Kukama

Tekonolosi Teu Tekinolosi

Komepa ua avea ma tasi o fualaau faisua autu o lo o aofia ai i taumafa i aso uma oo tatou tagatanuu. Faatasi ai ma pateta ma tamato, ua latou ola ae toetoe lava o fualaau faisua uma. O le a talanoaina e le tusitusi le Lima, o se faʻamatalaga o kukama o lenei ituaiga, uiga o togafitiga ma totoina.

Eseesega faʻamatalaga

O lenei ituaiga o meaola na gaosia e V. A. Shefatov, o se fausiaina Rusia, i le Volgograd Visa o VNIIR. O le ituaiga e aofia ai le vave ona matua ma le pipiʻi-paila.

O lenei laau e maualuga le malosi o le faʻamaʻi ma le malosi o le kulimi, ma fualaau - maualuga maualuga, lea e mafai ai ona faʻaaogaina uma i se faiga masani ma avea o se mea faʻapitoa mo ituaiga pipi ma sauniuniga.

E te iloa? O le kukama toharite o le 95% vai.

Kukama Paʻu e lelei tele mo le ola ae i le malae vaʻaia i la tatou tau. O le taimi o le fualaau aina e amata i totonu o le 40-45 aso i le maea ai o le gafa i le nofoaga o le tuputupu ae tumau. O le vevela - o lona umi, lauulu, foliga umi, 11 senitimita, o le pito i luga o se mea e seasea ona maua, o le aano o le tino, o loʻo i ai se manogi manogi ma se pulu, e matua manaia. O le mamafa o le kukama e oʻo mai i le 120 g.

Malosiaga ma vaivaiga

O le suesueina o faamatalaga e uiga i kukama ituaiga Palchik, e mafai ona tatou manatu e toetoe lava a leai ni mea leaga uma aʻo iai le tele o tulaga lelei. O le faataitaiga ua faaalia ai e moni lenei mea. O se lisi puupuu lenei o latou tulaga sili ona lelei:

  • e sili ona lelei lona tofo ma foliga matagofie;
  • lelei mo femalagaiga;
  • fualaau suamalie e tusa ma le 60 aso;
  • O ovaries kukumba o loʻo faia i foliga o se fusi;
  • maua le lautele o le eria o regionalization;
  • faʻaalia le tetee atu i faʻamaʻi faʻaleagaina;
  • faapaleni vaitago o le tautotogo ma amataga o timuga o le tautoulu;
  • o le aofaʻiga o le gaosiga ma le tausia o le tekinolosi e mafai ona oʻo atu i le 7 kilokalama i sikuea mita.

E te iloa? Aiga o kukama e taua o le vae o le Himalayas, lea latou te fetaiai ai i nisi taimi i le latou ituaiga o vao.

Vaega o le tuputupu ae

O se kukama Palchik, faatasi ai ma se suʻesuʻega ma le totoa o le faʻamatalaga o le ituaiga, foliga mai e mataʻutia pe a tuputupu ae.

E tatau ona manatuaina e le mafai ona toto kukama i luga o le togalaau e tasi mo le tele o tausaga i le laina, ona o le mea e taʻua o le "vaivai vaivai o le eleele", ma e tatau ona manatuaina o vaega o laau toto ua mavae na aafia i faamaʻi eseese e mafai ona tumau i le palapala mo kukama.

Malamalama ma le nofoaga

E tatau ona malupuipuia le lafuleʻa mai aafiaga o le matagi, ona o lenei mea toto e mafua mai i le paʻu-palota, ma o le a le gata ina agi ese uma le pollen e tatau ona tosina mai ai pi, ae taofia foi i latou mai le lelei o la latou galuega.

O le kukama e le mafai ona taʻua i laau mama, ma e tusa ai ma nisi o suʻesuʻega o loʻo faia i totonu o le eleele vevela, o le tuputupu ae malosi o kukama e tupu i le pogisa. O le mea lea, e fautuaina e totoina i totonu o nofoaga paʻu poʻo i se auala e le paʻu ai le la i luga o le vaitau o le faʻatupulaia o le sola.

Sini o le eleele

I le auala sili mo se kukama e talafeagai ai le malamalama ma le eleele elemene. Fautuaina a o leʻi totoina kukama, e tatau i le palapala ona faʻaalu se taimi i lalo o le "vaʻa" ma ia tumu i mea masani ma mea e gaosi ai mea e manaʻomia.

O se mea moni lauiloa o le fiafia lea o kukama mo le maualuga o le suavai, ae o le totoina i le nofoaga o le faaputuputuina o le vai o le eleele e mafai ona paʻu i le aʻa po o le atinae o faamaʻi afaina. Lulu o le malamalama poʻo loams e lata ane i vaʻa vai e sili ona talafeagai.

Faʻasalaga tulafono Faʻamaʻi

O lenei ituaiga o kukama i le lautele e totoina e pei o isi, itiiti le lauiloa o ona uso a tagata. Ae ui i lea, o le kukumba Palchik pe a totoina ma ola i totonu o se fale kati e iai nisi o foliga e tatau ona taʻua.

Faʻatoʻa fatuina

O lenei metotia e aofia ai le faʻaleleia o fatu i le taimi lava lea e tatala ai eleele, e aunoa ma le faamuamua o tupu. E mafai ona amata i le ogatotonu o Me, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i aso uma e sili atu ile 15 ° C.

Aʻo lei faia vave le totoina o le palapala, e tatau ona faʻamamaina vao, vavalalata ma faʻamaʻiina i le vao fou.

E taua! O fatu foi e manaʻomia ai sauniuniga sauniuni. E tatau ona afifi i totonu o le mea e faʻamamaina i le vai mafanafana ma tuʻu i totonu o se fagu. Ina ia taofia le faʻaleleia o le susu, e mafai ona ufiufi le fagu i se tapuni. A mavae ni nai aso i ia tulaga, e mafai ona toto fatu.

A maea le fausia o ni pu i le loloto o le 2-4 cm ma le tele o le suāsusu, e mafai ona e totoina fatu. I le isi itu, e siʻosiʻuina le vaieli i se vaega manifinifi o le palapala ma faatalitali mo le faʻaalia mai o uluaʻi fuālāʻau, lea i lalo o tulaga lelei e ono aliali mai pe a mavae le vaiaso.

Tuputupuina o laau

O lenei metotia e sili atu ona fetaui mo le totoina o kukama i totonu o le eleele vevela, talu ai e mafai ona faʻaaogaina i le gasologa o le tausaga. Mo ia, e aoga le lūlūina o fatu i totonu o tamai togavao o loʻo faia i penitala i le eleele lafulemu, e ufiufi i se manifinifi o le eleele mai luga.

Ma le isi, sasaa fatu i le vai ma ufiufi i le tioata po o le afifi palasitika. A maeʻa ona faʻaalia 3-4 laʻau moni, e mafai ona e filifilia i totonu o pusa eseese.

I le amataga o le tautotogo, e mafai ona faia ni laau toto mo le tele o itula i fafo mo le faamoemoe o le faʻamalosi. O laau laiti e mafai ona totoina i totonu o le eleele avanoa i le ogatotonu o Mei, pe a faʻamafanafanaina moega i se lava vevela.

O lenei faagasologa e mafai ona faatelevaveina i le tanuina o otaota eseese ma otaota i moega.

Tausia mea

O le tausiga o le ituaiga Palchik, ona o ona uiga masani, e mafai ona tumu i nisi o faigata, lea o le a talanoaina atili.

Fale faʻaopoopo

O lenei ituaiga o loʻo i ai se maualuga maualuga, o le mea la pe a tupu ae e fautuaina le faʻaogaina o le faʻavao. Talu ai o le kukama e amio e tusa ma lona natura e pei o se liana, o le a oso aʻe i luga, lea o le a fesoasoani tele i lau suʻeina ma le seleseleina o fua i le lumanaʻi.

Le manaia tele e fesoasoani ia te oe i le mauaina o se seleselega tele e mafai ona fausia ai greenhouses, lea e mafai ona fausia e ala i le tosoina o le maea i luga o le vaega atoa o le tuputupu aʻe o kukumba ma le faʻalauteleina o soʻo se mea e le ufiufi e ufiufi ai mea.

Faʻasa

O kalaku e lauiloa "suavai", e ui i lea, e ui i lo latou tulaga ese, e taua le manatuaina o se eleele malulu e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le tele o faamai. Ma le mea e tatau ai, e tatau ona e faguina le vai i aso uma, ia le itiiti ifo ma le tasi le pakete vai mo laau taʻitasi.

E taua! Afai e te le maua le avanoa e fafaga ai lau kukama i aso uma, taumafai e faʻatuina se faʻavaivai o le vai, lea ua maua ai le tele o le faʻaaogaina i la matou eria.
I aso vevela o aso vevela, e lelei foi ile laulauina o laupepa ma faʻafefe vai, lea o le a laveaʻi ai i latou mai le vave oʻo i lalo ma faʻaʻumiʻumi le vaitau o fua. E sili ona lelei le faʻaleleia o le vai i le vevela o le vevela i le afiafi poʻo le taeao muamua.

Laʻei pito sili

Mo le vaitau atoa, o kukama i lenei vasega e manaʻomia ona faia ni mea faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitau o le tele o le fua o le fugalaau, e manaʻomia le faʻaleʻeleina o kukama ma le fesoasoani a soʻo se fomaʻi phosphate.

I le laasaga o le vaitau o le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau o loʻo i ai le vailaʻau ma le pasela, ma i le mea e tupu ai le vevela, e tatau ona faʻaaogaina le fafagaina ole paluka, fualaʻau ma le uʻamea, e faʻamautuina le paleni paleni o le tino.

Faʻasolosolo lelei le gaosiga ma le le lelei o uta, e tatau ona sili atu le lelei o fugalaʻau faʻalaʻau faʻalaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, diluted 1:10 i le mullein vai poʻo le manulele manu ma faʻaopoopo i taimi ole faʻatasi ma le urea ma le humus.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le puipuiga muamua mai le tele o faʻamaʻi o kukama o le puipuia lea o le faʻamaluina o le palapala i le vai. O lenei mea e alofia ai le tupuga o le toetoe lava o soo se maʻi faʻaleagaina. Mo faamoemoega faʻasolosolo, faʻaopoopoga i vailaʻau vailaʻau eseese, o mea leaga foi ia, e pei o le faʻaaogaina o pateta ma le teuteuina o tumutumu o tamato. O nei mea faigaluega e mafai ona fesoasoani i le aveesea o siaki, aphids ma caterpillars.

O lea la, matou te faʻamoemoe pe a uma ona faitau le tusiga, ua e oʻo mai i se manatu le mautonu pe tatau ona e amata totoina le ituaiga o kukumba i lau saite.

E tatau ona faʻasusu ma faʻamalosi mulimuli i faatonuga pe a totoina le mea e tasi e te manaʻomia e maua ai se seleselega tele.