Faatoaga faatoaga

Faʻatauga ma le faʻaleleia o le tausia o moa i totonu o potu

E tusa ai ma tulaga faʻamaonia o meaʻai, e tatau i le tagata e tasi ona tatau ona faaaoga pe a ma le 290 fuamoa i le tausaga. O le lafoaʻiina o hens o le pau lea o le punavai o lenei oloa, o lona uiga o le faʻaleleia ma le faʻaleleia o sensini e le gata o se tagata lauiloa i tagata o le taumafanafana, ae o se punaʻoa foi o tupe mama mo le tele o faifaatoaga. I le taimi nei, mo le sili atu le faigofie ma le mataalia o le puleaina o sea ituaiga o tamaoaiga, o loʻo faʻaaogaina le tele o cages, o le mea lea, o loʻo i ai le fiafia i faafitauli o le taofia o manulele.

Tulafono faavae o mea o le masini

Muamua lava, e tatau ona e faamasani ia oe lava i tulaga masani o le faataatiaina o laumei i ogalaau:

  • E tasi le moa e tatau ona tusa ma le 10 cm feeder.
  • O le fagu muamua o le 5 manu felelei mo le tasi tamaʻu, po o le 2 cm mo le tasi le matua.
  • I le itula e tasi, o le ea i totonu o le falemoa e tatau ona sui a itiiti ifo ma le faatolu. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa i le gafatia e fetuunai le tafe o le ea fou.
  • Lafoga - + 16 ... +18 ° С.
  • I totonu o se tasi fale puipui e tatau ona tausia moa o le tausaga e tasi ma le tasi ituaiga.

Faʻatau ma faʻasoa

O loʻo iloa e mafai ona faʻamalosi pe tele le faʻatoaga. I le tulaga muamua, o gaioiga uma e faʻaaogaina i le tele e mafai ai ma le sini o le toe foʻi mai o fuamoa ma aano o manu. E manaʻomia ai le tele o tupe teufaafaigaluega, ae vave totogi. I le tulaga lona lua, o le tau o le faʻainisinia o le gaosiga e itiiti, ma o le tupe maua e laʻititi. O fuamoa mo le faʻatauga e maua mai pe a fai o le fale o le tuʻuina o laumei.

Faatasi ai ma le lelei o ia ituaiga o faatoaga moa:

  • le mafai gafatia mea uma mai le fafagaina e aoina ai fuamoa;
  • leai se manaʻoga mo se fuainumera tele o le aufaigaluega;
  • le mafai ona aofia ai se numera tele o manulele i totonu o se vaega laitiiti;
  • pulea le fafagaina o taumafa;
  • le mafai ona fatuina tulaga lelei mo le lafumanu: malamalama, o le vevela lelei, ma isi;
  • faigofie le pulea o le ola maloloina o manu.
E te iloa? O mea o loʻo i totonu o moa i totonu o cages e faʻatagaina ai oe e tepalai i le 15% o le fafaga, talu ona faʻapipiʻi le fafaga mai fafo, ma le moa e le faʻasalalauina ma le solia luga o le fafaga. O ia teugatupe e tele, aemaise lava i tulaga o le aiga.
O le faʻaaogaina o cages o le filifiliga aupito sili lea mo le gaosia o fua ma taumafa taugata maualalo maualuga. Ae e aoga le mafaufau e faapea i totonu o faifaatoaga laiti, pe a ma le 1000 moa ua teu, o tau o le gaosiga o mea gaosi e mafai ona sili atu nai lo tupe maua. E ese mai i le mea moni o le tausiga o moa i totonu o fale e manaʻomia ai le teuina o se tupe tele, lea e le o taimi uma e toe foi mai ai, o lenei auala o le faifaatoaga o faifaatoaga ei ai isi mea le lelei:
  • manuʻa manu, antihumanity;
  • o sea gaosiga e le o se mea e fiafia i le siosiomaga;
  • Chickens, lea e masani ona savavali ma e le o tausia i taimi uma i totonu o lua, avatu fua ma fuamoa o le sili ona lelei. O le manaoga mo ia oloa e maualuga, e ui lava e maualuga atu le tau.

Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻatoaga o le laʻau o le fale, o le mea aupito sili ona lelei iinei o le fola poʻo le savali, e pei o mea o loʻo i totonu o caves, i lenei tulaga, ei ai isi faʻafitauli:

  • le manaʻoga mo tupe faʻafaigaluega tupe e faʻatau ai masini;
  • tau o tausiga faʻaeletolosi, eletise, suʻesuʻega faʻatoʻaga, puipuiga o faʻamaʻi;
  • le manaʻoga e faʻaaogā taumafa taugata (pe leai se leai se mea i totonu o le mea faʻapitoa);
  • pa'ū o le puipuiga o manulele ona o le leai o le la ma le ea, sili atu le mamafa o moa i le potu.

Filifiliga o le ituaiga

I le avea ai ma tulafono, o televave e masani lava ona i ai ni togafiti na faʻaleleia mo le faʻasaʻoina o fuamoa, ma le faʻaitiitia - o mea ua tupu mo aano o manufasi. O pepe e fananau mai mo le fale ma o latou uiga:

  • "Loman Brown". Maualuga maualuga (pe tusa ma le 310 fuamoa i le tausaga), lea e le pa'ū pe a faʻaaluina e le manulele taimi uma i totonu o se fale. Fuamoa tetele. Vaʻaiga laiti o le matua (4 masina). Gaosiga - tasi ma le afa tausaga.
  • Leghorn. Lelei lelei i soʻo se tulaga ola. Tulaga maualuga (250-300 fuamoa i le tausaga, e tusa ma le 60 g). Ripoti - i luga o le 5 masina, ae i le mavae ai o sina taimi, o le gaosiga o loʻo maualalo le pa'ū.
  • "Hisex Brown". Faʻasolo pe a ma le 80 vaiaso. Gaosia - e oo atu i le 350 fuamoa i le tausaga, o le mamafa o mea taitasi - e tusa ma le 75 g. Cholesterol maualalo i fuamoa.
  • "Aso fanau Kuchinsky" moa Faʻafeiloaʻi lelei. Malosiaga - e oo i le 180-250 fuamoa i le tausaga e faalagolago i tuutuuga o le taofia.

Aoao e uiga i nuances o moa fuamoa Cochinquin, Redbaugh, Poltava, Rhode Island, Russian White, Dominant, Kuban Red, Andalusian, Maran, Amrox.

Suauu manaomia

O le fale mo le tuʻuina o pou o se faʻava o faʻamau. O mea o faʻamau e faʻamalosi pe fafie. O puipui ua faia i le uamea (mea uma pe na o le tasi o le a iai ni meaʻai, o isi puipui e tolu e mafai ona faia i se mea ese). E manaʻomia foʻi le faʻaogaina o se fuamoa i totonu o potu taʻitasi. O le pito i lalo o le pa e tatau ona i ai i se pusa, lea e tatau ona tuʻuina i luga o le fata e toe faʻaaoga.

Faʻasologa

O faʻaoga puipui e faalagolago ile fuainumera ole manulele latou te mananaʻo e tuʻu i ai. Le numera o manulele i sikuea. m le tatau ona silia ma le 10 sini. O le mea lea, mo le tasi hen e tatau ona vaevae pe a ma le 0.1 sikuea sikuea. m Afai e iai se tasi moa i totonu o se fale, e tatau ona lava le 0.5 sikuea mita. m. I le lautele, e faalagolago i le mamafa o le manulele. Tulaga maualuga laugatasia: 80 * 50 * 120 cm.

E te iloa? O le faʻalauteleina o le vaitaimi o le gaosia o moa e mafua ai a latou molting. Mo sina taimi e tuu ai manulele i le pogisa, latou te faatapulaaina le tele o meaʻai ma vai latou te faʻaaogaina, ona toe faʻafuaseʻi lea ona fesuisuiaʻi le malamalama. Mai lenei laulau, ua amata ona mou atu, o le tino ua i ai le popolega ma ua faafouina, lea e faaumiumi ai le gaioiga o le moa.

Nofoaga e nofo

O sulu e tatau ona tuʻuina i totonu o le coop ina ia oʻo i le malamalama. E mafai ona gaugau i le tele o fola e faʻaola ai avanoa. Ae peitai, e sili atu ona faia e sela se tasi mea papa. O nisi tagata o loʻo nofoia fale ma manulele i luga o le faletusi.

Faʻatulagaina o se Cell Coop

I totonu o potu taʻitasi, e tatau ona tuʻuina atu meaʻai ma mea inu vai, lea e pei o le tulafono, o loʻo faʻatutu i le pito pito i luma o le faitotoʻa. Latou te fesoʻotaʻi ma faʻaaogaina ina ia aua le sosolo ni meaʻai poʻo le sasaa sua vai mo potu taʻitasi. I le taumalulu, e tatau ona vevela le moa moa ma o lona vevela e tatau ona lelei mo manulele, i le averesi e tusa ma le +16 ° C, i le taumafanafana - e tusa ma le +18 ° C. E taua le faʻamautinoa le saʻo lelei o le faʻamalama o le coop, talu ai e le lagona e manufeʻa aafiaga o le la, ma o le moli e afaina ai lo latou ola maloloina ma le gaosiga. O le faʻapipiʻiina o poloka poʻo le pogisa foʻi i le coop e lamatia mo le lafumanu.

I le avea ai o se tulafono, e faia le faʻamalamalamaina i le fesoasoani a le manava, lea e faasolosolo malie le moli i le moli (ina ia le maua ai e manufeʻa le faʻalavelave o le faʻaofiina faʻafuaseʻi) ma faʻatonutonu lona susulu. E talitonuina o le gaosiga o moa o loʻo ola pe a faʻapea o le lanu mumu, moli ma le lanu samasama e sui i totonu.

O le a le mea e fafagaina ai moa i cages?

Talu ai e le mafai e manufelelei i totonu o potu ona maua a latou lava meaʻai, latou te manaʻomia le filifiliga ma le faʻaeteete o meaai ma faʻasologa. I lenei tulaga e le naʻo le ola maloloina o moa, ae faʻapea foi le tele ma le lelei o fuamoa o loʻo tuʻuina e latou.

Fafaga fafaga ma vai

I le avea ai o se tulafono, o le faavae o le mafuaaga o manufelelei i le toetoe lava o faatoaga uma o se fafaga faapitoa mo laulau, e aofia ai fatu o saito, keke suauʻu suauu, gaʻo fualaʻau, calcium carbonate, vitamini ma masima. Faʻateleina meaai mo manufelelei i totonu o le taumafataga, pe a amataina se vaitaimi o le pala.

E taua! E le faatagaina le fafagaina o moa, lea o loʻo i ai nisi o vailaʻau ma fualaau faasaina, e pei ona tauivi le tino o le manulele ma ia meaʻai.
E faaopoopo atu i gaʻo i le taumafa o moa e tatau ona: 10-15% o palatini, e tusa ma le 6% o gaʻo ma fiber, minerale. E iai foi i totonu o le paluga taimi e faaopoopo ai le atigi. E faʻanatinati le fafagaina, e tatau ona i le tulaga o tua o le manulele. E tatau foi i poukini ona maua le avanoa i le vai, o lea e tatau ai ona tuʻuina atu mo le maua o tagata inu mea inu. O vaega talafeagai o le faʻaaogaina o le suavai o loʻo faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi, valve, vaʻa pipili. O le aofaʻi o le vai e tasi le palu i le aso e tatau ona inu ai e 500 ml.

Faʻaopopo greens

Mo le masani masani o le faʻapipiʻiina o laumei e tatau ona faʻamautinoaina le fafagaina o fualaʻau, 'aina ma fua. O meaʻai manu manulele e tatau ona aofia ai: o le vao na muamua atu, nutimomoia otaota, fagu fualaau ma vao eseese. I le talosaga a ē e ona i le faʻailoga o le tuʻuina o laʻau, e mafai foi ona e aofia ai paluka, kapisi, apu.

O aʻafiaga ma faʻamaʻi mafai

O faʻamatalaga sili nei e ono aʻafia ai le telefoni feaveaʻi o manulele:

  1. Le lava vitamini ona o le mea moni o manu felelei e le faʻaaluina se taimi i le auala.
  2. O le vaivai vaivai ma le faʻamalolo mai le maualalo, lea e tupu aʻe ai le popole ma faʻauʻu i fusi o apaau.
  3. O moli le lelei e mafai ona mafua ai le rickets, tuu i lalo le fuamoa, ma isi faʻamaʻi.
Ina ia aloese mai le faʻaitiitia o le soifua maloloina o manulele ma faʻaitiitia le fuainumera o fuamoa o loʻo latou tauaveina, e tatau foi ona faʻaauau ma fufulu mamā ma le moa moa. O le fufulu e aofia ai le fufuluina o laʻau, fufuluina o meaʻai ma mea inu, faamama fale ma paʻu. O le masini komepiuta o laulau e mafai ona mafua ai faʻamaʻi eseese, aemaise lava le afaina. O le mea lea, e tatau ona faʻaauau pea ona puipuia ia faʻamaʻi e ala i tui. O le puipuia o meaola mai le tetea i manu felelei ma fulufulumanu, o loʻo faʻapipiʻi palapala paʻu (ogaumu laupapa ua tumu i lefulefu, pefu ma le oneone). A uma ona ave le taele, e le toe i ai ni moa ma meaʻai i luga o moa.

E taua! A uma ona 'aina e manufelelei, e taua tele le siakiina ma le faaeteete o meaʻai mo le leai o ni meaʻai i totonu ia i latou, talu ai e amata i luga o meaʻai, mea e ono afaina ai manufelelei.
O le mea lea, o le teuina o moa i totonu o cages e mafai ona avea ma se pisinisi lelei, talu ai o le manaoga mo se oloa fuamoa o loo i ai pea i taimi uma, ma faatasi ai ma le fesoasoani o mea i luga o le masini e faigofie ai ona seti le gaosiga ma le aoina o fuamoa. Faaaoga lenei metotia i faatoaga tetele. Mo aiga laiti, o le filifiliga pito sili ona lelei o le taofia lea o manulele i luga o le fola, talu ai o masini e faʻaogaina i luga o le televise e manaʻomia ai ni tupe faʻafaigaluega tetele atonu e le totogia.

Mo le gaosiga e fua mai, ma mo moa ia ola maloloina, e taua tele le filifilia o le fatuga saʻo, fausiaina o masini, faʻaleleia moli, faʻaleleia, fafagaina ma fafagaina le lafumanu.