Laʻau

Lemu mint - pe faapefea ona foliga, tulafono o tausiga

O le moa lemoni o loʻo aofia ai le tele o suauu taua e iai se aoga aoga i le tino o le tagata. Faafetai i aoga aoga ma togafitiga a Melissa officinalis, tagata fai fale ma fai togalaau e ola i luga o poloka. Pe a faʻatupuina se laau i lona lava eria, e tatau ona mulimuli i fautuaga i luga o tekinolosi faʻatoaga.

Lemu mint - o le a le ituaiga o laau o lenei aiga e afaina

O le moa lemoni o le aiga Yasnotkovye, e manaia. O Melisa e le lelei i le tausiga, o lea e tupu lelei ai i le taumafanafana ma le vao. Talu ai o le laau e le o se mea e gaosi i le palapala, e le mafai ona e suia le nofoaga o le totoina mo le 6 tausaga. Lemongrass o se mea manaia tele o le meli ma i totonu o potu.

O le a se mea e foliga i ai le moa lemoni?

Faamatalaga faaopoopo! O le tuufaatasiga o le lemon o le pulu vailaʻau vitamini B ma C, tannins. Le manogi o lemoni i totonu o le laau ona o mea o loʻo i ai i totonu o laʻau.

Faʻamatalaga puupuu pe faʻapefea ona foliga

Melissa e 30-150 cm le maualuga. O le 'au e 4 ona foliga ma laʻau o le petiolate i foliga o se fatu. I tafatafa o le pito o laulaau o ni pa puipui. Lemu mint fugalaau e laiti, lanu viole, paʻepaʻe, moli piniki. Schisandra e fuga mai ia Iulai-Aukuso.

O le a le mea e ese ai mai le moa masani

Talu ai ona o laau uma e lua o le aiga lava e tasi, oa la laʻau e foliga tutusa. E le pei o le pepa moli, o le pamu lemoni o loʻo i ai se mea faʻalautele. I totonu o se fale masani, o fugalaau e faʻaputuina i se totoa, ao lemongrass o mama mama.

Faʻalogo lelei! O Melissa ei ai le manogi o le lemoni, o se laau masani e iai sana manogi manogi. O le moa Lemon e itiiti lona taua o suauu.

O le a le aoga i togafitiga ma aiga

O togafitiga faafomaʻi e masani lava ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. O loʻo i ai ni fua mo mea laiti mo le vaivai o le mānava ma isi faʻamaʻi o le tino. Fesoasoani i le laau e faʻamaʻi ai faʻamaʻi o le fatu ma toto toto. E lelei le ave o le laau mo faafitauli ma le tino o le tino, neurosis, toto maualuga. O fualaau maloloina e aofia ai le moa vailaʻau faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le laʻau vaovao lanu, yarrow, immortelle. Faʻaaogā le aoga o vela e tatau ona fautuaina e le fomaʻi, ona e mafai ona faʻamaonia.

Lisi lemoni ua faʻaaoga i le kuka. O le uluai tofo e mafai ai e oe ona faʻaaoga le moa e pei o se faʻavasega. Schisandra mint e talafeagai mo iʻa, aano o manu, taaloga, mashroom dishes. Melisa fasi siama, o lea e faʻaaogaina ai i le faʻasaoina o fualaʻau ma fualaʻau, ma avatu ai se manogi fou. E matua aoga lava le lanu lanumeamata, lea na faaopoopo ai le pama lemoni ma le meli.

Tuputupu ae lemongrass i le togalaau

E ui lava o lemonmon balm lemongrass o se laau matua, o se laau e le lelei. E toʻatele tagata nonofo i le mafanafana e ola i luga o le saite. Le totoina o le moa lemoni e te manaʻomia e suʻe ai se nofoaga talafeagai.

Auala e filifili ai se nofoaga ma saunia le eleele mo le totoina o le patamati

Ficus Daniel - faʻamatalaga ma tulafono o le tausiga

Mo vao e ola maloloina, latou te manaʻomia tulaga talafeagai:

  • Le malamalama lelei. Faʻasalaga e faia i le itu i saute.
  • Fausiaina o tulaga mo le laau e mimilo. E fautuaina le tuʻuina o lemongrass i tafatafa o arbors, pa.
  • Matagi puipuia. E talafeagai le faia o se pa puipui e faasaga i faʻataʻitaʻiga.

Faʻalogo lelei! Ua saunia le eleele aʻo lei amataina. E matala, faʻamaʻaina ma le peat, humus. E faʻaaogaina e faifaatoaga le faʻaaogaina o le pefu o le fale, o le palapala, superphosphate. A o lei totoina, e sasaa atu i luga o tamaʻi maamaele po o piliki.

Tulafono mo le tausiga o laau totő ile laufanua

Tausia le lemonima lemoni e le faigata. E aofia ai taualumaga faʻatulafonoina, e pei o le tatalaina o le palapala ma le veleina.

Faʻaiga ma fafaga

O Melissa e tatau ona faʻafeinu lelei, e pei o le palapala ua mamae. Pe a uma ona faʻamaʻa, faʻapipiʻiina e fai ina ia le maua ai le pala i le palapala. Fertilizing e manaʻomia i le vaitau o le tuputupu ae. E fautuaina le faia o se faʻalavelave o mea faʻaopopo minerale. E sili atu le lelei e maua mai i le faʻamafanafanaina mai le ammonium nitrate i se aofaiga o le 20 g, 50 g o le superphosphate ua faʻafefiloi i le vai (10 l), 15 g fugalaʻau.

Faʻapipiʻi ma teu le seleselega

E i ai se manaʻoga mo le teuteuina o se laau. A maeʻa lenei mea, toe faʻafouina le pulu lemoni, o lala fou ma le tele o loʻo faʻavaeina. I le taimi o le totoina o togalaau, ua totoina ai laau taʻitasi i le maualuga o le 10-15 cm.

Faʻamatalaga faigofie ile ola maloloina ma le mafiafia

E faʻapefea ona toto le patamati lemoni i le fale

O se laau matagofie e mafai ona tupu i le fale i luga o le windowsill. E faigofie ona tausia le pama lemon. Ua lava le vai ma fafaga i se taimi tatau. E le gata i lea, e manaʻomia e le mutia le malamalama lelei ma le puipuiga mai faʻataʻitaʻiga.

O ituaiga eseese mo le fausiaina o le windowsill o le fale

E tele le fuga o le orchid - tulafono tausi

Mo le totoina o lemongrass i le fale o le tele o ituaiga o meaʻai.

Laʻau suamalie

O le ituaiga e talafeagai mo le galueaina o le togalaau ma le fale. O le laau e faʻatusatusa, e fai sina avanoa.

Vaʻaiga

Faʻailoga i laulaʻau paʻu. O lanu samasama lanu samasama o loʻo i luga o lanu lanumeamata lanumeamata. E ese le matagofie i le la.

Auro mama

Melissa e le lelei, o se mea manaia. O le vavao vavao e fuga i ata eseese. I le amataga o le fuga, o fugalaau e papaʻe, agai i le pito - lanumoana.

Mojito

Lelei mo le kuka.

E faʻapefea ona tausia le manogi o lemon

E faʻalagolago le soifua maloloina i le tausiga lelei.

Filifilia le nofoaga sili i le fale

O le filifiliga o le nofoaga o se mea taua tele. O se avanoa avanoa e talafeagai mo le mili lemoni, o le faamalama sill e sili ona talafeagai. Ona fatuina ai lea o fatu, ma o le vao o le ai ai se manogi manogi.

Malamalama ma le vevela

O le itu o le a tupu ai le pulu lemoni e tatau ona susulu. O le vevela e ola lelei ai le moa o le vevela vevela.

E taua le iloa! Pe a tupu lemongrass i luga o se windowsill, e le faatagaina faʻataʻitaʻiga.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

E tatau ona mataʻituina le susu o le eleele. E masani ona faʻaleleia le faʻaleleia, ae le mafai ona faatagaina le suavai i le palapala, a leai o le palapala o le a pala, o le aʻa o le a pala. E manaʻomia le faʻaaogaina ile taimi e tatala ma faʻamaʻi.

Faʻasusu le suamalie o le lemon

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Faʻaaogaina le eleele tumu i mea aoga. I le lacha, oneone oneone ma le leaga o palapala ma alavai e faʻaaogaina e puipui ai aʻa mai le pala. Pe a faʻatupulaʻia se fale, e faʻaleleia foi alavai mai iliili.

Auala e faʻaleleia ai le moa lemoni

E mafai ona faʻalauteleina le lemonia i auala e tolu.

Mai fatu

Ficus Natasha - o se faʻamatalaga o fugalaau ma tulafono mo le tausia o fale

A lelei le mafanafana o le eleele, e toto fatu. O le lulu e tupu i le faaiuga o Me. I luga o le eleele, e tatau ona tosoina ma faʻamaluluina solo. Ua ufiufi vao ma ufiufi i se fasi manifinifi o le eleele (1.5 cm). A maeʻa le 3-4 vaiaso, ona foliga mai lea e tatau ona vevela - o le mamao i le va o le 20 cm.

Vaeluaina o le vao

O pasi e mafai ona vaevaeina pe a oʻo atu i latou i le 3-4 tausaga, i le faaiuga o le tautotogo poʻo le amataga lava o le tautoulu. O le laau ua eli ma vaevaeina i ni vaega.

Manatua! I vaega taʻitasi e tatau ona i ai ni aʻa ma mama (4-5 vaega). Ona totoina ai lea i latou i fanua matala.

Lafoaʻi ma tipi

I le tautotogo, e tatau ona vavae ese mai le pito i luga ma tuu i totonu o se fagu vai. A maeʻa le afa masina ona oʻo mai ai lea o aʻa. Ina ia faʻavaveina le foliga mai o aʻa, e faʻaaogaina se mea e faʻaosofia ai. O fualaʻau e tuʻuina i totonu o ipu ma eleele palapala, ma a maeʻa le 3 vaiaso e totoina i latou i le eleele.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

<

E faʻafefea ona paʻu le moa lemoni

Ia Iulai-Aokuso, o fugalaau ma se manogi manaia e amata ona aliali i luga o le laau. Fugalaau e na o le lua tausaga talu ona totoina. I le taimi o le fugalaau, o le faaputuputuina o fugalaau lanu paʻepaʻe, piniki, lanu violē. Faʻamau i totonu o le lau.

Le talaaga o le moa matua autu i le atunuu

O se tasi o igoa o le mutia o le meli. O fugalaau e aofia ai le tele o nectar lea e tosina ai pi.

Mea sese i le totoina o le patamati lemoni

O nisi faifaatoaga e masani ona faia ni mea sese pe a tutupu le pamu lemoni:

  • mint e tupu i le la po o le paolo;
  • vao leaga e le aveesea;
  • o le palapala e leaga ma matutu;
  • o le fasi fanua e afaina i matagi.

Laʻau faʻamaʻi ma meaola faalafua

O faʻamaʻi e tupu pe a faʻapipiʻi mea e gaosia. Afai e le saʻo le togafiti o lemongrass, ona i ai lea o le paʻu paʻu, lanu uliuli o laupepa lau, ascochitosis. Fusarium lethargy e mafai ona togafitia e ala i le pulupulu ma le granosan. E mafai ona faʻaumatia le manogi e ala i le susuluina o le suavai o Bordeaux. Vailaʻau faaleagaina, lau, fugalaau e sili ona teuteuina.

E mafai ona tipi vaega leaga o le lemonimonimo

<

Pests e faaleagaina ai lemonimonimo pulu lemoni:

  • moa fue;
  • aphids;
  • mite mite;
  • faʻaleagaina o pennies;
  • green shieldosk;
  • laʻau lau.

Pests e mafai ona vaaia i le lau. E avea ma mea mataga, ma aʻa amata ona pala. Mo le puipuia o meaola faalafua, e tele iniseti ma fomaʻi. E fetaui lelei mo le susunuina o vao vao o celandine.

O le faʻaaogaina o le muni pateni lemoni o le a maua ai le laʻau manogi manaia. E mafai foi ona e kuka meaʻai teuteu e fesoasoani ai nisi faʻamaʻi.