Potatoes

Totoina o pateta i tuafanua

O le tau o le totonugalemu o Rusia o se tulaga lelei tele, o le taumalulu e timu ma timu, o le mafanafana e mafanafana ma susu. I ia tulaga, o le galueaina o togalaau o le a maua ai le tele o foliga. O iinei, e le o ituaiga uma e talafeagai, ae le o se tekinolosi, ma lona taimi, ma mea faʻamaʻi. Ia e uiga i mea uma i le faasologa.

Maualuga

O loʻo faʻamatalaina nofoaga faʻasao o le sone o le faʻalavelave faifaatoaga ona o tulaga fesuiaiga faapitoa. Afai tatou te talanoa e uiga i pateta, o le mea lea e le o ituaiga uma o ituaiga o pati e mafai ona fetaui iinei. O ituaiga sili ona lelei o le pateta mo le eria o Moscou e vave, vave, vave vave. E tatau ona faʻaumatia faʻavave ituaiga eseese, aua o le a leai se taimi e faʻamalolo ai i le itumalo Moscow. Ultra Early: Zhukovsky Early; ituaiga muamua: Early Rose, Penza vave maturation, Provento, Faamemelo, Wizard, Luck, Sineglazka; Muamua: Taʻitaʻi, Lorch o le a sili ona lelei i le va o ituaiga o pateta vave mo le itumalo Moscow. O i latou uma o se fuafuaga i luga o le laulau, fua maualuga, lelei le faasaoina.

Tuutuuga mo le tulaueleele

O le a tatou malamalama i le taimi e totō ai pateta i le tuafanua. O le mea e sili ona taua e faʻamafanafana ai le eleele. O lea la e uiga i aso tonu e le mafai ona matou o. E mafai ona tatou fai atu o fatu e manaʻomia ona totō i le la e faʻamafanafanaina i le pito o Aperila poʻo le amataga o Me. Ma ua na o lalo ifo lava o le tulaga o le eleele ua mafanafana e oo i le 8 ° C i le loloto o le 10-15 cm, o fulufulu i luga o le eleele ua uma ona pasia, ma o le palapala palapala o loʻo maualuga pea.

O tuutuuga o le totoina o pateta i le laufanua e faalagolago tonu i le setete o le eleele.

E te iloa? E tusa ai ma le kalena a le atunuu, ua totoina pateta i le vaitau i le va o foliga i luga o le birch ma le fuga o le manuʻi manu.

Tulaga sili ona lelei

Lafumanu ma laufanua vaivai e lelei tele mo le totoina o faatoaga. O luga o ia nofoaga e mafai ai ona maua se seleselega lelei. A filifilia se nofoaga, manatua le mea na tupu aʻe iinei i le tausaga talu ai. Afai o tamato, pateta, pepa - vaavaai mo se isi. Ia totō toteta i luga o le site o kukama, pi, kapisi. O le nofoaga sili ona lelei e susulu, susulu, leai se paolo mai laau. E le gata i lea, o le totoina i eleele maualalo e le manaomia foi ona o le maualuga o le eleele.

Totoina pateta

Fai mai tagata e le mafai ona toto i le masina fou ma le masina atoa. E sili le lelei i le lauʻeleʻele i luga o le masina ola. E tele ni laasaga o le tau. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Galuega sauniuni i le 'upega tafaʻilagi

Afai e te manatu o pateta e tatau ona amata i le tautotogo, ua matua loloto lou sese. E tatau ona saunia le eleele i le tautoulu pe a uma le seleselega. Muamua lava, e tatau ona eliina le vaega i luga o le bayonet spade, faʻasuina i le humus poʻo le faapalaga, faaopoopo le paluga i le 10 kilokalama o le humus poʻo le faapalaga, 1 lita o le apa ile 1 sq.m.

E taua! A oʻo ina totoina pateta, e le mafai ona faʻaaogaina le paluga fou.
I le tautotogo, e tatau foi ona matala le palapala i le 15 cm. O lea e sili atu le faʻaaogaina o se masini. Lisi e le manaomia ona liliu. E tatau ona fuafua le vaega o loʻo fuafuaina ai le tau. Ma galulue faatasi ma ia. Aua o isi aganuu e manaʻomia se sauniuniga eseese.

E faʻapefea ona saunia mea e toto ai

O mea totō e manaʻomia ai foʻi ni aʻoaʻoga. E le gata o le tekonolosi e taua iinei, ae o le taimi foi. Muamua lava, e tatau ona tatou tausia le totoina ma le gaosia o fatu. O pateta pateta e tatau ona lanumeamata, o lona uiga, taofi i le malamalama mo le 10-15 aso.

E taua! E le mafai ona 'aina ia pateta suamalie, o mea oona.
O le isi, ia maua ai le vevela, i se isi upu - germination. Ina ia faia lenei mea, tuu le fatu i le malamalama i totonu o se potu ma le vevela o le 17-18 ° C mo le 7-9 aso, ona tuu lea i totonu o se potu malulu. A o le vaiaso aʻo leʻi alu ese mai, toe foʻi i le fogafale poʻo le potu, pe a oʻo i le 8 ° C. E tatau ona e gaosia le kulupu ma se vaifofo vaifofo mai se fagu moli 3 aso aʻo lei totoina ma se vailaau faʻasaʻo - i le aso na muamua atu.

Fuafuaga ma tekinolosi

E i ai le tele o tekinolosi mo le totoina o pateta, e tofu lava ma lana lava fuafuaga. E mafai ona e masani ona faʻaaogaina le togalaau, laʻau, lamolemole ma laina. O le filifiliga o metotia o le a faʻalagolago i le ituaiga o palapala, o lona susu, masani a tagata e ona ma isi mea. O loʻo faʻapipiʻi le faʻaaogaina o metotia ma le gaogao pe afai o le palapala e manino, e le mafai ona pasia le ea ma le vai. O moega e faia e tusa ai ma le fuafuaga 2 + 2 + 2, o lona uiga, oi latou taʻitasi o le ai ai laina e lua i le lautele o le vaega. O le moega e faia i le 15-20 cm le maualuga, totoina fatu, o fatu e vave ona ufiufi ile eleele. Ma o le susu o le a faasaoina, ma lelei le ea, ma e sili atu le faigofie ona selesele.

O le faʻaogaina o le auala e aofia ai le polokalame o laasaga umi-o laʻau mo le lautele o le 'upega tafaʻilagi. O lenei metotia e lelei mo le tele o le palapala ile palapala. O loʻo faʻapipiʻi palu i totonu o laina pe a uma le 15-20 cm, ma o le selu o le 20-25 cm o loʻo faʻapipiʻi i luga, lea e faʻaopoopo i le maualuga i aso taitasi mo le 5 aso. O le a faʻamamaina le palapala, ma o le susu o loʻo faʻaolaina, ma o le vao o le a leai se taimi e tupu ai. O le va i le va o laina e tusa ma le 60 cm. O le auala lamolemole e aofia ai le totoina o fatu i lalo o se suo i se auala faʻasoa. Auala e totoina ai pateta i lalo o se suo, taʻu i se tasi, aua o le auala pito sili lea. O loʻo faasolosolosolo malie ona vavae ese mai ai, talu ai o lenei mea o se gaioiga malosi tele. Isi - faigofie.

Vaʻaia togatogo pe a uma ona toto

A uma ona totō, o le tausiga faapitoa mo fualaʻau o le a faʻalagolago i le fea togalaau e te filifilia. O le a le mea e tatau ai i soo se auala o le fausiaina, veleina, tafe, fafagaina, puleaina o manu.

E mafai foi ona e fiafia i ituaiga ituaiga pateta faapea: "Irbitsky", "Kiwi", "Adretta", "Blue", "Queen Anna", "Luʻu Luʻu", "Gala".

Faʻasa

Faʻatasi ai ma le faʻaogaina ma le auala, e tuʻuina atu le vai i le ala. A oʻo lava - i totonu o vaieli poʻo le faʻavaivai faifaipea. O le faʻafia ona faʻavaivai o le a faʻalagolago i le aofaʻi o le vaʻaia. I se taumafanafana matutu, e tatau ona faʻafefe paluga i isi aso uma, e amata mai i le vaiaso lona tolu talu ona oʻo mai faʻamatalaga. Afai ua lava le timu, vai e pei ona magoto le palapala. E taua tele le faʻaleleia i le taimi o le tuiina o fatu ma lo latou tuputupu ae.

Faʻatauga

E tatau ona muamua le vevela pe a uma le 5-6 aso o le totoina o fatu, ona oʻo lea ile 4-5 aso seia oʻo i le germination. A maeʻa ona tupu mai foliga - se ulugalii e sili atu taimi e tatau ai.

Tatalo, veleina ma le tumutumu

O iinei ua totoina ai laau - o lona uiga ua le mafai ona afaina Faʻaavanoa nei i isi taga. Muamua o le tatalaina, pe a manaʻomia. O le tele o taimi, e manaʻomia le faʻaleleia pe a uma timuga, pe a maeʻa le eleele ma foliga fusi. E tatau ona tatala loloto i le va o laina, i laina - laiti, ina ia le faamanualia ai le mama mama. O le uluai hilling o loʻo faia pe a oʻo ina totogo laau toto i le 12-14 cm. O le taimi lona lua o loʻo i luma o le tapunia o tumutumu. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le auala, o le faʻaleleia luga e faia i le tosoina o le eleele i luga o le tumutumu 20-25 cm mai itu uma e lua. I isi tulaga - mai itu uma. Ae o le veleina, faatasi ai ma soʻo se metotia o le totoina o fatu e veleina, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le vaʻaia ma le vaʻavaʻaina.

E taua! O fua o le patato e matua afaina i tagata.

Laʻei pito sili

Fafaga fagalaʻau sili atu aʻo leʻi vaʻavaʻa ma vaʻavaʻa. E tatau ona e faia lenei faalua. Mo le taimi muamua - pe'ā uma ona totogo, fafaga meaʻai i lalo o le vaomatua: 2 lima o humus + 2 tsp. ammonium nitrate. E mafai ona e fafaga ma naʻo le palu, ma faʻafefiloi ma le eleele 1: 1. O le fafagaina faalua e faia i le vaitau o le vavao aʻo leʻi faʻafeinu ma le aʻa. Fofo: 10 lita o vai, 1 tbsp. l nitrofoski, 2 tbsp. l superphosphate. Fafagaina pateta i le amataga o le atinaʻe. A maeʻa ona fuga - e le mafai.

Pest protection

E tatau ona puipuia palu mai meaola faalafua. Ma tutupu mai uma, totogo, pito, ma aʻa, mulimuli ane - fua. Ae maise lava o meaola faalafua matautia e aofia ai le fala o le potato Colorado, uaea, pateta ma le nematode, ma Medvedka.

E te iloa? O meaola faalafua o le patato e tusa ma le 60 ituaiga.
O togafitiga e aʻafia ai iniseti ma isi meaʻai a le pateta e ola faʻasolo ma meaola. O le metotia faʻalauiloa e sili atu ona leaga ma saogalemu mo tagata ma manu. O le metotia e aofia ai le mea moni o le fanua o loʻo siomia e laau e faʻafefe ese ai meaola. Mo se faataitaiga: mattiola, marigold, wormwood. E mafai ona e fufuluina pati ma le kukaina o laʻau tomato, garlic, ma le wormwood. E mafai ona e faʻaaoga le biopharmaceuticals "Aktophyt", "Bitoxibacillin", "Lepidotsid", "Bicol", ma isi mea faapena. Faʻaaoga ma le faʻaeteete ma na o le iʻu lava i le teuina o fatu.

E taua! A faʻaaogaina mea e faʻaaogaina ai pest, ia mulimulitai i faatonuga.

Seleseleina ma le teuina o le seleselega

O le seleseleina o pateta i le eria o Moscou, o se tulafono, e amata i le ogatotonu o Iulai po o le amataga o Aokuso, talu mai le vave o le vaveao, vave ma tuai vave ituaiga o faʻaaogaina. 1-1.5 vaiaso aʻo lei seleseleina, e mafai (ae le tatau ona e lueina luga). O nisi o faifaatoaga fualaau fualaau e iloa ai e aoga le faateleina o le gaosiga. O le seleselega o se gaioiga malosi tele o galuega e aofia ai le na o le eliina o fatu, ae faʻapipiʻiina foi, gaioiga (pe'ā tatau), faʻamalamalamaina mo le teuina. Ina ia mafai ona aveese mai fatu mai le moega po o le tualaʻau, ua lava lea e faʻavaivaia ai, taloina le eleele ma filifili pateta. Afai o le pateta ua totoina i se auala lamolemole, ona tatau ai lea ona toli laau taʻitasi. O le taimi lava e filifilia ai fatu, faʻavasega luga. A maeʻa ona aveese le pateta mai le eleele, e tatau ona faʻavasega. O lona uiga, filifili mea totō mo le tausaga e sosoo ai, vaevae peta, lea o le a alu i meaai ma mea laiti. Seese - faʻamaʻi ma faʻamaʻi maʻi.

E taua foi le vaeluaina o fualaau aina i ituaiga eseese, aua e eseese uma i latou i tulaga ma le umi o le teuina. A o leʻi tuʻuina, e tatau ona mamago pateta, ae le o le la. A o lei auina atu mo le teuina, o fatu pateta e tatau ona totoina le lanumeamata i le la, salalau i pusa, ma sainia ni ituaiga. E mafai ona togafitiga mai mea faʻamaʻi. Tulaga o le teuina: i totonu o le fogafale poʻo le potu i pusa poʻo "talone", ufiufi le fola i laupapa ma faʻaoga laupapa mo le vavae ese. E tatau ona lelei le potu, e le malulu ma e le o le paʻu. O le vevela e le tatau ona pau i lalo ole 4-5 ° C. I taimi taʻitasi, e tatau i pateta ona faʻapipiʻi, lafoina le pala. I le tautotogo, pe a "tilotilo mata", e vavae ese, aveese ni tupuga ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso. O lea o le a tumau pea le talafeagai o fatu i le taumafa umi.

E te iloa? E silia ma le 500 ipu e mafai ona kuka mai pateta.
O le totoina o pateta i soo se itulagi e le faigofie. Ae sili atu le manaia o le fiafia i le tofo o le "falaoa lona lua," e tupu i le lima.