Fua o le gaosiga

Aspen: faʻamālōlōina meatotino ma le faʻaaogaina i vailaʻau masani

Aspen avea ma heroine o le tele o tales tala, legends ma isi ituaiga o tala faasolopito. Atonu e te ioe e leai se mea e ofo ai. I le tasi itu, na tatau ona ia faʻaaloalo ona o lona matagofie ma le lelei i tagata. I le isi itu, o lenei laau na togafitia ma le faʻaaloalo ona o le le talitonu ma le fefe, ma le iloa o le "aspen siteki" e mafai ona faatoilaloina agaga leaga. Tagata o aso nei e le talitonu tele i seoli ma tagata faʻataʻapeʻapeʻa, ae o Aspen e leʻi faʻavaivai. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa auiliili e uiga i mea tau vailaau o aspen, o lona faʻaogaina i fesuiaiga eseese ma, ioe, faʻasalaga mo le faʻaaogaina.

Laʻau faʻamatalaga

Common aspen o loʻo i ai i le ituaiga Poplar. O se ituaiga o laau laʻau, o lona natura natura o le latitudes o le tau ma le malulu o Europa ma Asia. E maua i atunuu o Amerika, ae seasea lava.

E te iloa? Aspen o loʻo taua i totonu o le Tusi Paia, o le mafuaaga lea na taua ai le laau o le "laau o Iuta".

O le faʻamatalaga o le aspen e leʻo ese tele mai uiga seti o laau tetele Europa. E maualuga tele, o loʻo i ai ni lala mama, o se pale lanu meamata lanumeamata, o aʻa tetele e alu loloto i le eleele. E mafai e le laau ona ola i soʻo se matagi, lolovaia po o le vevela. E masani ona maua i le laufanua laufanua, ma o le fuaitau "poplar fluff" e aumaia ai se lagona o le alofa, punavai ma le mafanafana i le toatele. I totonu o le vaomatua, e iai pea nisi o mea e faaleagaina ai le paʻu o aspen, e mafua mai i le mea moni o loʻo fiafia tele i latou ma isi meaola o le vaomatua. O laupapa poplar ua lelei ona puipuia i le siosiomaga o le vai, o lea na muamua ai le taʻele ma vai e masani ona faia mai lenei laau.

Mea ola faʻalauiloa

E masani lava, o le mea lenei tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi. O lona ogaumu o le kolin e foliga mai o le maualuga e oo i le 1 mita, ma o le maualuga o le laau e mafai ona oʻo atu i le 35 mita. Ua faapea mai saienitisi o loo ola vave le poplar, o lea e aoga ai le faaaogaina mo le totoina o vaega tetele. Aspen e mafai ona ola i le 120 tausaga. O aʻa e tupu malosi ma malosi ona fatuina fanau, o le toe gaosia o le laau e vave ona tupu. O le ufiufi o le paʻu o loʻo i ai se lanu uliuli-lanumeamata, e masani lava ona lamolemole ma mausali. O paʻu lava ia ei ai lona malu malu.

I le faaopoopo atu i le aspen i laau faʻafeagai, e iai foi le laurel, lemongrass, sea buckthorn, asparagus ma pistachio, o loʻo i luga o tagata eseese tagata fugalaau.

Laʻau o loʻo i luga o lala. O laupepa lava latou e tele, e oʻo atu i le 7 senitimita le umi. Faʻalagolago i le ituaiga, e mafai ona latou faʻataʻamilomilo pe faʻalogo. I le autumn, e maua ai e le laʻau se hue auro lanumumu, o lea la o le foliga o le poplar i lenei taimi e sili ona matagofie.

O fugalaau Aspen e sili ona iloga i latou foliga - latou aoina i tautaliga. I le tane tane, e mumu, ma o le fafine - lanumeamata. Luga o le poplar ao lei tupu laulaau, pe tusa o le ogatotonu o Aperila, ma fua mai. O le pusa laʻititi mulimuli lava o pusa, ma mai fatu e foliga mai o se mea taua.

Vailaau faʻamaʻi

O le laau e matua lauiloa, o le mafuaaga lea e le o taofia ai e le saienisi siama. Ua faʻaalia e suʻesuʻega lena mea O le poplar e le lelei i mea e seasea tupu. O paʻu o Aspen e aofia ai tannins, glycosides, pectin, uila, uʻamea, iron, zinc, potassium, cobalt, molybdenum, salicin, afaline, malic ma acid ascorbic ma isi mea aoga.

I luga o le laʻau o poplar na maua ai le gaʻo popo o vaega eseese, B-carotene, anthocyanins, glycosides, tannins, acid ascorbic. O le laau ei ai se tulaga e le masani ai o le sua: vitamini o vaega eseese, carbohydrate ma glucose.

I totonu o le poplar buds o loʻo i ai vailaʻau o le enzyme, o suauu taua (taua mo le cosmetology), resins, wax ma triglycerides.

Fale faʻamalolo faʻapitoa

Ona o le tuufaatasiga o le aspen, o ia E tele na te faʻamalolo meatotino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le laupapa o se visefofo lelei. Na finau o tatou augatuaa e mafai ona faʻaaogaina ona laʻau i le manua o se tagata o le aiga, ma o le aafiaga o lenei mea o le a le sili atu ona leaga. E le o se mea faalilolilo mo soo se tasi faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga faʻamālōlōina e mafai ai e se tasi ona fesoasoani i le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻaitiitia le tino o le vevela, taofi le gasegase tele. O le poplar e mafai ona faʻamalolo le tiga i le taimi o le gasegase masani, fesoasoani i le fulafula ma faʻateleina le faʻamalosi o mea leaga i le tino. Aspen ua fai mai o se tama tane. Latou te talitonu e maua ai le malosi malosi o le malosi ma le malosi o alii, faʻateleina le ola.

I aso tuai, ma i le taimi nei i totonu o nuu, tagata o le "aoga tuai" pe a sau le kapisi, tuu lala vine po o ogalaau i totonu o le falala ina ia faaleagaina ai meaola leaga ma faʻaolaina le oloa ma isi minerale. Fai mai tamaitai failele, o meaai e sili atu ona tele.

E te iloa? Topol na tuʻuina atu tagata i le aspirin muamua o le lalolagi.
E sili atu le aoga o le aoina mai o fagu ma lala o aspen. O suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia e faʻaaogaina lelei i le maʻisuka, o le pneumonia, tuberculosis, o viral viral infections, faafitauli ma le faʻamalosi o talo, ma anufe.

Faamalologa o meatotino o le paʻu

O le paʻu o lenei laau se sailiga mo vailaau. E i ai le tele o penefiti, ae i nisi tulaga e mafai foi ona afaina ai. Aspen paʻu i le foliga o le tincture, e faʻaaogaina mo faʻamaʻi nifo e pei o le gutu, fesoasoani e faʻamalolo le afaina o le tino ma le faʻaumatia ai tiga tiga. Afai ei ai ni faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le atuatuvale, popolevale, le mautonu, e mafai ona e taumafai e kuka se mea teuteu. E fesoasoani foi i le faʻafaigofieina o le maualuga o le suka. O se aafiaga tulaga ese o le a maua ai se suauu po o se balsam o paʻu o poplar. E faʻaaogaina i faʻamaʻi paʻu: herpes, dermatitis, siama, eczema.

O laau toto e pei o le fugalaau, sunberry, ovy buddha, dogwood, sweetie, aʻa auro, comfrey, lavender, lemoni lofant, dodder, honeysuckle, kalanchoe, bilberry, celery, basil, catnip, cowberry, magonium padubolist ma laconica, aspen , fesoasoani e faʻamaʻi paʻu paʻu.

E ui lava i le lisi matagofie o mea e fesoasoani i paʻu o aspen, e mafai ona afaina ai lou ola maloloina. O lenei mea taua o fualaau faasaina, o se taunuuga o lona faʻaaogaina ma nisi mea e le o faʻaseseina, e mafai ona mafua ai le oona, allergies ma oʻo ai foi i le gaogao. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e faʻatalanoa se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina ni fua o togafitiga faʻaleaganuʻu.

E taua! Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga o le faʻaaogaina o paʻu poplar, e tatau ai ona lafoaʻi meaʻai vevela, meaʻai vevela, faʻapea foʻi ma meaola manu.
Ua fai mai tagata popoto e mafai ona e inu ni mea teuteu poʻo ni mea mai le pa o le aspen mo le sili atu ma le 3 vaiaso, a leai o le a faʻalavelaveina oe i le gaosiga masani, e mafua ai le gastritis poʻo se ulupo, talu ai o nei vailaʻau o loʻo aofia ai le tele o meaola.

Faaaoga i vailaau masani

I totonu o tala faʻasolopito a tagata, e faitau afe recipes e faʻaaogaina ai le laau aspen. Mafaufau i mea autu.

Faʻataʻitaʻiga Afe

O le togafitiga pito sili ona faigofie e sauniuni ai o le decoction e faʻavae i luga o le paʻu aspen. O se meafaigaluega sili ona lauiloa, aemaise lava talu ai ona faʻaaogaina i le mea e le mafai ona faʻatagaina ma fesoasoani ai e faʻateleina lona matala aoga aoga:

  1. O se teuteu o le paʻu, mo le faʻaaogaina i le fesuisuiai, o le maʻi mumū ma le cystitis, e mafai ona faia i le aso e tasi. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia ni paʻu paʻu o poplar, lea e mafai ona selesele muamua i le fale pe faʻatau i se fale talavai. Afai o lenei mea na e aoina oe, ona faʻatumu lea i le vai mama i se fua faatatau o le 1: 4, faʻaputu mo le 30 minute ma tuʻu ai mo ni nai itula. I le tulaga o le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga, o le paʻu o le laʻau e pei o le lauti, faʻatagaina e tu mo le 5 minute, ma inu le ipu lona tolu i le ipu lona tolu 2-3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  2. O se teuteuga e faʻavae i luga o paʻu ma lau o le a lelei mo togafitiga o faʻamaʻi o sooga. Ina ia saunia, e tatau ona e 'ave meaʻai, sasaa vai malulu ma tuʻu lemu lemu. O le mea lea e kuka ai mo le 10 minute, e mafai ona faʻaaoga le meafaigaluega. Ave le 40 kalama i le aso. O le togafitiga e oʻo atu i le 5 masina, ae o le lua vaiaso e te manaʻomia ai le momotu, e mafai ai e le tino ona "malolo" i le tasi vaiaso.
E taua! O le sua oona, ae faaopoopo le suka poo le meli e le fautuaina.

Faʻasusu le faʻafefete

Faʻasusu le faʻafefete i luga o le vai o le a fesoasoani mai le adenoma. Ave ni paʻu fou fou ma ufiufi i le vai malulu i totonu o se pusa tioata, i le fua 1: 3. Tu 12 itula. Auai vave i le taeao 30 minute aʻo leʻi 'ai, 150 kalama i le aso.

Aspen Kvass

Kvass - meainu sili ona fiafia i ai tagata uma, ma aspen o se vai inu foi - e fesoasoani e togafitia ai le maʻisuka. O le fua lenei: o se fagu e 3 lita, o le afa ua tumu i paʻu paʻu lelei, ua ufiufi i le 1 ipu suka, faaopoopo le 1 sipuniti o kirimi kirimalie fou (sili ona lelei ile fale). Tuʻu le fagu i se nofoaga mafanafana ma faʻamaloilo mo le 2 vaiaso. E mafai ona e inu kvass i ni aofaiga lapoa - 3 ipu i le aso. E lelei lava le fua aua o totonu o le 3 masina, e sasaa ai se kvass mai se apa, e mafai ona e faʻaopoopo le aofaiga o le vai i le 1 teaspoon o le suka, pe a mavae ni nai itula o le tofo o le a tutusa lava. O le mea lea, e foliga mai o se tele o mea inu, lea e lava mo le aiga atoa.

Alcohol tinctures

Ava malosi O loʻo ia togafitia faʻamaʻi ma le gasegase mai le paʻu o le poplar mo le tele o seneturi. E masani ona togafitia e tagata matutua lona malulu, ma faʻaaoga foʻi o se visepisi. Ina ia faia, ia faʻatumu le paʻu taʻalo ma vodka i se fua faʻatatau o le tasi i le tasi. Lena tapenapena e tu i se nofoaga malulu malulu mo se vaiaso pe lua. E tatau ona e inu malosi e tusa ai ma le fua: 3 taimi i le aso, 20 kalama. E pei o lea, o le ispen paʻu e faʻamalosia ai le faʻamalosia o meatotino. E moni, o loʻo i ai faʻamaoniga mo tagata ua maua i le ava malosi.

Totoga mai anufe

O le paʻu o Poplar ua avea ma se tasi o mea pito i matua o loʻo faʻaaogaina e faʻaumatia ai meaola faʻapitoa i tagata ma manu. Ua faʻamaonia e fesoasoani i le faʻamaʻi faʻamaʻi ma Giardia.

E te iloa? I aso nei, i luga o le faavae o paʻu o aspen, na faʻalauiloaina ai gaosiga o gaosiga o fualaau oona.
E mafai ona saunia se fofo mo anufe i le fale. Ina ia faia lenei mea, ave le 50 kalama o le paʻu mai le paʻu, faʻatumu i le 0.5 lita o le vai, faʻafela i luga o le afi mo le 15 minute, faʻamalolo ma tuʻu mo le 3-5 itula. Ave se teuteuga mo le 2-3 vaiaso, tasi le siva 5 taimi i le aso. O togafitiga toe faia e mafai ona avea ma se masina.

Aspen bud infusions

O faʻamatalaga o aspen buds o se faʻamalologa faʻamaʻi mo faʻamaʻi o le maskloskeletal system. 30 kalama o le oloa ua sasaaina le 0.5 lita o le vai vevela, faatagaina e tu mo le aso. Faaaoga 3 taimi i le aso, aʻo leʻi 'ai, tasi le sipunipuni. O le togafitiga e le sili atu i le tolu vaiaso.

Contraindications

O fualaau o Poplar e faʻasaina faasaina:

  • fafine maʻitaga;
  • lapating tina;
  • tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga;
  • faʻamaʻi maʻi;
  • tagata ei ai faafitauli faʻaogalua.
E ui i lea, e tusa lava pe e te le auai i se vaega o lisiina, ma o meatotino a le poplar e foliga mai ia te oe e avea ma fofo lelei i le faafitauli, talanoa ma se tagata tomai faapitoa e aunoa ma le toilalo. O totoga taʻitasi o le tagata lava ia ma e sili atu ona lelei le aua le mafaufau ia te oe lava.