai se faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le fatu.

    O vai inu, faatasi ai ma se taumafataga faapitoa ma isi fualaau oona, o le a fesoasoani i le vave aveeseina o le tele o le kesi mai le tino, lea o le a fesoasoani i le vave le mou atu o le fula.

A faʻaaogaina vai vai e togafitia ai soʻo se faʻamaʻi, e taua le malamalama o togafitiga faʻaleaganuʻu e itiiti le aoga nai lo togafitiga masani. Till fautuaina o se faaopoopoga i le autu o togafitiga..

O se teuteuga o fatu o fennel poo le fennel i tamai tootoo e aoga tele mo le tino, ma e fesoasoani foi i le saoasaoa o le toe faaleleia mo le tele o faamaʻi matautia. Peitai, e le aoga le faalagolago i lenei fualaau faasaina mo le tracheitis poo le cystitis, lea e mafua ona o faigata ogaoga.

Faʻasalaga ono ma aʻafiaga i itu

E leai ni faʻamaoniga manino i le faʻaaogaina o vai vai. E saogalemu le meafaigaluega ma i le tele o tulaga e le afaina ai faʻafitauli. Mo nisi tagata, o le dill e mafai ona o mai faatasi ma se faʻamaʻi faʻafefe poʻo le manava.

Contraindications

Afai, pe a faʻaaogaina se laau e pei o se faʻavasegaga, o le faʻaogaina o ona vaega i le tino e le taua ma e seasea ona o faatasi ma le faʻaaliga o allergies ma isi mea na faia e le tino, ona faʻaaoga lea o le siʻomaga, pe a faʻaaogaina le siʻomaga.

Mo le tele o tagata, o le fualaau faasaina e le mafua ai ni faʻafitauli, ae sili atu le talanoa ma se fomai tipitipi aʻo leʻi amataina le vasega togafitiga. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o taunuuga le lelei.

E mafai ona faateleina le fualaau?

E sili atu le fautuaina o fualaau o fualaau faasaina. O le Anethole ua taua o le mea autu o loʻo galue ai i fatu fennel.

I le tuufaatasiga o le vao o le vao ma le fualaau faisua, o lenei vailaau e aofia ai i lona foliga masani, faapea foi i le ituaiga o isomers e lua, e tutusa lava le fua, ae e ese mai i le eseesega o le fanua faʻapitoa o meaola. Afai e na o le anethole e aoga i le tino, o ona isomers e mafai ona afaina ai le tino.

Faʻapefea ona faʻaaoga?

I totonu o falemaʻi, o le oloa ua faʻatau atu uma i le ituaiga o laʻau o le suka ma i le tulaga o se fofo.. I le tulaga lona lua, o mea o loʻo i totonu o le vial e faʻaititia atili ile vai faʻafefe. Afai o le vailaau e aofia ai le 100 ml o le vaifofo, e tatau ona faʻavaivai i le 250 ml o vai faʻafefe.

Ua fautuaina tamaitai ina ia aua le sili atu nai lo le tasi ipu tioata i le aso e inu ai. I le tele o tulaga, o le fualaau faasaina e faʻaalu 3-4 taimi i le aso. E tatau ona e inuina 30 minute pe a uma ona 'ai mo le sili atu le lelei.

O le umi o togafitiga e faʻalagolago i maʻi faapitoa, ae i le tele o mataupu e 2-4 vaiaso. E mafai e tamaitai ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le taimi atoa o le maitaga, ae i lalo ifo o gaʻo (50 ml i aso uma pe a uma le 'aiga o le afiafi).

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

Saunia le meafaigaluega i le fale i le tele o auala:

  • mai fatu o fennel;
  • mai le suauu fennel;
  • mai fatu o le togalaau.

Mai fatu o fennel

Mea e Manaomia:

  • 1 teaspoon fennel;
  • 200 ml o vai kuka.

Afai e te saunia fualaau mai fatu, ona fai lea o taga nei:

  1. tasi le sipuniti ua sasaaina i se ipu vai inu;
  2. o le sooupu e faʻaaogaina mo le 10-12 itula.

Faatasi ai ma le suauu fennel

Vaega:

  • fennel oil;
  • 200 ml o vai.

Mo le sauniuniga a fomaʻi faʻamaʻi mai le hinu fennel o loʻo faʻaogaina ai nei togafiti:

  1. 2-3 tuluga o le mafaufau i le 200 ml o vai malulu ua faaopoopoina;
  2. o lona uiga o le fefiloi lelei;
  3. faʻaosooso 1-2 itula.

Mai fatu o le oona masani

Meaʻai:

  • 1 sipuniti o fatu fatu;
  • 200 ml o vai kuka.

Kuka:

  1. se sipuniti o fatu pill mo le 200 ml o vai inu;
  2. o lona uiga o fefiloi lelei;
  3. tumau pea 8-10 itula.

O fea e faʻatau ai?

O le fualaau faasaina ua faatauina atu i le tulaga o se vaifofo ua saunia, ma i le ituaiga o taga mo le gaosia. O le filifiliga lona lua e sili ona lelei ona e mafai ona gaosia le tila vao pe a manaʻomia, ma o le ola papa o le fofo e gata. E faapena foi e mafai ona faʻatau sau suauu taua e faʻaopopo ai vai faʻafefe.

I falemaʻi i Moscow ma St. Petersburg, o le meafaigaluega e taugofie. E faʻatatau i le faʻamalolo, o le tau o le a amata mai i le 75 i le 150 rubles.

E faapefea ona teuina ni vai?

Afai e te faʻatauina se meafaigaluega i le ituaiga o taga mo le gaosia, e sili atu le teuina i se nofoaga malulu ma pouliuli. Faʻafiafiaga ola - e oʻo atu i le 3 tausaga. E mafai ona teuina le fofo uma mo le sili atu ma le lua aso i totonu o le pusaaisa., ona amata ai lea ona leiloa ona meatotino.

O vai inu o se mea faigaluega e fesoasoani e le gata ina faʻaumatia ai le afaina mo tamaiti laiti, ae faʻamalosia foi le tele o faʻamaʻi mo tamaitai matutua. O fualaau faasaina e mafua ai le tino, maua ai le faatulagaina lelei o lana galuega.