Lafumanu

O afea e mafai ai ona ou tuʻuina le lapiti i luga o le mating?

A oʻo i le faʻatagaina o lapiti, e taua tele le maua mai o le tamaoaiga ma le ola maloloina mai le lafu manu. E faʻapefea ona filifili ma saunia tagata gaosiga, filifili le taimi mo lapiti mating ma siaki le iuga, matou te taʻuina i lenei tusiga.

Tuutuuga mo le faʻamaʻi

O lapisi o manu olaola; fafine, faʻalagolago i le ituaiga, e mafai ona maʻitaga i le 4-5 tausaga, tane - mai le ono masina. I le taimi lava lea e tasi, o le lapoa e sili atu: o isi mea teuteu laiti e mafai ona faʻaleleia i le taimi muamua, i le tele o aano o manu fasi e tupu ile matua 2-3 vaiaso mulimuli ane.

E te iloa? Pauna o lapisi matutua lapisi "Laititi Idaho "- naʻo le 450 kalama. O le laʻititi lea o lapisi o lapiti i le lalolagi.
Mo le amataina o faifaʻalele, pe a fai le lapiti i lapopoʻa i le fale, e taua le malamalama i faailoga o se tamaʻitaʻi ua sauni mo le vaʻai. E sui le lapiti:

  • amioga - e mafai ona ia toso i luga o lona manava i ona manava, taoto i luga o lona manava, faanatinati faataamilo i le potu, ave hay mai lea nofoaga i lea nofoaga;
  • o le setete o totoga tino - o le faateleina o le faʻatele, suia lanu, e mafiafia le piniki.

O lenei tulaga e taua o le tulituliloaina o feusuaiga, e talanoa i le amataga o le vavalalata ma le sauniuni mo le fananau mai. Afai i le taimi lava e tasi e tuʻu ai le lima o le tamaʻitaʻi i tua, o le a ia faʻamagoloto ma toe alu i fafo; o se faʻataʻitaʻiga o se isi faailoga o le tuliga.

Talu mai lapataiga o lapiti i le tausaga atoa, o le vevela i lapiti i le taumafanafana e tupu i le 5-7 aso, i le taumalulu e faateleina le taʻi 8-9.

Faamasani oe lava i foliga o le lapisi o rabbits Rex, Kalefonia, Papita, White Giant, Pelese Giant, Grey Giant, Baran, Black Brown, Risen, Soviet Chinchilla.

Muamua matua

Rabbits le paaga pe a uma le amataga o le molt muamua. Males - pe a uma le lona lua. Mo le faʻaleleia o fanau lelei, o le taimi sili ona lelei o le ulugalii muamua o le 5-6 masina.

I le taimi o le moliaga, e le mate le lapiti, ona o le tino o le manu i le taimi nei e le o se tulaga sili ona lelei.

A maeʻa le taimi

I lapiti, o le suʻega e tupu i le 24-48 itula pe a uma le pulou ma e oʻo atu i le 5 aso.

E faʻapefea ona iloa se vavao mai le lapiti

O le faʻamautinoa lelei o le itupa o le lapiti e taua tele e le gata mo le faʻaipoipo, ae mo le tausia lelei o manu. Afai e te le faʻasalalau lapiti faznopoly i nila eseese, o tane matutua e mafai ona faʻavasega le taua mo tamaitai, ma mafua ai i manua ogaoga matautia. O le tane e ese mai le fafine e ala i totoga tino fafo, lea o le a le suesueina aʻo lumanaʻi le lapiti lapiti e 4-5 vaiaso le matua. E le gata i lea, e le o vaaia i taimi uma alii talavou. O latou tupuaga e mafua ai ona oʻo ifo i lalo i le 3 masina le tala, ma pe a fefefe, e tosoina i latou e le tane i totonu o le lua.

E taua! Pe a faʻatau se lapiti moa mo le faʻatoʻaga, e tatau ona faʻaali atu i le fomai vailaʻau e faʻamaonia le leai o ni faʻafitauli o le gaosia o meaola a le manu ma faʻamautinoa lelei le tulaga o le fafine.

I le suʻega o le manu, ua liua ma o le paʻu i totonu o le totoga o le tino e siʻosiʻomaga lemu i tamatamailima i le itu o le anus. I tamaʻitaʻi, o lenei mea e tatalaina ai se matasele e pei o se mama o le mucous o se paʻu lanumoana. O tane e o mai i luga ma se lanu paʻepaʻe po o le paepae paepae (i le talavou) penisina o se foliga faʻamalosi. O le vavalalata mai maʻi i le aus i tane e sili atu nai lo tamaitai. I tagata matutua soifua maloloina, e manino lava le iloa o suʻesuʻega.

Vaega o le filifiliga a paaga

Latou te le fautuaina le vavalalata o aiga vavalalata, mo le mauaina o fanau maloloina e tatau ona ave tagata mai laina eseese.

A oʻo ina faʻaleleia lapiti i le fale mo tagata amata ia mautinoa ia faamaumauina faʻamaumauga nei:

  • aso fanau ma le igoa tauvalaau o le manu;
  • matua fanau;
  • aso o tulimanu ma taamilomilo, le numera o lapisi ola ae le o ola.

E faapefea ona filifili lapiti

Ina ia mafai ona maua le lapisi o lapiti e maua mai ai le faʻamoemoega ua faamoemoeina, e tatau i tagata gaosi oloa ona faʻamalieina nisi tulaga:

  • ituaiga faʻasologa, o lenei mea e sili ona taua pe a faʻatupuina;
  • gaʻo - mo le faʻataʻitaʻiina o manu e iai le mamafa e le itiiti ifo ma le 3 kilokalama, ae le gaʻo, aua o le meaʻai e faʻaitiitia ai le gaosiga;
  • tulaga o le soifua maloloina - na o manu soifua maloloina e faatagaina e paʻu;
  • fualaʻau: i lapiti ua fuafuaina e le fuainumera o fafine ua faʻamaʻaina, i lapeti - e ala i le fuainumera o pups soifua maloloina i totonu o le paluga;
  • maualuga feusuaiga;
  • lagona o matua, e le tatau i le fafine ona faʻaalia le ita poʻo le le fiafia i tamaiti;
  • Milkiness - o le lapiti e tatau ona lava le susu e fafaga ai le fanau;
  • tausaga, o le fafine i le pulega o le masani masani e mafai ona 3-4 tausaga le matua, faʻaitiitia le fafagaina o le matua i tausaga.

O le a le teena

O manu e le fetaui ma tulaga filifilia e le faatagaina e paʻu ma faʻatoʻa.

E taua! E i ai mataupu o le maitaga sese. O le setete ma amioga a le lapiti, suiga o susu, e mafai ona faʻasaʻoloto mai pepe, ae e le tupu. I le mavae ai o le 16-18 aso, o faailoga o le maitaga e taofi, o le tamaitai ua sauni mo se vaʻai fou. Faʻasalaga le faʻailoga sese o tamaitai sukololnosti.
I le taimi muamua, atonu e le lava le tausiga a le fafine mo le fanau. E mafai e le au atamamai ona toe faʻaitiitia ia lapiti, ae afai latou te toilalo, e fautuaina i latou ina ia teena.

Auala e saunia ai manu

E tatau ona e amata toleniga mo le 7-8 aso ao lei faia le matua. I le taimi lea, o loʻo faʻafeiloaʻi manu i se meaʻai lelei; e tatau ona faʻauluina fou ma faʻamalosia meaʻai o loʻo mauʻoa i minerale. I le taumalulu, latou te faʻalauteleina foi le malamalama o le ao i lama i le 15-16 itula.

I le aso o le matua, ao lei tuu le lapiti i le paluga, o mea uma e le talafeagai e aveesea mai le fale, e pei o manu o le a matua toʻaga lava.

Tekinolosi tauvaga

I le taimi mafanafana, e faia ai le mating i le taeao po o le afiafi, i le taumalulu - i le ogatotonu o le aso.

O le lapiti o loʻo tuʻuina i totonu o se paʻu paʻu. O tamaʻitaʻi talavou ua faʻaititia le poto masani i lapiti matutua, ma o fafine e iai le poto masani e aumai i le "tagata amata". O le lapiti i totonu o le tuliga malie na te faʻaalia ia te ia se tane. O le faʻavavega e tupu i ni nai sekone, o le tamaloa pe a maeʻa le paʻu i luga o le pito ma le ufiufi. Toe faʻataʻitaʻiga e faʻatino i le aso 5.

E taua! O le puleaina o le tane ma le tamaitaʻi e maua ai se tulaga lamatia. Afai e tupu le faʻailoga i se tasi o nifo o le tagata matua, o loʻo i ai le avanoa e toe faia ai le pepe, o le fanau e le mafai ona ola.

O le a le mea e fai pe afai e le faatagaina e le lapiti le tafe

Afai e le faatagaina e le fafine le tolotolo e latalata mai ma faʻaalia le osofaʻiga, e tatau ona vave teuina. O le taumafaiga lona lua e faia i se taimi mulimuli ane i le taeao po o le afiafi.

Masalo o nei manu o le a le faʻaalia le tali atu, ona latou pikiina lea o isi paaga. O se tasi o mafuaʻaga e le mafai ai e le lapiti ona mate ona paʻu.

Aoao pe faapefea ona fafaga lelei le lapiti, o le a le ituaiga mutia e mafai ona tuʻuina atu i manu, ma le tasi e le mafai, pe tatau ona faʻaopopo meaʻai ma gaogao i meaai.

Auala e siaki ai le iuga

E mafai ona faʻamoemoeina tamaʻitaʻi i le 10-12 aso pe a maeʻa le "aso". E i ai le ulu o le manu ia te ia lava, uu i luga o le lima e tasi i luga o lona mago, ma le isi, ia sue lemu le vaega pito i lalo o le manava. O le vaeluaga o le fatu i lenei vaitau ua faʻapupulaina o se faamaufaʻailoga o le foliga oval i le vaega o le pelvic. E sui suiga o le amio: o le fafine i totonu o le fale e sili atu le amio, o le fiaʻai e faʻaleleia, ma i le taimi e tasi e mafai ona vaʻavaʻai ai lē e ona ma e le tuʻuina i lima. I le puleaina o le toe totoina, o le fafine e le ioe i lana paaga.

E te iloa? Ausetalia e le fautuaina le tausia o lapiti e avea ma fagafao, ma i Kuiniselani ua faasaina foi e le tulafono ma feagai ai ma se sala tupe e oo atu i le 30,000 tala Amerika.

O le a le umi o le maitaga i le lapiti e faalagolago i le numera o atigipusa. E masani lava e tusa ma le 30 aso; o le sili atu le tele o le taotoga, o le puupuu o le maitaga. A o faagasolo lea vaitau, e manaʻomia e le lapiti le filemu, mafanafana, leai se maualuga o le toʻimamaʻi ma faʻataʻitaʻiga, meaai lelei, tele o mea taumafa, ma le tele o vai.

Mo se matamata manuia o lapiti, e tatau ona tausia lelei meaola, faia ni tulaga mafanafana mo i latou, mataʻituina a latou amio ina ia mafai ai ona filifili le taimi sili ona lelei. Afai e te mulimuli i nei taʻiala, o le a mautinoa lava lau sini.