Tupe teu

Faʻafefea ona fai se sulu alpine ma ou lava lima

Soʻo se faʻalupega e tatau ona maua ai ni tulaga lelei mo pepe e ola ai ma faʻaleleia ai le gaosiga. O lenei galuega e faʻafeiloaʻi ai le ufiufi alpine. I totonu o lenei tusiga, o le ae iloa ai le "Alpine", ma o le a e mauaina foi laasaga o lea laasaga taʻitasi ma se ata i le auala e te faia ai oe lava ia.

O le a le sulu alpine

Mo le taimi muamua na faʻatulagaina ai le asini alpine i le 1945 e le Faletalimalo Farani o Roger Delon. O le faʻataʻitaʻiga mo lea mea o se ogalaau. Mo nofoaga masani o pi i le "Alpine" na faia maualuga le masaniga masani, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le gaosia o le meli ma e fesoasoani i le atinaʻeina o le gaosiga o kolone.

O Vladimir Khomich, o se tagata tausi pipi ma se poto masani, o ia lea o loo tausia le 200 ituaiga o kolone mo le tele o tausaga, ua ofoina mai se lomiga faaonaponei o le sulu alpine.

Aoao e uiga i foliga o le lelei o le faʻaaogaina o nila, multicase hives ma faapaologa pipi.

Fuafuaina foliga

Alpie, po o le 'ie a Roger Delon, o se asini lea e mafai ai e le tagata tausi pipi ona suitulaga i nisi o fale, ma e leai foi se tufuga tufatufaina ma faʻafefea. O le fafagaina o loʻo i luga o le taualuga o le sulu ma o se ituaiga o vaalele vaʻalele lea e puipuia ai mai le faʻasalaga, o le uiga o isi faʻataʻitaʻiga.

O le fesuiaiga o le kesi i totonu o le auala e ulufale mai ona o le mea moni o le ea vevela, ma o le carbon dioxide ua alu i lalo. I fafo, e foliga tutusa ma faga e fa, ae e iai foi ni eseesega taua. Faʻafetai i le ufitia o le insulator, o le 3 cm le mafiafia, o iniseti e puipuia lelei mai eseesega vevela.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le fausiaina o le Alpine hive ma o le a faʻaalia ai le taʻavale lele. O le tele o le faʻavao alpine e faalagolago ile numera o fale e te faʻaopoopoina. O lona maualuga e mafai ona oʻo i le 1.5-2 m.

E taua! Pe a tuʻuina ni tolauapi pe a faimalaga, e tatau i le tagata tausi pipi ona mafaufau po o le fea itu e tu ai le punavai o le meli. Afai o le aoina o le meli i le itu i sasae, o sulu e tatau ona tu mai le itu i matu i le itu i saute.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

Aʻo leʻi amataina le fausiaina, e tatau ona e agai i luma saunia ia meafaitino:

  1. Paina pine pine.
  2. Paʻu pine po o le paʻu.
  3. Antiseptic mo laupapa eleelea.
  4. Pepa DVP poʻo le plywood.
  5. Kelu.
  6. Fao po o fao.
  7. Screwdriver.
  8. Folau
  9. Faasalalau

E mafai foi ona e faia se tolauapiga o Dadan ma se paluga tino tele i ou lava lima.

Gaosiga o gaosiga

O le gaosiga o gaioiga e faigofie. Sei o tatou laa i lea laasaga ia tatou iloa pe faʻapefea ona fai se sulu alpine i ou lava lima.

Tutu le faia

O le tulaga e le o se vaega o le sulu, ae o le mea lea e maua ai ma le mautu. O faʻatulagaga mo sulu e faia i poloka fale. Faʻaali manino i luga le tulaga. E talafeagai le tuʻuina o sulu ina ia liua ai pupuni i le itu i sasaʻe. E mafai foi ona tuʻuina i luga o luga o paʻu paʻu paʻu mo le taumafataga o le taumafanafana. O le tuʻuina o se faʻavao alpine i luga o le eleele e matua faʻasaina.

E taua! O le faʻamautuina o se asaga e tatau ona avea ma aiga taʻitasi i luga o se mea e tasi. E sili atu ona lelei le faia mai sulu o le faiga lava e tasi poʻo le i ai foi o le fausaga tutusa.

Fai le pito i lalo

Mo le gaosiga o le pito i lalo o le sulu, matou te vavae laupapa muamua na saunia muamua mo puipui ma tua o le fale ma se umi o le 350 mm. Matou te aveina se laupapa e seleseleina ma faia se notch i se loloto 11 mm ma se lautele o le 25 mm i itu uma. Matou te faia se tipi i luga o avanoa uma o luma ma tua o puipui, ma o le taimi mulimuli ane latou te tu ai ma itu.

Mo le gaosiga o le pito i lalo matou te ave le tasi vaega, selesele i lalo o le pito i luma poʻo tua, ma le tasi e seleseleina i lalo o itu. Luga pito i lalo - 50 mm. Sa matou vavaeina o matou avanoa 50 mm lautele i luga o le lio. O vaega na maua e talafeagai mo le vavaeina o le pito i lalo.

I avanoa, e tatau ona e tipiina le kuata: tuu le 20 mm o le avanoa i lalo, ma tipi le toe. I luga o le puipui o le fusifusia o le pito i lalo tatou te faia ai le faitotoa. Ina ia faia lenei mea, ia eli se pu e lua ni pu ma le limamatua o le 8 mm ma tipi i se lio i itu uma e lua.

Matou te alu i le faʻapotopotoga o le fusi o le pito i lalo. Fono Faitulafono e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani a se sikuea poʻo le taʻitaʻavale. Faʻailoa le fusifusia o le pito i lalo, faʻaoʻo pito ma fusi le uila. I lalo o le faletalimalo faʻafeiloaʻi le pusa e taunuu ai. Matou te aoina se kuata o le kuata ma tuʻu faʻamau i sikilima. O lalo ifo o le taamilosaga e faʻamau i luga o le tulaga. Ua saunia lo tatou pito i lalo.

Tino gaosi oloa

Mo le gaosiga o le tino o le sulufaʻi tatou te faʻaoga tutusa lava avanoa mo le pito i lalo. Latou te faia se ata tipi i lalo o le lautele o le tautau 11 × 11 mm. Mo le pito i luma ma le pito i tua o le sulu, filifili le laupapa sili ona mamanu e aunoa ma ni au.

I le tausiga o le beekeeping, pipi o pipi, mea e maua mai ai le meli ma le faʻamaina o le suka o le a aoga.

O luma ma tua e manaʻomia le gaosia o togalaau i lalo o tamatamailima, ina ia mafai ai e le sulu ona faʻaaogaina e le lima. A maeʻa mea uma, alu i le faʻapotopotoga o le mataupu. Matou te faʻapipiʻi le pou i luga o le mataupu faavae lava e tasi e pei o le pito i lalo, ma ufiufi i sikeri.

Faia o le ie

A maeʻa le gaosia o le tino ona alu lea i le gaosia o le ie. Matou te ave laupapa sauniuni muamua 10 mm ma le avanoa na faʻaaoga e nonoa ai le pito i lalo.

Faitau foi e uiga i galuega a le tausi meaʻai ma le tamaloloa i le aiga bee.

I le mataupu lava e tasi e pei o le pito i lalo, tatou te aoina le fusi o le ie, ona ave lea o le talita i le kuata. Tipi se pu o le lapoa e 90 mm i lalo o le fagu fafaga. I le isi itu, ua tapunia lenei avanoa i le 2.5 × 2.5 miliva le mama, lea ua faatulagaina i le pito i lalo ma se mea faapipii. Ua saunia la matou ie.

Faʻafiafia le ufiufi

O le pulou o le sulu e tatau ona pipii i le ie. Mai le pito i lalo o le faʻavaa o loʻo i ai se kuata ua maeʻa, lea e malolo ai le ie. A leai, e faia i le auala lava e tasi e pei o le fusi, ae o le tulimanu o le tulimanu o le a foliga laitiiti lava. Matou te faia le kuata fesoʻotaʻi 15 × 25 mm, o le tauau e 10 mm. Fausia i luga o le mataupu lava e tasi.

Faia o laupapa

Ma le mea mulimuli, matou te agai pea i le gaosia o le vaega autu o le sulu - o se fausaga mo honeycombs. Luma na faia mai le lime i luga o vao tuitui e aunoa ma fao ma sikulima. O pito o loʻo faʻamau i le pito i lalo o le faʻavaa ma ni meaʻai ma tuʻuina i totonu o le pa luga. O le pito i luga e lautele atu nai lo le pito i lalo, pe a pipii atu i le malolo. O mea uma o le a faapipiiina le PVA. Mo le faia o se faʻavae, e tatau ona e onosaʻi aua o se faiga sili ona faigata.

E te iloa? O le meli o le ulumatua lea o oloa uma na maua e tagata suʻesuʻe o loʻo faʻamautuina o latou uiga lelei. Sa maua i le tuugamau o Tutankhamen, ma e mafai ona aina.

Le mea e aofia ai pi i totonu o le sulu

E tatau ona faʻaleleia pepe ma ni aiga e eseʻese, e faʻaaoga ai se mea e tasi. O aiga i totonu o le faga o Alpine ua lelei ona atinaʻe, o lea e manaʻomia ai ona asiasia tasi i le vaiaso, ae o le mea sili. I totonu o aiga, e tatau ona fai se vavaega i le taimi ina ia le ova le pi.

E manaia le aʻoaʻoina e uiga i auala e faʻatau ai pi.

O pi e tatau ona oʻo i le taumalulu i fale e lua, ma talu mai le vevela pito i luga, e amata e le fatu ona amata fua o fuamoa iina ma na o le mea lea e alu i le pito i lalo. Faʻalagolago i le faʻatumu o le sulu, o le fale fou ua faaopoopo i ai le faʻataʻitaʻiga, o lona uiga ua tuʻuina i le va o le pito i luga ma le lona lua, ma o loʻo maua i lalo le pito i lalo.

Aʻo leʻi faʻamaʻalogaina, pe a maeʻa le paluga o le meli, e tolu laumei o loʻo totoe: o le pito i lalo ma le paʻu, o le ogatotonu faʻatasi ma le fatu o le fatu, o le pito i luga ma le meli, ma amata ona fafagaina le suka. A maeʻa le faʻaaogaina o le paga, e toe faʻafoʻi le pulou pito i lalo, ma e lua hull e tumau mo le taumalulu. E mafai ona tausia pi i totonu o le apiary seia maeʻa fale e lima, ma a maeʻa le faagasologa, e mafai ona pamu le meli.

E te iloa? Ina ia lapatai isi pepe e uiga i le i ai o se punaoa o meaai, o le a amata ona faia e le pipi se mea faapitoa "siva" faʻaaoga vaalele femalagaaʻi i ona tafatafa.
O lea, matou te mafaufauina le "Alpiets". E faigofie ona faʻaaoga, faigofie ona gaosia ma e taugofie. E i ai lona faʻatusatusaga tele ma e faigofie ona feaveaʻi. E le gata i lea, o se vaega taua o le ofaga Alpine, e le manaʻomia ai le faʻamautu faapitoa i le taumalulu. Tau lava o le afifiina i le ata.