Aseta

Faʻatasia "Niva" SC-5: toe iloiloga, uiga, lelei ma faʻamalosi

O mamanu aupito sili ona manuia o taavale i le gasologa o taimi e sili atu ona taatele i talatuu ma avea ai ma ituaiga o taimi sili ona taua. Ae ui i lea, o le toatele oi latou o loʻo manuia le faʻaauau ma o loʻo gaosia pea. O se tasi o nei "umi-livers" tatou te mafaufau i ai i le toe iloiloga. Matou te aʻoaʻoina le mea e ofoofogia e uiga i le masini o le faʻapitoa tuʻufaatasi "Niva SK-5".

Talafaasolopito o le foafoaga

O le faletua atoa o le "soifua" o lenei masini e fesoʻotaʻi ma le laau Rostselmash. I le taufaaiuiuga o le 1950, na aumaia e le inisinia i le lotoifale le SK-3 lava ia i le tagata faʻaulu. Mo le atinaʻe, o se mea na tupu - aʻo leʻi faia lena mea, e naʻo vaega na faʻaaogaina sa gaosia i lea mea. O le Troika o loʻo i ai ni fanua tetele, lea sa faʻaaogaina e le au mamanu, o ē na "tuʻuina atu" le sili atu ona lelei SK-4 i le 1962. Na foliga mai ua matuai manuia lava, i le aoina o le tele o faailoga i le tele o faaaliga o faatoaga.

O se taʻavale faamanuiaina ma avea ma faavae mo le "lima". O lona atinaʻe ma lona faʻatinoina-na tele taimi na faʻaaoga - o le uluai SK-5s na faʻasaʻolotoina i na o le 1970, ma mo le isi 3 tausaga na faʻapipiʻiina ai le oloa fou e tutusa lelei ma le vavalalata masani.

O le taimi lava lea e tasi na faia i le lelei-o le amataga muamua o le taʻavale - o le "faʻataʻitaʻiga" na saunia i le amataga o le 1967.

E taua! O le tamoe i totonu e maua ai ni metotia se lua - leai se avega (2.5 itula) ma le galue (60 itula). I le amataga o le paie, ua faatagaina le diesel e galue mo le silia ma le afa itula. Faatasi ai ma se taamilosaga sili atu ona malosi, o le avega ua faasolo ina faateleina i le 75%, faatasi ai ma asiasiga faamalosia ma tausiga e tusa ai ma faatulagaga o le ETO i le maea ai o le 10 itula.
O taumafaiga a le enisinia e le o se aoga - e faigata ona maua se tagata e leʻi vaai i lenei "veteran of the fields". Na ia onosaia le tele o faʻaleleia atili, ma o loʻo faia pea kopi fou. O le fale na sili atu ona lelei, na sui le lanu lanumeamata i le lanu mumu, ma o le igoa i le igoa na mou atu, suia i le upu "aafiaga". Ae o le masini faamaonia ua mamanuina e pei lava o le lelei.

Pe a faʻapipiʻi faʻatasi

O le autu o le "gaoioiga" o lenei faʻataʻitaʻiga o le faamamaina ma le gaosia muamua o cereals. Ona o le tele o le faʻatusatusaga ma le gafatia o le tuʻufaʻatasia, e sili ona lelei mo le faʻaogaina o vaʻaiti vaʻaia poʻo tulaga o loʻo faigata ai laufanua.

O loʻo i ai foʻi se faʻamatalaga mo vai vaivai, susu susu. O le masini lenei o loʻo i ai se siaki-siaki, lea e faʻapitoa foi i le laau. Ua iloa e le au atinaʻe masini i totonu o le '' aʻafia ', o le masani "Nivas" e leai se tutusa - i ia tulaga o le a latou tuʻuina atu ai le faʻalavelave i le sili atu o le malosi o loʻo faʻaulufale mai.

Faʻamatalaga faʻapitoa

Ina ia malamalama pe o le a le matagofie o le SK-5 Niva o loʻo i ai, mafaufau i uiga faʻapitoa o loʻo i ai nei o le faʻataʻitaʻiga masani o loʻo i ai nei:

  • inisinia: vaʻaia e ono-cylinder in-line diesel ma le fafati, fa-taʻavale;
  • mana (hp): 155;
  • saoasaoa o le pa'ō (rpm): 2900;
  • numera o knipi: 64;
  • suauu bunker (l): 3000;
  • lafoaia le saoasaoa (l / s): 40;
E te iloa? Faatasi ai ma suiga na oʻo mai ma taavale moni tulaga ese. O le a le mea e sili atu o se tuʻufaʻatasiga e mafai ona vavaeeseina ai fatulaki fatu mai le pulupulu, na faia i le 1970s. Ae o se mea e tasi.
  • luga ifo o le maualuga (m): 2,6;
  • ituaiga faamama: lua-mata;
  • lautele lautele (m): 5;
  • le umi o le uumi o le vaomatua (m): 3.6, e aofia ai le 4 vaega;
  • mea e soli ai saito: ituaiga tafao;
  • mita lemu (m): 0.6;
  • ituaiga o telefoni feaveaʻi: tagata faʻatau atu;
  • uumi (m): 7.60;
  • lautele (m): 3.93;
  • maualuga (m): 4.1;
  • mamafa mamafa (t): 7.4.

Faʻatasi le Inisinia

Modern "Niva" ua faʻapipiʻiina i le MMZ - D.260.1. O lenei masini afi o le 7.12 lita e lelei mo galuega eseese.

O le mea moni o loʻo i ai ia te ia se 'ie totino (622 N / m), lea e maua ai le lelei o le tosinaga e oʻo lava i lalo o le mamafa poʻo le taimi e pasia ai se vaega faigata. O le afi e mafai ona "faʻamalo" e oo atu i le 2100 i le tpm, ae i le faʻatinoga latou te taumafai e "puʻe" le aofaʻi (pe a ma le 1400) liliu - i lenei tulaga ua oʻo ai le pito i luga o le malosi.

O le faʻamafanaina o le suavai e taua tele mo le galuega i le fanua, i lenei itu, o le Minsk engineel diesel e sili ona lelei i le "ea lele".

Mo galuega umi i le fanua, o le ae manaʻomia foi ni tillers, se taʻavale ma se taʻavale tele.
O le mamafa o sea iunite e 650 kilokalama. Mai i ona tulaga lelei, o le galuega gaogao ma le "manaʻo" lelei. O le faʻasalaga tusitusi o le suāsusu mo le tagata e faʻapipiʻiina le Niva e faʻapipiʻiina lenei afi e 25 lita i le itula faigaluega. O lenei fuainumera e eseese e fuafua i le natura o faʻatinoga o faʻatinoga ma le saʻo o fetuunaiga o le diesel.

E taua! Afai o le amataga muamua o le afi e faia i le vevela i lalo ifo o le +5 ° C, ona tatau lea ona sui le suauʻu i le fale gaosi i le M8 taumalulu (o vai inu ma faʻamaonia DM ma G2K e talafeagai).

I le avea ai o le "loto" o lenei masini e mafai foi ona galue i ia motoa e pei o:

  • SMD-17K ma SMD-18K (uma - 100 i le taitasi);
  • 120-malosi SMD series 19K, 20K ma le 21K sili atu.
O ia mea uma e faia e tusa ai ma le laina o le laina ma 4 alili, ae ua leiloloa i latou i le "ono lotoa" MMZ i le tulaga o le mana ma le taumafaina - o ia mea e sili atu le maualuga.

Faʻataʻavalevale

O lenei kulupu e aofia ai alalaupapa 2: uila afi ma taʻitaʻia.

Ioe, o le mea muamua e sili atu ona faigata i le fausiaina. E aofia ai:

  • kesi;
  • pipiʻi;
  • eseesega;
  • poloka i le momotu;
  • 2 itu gearboxes;
  • uili tuusao.
O le kesi o le Niva CK-5 e faʻapipiʻiina le seleselega e tolu-laasaga, e faʻapipiʻiina ma le 3 uila ma se seti o geʻa, 2 e mafai ona faʻaogaina (e pei o taavale) ma faʻataʻavale i luga o le afi.

O le "muamua" o le mea muamua, ma le lona lua - o le lua ma le tolu oso. A maeʻa ona faʻafeiloaʻi le felauaiga, o le "leai se mea" o loʻo taofia i se masini faʻapitoa.

I le mauaina o le pulley o le ave taavale o le atigipusa o loʻo tuʻuina ai le puʻepuʻi o le pulou, ae o le tagata faʻapipiʻi ma le fesoasoani a le 12 punavai e lolomiina i le pito i totonu o le pulumu. Afai e le toe faʻaaogaina le pipi, e faʻapipiʻi e le pusi le pulupulu lelea ma toe faʻafoʻi le suiga i le fefaʻatauaiga.

E te iloa? O uluai Soviet harvesters sa gaosia i le 1930 i Zaporizhia. E tusa ai ma tulaga masani o aso nei, o taavale na faaigoaina i le agaga o taimi. - "Laufanua".
O le uili uili uili e sili atu ona faʻapipiʻi:

  • uʻamea faʻamalosi;
  • sitaili;
  • trapezoid i totonu o poloka i vaalele eletise;
  • uili.
O fagu uila e faia i pito o le uila e ala i pivots ma hinges. E faʻapipiʻi faʻamau i luga o le paʻu i luga o paʻu uila.

CVT

I luga o suiga uma o le tuufaatasiga o le klinoremenny drive ua faapipiiina. I le na o le tuʻuina atu, o le taimi mai le afi e tuʻuina atu i le pikiapu pulley e se fusi, ma o le faagasologa atoa o loʻo pulea e le fesuiaiga.

O lenei faiga, fesuiaiga o le avetaavale eletise, ave le fusi i le pulumu, ma suia ai le lautele o le vaitafe. O le fusi lava ia i le taimi e tasi e alu ifo i lalo pe faʻaalia "i luga o le pito" (ona maualuga lea o le lapoa). O le faagaoioia o le masini e faatonutonuina e le valve o le tufatufaina atu o le eletise, o le lima o le a aumaia i totonu o le fale. Ina ia tuʻuina atu le saoasaoa, o le a tuʻuina atu i luma agai i luma, ma toe faʻafoʻi le saoasaoa - toe foʻi.

Kapili ma le taʻavale

I tulaga o le faʻamafanafanaga, na oʻo atu ai Niva i manaoga faʻaonaponei. Talu ai ona o mea fou fou, sa sili atu le lelei o le faamamaina, ma na avea ma se mea sili atu ona lelei le i totonu - i luga o lomiga na muamua atu, o le tagata pule, i le mea moni, i se pusa vevela vevela ma le le lelei o le ea. I luga o taavale fou ua tuʻuina atu ai le conditioner (le mea moni, o se filifiliga).

E taua! A faʻatau se faʻaoga faʻapipiʻi, ia gauai faʻapitoa i le setete o le uamea (pe a uma ona siaki uma ia pito i lalo), le suauu ma le eletise. "Nofoaga maʻi" kopi tuai - o le mea muamua lava, o le faavaa ma le mea e sasao ai, o le vave lava ona "taia" i luga o latou.
Aʻo nofo i luga o fale faigaluega, na vaaia e le avetaavale i ona luma:

  • laina faʻavae;
  • i lona itu taumatau o se uʻamea maualuga, vavae ese ma le lafoaʻi;
  • i le itu agavale o le uili o le taʻavale o paʻu o loʻo tautau ma le uila paʻu;
  • I lalo o le uili o le nofoa faataavalevale o loʻo i ai se fafie suauu, i luga o ituaiga eseese e mafai ona i ai i itu uma o le "donut".
O le nofoa o loʻo i luga o le nofoa e mafai ona fetuunai i luga o le lua (vaʻa ma faʻamau). I le itu taumatau, i le tulimanu o le laupepa, o se pusa o mea faigaluega ma se seti o moli lapatai ma tagata e pulea.

O loʻo faʻapipiʻiina foi meafaifaʻailoga - faʻamaoniga o le mamafa o le suauʻu ma le vevela o le vai, tachometer mumū ma le ammeter. Atonu e le o le - atonu o le tele o faifaatoaga ua faia ni talipupuni faigofie.

O le tele o avanoa o loʻo nofoia e le vaega o le faʻaogaina o auala ma faiga faʻapitoa: taofi, ulutala, "lafoai" o le suauu, ma isi.

E te iloa? O le muamua self-propel combining mastered i le USSR o C-4 (1947-1958). E fia iloa e faʻalavelave faʻapolokiki i lona "mala" - seia oo i le 1956 sa taua o le "Stalinist", ma ina ua maeʻa le Twentieth Congress, sa faaitiitia le igoa i le mataitusi muamua.
O le taʻavale (tua) e faʻatautaia ma le fesoasoani o le eletise - e leai se fesoʻotaʻiga faʻamalosi tuusao i le va o le uiliuli ma uili, e tofu uma tagata ma le taʻavale eletise ma le auala e faʻaaogaina ai le vai galue e tuʻuina atu i le pamu faʻasolo. O lenei auala e faʻaitiitia ai le faʻavae, ae o loʻo i ai foi faigata. O le mea lea, o se fetuunaiga le saʻo o le uili o le nofoa faataavalevale ua sili atu ona "faigata."
Faamasani oe lava i le MT3-892, MT3-1221, Kirovets K-700, T-170, MT3-80, Vladimirets T-25, MT3 320, MT3 82 ma T-30 traketi e mafai ona faʻaaoga mo ituaiga galuega eseese .

Faiga faʻapitoa

O nei tuufaatasiga e 2 vaalele eletise. O le autu e galue i vaega faigaluega, ma o le taʻitaʻavale e faʻafoeina le pulea.

O le mamanu o le matagaluega autu e aofia ai:

  • ituaiga pamu NSH-32U;
  • vailaau saogalemu;
  • le tufatufaina i luga o le fitu;
  • lua fesuiaiga o le HZ;
  • masini eletise mo le faʻaleleia o le ulu ma le uila.
I le itu, o le malaga malaga e aofia ai:

  • pamu NSh-10E;
  • vailaau paʻu;
  • tufatufa;
  • faigaluega (o ia o le malosiaga) paʻu.
E faʻaaogaina e nei faʻalapotopotoga le vai mai se vaʻa lita 14-lita.
O le a aoga foi mo oe e faamasani ai oe lava i le tomai faapitoa o Salyut 100, Neva MB 2, Zubr JR-Q12E moto-poloka.

Faʻatasi le seleselega

Mo le tuufaatasiga o "Niva" o se tasi lea o faiga sili ona taua, i le taua e masani lava ona tuu i luga o se pa ma le afi. O vaega autu ma vaega o:

  • O le mataupu o loʻo faʻatulaga uma ai vaega faigaluega. E fesoʻotaʻi atu i se mea faitino faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai faʻamau ma se uili. O lenei fausaga atoa ua faapaleniina e vaipuna malolosi. O loʻo faʻapipiʻiina i le telescopic mea faʻapitoa e mafai ona faʻaogaina i naifi.
E taua! Aʻo leʻi aumaia le mea tuʻufaatasi i le auala mo le felauaiga, e tatau ona gaogao le suauu - E oʻo lava i se download laiti e faʻasaina.
  • Vaevae, fetuunai le maualuga o le tipi. O le "tele" ua mamanuina mo le 5 ma le 18 cm, ae o filifiliga i totonu e 10 ma le 13 cm.
  • Tue, uu mai aʻau pe a oti ma taitaia i latou. O le mea moni, o se uʻamea ma faʻamaufaʻailoga tumau, i luga ole laʻititi laʻititi laʻititi faʻatasi ma tamatamailima (tines) o loʻo pipiiina. O i latou, i le isi itu, ua totogo.
  • Tuiina o le mata. I luga o le pa, ei ai tamatamailima e tasi ma ni pusi o le naifi mama e feosofi i itu eseese. E le gata i lea, o loʻo i ai foi ni paʻu pipi ma ni fasi pepa. O le fesuiaʻiga o knives o se faʻaoga o le "togi - telescope."
  • Auger. O le mea lenei e faʻaaogaina ai ni mea e faʻaaogaina - o le a latou o ese i itu eseese, ma i le taimi o le suiga, latou te faʻafeiloaʻi ai laina i le ogatotonu. O iina e pikiina i luga e se tamaʻi tamatamailima, lea e auina atu ai lenei vaega i le tagata faʻaulu.
  • "Faʻaleleia" le faʻatau. E faia i se mea e fai ma taʻitaʻia le saito i le suʻe. O iinei 2 le uila ma fetu ile pito - taʻitaʻia ma taʻavale. O filifili lima e faʻaaogaina ai ni fasi uʻamea e "tali" mo femalagaiga.
  • Pickup. Aoina mai pusa lapisi ma auina atu i le "pito i lalo" o le ulutala. O le faʻapipiʻiina o le a tatau ona aveese le pu.

Faʻamanuiaga tele o le tuufaatasiga

I le faʻaopopo atu i le faʻataʻitaʻiga masani, "sui" o isi faʻaleleiga o loʻo agai i luma. E tele naua i latou mo le toeitiiti atoa le 50 tausaga o faʻamalolo, o lea o le a tatou taulai atu ai i mea e sili ona taatele. Ua naʻo le faʻaalia - o tusi ma numera numera o loʻo faaopoopo i le faʻapuupuuga "SK":

  • 5A faʻaalia se afi afi 120 hp;
E te iloa? O nisi o manoa "Niva" na o atu i le gaosia o tomato-faamama fale SKT-2. E matua faigofie lava mo faatoaga - i tulaga o le le lava o vaega toto, o vaega mai le "tomati" na tuufaatasia i le masani "lima" e aunoa ma le faalavelaveina o le gaosiga.
  • O le 5AM version ua faʻapipiʻiina i se afi afi e 140, ma ua faʻaaogaina le kesi i le agavale;
  • 5M-1 faʻaeseese le faʻaaogaina o le hydrostatic;
  • O le SCC-5 ua mamanuina e galue ai i vaega o loʻo i ai ni laufanua faigata ma "ave" slopes e oʻo i le 30 °;
  • O le SKP-5M-1 o se fesuiaiga e siakiina mo le "susu" eleele.

Faʻatau ma faʻasoa

Mo le taimi atoa o le faʻaogaina o le "Niv" na faʻapupulaina ai se poto masani tele, ma o tagata uma e feagai ma masini faifaatoaga e iloa le "natura" o nei tuufaatasiga.

E tele a latou faʻamanuiaga:

  • suʻesuʻe lelei suʻesuʻega;
  • lelei tele lelei i ni vaega laiti;
  • tau maualalo;
  • avanoa o soʻo se vaega faʻapitoa ma maualuga maualuga;
  • maualuga le taliaina o le faamamaina o saito;
  • lelei le faʻatinoina ma le faʻaitiitia o tupe maua.
E i ai foʻi mea le lelei:

  • o taimi e "felelei" ai leisa;
  • faigata i le faapipiiina o le ulutala ma pepa faaopoopo; sili atu ma le tasi le augatupulaga o masini komepiuta "fatufatu" i tulaga o loʻo i ai tulaga eseese slopes, sima ma puipui;
  • ae le o le sologa lelei o le tamoe i le atoatoaga.
E taua! E toʻatele e faitio e uiga i le faʻafitauli o le vaʻavaʻaʻi. Atonu e mafua mai i le pipiiina o vailaau vaʻalele poʻo le fetuunaiga le talafeagai.
E ui lava i nei faaletonu, o le "matua tuai" SK-5 e le maumau le eleele. Amataina o faifaatoaga naunau e faʻaaogaina le "faʻaaogaina" ma, i le faʻatupeina o ni malosiaga ma ni auala, faʻaaogaina mo le tele o tausaga. O le tele o vaega faʻapitoa e faʻamaonia ai le "Niva" umi le ola.

O lenei ua e iloa le mea na avea ai sea ituaiga masini sili ona lauiloa. Matou te faʻamoemoe o lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani e fuafua le filifiliga o tekinolosi. Faamaumau faamaumauga!