Faatoaga faatoaga

Geniusese geese ituaiga: uiga o le faʻaleleia i le fale

"O le tulaga e sili atu ona leaga nai lo le kovana" e le o se faʻamatalaga o le grenatorial geese, o lona tupuaga, e ui lava i lona talavou, e maua ai se pemita nofomau i totonu o faatoaga moa ma i totonu o nuʻu maotua. O le matagofie o le la-paʻepaʻe ma le matagofie, o aano o manu mamago ma fuamoa fualaau - o le kese a le kovana i aso nei e mafua ai le fiafia mai tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga.

Amataga

I le amataga o le senituri lona XXI, o le aufaipese Rusia latou te faia le galuega o le fausiaina o kusi, lea o le a faamatalaina e ala i le faateleina o le mafai ona tuufaatasia ma le maualuga o le gaosiga.

Mo le sefulutasi tausaga, faia le galuega faigata o le sopoia o manulele o le lotoifale shadrinskoy ma papa maʻa, sa saili e faifaatoaga manufelelei mai tupulaga fou o le siusiu o uiga manaomia ma o le taunuuga na maua ai se taunuuga sili ona lelei. I aso nei, o le pule puleaina, e ui lava i lona sili atu nai lo le poto masani, e le na o le faʻalogo, ae faʻapea foi i le faʻateleina o le tele o faifaatoaga moa.

E te iloa? O vine e aofia i toeaina i totonu o le aiga moa. O le muamua geese sa taitaia i Aikupito anamua i le silia ma le fa afe tausaga talu ai.

Faʻamatalaga ma Vaega

O nei manulele e le gata e ofoofogia mo o latou tagata faatau, ae e matagofie foi.

O fafo

Afai e te vaʻavaʻai atu i le kusi ma le geese a le kovana o loʻo vavalalata vavalalata, e mafai ona e vaʻaia ua latou:

  • lanu vali - matua paepae;
  • siʻuʻu - itiiti;
  • ulu - afaina. E le o se mea masani mo le togalaau i le muaulu;
  • pusa - malosi ma lautele, e le tele le afaina;
  • apaʻau oomi i le tino ma lava le atiaeina;
  • gutu - puupuu, moli;
  • neck - umi le uumi ma le mafiafia;
  • tua - saʻo ma lautele;
  • metatarsus lanu moli;
  • vailaʻau - e tumu i le tele o fulu;
  • ogalaau - tutusa, compact.

Uiga

O manulele o le kovana o le tamaʻitaʻi e manaia alofa, e ui i tulaga lamatia e mafai ona latou tulaʻi mo i latou lava ma o latou aiga. O se vaega o le kusi o lenei ituaiga o la latou tamaʻitaʻi. O lona uiga, latou te le faʻaalia le faamaoni i totonu o le tele o ituaiga kusi, ae ua sauni e tuʻuina atu lo latou alolofa i le tele o kusi i le taimi e tasi.

Siaki le fautuaga mo le tuputupu aʻe o kese ma goslings.

Tuʻuina o taimi ma le fua faʻatatau o fuamoa taʻitasi

O le vaitaimi o le kusi e na o le fa ma le afa masina, lea e tusa ma le 46 fuamoa. O le fua faatatau o le gaosiga o fuamoa taʻitasi e tusa 100 fuamoa.

O le fua o le muai malosi, ola ola goose ma le kusi

O manulele o lenei ituaiga ua iloga i le matua, ua leva ona lua masina le matutua ua toetoe lava a oo atu i vaega mamafa o tagata matutua, o le 4.5 kilokalama mo le gander ma le 4 kilokalama mo le siʻi. I le taimi lava lea e tasi, e taua le iloa o le manu gaʻo o nei manulele e iloga i se maualuga maualuga.

Aoao atili e uiga i le faʻasologa, mea aoga ma le faʻaaogaina o le kuka, gaʻo, fuamoa.

Tuutuuga o le taofia

O le aumaia o lenei ituaiga, fai faʻatoʻaga se tasi o uiga sili ona taua ia te ia, fautuaina le malosi tele. O le taunuuga o se manulele faigata, e iloga i le le mautonu ma le malulu. Ae ui i lea, e manaʻomia foi ona fatuina ni tuutuuga mo le tausiga sili ona lelei, lea e faalagolago sao ai le gaosiga o le manulele.

Manaoga mo le potu

Tagata faʻalelei mo le nofo ai i le po ma tausia i le taumalulu o loʻo i totonu kusi faapitoa poʻo totonu o le fale e faʻamau ai. O le tele o le potu e faigofie ona fuafuaina e fuafua i le mea moni e manaʻomia e tagata taʻitasi ia le itiiti ifo ma le 1 sikuea mita le avanoa. E le manaʻomia le vevela o le kusi, ua lava lelei le faʻaleleia ina ia oʻo i le taumalulu e le pa'ū ifo le maualuga o le vevela ile 5 tikeri Celsius. Ae o le maualalo o le vevela e le matautia mo manulele, e ui o latou, e moni, e le maua le toʻa mo i latou.

O manaʻoga autu mo le potu e teuina ai le tafu vai: leai ni faʻataʻitaʻiga ma moega mafiafia o vaomatua, vaovao, vao, valivaʻa poʻo fulufulu mata luga o le fola ina ia aloese ai mai le susu - o le fili autu o geese, e ui lava o latou o le vai.

E taua! E tatau ona sui le laʻau i le kusi i le tele e mafai ai, ia mautinoa e leai se mea e susu ai.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le fola o le potu lava ia e tatau lava ona masani luga i luga aʻe o le eleele pe faʻamalosi e puipuia mai eleele malulu i lalo poʻo mai le eleele vavalalata o loʻo i lalo o le mea lea. E le gata i lea, e tatau ona e tausia le faʻaleleia o le ea, lea e na o le tasi itu o le potu e faia, ina ia aloese ai mai pepa. E fautuaina e faʻapipiʻi i le kusi moli faʻasagamafai ona tuʻuina atu manulele e umi le 14 aso. E faʻaleleia ai le gaosia o fuamoa e geese.

E te iloa? E le gata o laʻau mumu ma fulu e le susu e faʻapipiʻi ai vao e pei o le fagavai. Faʻailoga o tausaga e tasi le aso e aau ai e le sili atu ona leaga nai lo le mama.

Pastuga mo le savali

Goose o se manulele malosi. E manaʻomia ai le tele o feʻaveaiga, ma o le faʻaleagaina e sili ona leaga. O le mea lea, o le tele o le aofai o le taimi e tatau ona faʻaalu i le ea fou. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga nofoaga ma nofoaga e tafao ai ma le avanoa i le faatanoa, lea, e ui i lea, o se tulaga e manaʻomia, ae le o se faʻatagaina.

O le meaʻai sili ona lelei mo lenei manulele o le vao ma le motley grass o le laʻititi laʻitiiti. Aoga faʻapitoa pe afai e tupu:

  • aulaʻau;
  • ufiufi;
  • yarrow;
  • faanoanoa;
  • upega;
  • ituaiga uma o leki;
  • alfalfa

Talu ai o nei vai faʻafefe e sili ona fiafia i laʻau, e fautuaina mai lea taimi i lea taimi e lue le mutia. O se tamaʻi vaomatua sili ona manuia e maua mai i luga o le eleele lea na tupu ai muamua. vela. O le pau i le eleele ma le fatuina o fatu e maua mai ai ni totogo e sili ona lauiloa i tagata o lenei ituaiga ma e aoga tele mo i latou.

E taua! E le gata ina faʻaumatia o latou tuinanau, o le sooga vae ma le paʻu, ae le gata ina faʻafefe ai le fefe i manulele uma e togi ai vao.

Avanoa i le vai

Mo vai faʻafefe, e manaʻomia le suavai ma manaia. O le mea lea, i totonu o vaituloto mo i latou e faʻatutu ai vaʻa, ma nofoaga e latalata i le vaitafe, vaituloto poʻo le vaituloto. I le faaopoopo atu i le managofie o le aau i totonu o le vai, e maua ai foi i totonu o vai masani se tamaoaiga ma aoga i la latou taumafataga. Ae ui i lea, e tusa ai ma le i ai o se tino vai i nofoaga e fafaga ai, ua leva ona taunuu le au atamamai i se faaiuga le mautonu e faapea, o lona auai po o le toesea e le afaina ai le gaosia o le manulele.

Faamasani oe lava i tekinolosi o le fausiaina o se vaituloto i le saite.

Fafaga, tagata inu ma se fagavai i le oneone

O le meatotino autu e manaʻomia mai le fafaga faʻamautinoa e maua uma manu felelei i le taimi e tasi. O le avanoa e manaʻomia i le fafagaina o tagata taʻitasi e tusa ma le 30 cm. Mai lenei mea e tatau ma alu i le taimi e faʻapipiʻi ai fafie. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, e masani ona faʻalauteleina i luga aʻe o le fola ile 20 cm.

Talu ai ona o se sui matua o le pule a le kovana o meainu e tusa ma le tasi le lita o le vai i aso taitasi, e manino lava o le vai i totonu o tagata inu, e oo lava i le fale gaosiga, e oo lava i le fale, e tatau lava ona i ai pea, ma fou, suia e le itiiti ifo i le faatolu i le aso.

O le lamatiaga e mafua mai i le liliuina o le vai mai tagata inu, lea e tau atu i le susu o le palapala ma le fausia o le maualuga o le maualuga o le suavai i totonu o le potu. Ina ia aloese mai i lenei mea, e tuʻuina lautele ia fata i lalo o le 'ava, lea e aoina ai le vai. I le taumalulu, o le vai i totonu o le tagata inu e mafai ona malolo, o le mea lea e vevela le tane poʻo faʻavaivai pea le vai vevela i totonu. O se faʻaopoopoga faʻapitoa i tagata e fafagaina ma inu i le vao pusa e tumu:

  • lapopoʻa tele oneone;
  • kalaupapa lelei;
  • penisina;
  • seashells;
  • fuamoa nutimomoia.

O nei supplements e tatau ona faʻaleleia le gasegase o otaota - latou te fesoasoani i le manulele e 'aina ni meaʻai i totonu o le manava. E le gata i lea, latou te tuʻuina atu minerale e manaʻomia i le organism avian.

Fafaga meaai

Talu ai ona o le tele o meaʻai e faʻaalu i le vaalele fou, faʻaaogaina a latou lava tafaoga, na sili atu ona manuia i le taimi vevela, o le tau vevela ma le taumalulu e ese le ese.

Aoao pe faapefea ona fafagaina vao ma tala i le fale.

I le taumafanafana

I le taumafanafana, o mea taumafa i le ituaiga o mutia, ma o nisi taimi o vai, e maua ai le manulele ma kalori, vitamini, amino acids, ma isi meaʻai e aofia i totonu o laau. Ae ui i lea, e le o le uiga o nei kusi e le fafagaina i le taumafanafana. I le afiafi, e ofoina atu vai vai e toe foi mai le vao fafaga suamalie ma le pupuu:

  • soo se fatu;
  • sana;
  • otaota;
  • uʻamea
  • pateta;
  • kāloti.

Ma, ioe, aua nei galo supple supplements.

E te iloa? I le faaopoopo atu i le tauvaga o pene, sa i ai feeseeseaiga, ae na faasaina i le amataga o le malo o Rusia. I o tatou taimi, i nisi nofoaga o lenei "malie" o loʻo maua i nisi taimi i nisi o eria o le Rusia.

I le taumalulu

I le taumalulu, o le ulufale atu o protein i totonu o le totoga o le kusi e sili atu ona talafeagai, o le le lava lea e totogi e le saito. I le taimi malulu, e faalua faalua ona fafagaina le manulele i le aso, faʻaaoga lisi o aso taʻitasi e aofia ai:

  • pateta ma beets i le aofaiga o le 0.5 kilokalama;
  • kāloti - 0.1 kilokalama;
  • fatu o soo se ituaiga - 0.1 kilokalama;
  • vaovao vaomago - 0.15 kilokalama;
  • mea faaopoopo o minerale - 0.025 kilokalama.

Malosiaga ma vaivaiga

O le Gubernatorial geese e leai sona masalosalo taualea e faamatalaina e:

  • maualuga gaosiga o fuamoa ma gaosiga o manufasi;
  • le le mautonu ma le tetee atu i faamaʻi;
  • maualuga le faatoʻaga ona o tane e tele;
  • sili atu ola ola o goslings, lea e 95%, ma manulele matutua, e latalata i le 100%;
  • le faatelevaveina o le ola o manu laiti;
  • le gafatia e vaʻavaʻai ai i le va o feusuaʻiga ua maeʻa i le aso.

Faitau foi e uiga i ituaiga o gaioiga mo le fausiaina o aiga: Saina, Toulouse, Kholmogory, Lind, Arzamas, tulafono a Danimaka, Palani Hungarian, Rhine, Gorky, Tula.

Faʻafitauli e leʻi maua lenei ituaiga. O le mea moni, o nisi faifaatoaga moa ua faitio i nisi o tau o le totoina o nei laisi, lea e tatau ai ona faʻaalu le tolu kilokalama o fafaga e faateleina ai le tasi kilogram o manu. Ae ui i lea, o se taunuuga, ona o le tau maualalo i le maketi o aano o le gaʻo o geese o lenei ituaiga ma o le taua tele, o tau uma mo le tausiga o kesi o lenei ituaiga vave vave ona totogi.

Vitio: gubernatorial geese

Faʻamatalaga e uiga i le faʻasoga o le grenatorial geese

Na ou filifilia mo le ituaiga le 20 sili ona tele, o le totoe o le 100 vaega, o le maualuga o le mamafa o le tino maliu o le 5400, o le aupito maualalo e 2700. I le averesi, o le mamafa e 4-4.5 kilokalama. I le amataga, na fafagaina e le geese le PK-0 + le tele o mutia, latou te suaina le fanua mo le masina ma aau i le vaitafe, fafagaina i latou i meaai ma mulimuli ane i ai i le afiafi, tuu le gaʻo i Oketopa (oats, pateta, vao vao, vao). o le talavou e tumau pea, e leai ni faʻamaʻi na maua, ae na o le tasi le freak talu mai le fanau mai (i le ala, mo le tausaga lona lua ua ou talitonu e le tatau ona latou faʻasaga i monomeri, latou te le taʻuamiotonuina i latou lava, e sili atu le togi pe a leai!)
VAEGA
//fermer.ru/comment/1074465410#comment-1074465410

I le taimi o faamaumauga, i le na o le ono tausaga, e le gata i le taʻutaʻu atu o le gaosi o le geese, ae na maua foi le aʻa i le tele o faatoʻaga moa, i fale mafanafana ma faleoloa i tua. O nei manulele e lalaga papaʻe-paʻepaʻe na aumai ai tagata uma o tufatufa faʻapitoa ma le matagofie matagofie mai le fesoʻotaʻi ma nei sui matagofie o le natura.