Tomato ituaiga

Tuʻuina atu ma fua tele-fua: Mūmū eseese faʻapipiʻi tomato

Tomato o se tasi o fualaau e sili ona sailia i le togalaau, o ituaiga eseese e na o le toe faatumuina o vaega o ana tagata. I totonu o lenei tusiga o le a tatou masani lelei i le eseesega o tamato samasama ma le igoa manaia o le "faʻaolaina le olataga", o le a tatou talanoaina uiga ma le faʻamatalaga o le tofo o le ituaiga, mea lelei ma le le lelei o le laau.

Tofiga

"Honey Spas" - o le taunuuga o le galuega a le au tusitala o Novosibirsk; o le ituaiga o loʻo tuʻuina atu o se tamato tele-fualaʻau e ola ai i luga o le laufanua, i greenhouses ma greenhouses.

I le 2004, o le Federal State Budgetary Institution "State Port Commission" na faia le resitalaina o le talosaga o se ituaiga fou i lalo ole tusitala o V. N Dederko ma O. V. Postnikova. I le 2006, na tuʻuina atu ai se pateni i le igoa o V.N. Dederko, o le ituaiga na aofia ai i le resitala o le setete, ua faamaonia mo le galueaina i itu uma.

E te iloa? O loʻo i ai falemataʻaga ua tuʻuina atu i tomato i Italia ma Eleni. O taʻaloga aganuu o loʻo faia i le tele o atunuu, e aofia ai le aai Rusia o Syzran.

Eseesega faʻamatalaga

O le vailaʻau o loʻo i ai se vaitaimi faaumiumi, o lea e sili atu ai le ola i laufanua avanoa i itulagi ma se vaitau umi o le taumafanafana.

Busu

Laʻau maualuga, e oo atu i le 160 cm, e foliga mai i le itu o le lala lala. Laʻu mimiti, saʻo, laʻau; laulaʻa lapopoa, e laʻititi faʻaloloa, vaneina. E manaʻomia e le vao le fusi e lagolago ai, o 'ie mafiafia e le mafai ona tatalia le mamafa o fualaau aina ma matagi.

Fua

O fualaau lanu meamata ua i ai se vaega pogisa i luga o le alalaʻau, o fua o fua o le samasama-samasama i lanu. O le foliga o tamato o le fatu-foliga, atonu o foliga o se fatugao. O le paʻu e manaia ma e manaia, o le pulupili ma le suka, o le tino. Fatu laiti, e le sili atu i le fa ata pue. Fua o le fua o le fua mai le 200 i le 600 glama, ae sili atu.

Uiga o tamato

Honey Spas - ogatotonu o le vaitau, salati vine. Ona o le maualalo o le kulimi, o fualaau aina e le talafeagai mo le faasaoina, ae o lenei uiga e aoga ai mo tagata ei ai faafitauli ma le gastrointestinal tract. O Tomatoes o loʻo i ai se manogi suamalie suamalie, faatasi ai ma se faʻaaliga iloga o le suka.

Tuuina atu o le fiafia: mai le sikuea sikuea i le 14 kilokalama pe a tupu aʻe i totonu o le eleele vevela, i le matala - afa sili atu. O fua o loʻo i ai se faʻamatalaga lelei, latou te faʻafeiloaʻi femalagaaiga ma teuina mo se taimi umi.

O le vailaʻau e teteʻe i suiga o le tau (malulu, vevela), e puipuia mai faʻamaʻi pipisi. O le taimi umi o le faʻatagaina e mafai ai ona e fiafia i tamato i le taumafanafana uma, ma o le seleselega mulimuli e mafai ona seleseleina i le tulaga o le matua matua, e matua lelei atoatoa i tulaga nofo ai.

E te iloa? Tomato - O se tasi o laumei lauiloa US, e aloaia aloaia e avea o se fualaau fualaau fualaau o le setete o New Jersey.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma le taua o tamato "moli moli", muamua lava, o latou maualuga maua. Isi uiga:

  • mafai ona tupu i tulaga leaga;
  • feaveaiga;
  • faatosina matagofie o fua o fualaau aina;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • umi le teuina;
  • leai se tuʻinanau e oso pe a matua.

O mea le lelei o le au faifaatoaga e aofia ai vaivai gaʻo e manaʻomia le lagolago, ma le faʻamalosi e tupu le tele o vailaʻau.

Faʻafanua

O le totoina o fatu mo laau toto e faia ia Mati, ae e manaomia le ave o le fanua mai le moega i le lumanai, ma faaopoopo ai le humus i ai. A o leʻi lūlūina, ua fautuaina e vaʻaia le eleele (calcined). O fatu e faʻalauteleina le tasi ma le afa senitimita ma fufulu i le peat. Tuutuuga mo le totoina o laau:

  • vevela - 23-25 ​​° C;
  • moli susulu, malamalama faaseʻe pe a tatau ai;
  • fafaga o le faʻalelei.

Filifili i ni koneteina eseese o loʻo faʻatinoina i le vaega o laʻau malosi muamua, ona fafagaina lea i se faʻamaʻi vai-phosphorus complex. I le masina o Me, o laau totō ua totoina i luga o eleele matala. E fautuaina e aua nei totoina le silia ma le tolu vao i le sikuea mita. Faʻatu le mea sao pe a tulaʻi. O le vaiaso muamua mo le po e mafai ona ufiufi le vao i se ata.

Toto Tomato

Aʻo tuʻua le mea autu - ia mulimuli i le itu itu. Latou te manaomia le vaʻaia i le taimi, faia o se togavao i ni laina se lua, leai. Ia mautinoa e fusifusia le vao ao latou tuputupu ae, aemaise lava pe a uma le fualaau aina.

E taua! E tatau ona inu vai i lalo o se togavao, e le tatau ona pa'ū le susu i luga o le lau. A maeʻa le faʻamamaina o le eleele e manaʻomia e tatala ma vela mai vao leaga.

Honey Spas e le fiafia i le susu o le susu, o lea e tatau ai ona e suʻeina le tamato, ma taulai atu i luga o le palapala mamago o palapala. Ole vai e le tatau ona faigata ma malulu - e sili le tuʻuina o le fala mo le timu i luga o le 'upega tafaʻilagi, valiina i se lanu uliuli, ina ia mafanafana le vai i lalo o le la.

I le gasologa o le vaitau, faia nisi o laei:

  • i le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau, o mea faʻaleʻeleʻele e faʻaaogaina i le suavai (mullein infusion, masini moa);
  • O fomaʻi nei e tatau ona aofia ai le potassium ma le maika; E sili ona lelei le faʻatau o se paleni paleni ma le faʻaopoopoga o isi elemene taua, e pei o le magnesium, boron, manganese, zinc, ma isi.
Faatasi ai ma iloiloga e tele lava faitioga e uiga i le lanu meamata i luga o le fua o fualaau aina suamalie, lea e faaleagaina ai le tuuina atu o le tamato. O lona uiga e leai se paluga o le laau. O le sili atu ma sili atu le taugofie o le fugala o le fafie.

Pests ma faʻamaʻi

A oʻo ina totoina totoga i le malae vaʻaia, ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, e tatau ona filifili saʻo le aganuu o le muaʻi sao. I le tulaga o tomato, o le kapeti, kukama, pi po o aniani.

E taua! E le mafai ona e totoina tamato pe a uma le eggplants, pepa logo, zucchini.
Afai e mataʻituina le fua o le faatoaga, o lenei ituaiga e le mafai ona aʻafia i le phytophthora, ae i totonu o le kiona, i le vavalalata ma isi ituaiga, o loʻo iai le faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, mo le puipuiga, e manaʻomia le togafitia ma le faʻaleleia o meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, Fitosporin-M.

Mo togafitiga o manu, e mafai ona e faia i metotia masani:

  • mai slugs - e faʻataʻapeʻape faataamilo i luga o le vao o se fatu nutililii;
  • fasimoli solution fesoasoani mo aphids;
  • fofo o le paluga oona e aoga mo le gaioiga mai Iniseti lele;
  • mai le Colorado beetles, e lelei le efuefu o laupapa, e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i luga o vao.
E le gata i lea, i le avea ai ma se puipuiga e faasagatau i iniseti, e mafai ona e faʻaaogaina laau totō faʻataʻamilomilo i le nofoaga o moega ma tamato:

  • calendula e faʻafefe i le Colorado potato beet, ticks and bedbugs;
  • faʻamalosi le tulieseina lago ma lalaga;
  • lavender, thyme ma le rosemary e le fiafia i aneti ma aphids, o mea manogi e faʻafefe ai foi gata ma slugs;
  • Basil na totoina i le va o laina o tamato, le faʻafefe.

"Honey Spas" - o se tasi o ituaiga o tamato aupito sili ona lelei, e aofia ai fualaau faisua; E talafeagai mo tagata o loʻo aʻafia i ituaiga mumu mumu.

Moli samasama ma moli moli e toetoe lava a leai se eletise mumu, o le mafuaʻaga lea o le maʻi. O le a e le toe salamō i le faʻatauina o ia i lana eria, aua o ona lelei e sili atu ona maualuga nai lo le le lelei.