Laʻau

Seleselega fualaʻau faila mai fatu: faigofie ma vave!

O le kukalalaʻau o se fualaau lauiloa e sili ona lauiloa e mafai ona tupu i totonu o le greenhouse conditions ma faʻasū saʻo i le fanua tatala. E tusa lava po o le a le metotia ua filifilia, o se tasi o vaega taua o le faamanuiaina i le galueaina o lenei ituaiga o kapisi o le saunia tatau lea o fatu ma lo latou totoina. I le mulimulitaʻia o laʻasaga laʻasaga taʻitasi, o le tuputupu aʻe o le kalama fuluʻi vavalalata o le a le faigata e oʻo lava mo se fai togalaau.

Filifiliga ma le sauniuniga o moega mo le kulupe faila

O le filifilia o le 'upega tafaʻilagi ma le sauniuniga o moega mo le totoina ma le tuputupu aʻe o le laulu faiva e tatau ona ave i le tautoulu. Mo lenei ituaiga o aganuu faasatauroga, ua filifilia se nofoaga manaia ma mafanafana i le togalaau, talu ai o le tele o laulaau o le a ola i le paolo, ma o le ovary e pei o le a le faia.

O le mamafa, mamafa, ma le eleele palapala ma le maualuga maualuga o le eletise e le talafeagai mo le kalapu faisuala. O le maualuga maualuga o le pH mo le aganuu o le 6.5-7.5. E mafai ona e siaki le mea taua ma se masini faʻapitoa po o se faʻaaliga. Afai o le palapala o le aisa, e tatau ona e faaopoopo le lime poʻo le falaoamata i le dolomite mo lona faʻataunuʻu. O le tele o taimi, o le lime e faʻaaoga i le fua faatatau o le 250-600 g i le 1 mita (faʻatatau i le maualuga o le acidity).

I luga ole eleele eleʻele, o le kāpeti e sili atu ona faigofie ile faʻamaʻi e pei o keel.

Ina ia saunia lelei le eleele mo le totoina o le kalelelele, e tatau ona e iloa lona aoga

E le gata i le faatonutonuina o le elemene o le palapala, latou te gauai atu i le faʻaleleia, faʻafetai i le mea e mafai ona faʻaleleia le tuufaatasiga o le palapala. O ituaiga uma o kāpeti e fiafia i mea faʻalepole ma le failaʻau e leai se faʻalavelave. O le mea lea, i le taimi o le sauniuniga o moega, faʻalauiloa le humus poʻo le faapalaga. O le tele o le fugalaʻau e faalagolago i le tulaga o le palapala, o lona ituaiga ma le fuga. Ina ia mautinoa le lelei o le vai ma le fesuiaiga o le ea, faaopoopo 1-3 pakete o meaʻai i le 1 mita.

E lelei tele le talileleia i fugalaʻau faʻasaina, o le mea lea pe a saunia le saite e faia ai le faapalaga poo le humus

O fualaau talavou o le falesalalalelei e matua nofouta lava i le le lava o meaai masani (nitrogen, phosphorus, potassium). O le mea lea, i le tautoulu, faʻatasi ai ma mea faʻalapotopotoga, e mafai ona faatumuina le palapala i nitrophos (2 sipuni tele i le 1 mita), ma i le tautotogo aʻo lei totoina, faia Kemira (60-70 g i le 1 mita).

Aua nei faia ni lapoʻa tele mo le seleselega, aua e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le susu, ae i le taimi lava e tasi, ona o le vaapiapi vavalalata, atonu e le lava. O le lautele pito sili ona lelei e 1 m.

Fatuina sauniuniga

Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga ma le fatuina o fatu, e tatau ona gaosia muamua aʻo le i luluina. Ina ia faia lenei mea, faatino se faasologa o taualumaga, lea tatou te mafaufau i ai i auiliiliga.

Faʻavasegaina

Muamua lava, o le fatu ua faʻamaʻoina: o fatu e tuʻuina i le saline (3%) ma faʻafefe mo le 5 minute. O le iʻuga, e tumau pea laʻau mama i luga o le fogaeleele, aʻo goto ifo fatuga mamafa i lalo. Na o fatu toto ma talafeagai mo le luluina.

Ina ia filifilia fatu maualuga mo le totoina, e tatau ona faʻavasega i le 3% saline

A uma le vaifofo, ona fufuluina lea o fatu i le vai ma faʻagogo sina mea e puipuia ai le vave oʻo mai.

E fautuaina e lafo na o fatu lapopoa mo le totoina, ae mafai foi ona faʻaogaina mea faʻaoga.

Suʻega Germination

Ina ia mafai ona faʻavasega pe faapefea ona faʻaaoga lelei fatu, e tatau ona fai se suʻega o le germination:

  1. O fatu e tuʻuina i totonu o se ie susu (gau) i se aofaiga o le 100 fasi vaega, ina ia sili atu ona faigofie le fuafuaina o le pasene o le germination.
  2. O le faamasaniga e tupu i le vevela o + 20-25 ˚US. I le taimi lava e tasi, latou te siakiina pea o le ie ua susu.
  3. E siakiina fatu i aso uma, o fualaau e fuaina ma aveesea.

O na fatu na totoina i le tolu aso muamua na fuafuaina ai le malosi o le germination ma pe faapefea ona totoina laau toto. O fatu na totoina i le gasologa o le vaiaso e faʻaalia ai le faʻavaeina lautele.

Ina ia iloa le totoina o fatu, e muamua ona susunuina, ona fuga ai lea

Disinfection

I le laasaga e sosoo ai, ua saunia le palulaʻau fatu mo le luluina. Mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi siama, o le mea e gaosia i le fatu e togafitia i totonu o le 1-2% vaifofo o le potassium mo le 20 minute, ona fufulu lea i le vai mama.

E ui lava i le mea moni e faapea, o le faʻapalapalaina i lenei auala e sili ona taatele, o le sili ona lelei e mafai ona maua mai i togafitiga vevela. I lenei tulaga, e tuʻuina le fatu i se gau poʻo se ato ato ma tuʻu i totonu o le vai i le vevela o le + 48-50 ° C mo le 20 minute. O fua faʻatatau o le vevela ua faʻaalia e le tatau ona sili atu, talu ai ona o le a leiloa e le fatu le malosi o le germination, ma i fua maualalo ifo mai ia togafitiga, o le a leai lava se taunuuga.

Mo le faʻamaʻiina o fualaʻau faila, e togafitia i latou i se fofo o le manganese

Sprouting le saoasaoa

Ina ia faatelevaveina le totoina o fatu o le aganuʻu o loʻo fesiligia, ua faʻafefeteina i totonu o le vai i le vevela o le potu ma tuʻu i le vevela, i le mea e 12 itula. I le taimi lava e tasi, e suia le vai i le 4 itula. O le maualuga o le vai e tatau ona le mafai ona felelei ai fatu, ae na o le ufiufi. O le sini autū o le faʻataʻitaʻiga o le faʻapupula lea o fatu. Afai o le lūlūina o le a faia i se taimi mulimuli ane, ona afifiina lea i totonu o se ie susu, tuʻu i totonu o le pusaaisa i luga ifo o le fata.

Ina ia faʻavaveina le germination, o le a gagalu le fatu seia oʻo i le fulafula, ona tuʻu lea i le pusaaisa

E taatele le sosolo o fatu i totonu o le fafie o le fafie, mo le sauniuniga lea e 2 leketi lapoʻa o le pefu e sasaa atu i le 1 lita o le vai mafanafana ma saga finafinau mo se aso, ma filiga aʻo le i faaaogaina. O fatu i totonu o se vaifofo vaifofo ua tuu mo le 3 itula, ma ua uma ona fufuluina i vai mama.

Fatuina fatu

O le vaega mulimuli o sauniuniga o fatu mo le luluina o le faigata. A maeʻa, ona tuu lea o le fatu i le pito i lalo o le pusaaisa mo le aso. O le vevela e tatau ona + 1-2 ˚US. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻalauteleina le tetee atu o laau i le maualalo o le vevela ma saofagā i le lelei atili o le germination. I le faaiuga o le faagasologa o le faigata, o fatu o sina fatu ua mamago, ona faaauau lea ona toto.

Vitio: sauni fatu lauti mo le luluina

E faʻapefea ona maua Fatugalaʻau Seeds

Afai e te totole fuluʻi mamoe i luga o lau 'upega tafaʻilagi i tausaga uma, ona faʻatau filifiliga lea o fatu, aua e mafai ona e seleseleina oe lava. O le totoina o kapeti ina ia maua ai mea totō e ese mai le faʻatoʻaga masani. Faʻaalu i lenei auala:

  1. Mai laau totō na totōina fatu poʻo fualaau aina, o le sili ona malosi e filifilia: e taʻua i latou o ava ava.
  2. O togavao filifilia ua fafagaina i fugalaau faʻapitoa, vaʻaia, vai, ma spud.
  3. Ina ia mafai ona faatelevaveina le fua o le fuga, o laulaau e le atoatoa ma tumau i se tulaga lea o le a maua ai le avanoa sili atu i le malamalama i mea leaga.
  4. A oʻo ina faʻaititia le ulu o le kāpuni, aveese le vaega tutotonu ma tuʻu le vailaʻau faʻamalosia lelei. O latou fuainumera e le tatau ona silia ma le lima.
  5. Ona fuga lea o le vaega i le efuefu, lea o le a taofia ai le pala.
  6. A maeʻa pe a ma le tasi le masina, ona avea lea o togavao ma mea e fai ma suʻega, o lona uiga, pe a faʻaleleia le ola lelei o le aganuu. I le taimi lea, o le kāpeti e matuā malulu.
  7. I le vaitau o le faʻaalia mai muamua o fugalaau, ua fafagaina i le superphosphate ma le mauga.
  8. I le faaiuga o le fugalaau, o le tumutumu o le vaetogo ua fetogi e fai ai se fatu e sili atu.
  9. Ina ia faʻavaveina le fua, o le aʻa o laau e tipi i se suo poʻo le siʻisi aʻe i luga o se paluga, prying i luga o le laau lava ia, ina ia paʻu ai aʻa laiti.
  10. I le taimi lea, faʻafefe uma lava.
  11. O fatu e seleseleina pe a maeʻa, lea e mafai ona faʻamasinoina e laulaau lanu samasama ma puʻu, faʻapea foʻi ma palu mago. Ina ia faia lenei mea, ua vavaeina i latou i lala uma, ma faia se ata i lalo o laau.

A maeʻa ona tupu, o le fatallower produces seed that are harvested after ripening.

Toto fatu ile eleele

O le auala autu o le fausiaina o le kalaleleti o le totoina, ae e mafai ona maua le aganuu e ala i le totoina saʻo ile eleele. O lenei metotia e tele ona lelei, talu ai e sili atu le malosi o laau i le vevela ma le vevela o le tau ona o le faʻavaeina o aʻa. (A oʻo i le toe totoina o laau toto, o le aʻa o se mea e itiiti lava, ae e faʻaleagaina lava.) I le faaopoopo atu, pe a lūlū saʻo le kapeti i le 'upega tafaʻilagi ma i le taimi, e tupu le tupu e aunoa ma se tolopo. Ina ia totoina se fualaau aina e ala i fatu, e tatau ona e tausisi i tulafono patino ma mulimuli i fautuaga.

O afea e totō ai le falalaʻau: fuaitau

O le taimi o le totoina o fualaau faila i le eleele e le puipuia, e faalagolago lea i le faʻatoagaina o laufanua ma ituaiga eseese (mai i le amataga o Mati e oo i le amataga o Me), faapea foi ma tulaga o le tau. O le aganuu faʻale-aganuʻu, e ese mai i ituaiga o ulu, e itiiti le puipuiga i le malulu. Laʻau e vevela i le vevela o + 6 ° C, ma vevela le siosiomaga, o le saoasaoa o le a tulaʻi mai laau totō.

E oo lava i le amataga o Iuni o loo i ai se avanoa e toe maua ai ni fulufulu, o le mea lea, pe a uma le lūlūina o fatu, o le moega e ufiufi i se ata tifaga.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le kukalalaʻau e sili ona ola e tusa ai ma le polokalame, ona o le a maua ai e le tovine le tele o le malamalama ma meaʻai. O le nofoaga o le vavao e fesootaʻi ma le tasi ma le isi e faalagolago saʻo i ituaiga o loʻo faʻaaogaina. Afai o ulu o le kapeti laititi e faia i le amataga o le kāpeti ma e mafai ona faʻatulagaina laau e tusa ai ma le mamanu o le 40 × 50 cm, ona maua ai lea o meaʻai faʻatasi ma ulu tetele - 60 × 70 cm.

Pe a totoina le failaʻau faila o ituaiga muamua, ona latou maua lea o le 40 × 50 cm, mo le tele o ituaiga - 60 × 70 cm

Lauina o fatu

O le totoina o fatulaʻau fatu e faia i le faasologa lenei:

  1. I le nofoaga ua saunia, ua faia i lalo o le 1 cm le loloto e 40 cm le tasi mai le isi.

    I luga o se fasi fanua na saunia i se taimi vave, o togavao mo fatu failaʻau ua faia i le loloto o le 1 cm ma se mamao e 40 cm le tasi mai le isi

  2. Uma le palapala i le vai mafanafana.

    A o lei lūlūina fatulaʻau, o loʻo faʻamaligi le palapala ile vai mafanafana

  3. O le mea e saunia mo le fatu e tuʻuina atu i le 5 cm le umi, pe a maeʻa ona ufiufi lea i le eleele ma faʻapipiʻi.

    O fualaau faila e totoina ma le 5 cm le umi, ona faʻafefeteina lea i le eleele ma faʻamalamalama lelei

  4. Mo faʻamoemoega puipuiga, e faʻaaogaina se ata, lea e tosoina i luga o le moega faʻatasi ai ma le fesoasoani a se auivi o arcs.

    Mo le puipuia o fualaʻau faila mai le fulufulu toe faafoi, ua faʻapipiʻi se faʻavaa ma ua toso se ata

E mafai ona toto fatu i ni pu eseese. Ina ia faia lenei mea, e 2-3 fatu ua tuu i totonu o pu taʻitasi e tusa ai ma le fuafuaga o le totoina. A maeʻa le atinaʻeina o fualaʻau, e oʻo atu i le 3-4 laulaʻau moni e tuʻuina atu ai le malosi e totogo, ma o isi e togiina.

Vitio: toto fatu laʻau tipi i luga o le faʻataʻitaʻiga i luga o le faʻataʻitaʻiga o kapeti paepae

Totoina o fatu i totonu o se lau

Mo le totoina o le falesaini i totonu o le eleele vevela, ua saunia le palapala i le auala lava lea e tasi e pei o fanua tatala, o lona uiga, o mea o meaola ma vailaau oona ua faaopoopoina, o le eletise ua amanaia, ma ua mataituina le suia o fua o faatoaga. I totonu o le eleele tapunia, o fatu o le pulu faila o le vave ma le totonugalemu ua totoina i le taimi lava e uma ai le kiona, ona o le palapala i totonu o le kiona ma le fale lauʻeleʻele ua sili atu le vave vevela. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona maualalo ifo nai lo + 15-18 °.

O le totoina o fatu ua saunia e faia i se loloto e le sili atu ma le 5 mm. Faʻatasi ai ma se mea e sili atu ona loloto, o le a foliga mai o le a tutupu mai i se taimi mulimuli ane. A uma ona totōina, e mulumulu le eleele i le oneone mago ma faʻafefeteina tele i le vai mafanafana. A maeʻa aso e 10, ona totogo lea o fua. Pe a faʻavasegaina laau toto, latou te faia ni pu e tusa ai ma le polokalame o le 70 × 30 cm. O le lima o humus, o le fafie laupapa ma le faʻalavelave faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga, Kemira) ua faʻaofiina i le totoina o le lua.

E sili atu ona faigofie le totoina o le falesaini i totonu o se fale lauolata nai lo nofoaga tatala, aua e mafai ona e fatuina ma tausia se tau lelei mo laau.

E sili atu ona faigofie le totoina o le failaʻau i totonu o le eleele puipuia nai lo le le puipuia, aua e sili atu ona faigofie mo laau toto e fatu ai tulaga talafeagai

Latou te faʻaauau pea ona tuʻuina atu le tausiga e manaʻomia mo lenei fua. O le mea autu o le mataʻituina o le ea vevela, lea e le tatau ona sili atu i le + 16-18 ° C, ma le faʻamamafana - i totonu ole 70-80%. Afai e le ausia nei tulaga, o le a faʻapeteina le ulu o kapeti ma amata ona malepelepe.

Tausaga ma le taimi o le totoina o fualaʻau faila i itu eseese

E mafai ona totoina le kalapulapi i vaipanoa eseese o Rusia, ae e tatau ona amanaia uiga o le ea o latou taʻitasi ma malamalama o le lūlūina o fatu ile laufanua e sili ona talafeagai mo le itu i saute o le atunuu. Afai tatou te mafaufau i laufanua faʻataʻitaʻi o se faʻataʻitaʻiga, o le vevela e oʻo mai i le amataga o Me, ma i Siberia ma Urals e tatau ona faʻamoemoeina e leʻi muamua nai lo le aso 10 o Iuni. O le mea lea, o le taimi o le lūlū e faʻatatau i lenei. I Siberia, ua tupu le ulu o le fatalupo i uluaʻi ituaiga, talu ai o isi e leai se taimi e fufulu ai aʻo lei malulu, ma e na o fatu laau. Ae o le taimi o le totoina o le falalaʻau mo tipu i Siberia ma Urals, latou te paʻu i le aso 10-15 o Aperila.

Vitio: fuaitau mo le totoina o le falalaʻau i Siberia ma le Urals

Mai ituaiga eseese e mafai ona iloga:

  • Baldo,
  • Opal
  • Movir-74,
  • Snow globe.

Faʻamatalaga: ata o le failautusi mo Siberia ma le Urals

Eseese o le failaʻau faiva mo le itumalo Moscow ma le totonugalemu o Rusia e tatau ona tetee i suiga faafuasei i le vevela ma le vevela, ia le faʻafefeteina i le malamalama ma le vevela, ma ia tupu mai i le ogatotonu o Oketopa. E mafai ona totoina le kukalalaʻau i fatu i nei itulagi mai le ogatotonu o Mati (i totonu o le greenhouse) i le ogatotonu o Me (i le eleele) ma le tele o le 10-20 aso. Mo le totoina, o ituaiga eseese e talafeagai e:

  • I le amataga,
  • Gribovskaya vave
  • Talosaga

Faʻasologa o Ata: Vailaʻau Vaʻalele mo Moscow Region

I le itu i saute o le atunuu (Rostov Region, Krasnodar Territory), o le totoina o fatu i le avanoa tatala e mafai i le amataga o Mati. Talu ai e le fiafia tele le tagata failaʻau i le vevela vevela, pe a maeʻa le totoina o laau totō, o le a le gaoia, ma mulimuli ane faʻaleleia loa pei o le palapala. O ituaiga eseese e:

  • Adler taumalulu 679,
  • Adler spring,
  • Sochi.

Faʻataʻitaʻiga: ata o le kalapu faiva mo le itu i saute o Rusia

Fafaga le kalapu ma isi mea totõ pe a totōina

I le failaʻau faisuala i luga o le saite na lagona le toʻa, e tatau ona e usitaia fautuaga ile maliega o lenei aganuu ma isi togalaau aina. O tuaoi pito sili ona lelei mo le failaʻau faiva:

  • pi
  • beets
  • seleli
  • kukama
  • Sage
  • laume.

Ae o le vaituaʻai ma laau nei e sili ona aloese mai:

  • broccoli
  • kapisi
  • strawberries
  • Tomato

I le puipuia o kāpeti mai meaola faalafua, i le lata ane o le togalaau e mafai ai ona e totoina ia laau manogi e pei o laumei, marigolds, wormwood, mint, ma le chamomile. O le totōina o piko e latalata i le kapisi o le a aʻafia ai lona tofo.

O Marigolds o le a le gata ina teuteuina se moega o le faisualaʻau, ae le fefe foi e aveese ana meaola faalafua

E le mafai ona toto le falalaʻau ma fatu i le togalaau i itu uma o lo tatou atunuu. Ae afai e te filifilia ituaiga eseese, ma mafaufau i aso e lelei ai, ia e amanaʻia foliga ma matau le tekonolosi o le faʻaaogaina o fualaau aina, e mafai ona e maua fua lelei o fualaʻau lelei.