Potatoes

Potatoes "Slavyanka": faʻamatalaga ma uiga o le faʻatoʻaga

O se tasi o mea e sili ona taʻutaʻua ma faigofie ona totoina ituaiga o pateta o Slavyanka, o se filifiliga sili mo le au faifaatoʻaga.

I lenei tusiga o le ae iloa ai le faʻamatalaga o le ituaiga, auala e toto ai pateta "Slav" i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O lenei ituaiga pateta e iloga i se faaiuga o le seleselega - i le 110-120 aso e mafai ai ona seleseleina, lea e taliaina mo fale gaosi oloa, faila a faifaatoaga. Faʻailoa i luga o le tamaoaiga - mai le 180 i le 500 pasene o pateta i le hectare. O le ogalaau e matua afaina, ma laʻau lapopoa, laʻau tele.

E te iloa? O loʻo i ai falemataʻaga o pateta i le lalolagi. O le faleteuoloa sili ona lauiloa "pateta" o loʻo i Belgium.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faatasi ai ma tulaga lelei e mafai ona faailoaina:

  • gaosia;
  • malosi malosi e tetee atu i faʻamaʻi;
  • Le faʻamalosi i le soona faia;
  • mea e 'ai.
O mea leaga e aofia ai:
  • maualuga le maaleale i le faaleagaina o masini;
  • manaʻomia le tele o taimi e fafaga ai i le vaitau o le tuputupu ae.

Tulafono faʻavae

A o leʻi totoina pateta, e tatau ona puipuia faʻamaʻi pipisi - faʻavave i totonu o le potassium pati, faʻafefe. Ina ia maua se tele o le seleselega, e tatau ona totoina pateta i moega laiti, lea o le a faʻaleleia ai le lelei o fatu.

E taua! I nofoaga o loʻo i ai le tau vevela, laau 15-20 cm i le itu i matu - 10 cm (i luga o oneone oneone) ma 7-8 cm (mamafa, omea). O le tamaititi laitiiti, o le laʻititi laʻititi o le totoina e tatau ona ave.
Mo se vaega laitiiti, o le auala lenei e faʻaaogaina mo le totoina: e tatau ona eli se lua 0.25 mita maualuga ma 0.3-0.35 mita lautele Lafoaʻi i lalo laau (laulaʻau, uʻu, ma isi mea) ma faʻatumu i le faapalaga poʻo isi faʻamaʻi. A maeʻa lena, ona totoina lea o fatu i luga o le vaega ua saunia ma ufiufi ile eleele i le 2-3 cm. Ona e toe eliina se isi vaieli i se mamao mai le 0.7 m mai le taimi muamua, o le palapala lea e te manaʻomia e eli i le va o latou mea ina ia mafai ona faʻaaogaina i luga o le suaina o pateta.

Tausiga

Talu ai o Slavyanka o se mea e le masani ai, e leai ni faigata i le tausiga, ae o le tausiga e manaʻomia mo le alualu i luma masani.

Tulaga

Mo le alualu i luma lelei e tatau ai:

  • aveese vao;
  • ao le i oo mai le seleselega muamua, e tatau ona malepe le eleele;
  • E taua le faia o le siama faʻatasi ma le fesoasoani o togafitiga mo le tuai ma le macrosporosis.

Faʻasa

O le taimi muamua e talafeagai ai le gaosia o le susu pe a fuga le pua. E sili atu le suavai (aupito itiiti 2) e tatau ona faia pe a maeʻa le 7-10 aso, e faalagolago i ituaiga o eleele ma le maualuga o le susu.

E taua! O le vailaʻau e faʻafefe ai se lamala umi, ae o le le lava o le susu, o le fatu e fai ma mea papaʻu, ma o le a faʻaitiitia le fua.

Laʻei pito sili

I le taimi o le tuputupu ae, e tatau ona e faʻapipiʻi mea faʻalauteleina o mineral ma le tele o le paluka, faʻaputuina o le vai toto mulled poʻo le manulele manu, lea e maua ai le lelei. Ave i ai le 0.5 kilokalama ma tuʻuina atu i totonu o se atigipusa e iai se polyethylene paʻu (ata), faaopoopo le 500 ml o le vai, faʻaauau pea 4-5 aso, ona faʻasolo ai lea i se pakete vai.

I le mamao o le 0.1 m, o le vai ua saunia ua sasaaina i totonu o le tautau o laau, ona tumu lea i le palapala. Litia e faʻaaogaina ile 50 g i le 1 sikuea sikuea. O le fafagaina o le Peraimeri o loʻo faia i le maualuga o tipu o le 0.1-0.15 m, le lua - 0.15-0.2 m.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga tuai e matua lelei le puipuiga mai faʻamaʻi: kanesa potato, cyst nematode, scab. O togavao o le patato e tosina mai ai le fala o le potato Colorado. I le tulaga o faʻamaʻi tuga, o togafitiga faʻamaʻi ma fomaʻi o ni nai aso e faʻaaogaina. O loʻo afaina i luga o le tino i ni nai aso aʻo lei seleseleina.

Seleseleina

Le umi o taimi e teu ai pateta, e te manaʻomia: muamua, ia saʻo le seleselega, ma lona lua, i le taimi. Mataʻituina lelei lau fuafuaga, ma a e vaʻaia le magoina o 'au, o loʻo taʻu mai ai le matua o le fua. E tatau foi ona tipi pito i luga pe tusa o le 0.1 m ma aveese vao leaga 10 aso aʻo lei eli.

E te iloa? E maua ai le tele o meaʻai o le Potatoes. O loʻo i ai le tele o le suka, lea ua liua i le kulukose. I le faagasologa o le oxidation oxidation, o le malosi e gaosia e maua ai le malosi o le tagata.
O lenei vailaʻau o loʻo i ai mea uma lava o loʻo umia se fanua laitiiti o manaʻoga fanua, ma o le totoina o togalaau e le faigata tele. O se laulau lelei e faia i le fale o le a le faia e aunoa ma se pateta, ona totoina lea e aunoa ma se mea. Fiafia lou taimi i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma maua se vaitau lelei!