Tupe teu

O a pusa o pipi

Amata ona auai i le tausiga o beekeeping, o se amataga, o se tulafono, muaʻi suʻeina faamatalaga talafeagai uma i lenei mataupu, ma o le fesili pito sili ona taua e fiafia i ai o ia o le nofoaga ma le auala e mafai ai ona faʻatau mai iniseti meli. I le taimi nei, e tele ni filifiliga lelei mo le foia o lenei faafitauli - o le faatauina mai o pusa o pipi, eliina pe palu aiga. O nei metotia e matua ese lava mai le tasi ma le isi, ae, e pei ona fautua mai e le aufaipese poto masani, o pusa o pipi o loo i ai se tulaga maualuga i mea lelei i lenei lisi. Matou te ofoina atu i lenei autu e mafaufau i auiliiliga o mea o loʻo i ai le pusa o pipi, oa mea lelei ma pe o le a le ituaiga o lenei masini e mafai ona maua i le maketi i totonu o le lotoifale.

Faamatalaga ma ituaiga

Pusa o povi - o se tuufaatasiga lea o pi na filifilia mai aiga eseese, lea o le a faʻatau atu i le lumanaʻi. Ina ia lelei ona fausia, e filifilia e tagata atamamai ni iniseti ma nisi o vaega o meaʻai ma meaʻai, ona tuʻuina atu lea ma le faʻaeteete uma i pusa faapitoa ua faʻapipiʻiina mo pusa o pusa.

Eseesega o nei atigipusa e faigofie tele ma e leai se telefoni. I ni upu faigofie - o le faavae lea o le faavae o le aiga o le a fausiaina i le lumanaʻi.

E te iloa? O le tausiga o le beekeeping o se tasi lea o galuega sili ona tuai o tagata. O lenei gaoioiga sa salalau solo i Aikupito anamua - o iina na latou masani ai e fausia ni sulu mai le omea paluga, faapea foi mai le wicker laau ua palu i le palapala. E le gata i lea, o tagata Aikupito anamua na latou galulue i le felauaiga o pi, lea na gaosia i luga o le vaitafe o le Naila i vaa.

Cellular (ata)

E oʻo mai i le taimi nei, o le pusa o paluga o le mea sili ona lauiloa ma faʻaaogaina mo le fausiaina o se aiga bee. E faʻatatau i lona faʻatulagaga muamua e lipotia i le tagata faʻatau, ma o le tulaga lelei o loʻo faʻamaopoopoina e le GOST. O pusa masani e aofia ai 4 poo le 6 o Dadan-Blatt 435 × 300 mm.

O le tele o taimi, e faʻatulagaina masini faʻapipiʻi - o nei laupepa e tolu ma le fala ma le tasi fafaga, ae i le talosaga a le tagata, o le pusa e mafai ona aofia ai ni laupepa e lua ma le fala ma le lua fafaga.

E tele mea aoga e maua i totonu o le sulu, e aofia ai: pollen, wax, propolis, zabrus, perga, venom bee ma le lali o le tupu.
E tatau foi ona manatua i le taimi e tatau ai ona faʻailogaina ni laupepa se fa ma le faʻasolosolo, e tatau ona laʻititi le mamao o le faʻailoga.

Tausiga (frameless)

I le faatusatusa atu i le fausaga, afifi le leai se mea E aofia ai se seti o se tasi o fatu fetal, lea o loʻo i ai i totonu o se tamai fale puipui faapitoa, faʻapea foʻi ma fafaga, meainu ma isi meaʻai. E leai se masalosalo e mafai ona maua se numera o aogā taua ma le lelei mai le faʻaaogaina o le aiga e le o se siama:

  • tau tupe mo le puipuia ma le pulea o faamai pipisi e faaitiitia i le maualalo;
  • E mafai ona faigofie ma vave faʻafouina le tamaoaiga faʻapitoa;
  • e sili atu le taugofie i le felauaiga o pusa e le o le honeycomb;
  • tausiga ma le tausiga o kolone paleni na maua mai i afifi ina ua maeʻa le taʻi masina, e faigofie;
  • e sili atu ona faigofie le faʻamalamalamaina uiga lelei o le perenise atoa ma le aiga atoa.
E taua! O le vaaiga le mafaatusaina o le pusa o pipi o loo pulea foi e le GOST. E afua mai i lenei mea o tagata galulue i totonu o le pusa lava ia e le tatau ona itiiti ifo i le 1.2 kilokalama. O se vavaeese mai le masani e faatagaina i le 100-200 g.

Pchelosemya ma pchelopaket: o le eseesega

Pchelosemya

E i ai ni eseesega i le va o le pusa o pipi ma le aiga bee. Pchelosemya o se aiga atoatoa leleilea ua uma ona pagatia i se tasi taumalulu, ua uma ona i ai lona lava masini saito, ma ua vaevaeina pi i ni ituaiga e tusa ai ma tausaga: drones, workers, brood. Ina ia mafai vave ona taulimaina le puleaina o le kolone pipi, e manaʻomia se mea faapitoa i le tausiga o iniseti meli, aua o sea faʻatau e masani lava ona tupu i le tautotogo, pe a mafai ona felafoaʻi pi, lea o le a oʻo atu ai i le oti o le fatu ma, o se taunuuga, o le toesea atoa o le aiga.

Ina ia faʻafefe le solo ma le itiiti ifo o le taimi e te manaʻomia ai le faʻamaina o le gaʻo.
O le mea lea, mo se tagata tausi manuʻaga muamua, o le filifiliga o le fafagaina o pi faatasi ai ma pusa o pipi o loʻo i ai le malosi tele mo le atinaʻe i le lumanaʻi e atoatoa.

E le gata i lea o se eseesega tele o le mea moni o le mauaina o se pusa pipi, e le pei o le aiga o le pī, e na o le tautotogo lava e mafai.

E faʻafefea ona faʻafeiloaʻi pi mai le afifi i le sulu

Aʻo leʻi amataina le faʻafeiloaʻiga o le pusa pipi i le sulu, o le "fale" i le lumanaʻi e tatau ona aumai i lona tulaga talafeagai, fufulu mama ma fufulu i totonu. A leai, e mafai ona lele ese le laau toto ona o lona lagona lelei i mea manogi ese.

O le ae fiafia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fai se tele-hive i ou lava lima.
O le mea lea, e fautuaina e faʻamumu lelei le faleoloa faatoa maua i se pusa ma fufuluina i le vai mama, faʻamago ma aʻo leʻi faia se mea e faʻafeiloaʻi ai, faʻagasolo le puipui ma se moli faapitoa mai le pama lemonia poo le tinawort.

E taua! A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona tuʻuina loa lea o sulu i le taimi muamua, ae afai e le o sauni le apiary e talia pusa fou o pipi, ona siitia atu lea i se isi nofoaga (e tusa ma le 3 km) ma ua uma ona tatala ia pi.
Mo le faasologa o le gaosiga e pasia mo bees ma mo le tausia o le beekeeping e aunoa ma ni faafitauli e le tatau ai ma le atuatuvale, e tatau ona saunia le aofai talafeagai o suauu solo ma sushi i totonu o le apiary, faapea foi ma le faapipiiina o se fagu vai.

Mai fafo

O le tulaga autu mo le fesiitaiga o pi mai le pusa o le honey beeb i le sulu, o le saoasaoa aupito maualuga lea ma le tausiga o se faigamalo o le vevela. I le vevela o le tau, o lenei togafitiga e sili ona lelei pe a uma le goto o le la, ma i se vaitaimi malulu, e le mafai ona e pipii i se taimi.

Le isi, e manaʻomia e le beekeeper ona mulimuli i laasaga tomai faʻapitoa.:

  • ia faʻaitiitia le asu;
  • sui lavalava i mea manogi (ofutele, totigilima, masini);
  • faʻapipiʻi le afifi i luga o le upega tafaʻilagi;
  • tatala se tausi povi mo le tausiga o le lafu manu;
  • ona lata ane lea o le pusa e talafeagai e tuu ai se sulu ma toe teuteu ma le faaeteete le fausaga ma le tafe o iniseti i totonu.
A maeʻa nei mea uma, matou te faʻavasegaina iniseti o totoe mai le pusa o pipi, o loʻo i ai pea i le pito i lalo poʻo puipui, ma le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i luga o papa. Le isi e tatau ona faʻasaʻo le tagata matua.

Mai fafo

E mafai ona e faʻatinoina le faʻavasegaga o le faʻaogaina o se mea e le mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona masani ona faʻaaogaina, o lona aoga e sili atu nai lo mea uma e faʻamoemoeina:

  • I nai aso ao leʻi tuʻuina atu pusa i sulu, e tatau ona tuʻu se faʻavaa ma se uʻumi (mo le 1.5 kilokalama o iniseti - lima taʻaloga masani poʻo ni faʻalapotopotoga e fitu) ma mautinoa ia faʻamapulaʻa i latou i le diaphragm;
  • ina ia mafai e le pi ona toʻa ma vave ona potopoto i totonu o le kalapu, na muai tuʻuina atu pusa lafoai i se nofoaga malulu vavalalata;
  • ina ia mafai ai e 'iniseti mai le atigipusa ona faigofie ona agai atu i le mea matua, e masani lava ona tuʻuina le afifi i tafatafa o le fausaga (waxed), ma le fale faʻatasi ma le tuatotonu i le va oi latou;
  • i le tulaga o se sulu tuai, e tatau ona tuu le afa i totonu o le fale muamua lava i le va o le mafolafola, ma le pito i tua o le pito i lalo o le ato o loʻo tuʻuina i le lona lua;
  • afai o le mea muamua e feaveai ma isi pi, o le ato e tatau ona luluina i totonu o le sulu.
E te iloa? E mafai e le pipi ona fesiitai pe tusa ma le 50 ml o le nectar ia te ia lava, ae o nisi o meaʻai e taumafaina i le taimi o le vaalele e faatumauina le malosi. Afai o le mamao o le vaalele e tele, o le iniseti e mafai ona faʻaititia lona faʻamaʻi e 70%.

Faʻapitoa ma faʻalelei o le faʻaaogaina

E le gata i faʻamatalaga o nisi o faʻaopoopoga faaopoopo o le faʻaaogaina o se pusa faʻasologa o pusa ma nisi o ona foliga:

  • o loʻo i ai i totonu o le afifi ni faʻamatalaga talafeagai: 3 kilokalama o le fagafaʻi manu, 1 kg o pi ma pe tusa ma le 2 kilokalama o le talo;
  • o nisi taimi e felelei ai iniseti o maua i totonu o ia afifi, ae o le tele o taimi o nei mea ia o le suamalie i tafatafa o laupepa ma pine;
  • o le pati e tatau ona aofia ai se tamaʻi talavou, o ona tausaga e le sili atu i le lua tausaga, o malosi malosi ma lolomiina le ulu.
Afai e te filifilia tonu lava i luga o pusa paʻu, ona tatau lea ona e taulai atu i le tele o oloa i luga o le maketi i le lotoifale, aua o afifi, e pei o le pepe, ei ai o latou foliga vaaia ma fanau.
Aoao e uiga i ituaiga eseese o mea taua e pei o le meli: buckwheat, lime, phacelia, rapeseed, chestnut, acacia, acacia, coriander, paʻepaʻe.
Ole lauiloa lauiloa i le taimi nei o pusa o pipi ua taua "Karpatka" i tagata masani. O loʻo aofia ai na o mea e sili ona maualuga ma sili atu le lelei o masiofo.

O le taimi nei, faʻalagolago i fautuaga uma ma fautuaga i luga o le filifiliaina o masini talafeagai mo le faʻatupulaia o fatuga sili ona lelei, e mafai ona e toʻafilemu ma mautinoa e maua le poto masani i le tausiga o beekeeping ma fiafia oe lava ma e pele ia te oe ma le meli fiafia.