Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o ituaiga lily Marlene

Lili matagofie e mafai ona teuteuina soʻo se vaega. Eseesega ma lanu - e tele, moni mo mea uma lava. Ae o le toʻatele e fenumiai i le manogi o le "firm" tuai mai nei laau. I lenei tulaga, o le lili "Marlene" e tu i fafo, lea e le o tufatufa atu lona "amber", o lea e talafeagai ai le mafaufau i se fugalaau faapena i auiliiliga.

Eseesega faʻamatalaga

O se ituaiga o ituaiga laau e mafua mai i le "sopoia" o lili Asia ma le telefoni uumi. O le mea na tupu, na maua mai ai laau e faigofie ona maua ma vave ona fuga, e le gata i lea, latou te malulu lelei le malulu.

I le umi (0.9-1 m) o le lanu lanumeamata lanumeamata, o laʻau lapopoa uma e faasino saʻo, faasino i pito. O latou lapopoa e mafai ona maitauina - o le umi o le 11-13 cm e faʻapitoa (ae o le lautele e sili atu ona tauagafau ma seasea sili atu i le 1.5 cm). I luga o le tasi piluncle e mafai ona e faitauina ia le itiiti ifo ma le 15-20 itūlā.

O lenei lanu lanumeamata uma e taofi ai le rhizome i foliga o pupuvao e ufiufi i fua.

I le faaiuga o Iuni - amataga o Iulai, ua oo i le taimi e fuga ai: tele fugalaau e aliali mai. E masani lava, e oʻo atu i le 15 cm le lautele, ae i luga o le eleele lamolemole, e mafai ona aliali mai ai ni tagata tino ese o le 17-19 cm. O le fautuaga o loʻo i ai se lanu piniki enaena, lea, pe a agai atu i le ogatotonu, ua suia i se "au" papaitiiti.

E taua! O bulbs mafolafola i totonu o pusa susulu foliga matagofie. Ae o se pusa tapuni tapuni o le a le maua ai le avanoa e iloilo ai mea totō mo le faaleagaina. Aua le vave alu e faatau se "pusi i totonu o le ato."
O se faʻamatalaga o se fugalaau faapena e pei o le lanu o Marlena o le a le maeʻa e aunoa ma le taʻua o lona uiga sili ona mataʻutia. E uiga i le multicolor, lea na maua ai le lauiloa o laau i totonu o faifaatoaga.

O lenei ituaiga meaola e mafai ona "fana" le tele o fugalaau, ae e le tatau ona e faamoemoe i ai i le taimi e tasi - e mataituina le totoina o masini mo 2-3 tausaga. O le mafuaʻaga o lenei faʻalogona e masani ona iloa e fugalaau fugalaau.

O se faagasologa lea e lauiloa o le faʻasalaga (faʻapipiʻiina o ni nai gaugau laiti i le tasi pito ma le tele o fugalaau). Ae o iinei o loʻo i ai se tasi o faʻamatalaga e galo i le tele o tagata - - "marlene" o loʻo vaʻaia muamua i na ituaiga suiga, e ui lava e le o fanau uma o le a faia se lanu mataga.

Aʻo tautala i le gagana faasaienisi - o le faʻasalaga faʻapitoa i sui o lenei ituaiga e le o se faʻamaoniga atoatoa. O le mea lea, aua e te talitonu i le au faatau, oe tautino atu ma le faamaoni o le aniani na faatauina atu e le ogatotonu o le taumafanafana "o le a fanauina" pe a ma le selau fugalaau. E mafai lenei mea, ae leai se tasi e mafai ona tuʻuina atu se faʻamaoniga atoatoa.

O le ae fiafia foi e iloa le faavasegaina o ituaiga eseese: pe faapefea ona vaelua laina e tusa ai ma le maualuga o peduncles, e tusa ai ma foliga ma le tele o le fugalaau, e tusa ai ma ituaiga o laau, e tusa ai ma le taimi o le fuga, e tusa ai ma le taimi o le fuga.

Faʻapitoa o le tulaʻi i se nofoaga tatala

Mo le manuia o le galueina o lili teuteu e tatau ona maua se nofoaga talafeagai. O le faʻaaogaina o le "latka" muamua e le mafai ona maua ai le faʻamoemoega o le a oʻo i ai, o lea ia tatou amata i mea e manaomia mo le eleele.

Filifiliga o le palapala ma le fanua

O le eleele sili ona lelei e tulaʻi mai o le a avea ma laufanua lauolaola mama ma suavai lelei. O le maualuga o le moe o le eleele e le manaomia.

E mafai ona ave le pulou i luga o le loam, ae o le ae manaomia le fafaga, lea o le a talanoaina i se taimi mulimuli ane.

E te iloa? Lily e masani ona maua i luga o ofu eseese. O lenei mamanu mamanu o loʻo taʻua o se tasi o faʻamatalaga sili ona lauiloa "faailogaina" (faatasi ai ma aeto, leona ma satauro).
Ae mo le nofoaga, ona sili atu lea o le tulimanu i le penumbra. O le lavelave masani o ave saʻo e mafua ai ona vaivai le pu ma pulupulu, ao le tele o le paolo e taofia ai le tuputupu ae. O le malosi o le matagi ua amanaia foi - o galu malolosi malosi o le ea e mafai ona talepeina ai le fugalaau mataga.

Manatunatu i le faʻatulalagaina o loʻo faʻatinoina i le ogatotonu o Aperila - le sefulu tausaga muamua o Me.

Faʻasa

I luga o le saite e maua ai le tele o vaiinu masani.

E amata saʻo lava mai le taimi o le afaina, pe tusa pe tusa ma le 10 lita o le vai ua sasaa atu i le lelei saunia. A uma ona tuʻu i totonu, e mafai ona e 'ai aniani ma totoina.

A uma ona fufulu ma palu le fatu, e toe faʻafefeteina le pito o le lua. E amata mai i le autu o le faʻavaivai i le 4-6 aso (faʻalagolago i le vave ona magoto le eleele).

O le tele o lili e sili ona fiafia i le penumbra, o lea e mafai ai ona totoina i autafa o vaipuni, cypresses, thuja, ferns.

Laʻei pito sili

Afai e tatau ona e taulimaina le "mamafa" palapala, ia mautinoa ia faia se fafaga muamua. O le tele o taimi, o le mullein mumua o loʻo ave (5-10 kg / sq. M) ma se faʻaopoopoga o fualaau mo le vaivai vaivai). I le avea ai o se filifiliga - o vailaʻau faʻapitoa faʻapitoa i le 60-100 g i le vaega "sikuea".

Ae o le togafiti fou e le talafeagai mo ia faamoemoega - o se mea malosi "organic" i ni aofaiga tele na o le "mumu" le aniani.

A maeʻa sea sauniuniga e alu saʻo i le tulaʻi. O lenei faiga e faigofie tele ma e masani ai tagata uma e ona fanua poʻo togalaau:

  1. O pulu e faʻamaʻiina e karbofos.
  2. Fuʻu lua. "O le talavou" e taoto i le loloto o le 10 cm, ma lua lapopoa faalua e loloto. Manatua o le a latou maua aʻa, o lea e tatau ai ona e ulu loloto i le faalua i le tulaga.
  3. Ua faʻamauina le oneone mama i le pito i lalo (o se vaega o le 1 cm ua lava).
  4. Ona faʻamalulu lea o le "nofoa" (e uiga ile pakete vai).
  5. Pelu na totoina le totini i lalo, ma sausau i le eleele ma susunuina.
  6. O le faʻauʻuga mulimuli o le a tele (e oʻo i le 15 lita) fafaga faʻatasi ma isi mulching. O le pu ua ufiufi i se vaega o vaovao o le a taofia ai le susu.
E taua! Laufanua mo le totoina e le tatau ona tu i tafatafa o le tafe - o le faaputuputuina o vai matagi o le a matua faigata ai le galueaiina o lili. I le vaitau timuga, atonu o le a oti foi le rhizome.

Totoga Laʻau

O le totoina o lanu lili "Marlene", e pei ona mafai ona e vaʻaia, e le faigata, ae mo le fugalaau e maua aʻa i le malae vaʻaia, o le ae manaʻomia se tausiga sili atu ma tumau.

Faʻasa

O le tulaga autu o le masani. I le vevela vevela, e masani ona susu le laau i le sasaʻaina o se pakete vai ile 2-3 aso i lalo o le laau. E taua le aua le faʻaaogaina, a le o lea o le a amata ona susu le rhizome ma avea ai ma faʻafitauli e pala.

O le "tulafono auro" o tagata uma o le mafanafana - o le fanua e le tatau ona faʻamago. O le taimi lava e te matauina ai o le eleele e amata ona ave i totonu o se polo, vave ona tafe le fugalaau. O le mea moni, e le tatau ona tatou faʻatagaina ni tafe i luga o le eleele lafulemu - i ia tulaga, o mea e lamatia ai le pupuʻu e faʻamamago.

I le vaitau o le vavao, o le malosi o le faʻasusu o loʻo faʻaititia. A maeʻa, o le va i le va o humidifications e faasolosolo malie ona faʻalauteleina ina ia taofia uma ai i le ogatotonu o le autumn.

O foliga susulu e foliga mai e ese le lelei i le tala o laau maualalo: iberis, alissum, marigolds, togavao togalaau, geyhery. I le va o togavao o lili, e mafai ona e totoina le asters, delphiniums, chamomile poʻo gladioli.

Tatalo

Pe a aveeseina le mulch, o le a tatalaina ia pupuni pe a uma ona fafaga. E manaʻomia lenei mea - afai e te misia le taimi, o le a vaivai le rhizome i le eleele faʻapitoa.

E te iloa? O tagata Spaniards ma le Lily Italia o se faailoga ola o le Virgin Mary. E leʻo se tasi aso malolo Katoliko e tasi e maeʻa e aunoa ma ni lapisi tetele, lea latou te taumafai ai e aofia ai le tele o ituaiga pe a mafai.
O le mea lelei, o lenei togafiti e faia i le aso pe a uma le faʻamautu tele. E susulu le susu i lenei itu, ma o le mea e oso ai ia lava po o sina tala e le mafai ona tafe i luga o le palapala.

I le auala, e uiga i le meafaigaluega. Filifilia o le "fesoasoani" mo le tatalaina pe veleina, taofi i lou mafaufau le loloto o le siʻi. Mo se mea e le loloto, o le a saogalemu le tagata. O le tele o le "salu" mataʻu ma se uumi umi ma se laulaula lautele ma le sese o le sosoʻo e mafai ona maua ai fatu. E sili ona lelei mo le galue ai ma rhizomes e loloto atu nai lo le 15 cm.

E le gata i le tatalaina, e te manaʻomia foi le faamamaina masani o vao. Aua le tuʻuina atu ia i latou ni faʻaletonu - e oʻo lava i ni nai laumei o le mutia e mafai ona avea ma faafitauli mo laau vaivai. E sili ona lelei le fufuluina pe a uma ona faʻasusu - "susu" e mafai ona e sosolo e oo lava i vao vao.

Laʻei pito sili

Tausaga o le taamilosaga "faʻaleleia" o lenei fugalaau e maua ai le tolu faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina:

  1. O le uluai fafagaina na faia i le taimi o le totoina o laau. O le "mea manogi" autu - o loʻo aofia ai le vailaʻau. E tatau ona faʻalavelave (o faigata i le itu ole tuufaatasiga o ammonia o le a galue mo na o le lanu meamata).
  2. O le faʻavaeina o pulu e tuʻuina atu ai le faailo e faia ai le mea e tasi e tutusa ma le "vai o le mineral" poʻo le tuufaatasiga o meaola. E masani lava ona faʻafefiloi mullein vai e fefiloi ma le vai i le ratio 1/10. O taunuuga lelei e maua mai i le faʻaaogaina o le humus ma le pefu laupapa (100 g / sq. M).
  3. O le faamamafa i luga o paluga-fugalaʻau ua faia "i lalo o le pupuni" o le fugalaau, pe a manaʻomia le sauniuni o lili mo le faapau i lalo o fugalaau, i le taimi lava e tasi e tausisia lona alualu i luma.
E taua! A o le totoina aʻa e mafai ona "faaputuputuina" ni meaola iniseti. Faatasi ai ma ia - BN-58, "Chlorofos" ma le "Phosphamide" i le maualuga o le 0.1%.
A maeʻa ona toto, e le toe faʻaaogaina fugalaʻau.

Suiga

I le 4-5 tausaga talu ona totoina, e mafai ona e vaʻaia ua le o toe ola le aʻa, ma ua faʻaitiitia le faʻava. O nei faailoga o loʻo fautua mai - o le tamaʻi tina ua paʻu pe ua fusi tele e le lala "bubki". Na o le tasi le auala e alu ese ai - fesiitaʻi i se nofoaga fou.

O lona algorithm o le:

  1. Aʻau i le fuʻa mamago mama mai le palapala ma fufulu.
  2. Ona tatau lea ona teuina i se vaivaiga vaivai o le vaʻaia (tusa o le afa itula).
  3. A uma ona faʻatagaina le mea e faʻagogo, tuʻu i totonu o se paluga eleʻele o laʻau po o le galu.
  4. O le pusa e iai se "laupepa" e teuina i se nofoaga pogisa i le vevela e le sili atu i le 20 ° C.
O le faagasologa o le totoina o le tautotogo mo "tausaga" tumutumu o le a tutusa ma a latou "paaga" talavou (faatasi ai ma le eseesega o le a matua totoina le mea tuai).

Tofiga

O lana fuafuaga e masani ma faigofie - e masani i tagata uma. vaevaega rhizome "i tamaiti." I le gasologa o lona atinaʻe, o le lily o le lauiloa lauiloa o "Marlene" e le faʻasaʻolotoina le tele o tamaʻitaʻi teine, o le tele o tagata e faʻaaogaina lenei metotia latalata i le faaiuga o Setema e faʻamautinoa ai le gaosia o laau fou mo le tausaga a sau.

E te iloa? O tala masani a Norse e lei pasiina foi lenei fugalaau. I le tele o tupua, o le atua o le faititili, Thor, o loo i lona lima tauagavale se tootoo e tumu i le lili.
O le eli i luga o le aʻa i le tautoulu, o le ae iloa ai o nei "growths" e mou atu na oi latou lava, lea e faafaigofieina ai le galuega. E tusa lava pe le o vavaeeseina vave - aua e te popole, faatasi ai ma isi galuega e taulimaina:

  1. Vavae ese tamaiti ma se naifi.
  2. Ia mautinoa ia faʻamamāina i latou mai le eleele ma faʻamago.
  3. Fuaina le tulaga. Afai e mafai ona iloa siaki i luga o le fua, vave aveese le faʻamaʻi pipisi - o se nofoaga aoga mo maʻi faʻaleagaina.
  4. Ona aveese lea o aʻa ua mate. Laititi laiti, tausia le maualuga o le 15 cm.
  5. O le mea lea e aoina mai o loʻo faʻapipiʻiina i le paluga faʻasalalau ma toe faʻamago.
  6. I le faaiuga, o lapisi e faasoasoa i le tele. O le mea aupito itiiti o loʻo taumafai e vave aumai i le tele o le tagata matua "bubuka". Ina ia faia lenei mea, latou te ola i luga o se moega eseese i totonu o se falesaua poʻo totonu o fagu. Afai e leai se taimi mo lenei mea, e mafai ona "afifiina" i le vao ma agavale mo le taumalulu i se nofoaga pogisa malulu.

I le tausaga muamua talu ona totoina, o le "talavou" o le a le fuga, ae i luga o le vaitau o le a matua malosi ai le laau.

E taua! Ia matua faʻaeteete - e oʻo lava i aʻa malolosi e faigofie ona momotu.

O se isi auala aoga, ae le o se lauiloa - toe gaosia mai fua. Vaʻavaʻai vaʻaia, e mafai ona e mautinoa o se auala faigofie tele lenei:

  1. I le amataga o Aperila, ua ave le pulu matua. O nisi o fua ua aveese mai ai. I le taimi lava e tasi, o le "foai" e le lafoaiina, ae tuu i totonu o se fagu ma toe totoina i totonu o le palapala.
  2. O loʻo faʻafefiloi fulou i le sawdust (1/4), ae muamua o mea uma e lua o "mea e faʻaaogaina" o le faʻafefiloi e togafitia i se faʻamaoniga lelei o le tagata (oʻo i le 0.3 g mo le 1 l) ma faʻamago sina mea itiiti.
  3. O le mea faigaluega atoa o loʻo tuʻuina i totonu o se ato. Ua tapunia ma tuu i se tulimanu ma le vevela o le 18-20 ° C. E pei ona manaʻomia, o le eleele o loʻo sosoloina.
  4. A maeʻa le 12-14 aso, o le a "taia" e aniani ma aʻa lelei. Tuuina atu o tamaiti e ola e oo i le 1 cm, ona tuu atu lea ma le faaeteete i se kaseti laitiiti po o se atigipusa pepa ua tumu i le mea e sui ai (pe tusa ma le 5 cm).
  5. O taimi uma lava e faʻamaʻaina ai, ma vaʻaia le eleele i se laau. E mafai ona oʻo mai le pulu i luga - e manava.
  6. E oo atu i le ogatotonu o Iuni, e mafai ona "toe siitia" nei laau toto i se nofoaga avanoa.

Saunia o Marlene Lilies mo le Taumalulu

I le tautoulu, pe a uma ona faʻamauina le vai, o le aʻa e faasolosolo malie le samasama. O le taʻeina o faʻamalosolo faiga e le faanatinati - o le fesuiaiga o vailaau i le va o le limo ma le aʻa e faʻaauau seia oʻo ina maeʻa uma le aʻa. Ma e na o le taimi lena e vavae ese ai.

A maeʻa sea "faʻaaogaina" o le a manaia le ufiufi o le vaega o loʻo totoe i se ata tifaga, ma faia ai se pu i totonu mo le faʻamaʻi. O lenei mafuaʻaga - i lalo o le aʻa e le faʻaleleia ai le susu, lea e mafai e le kiona ona faʻaumatia.

E te iloa? I le aganuu a Aikupito anamua, o le foliga o le lili sa le i ai se faʻamatalaga faifaipea. O le fugalaau e mafai ona galue i le taimi lava e tasi o se faailoga o le mama ma le le tumau, faamoemoe ma le saolotoga.
I le amataina o le ata malulu malulu malulu e aveesea - "Marlene" e tumau i le malulu. Ina ia fesoasoani ia i latou i lenei mea, o le pu e ufiufi i se mafiafia (a itiiti ifo ma le 10 cm) o le mulch. I le avea o se faʻavaa e talafeagai ai laʻau laʻau, paluga piʻo poʻo le vao. Ae o le mea aupito sili ona lelei, o le mafanafana lea o laʻau paʻu na tuʻuina mai i lala o le vao.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le mea e leaga ai, e leai se tagata fugalaau fufulu ua inisiua e faasaga io latou foliga vaaia. O le faʻatoʻaga i lenei tulaga e sili atu le faigata - o le vavalalata o lili ma fualaau faisua e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi.

Ae aua le popole - i le taimi e maua ai se faʻamaʻi, e mafai vave ona e faʻaaogaina lona mafuaaga. O le tele lava o fugalaau e mafatia mai:

  1. Gau pala. I le malulu o le tau, e mafai ona aliali mai ai ni lanu enaena i luga o lau ma le afa pito i lalo. O le mea lea latou te le fesuiaʻi i pupu, latou te faʻaoga fomaʻi e pei "Homa" (40 g i le 10 l o le vai). Afai e tatau ai, o le togafitiga e toe faia pe a uma le vaiaso. E sili atu le aua le ave le 1% Bordeaux suavai e lauiloa i lo matou eria - o le mea itiiti lava e sese ma le fualaau o le a "faauma" le pua.
  2. Roto. Ua aveeseina laulaau afaina, ma o le laau lava ia e togafitia ma Fitosporin (1.5 g o le paʻu ua faaopoopo i le 1 l).
  3. Fusarium (moli pala). E le talafeagai le togafitia o le pusa ua afaina i luga o le malae vaalele, o le mea lea, e tusa lava pe leʻi totoina, e togafitia i le sauniuniga "Fundazol" (mo le 2 itula e tuu i le 10 lita o le vai faatasi ai ma le faaopoopo ole 2 g o le tuufaatasiga).
I le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau, e mafai ona faʻasaina le palapala i le tutusa "Fitosporin". Faʻaaogaina ma faʻaleleia - mo le puipuia, ½ teaspoon o le vailaau faʻasaina e faaopoopo i le 2 lita o le vai.

E taua! Faitau ma le faaeteete ia faatonuga - o le fua mo le "dacha" ma le "fagu" o fugalaau o ituaiga lava e tasi e ono eseese lava.
Aua le galo meaola faalafua, o le autu o ia mea o ni siaki eseese. Ua faʻaumatia i latou e iniseti malolosi. I totonu oi latou, o le "Fitoverm" e iloga - o le ampoules i le 4 ml ua lava mo le 1 lita o le vai. 2-3 toe fai "auala" e faatagaina i le va o le 8-9 aso. (faʻafeiloaʻi lemu se lili e tasi).

O osofaʻiga o le lily beet, wireworms ma le bearfish o le a taofi pe a uma ona pulupulu ma Fufanon. O loʻo faʻatau atu i ampoules o le 2 ma le 6.5 mg. O lenei aofaiga e lava lea mo le faʻafefiloi o le 1.5 ma le 5 lita o le vai, i le faasologa. I le tulaga o manuʻa ogaoga, e faʻatagaina togafitiga faifai pea.

O lenei ua e iloa le mea e faʻafiafiaina ai le laʻau o Marlena ma faʻafefea ona tupu i totonu o le atunuʻu. Matou te faʻamoemoe, a mavae sina taimi, o le ae iloa pea le selau selau fugalaau i luga o laau totō. Ia lelei aso uma!