Berry

Fugalaau "Tupuaga": uiga, lelei ma le lelei

Mo se taimi umi, na liliu atu ai le au fai togalaau i le tulaga le lelei ma le tele o ituaiga o osofaiga o le "Measina". O le mea moni e tatau ona i ai le aʻafiaga ona o ana suamalie suamalie, fua lelei ma le faʻaaogaina o fualaau aina.

Tala faasolopito

"Measina" (measina) ua faaliliuina mai le Igilisi o le "measina". I le 1969, o lenei ituaiga o fualaau aina suamalie na maua i le Cornell University i Niu Ioka. O le eseesega eseese e eseese mai se fale masani e ala i le mafai ona aoina mai nisi o seleselega mai ai. I le tautoulu, o fua i luga o le vao e mafai ona faʻaauau pea ona faia e tusa lava pe o le vaitau o gutu malulu.

Faamatalaga o le vao

I le faʻamatalaga o le ituaiga o togafiti o le vine, e taua le faʻamalamalamaina o lena mea e iloga i luga o paʻu, ae sili atu ona uumi ma mamana. O le maualuga o le vao e oʻo i le 1.5-2 mita. O lenei vailaʻau o loʻo i ai ni fualaau malolosi ma le mafiafia o fualaau aina o loʻo aoina i inflorescences, e siʻitia i le pito i lalo ma o loʻo i le pito i luga o le tipu. O pupuu ua faia lelei, tu i luga, o le vao e umi ona gaʻo. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, laʻititi i le lapopoa, faʻanoanoa ma le mamao, ma se pito i le pito o le laulau lau. I totonu o lenei vasega, o le ogatotonu, o le lanu uliuli o loo i luga o pupu.

E te iloa? O loʻo i ai se tala faʻasolopito e faapea, i aso anamua, o le kulupu vine sa sinasina. Ae ina ua tonu le teineitiiti a Zeus e togafiti ia te ia lenei tama manaia, na ia tosoina ona lima i luga o le vao ma fufuluina fua i lona toto, ma mulimuli ane na latou tumau i le mumu e faavavau.

Fualaau Faʻamatalaga

O vine e tutusa lelei, tutusa tutusa, 3-4 karaka taʻitasi. O fualaau suamalie ua i ai se lanu uliuli lanu uliuli ma le saʻo o le au. E pei o isi ituaiga vine, o vine vine ua lelei ona suamalie e manaia ma suamalie, o le manogi manogi ma sina manogi.

Aoao atili e uiga i isi ituaiga o fuga vine: "Hercules", "Atlant", "Gusar", "Caramel", "Polka", "Yellow Giant".

Manaomia o le malamalama

O le nofoaga e te fuafuaina e toto ai lenei ituaiga e tatau ona malamalama lelei. Afai o le a tumu le 'upega tafaʻatasi poʻo le maluelue, o le fua o le a ola laitiiti, ma o le vao e le aumaia se seleselega tele.

Manaomia o le eleele

O le eleele sili ona lelei mo le tuputupu ae o fugalaau o se palapala e leai se eletise poo se eleele eleʻele. Ia manatua lenei mea pe a totoina, talu ai o le elemene o le palapala lea e taua tele mo le tuputupu ae o laau o lenei ituaiga. O le palapala e tatau ona lafoaʻi ma faʻalelei. Fugalaau "Heriteydzh" e fetaui lelei i le ala ma le suauu maso-sodzolic oneone.

E taua! I luga o se fasi fanua ma fugalaau e le tatau ona i ai se tele o le susu, o lea e le tatau ai ona e totoina vao i eleele maualalo po o nofoaga e nofo ai le vai.
Le totoina o laau i le tautotogo, saunia le eleele i le tautoulu. Afai e te filifili e toto i le tautoulu, galue i luga o le eleele i le masina aʻo le i totoina. E mafai ona faʻamaoaigaina le eleele i meaola ma vailaʻau faʻasaina i luga o le faavae o le 30-40 g o le potassium sulphate, 12 kilokalama o fugalaʻau ma 50-60 g o vailaʻau phosphoric e tatau ona faʻaaoga i le sikuea sikuea o le fanua.

Vaitaimi

O le vaitau o le vavao o vao e amata i le afa lona lua o Iulai. Mai le amataga o le tuputupu ae o le vaitau e tupu aʻe ai e sili atu i le onosefulu aso e pasia ai. Muamua, fugalaau fugalaau i le pito i luga o pupu, ona i ai lea i le ogatotonu, ma o lala mulimuli mulimuli ua fuga. O le laau e samoplodnye fugalaau, lea mai le paʻuina e ala i lona lava ulu e lelei atoatoa le fua.

Gestation period

Mai le afa lona lua o Aokuso e amata ai le fua o fua o le fusi "Heritage". Ia fuaina lenei ituaiga seia oo i le afa muamua o Oketopa. O fua e le mafai ona paʻu ese mai le vao mo se taimi umi lava, ma i le afaina o lo o teuina mo le tasi i le lua vaiaso i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le susu ma le afi ole maualuga ole +4 ° C.

Tuuina atu

I le averesi, e mafai e le tasi laau ona aoina le 3 kilokalama, ae o le tausiga lelei ma le lelei, e mafai ona faateleina le gaosiga i le 5 kilokalama. O le mea lea, o fua o fualaau o le Herideage e maualuga tele pe a faatusatusa i isi, ae le o se mea e ese mai ai, ituaiga, talu ai e mafai ona aveese se tasi, ae lua fua o fualaau aina aupito maualuga mai lenei laau.

Malosiaga

O togalaau o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le teteʻe malosi i femalagaiga. Latou te faʻaauau pea a latou aʻoaʻoga mo se taimi umi ma e le maumau ai lo latou tofo.

E te iloa? Raspberries - o le pito sili ona matutua o Ukraine. O uluai togalaau na totoina i Rusia i lalo o le taitaiga a Yuri Dolgoruky.

Faʻafitauli i tulaga tau siosiomaga ma faʻamaʻi

I le uiga o le fugalaau "Measina" e tatau ona e faailoa atu lona tetee malosi i ituaiga faamai ma meaola faalafua. Ae ui i lea, o loʻo i ai iniseti e le mafai ona lafoaʻia lenei pusa. Lulu po o le lau - tamai iniseti o lanu lanumeamata. E fafagaina i luga o le laʻau, e masani lava ona nofo i ni vaega laiti i tua o se laulau. Ona o lea mea, e mafai ona faaitiitia ai le numera o ovaries, o le tuputupu ae o laʻau e taofi, o laʻau ua mamae pe liua samasama. O le isi pest masani o le fuga tipisi. E i ai sona tino sinasina-enaena, e le silia le 6 mm le umi. O le fafine o lenei iniseti e faʻapipiʻi mata ma tuʻu ai fuamoa i totonu. Laʻau o le vao e fafaga i luga o le 'ie ma le lau, lea e oʻo atu ai i le oti o lau laʻau ma le i ai o laʻau i fua o le seleselega.

Stem gallitsa - laʻitiiti laʻitiiti i lanu moli ma le umi o le tino 2 mm. E ola ma tupu i lalo o le paʻu, o loʻo fafaga ai i luga o le vao. Afai e aʻafia lenei meaʻai, i luga o le faʻavae o le laau e mafai e le tasi ona vaʻaia le fulafula ma le maualuga o le 2-3 simita. O le paʻu e amata ona pala, o le a vaivai ma faʻavaivai. Uati kulupu - O se iniseti laitiiti e tuʻuina ona aʻa i luga o le paʻu latalata ane i fatugaʻo. A amata ona fafagaina e le ova i le sua o le suasini, ona velo ai lea o lala, o lala o le togavao e matua leaga lava ma iu ai ina mago. I le tau faasaga i meaola faalafua o le a fesoasoani ia te oe i ni bioparaparations faapitoa, faapea foi le teuteuina o lala ma lala. O le tele lava o laau o lenei vasega e maua mai i maʻi faʻamaʻi - mimiti, lapisi ma anthracnose. Sporeso o le paʻu lanu enaena o loʻo feagai ma le taumalulu i lau paʻu. Brown ma lanu violē e amata ona aliali i luga o lau, ma mulimuli ane faʻaalia i luga o laʻau. O lau e mamae, lala e fulufulu lauulu, mumu ma pele.

Anthracnose e mafai ona ave le matagi, manulele po o iniseti. I lenei faʻamaʻi, o lanu mumu e aliali mai i luga o laʻau ma i tafatafa o pito o lau. O lapisi lau pepa ua afaina ma paʻu ese.

O le palapala, e pei o isi maʻi afaina, e aafia ai laʻau ma laʻau. I le tautotogo o le tautotogo, e aliali mai i luga laulaau ma moli laiti. I le tautoulu i le pito i lalo ole laupepa e mafai ona e vaʻai i se paʻu pogisa. O lenei faʻamaʻi e taʻitaʻi atu ai i le faʻagogoina ma le malepelepe o 'ie. E taua le taua o le maʻi viral - chlorosis. O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi o lanu samasama i le afa lona lua o le taumafanafana. Yellowing amata i luga o veins. I le vaega faaiu, o le a vela ma velela le paʻu, o fua e maeʻa ao leʻi maua le taimi e matutua ai.

E taua! E mafai ona faʻaaoga soʻo se vailaʻau puipuia mai faʻamaʻi ma meaola faalafua ae leʻi amataina le vaomatua.

Faʻafefe o le aisa

O le tetee atu i matagi malulu i le rasipi "Heritage" e matua maualuga lava, lea e mafai ai e laau toto ona ola manuia i le tau malulu e aunoa ma lo latou fale, i tulaga masani. O le aʻa i le aʻa aʻa e mafai ona tulaʻi i -20 ° C. Ae peitai, e taua le matauina o le le lava o le kiona, o le maualuga o le maualuga o le suamalie o le eria, faʻamaʻi e faʻamaʻi pipisi ma meaola faalafua e mafai ona faʻavaivaia ai le laau, lea o le a mafua ai le faʻamagoina o vao i le taumalulu.

Faaaogaina o vine

O fua o lenei ituaiga fusi vine o loʻo faʻamatalaina ile mafuaʻaga lautele. E mafai ona e faʻaaogaina e le gata i le leʻi saunia, ae ia faʻaaogaina foi mo le faʻasaoina eseese i foliga o jam, jams ma jams. O togalaau e faʻaaogaina foi mo le faia o pepe pepe, meaai faaopoopo i lauti, mea e tao ai falaoa ma mea faʻafiafia.

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻaauau

  • Laʻau maualuluga ma le maualuga.
  • Lelei lelei le malulu e tusa lava pe leai se mafanafana ma se fale o vao.
  • Rich rich and sweet taste of berries, their size, one-dimensionality and versatility.
  • Faʻasaoina se ofu lelei fefaʻatauaʻiga pe a faimalaga.
  • Tetee maualuga le teteʻe i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻasologa

  • Le manaʻoga mo vailaau faʻasaina ma mea faʻasaina.
  • Faʻaauauina le mataʻituina o le palapala o le palapala.
  • Faatasi ai ma le tele o le susu, e mafai ona galo ai fua o suka.
  • E manaʻomia e le lanu se mea e tatau ai.

O fualaau 'eseʻese o le "Tupuaga" o le a sili atu le lelei o tupe teufaafaigaluega ona o ona foliga matagofie, maualuga le gaosiga ma le lelei o le tofo o le fua. E leitioa na ia matauina le lelei o iloiloga a le tele o fai togalaau.