Coniferous laau

Laʻau vavalaʻau: faʻapefea ona tupu i lau fuafuaga

O se tasi o auala pito sili mo le teuteuina o lou fale mafanafana o se vailaʻau Serbian. E tosina ai tagata e faatauina atu e le gata mo ona uiga i fafo, ae faapea foi mo lona tumau, faapea foi le faigofie o le tausiga. Ae o nei uiga mama e lava e le mafai ai ona iloa atu isi tagata uma?

Faʻamatala puupuu

O le Serbian spruce, o lona igoa faasaienisi o le picea omorika, o le sui pine o le Pine. Serbia ua taʻua o le nofoaga fanau mai o le laau.

E te iloa? Na maua muamua e Joseph Pancic i le 1875.
O le maualuga o sea laau e tusa ma le 15-20 mita. E i ai tuusaunoaga pe a tupu le toto ma 50 mita. O le lautele o le fulufulu - 3-4 mita, ma le lautele o le ogalaau e le sili atu i le faailoga o le 1 mita. O le tuputupu ae faaletausaga o le laau e oo atu i le 35 cm le maualuga ma e oo atu i le 15 cm le lautele. Tausaga - tusa ma le 300 tausaga. O le Cones e lanu uliuli muamua, ae pe a maeʻa ona liu laʻititi le lanu uliuli, e 4-7 cm le umi. O le vaitaimi o le matua o Aukuso. O lenei ituaiga o faʻatasi e matuā faʻasao i le sogi, matagi, paolo, asu, faʻamaʻi ma ituaiga uma o meaola faalafua. Ae o lona vaivaiga vaivai o le aʻafiaga lea i osofaiga o miti ma apogaleveleve.
Pe a filifilia se laau laʻau mo le saite, e tatau ona sili atu ona vavalalata le vavao, juniper, larch, pine, fir, araucaria, cedar cedar, myriac foxtail, cypress, cryptomeria, cedar, thuja.

Eseesega

I le aotelega, e 16 ituaiga o le Serbian spruce i le natura. O le sili ona lauiloa oi latou o "Karel", "Nana", "Pendula". E uiga i mea uma i le faasologa.

Serbian spruce "Karel" e ese mai i isi i lona laʻitiiti tele ma le maualuga o le teteʻe i le kiona. O le vevela faatagaina o le vevela mai le -23 i le -29 tikeri Celsius. O le maualuga o se laau matua e ese mai i le 60-80 cm O le paleni o le palealii e oo i le 1.2 m. O le tuputupu aʻe faaletausaga e 7 cm. Faʻamatalaga o le Serbian spruce "Nana" e ese lava le ese mai le muamua. E tutusa uma lava tutusa (100-120 cm), mausalisa (e tetee i le vevela mai -34 i -40 tikeri) ma le tuputupu ae faaletausaga (7-10 cm). Cardinally, "Tinamatua" e ese mai le "Karela" i lona fetuunaiga i soo se ituaiga palapala ma le ea. O le mea lea, o le ituaiga laau lea e faʻaaoga i le faʻaogaina o fanua tetele. Serbian Pendula Spruce e masani ona faʻaaoga i le mamanu o paka eseese, togalaau, fanua, ma isi mea. O le manaʻoga mo le "Pendulu" o loʻo i ai ona o le lala ua uʻamea, lea e tuʻuina atu ai le laʻau ma le eleeʻa. Ole maualuga e mafai ona oʻo i le 10 mita. O le krone e matua tele lava, o lona uiga laititi - e na o le 1,5 m. "Pendula", e pei o vavalalata o loʻo taʻua i luga, o loʻo i ai le lelei o le teteʻe.

E taua! I le totonugalemu tutotonu o lau laau e le o punou, e tatau ona e nonoa.

Filifilia se nofoaga

E te le tau valea lou ulu mo le filifilia o se nofoaga e pei o le Serbian spruce e fetaui ma toetoe lava o soo se tulaga. Tuusaunoaga e aofia ai saline poʻo eleele eleʻele. E mafai ona mafua ai le samasama o nila. E matua leai lava se mea e tupu ai le filifiliga i le va o le malulu ma le la. Mo le faʻamaina, i le taumafanafana i luga o le tasi laau e mafai ona ave le 20 lita o le vai i le vaiaso.

Sauniuniga a le saite aʻo lei totoina

Afai o le palapala o le aisa, ao le i totoina, e tatau ona avea ma maʻa mafolafola, ma afai e matua le mafai pe mamafa tele, e tatau ona faʻamamaina i le omea poʻo le oneone. E le gata i lea, o le palapala e le tatau ona aofia ai ni otaota po o ni mea e ono taofia ai le tuputupu ae o le laau.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

  1. Muamua e te manaʻo e eli se lua e tulaʻi mai e tusa ma le 60 inisi le loloto. O lona pito i luga e tatau ona 40-60 cm, ma le pito i lalo - 30-50 cm Mo le totoina o kulupu, o le mamao i le va o vaimatua e tatau ona 0.5-1 mita. Afai tatou te talanoa e uiga i laau o le lapopoa, ona tusa lea o le 3-5 mita ma afai e tele, e sili atu ma le 5 mita. Afai e mamafa le eleele poʻo le maualuga o le vai palapala, e tatau ona tuu le alavai i le pito i lalo o le lua. E aofia ai maa paʻu po o piliki malepe ma se vaega o le oneone 15-20 cm le loloto. Ma, ina ia tupu tele le laau ma vave ona vave, e tatau ona saunia se paluga palapala. Mo lenei mea e te manaʻomia ai le peat, humus, sand and fertilization "Nitroammofoska." O lenei paluga ua sasaaina i totonu o le lua i luga o le alavai ma sasaa atu i le 5 lita o vai.
  2. Tatou liliu saʻo i le totoina o le fatu. Muamua mea e te manaʻomia e maua ai le laau mai le fagu. E manaʻomia e maua i le aʻa o le laau le 'aina o le eleele. A leai, o le a masani ona afaina le laau pe leai foʻi aʻa. E tatau ona tuu le fatu i totonu o se pu i se auala e saʻo ai le ogalaau ma o le ua o le ua le faatofuina i le eleele. E lelei lava, e tatau ona faʻafefiloi ma le eleele. E ala i le tuʻuina o le laau e tusa ai ma faatonuga, e mafai ona e ufiufi i le eleele ma faʻamalamalama lemu.
  3. I le maeʻa ai o le galuega autu, e tumau pea na o le suavai le laau. O le vai e faalagolago i le tele o le laau. Afai e talafeagai, e mafai ona nonoa le seedling i ni siteki se lua. Aua nei galo o le taimi sili mo le totoina o paina o le autumn (amataga o Setema) ma le tautotogo (faaiʻuga o Aperila).
E te iloa? O le pito sili ona tuai i le lalolagi o loʻo i Iran. O lona matua e tusa ma le fa afe tausaga.

Isi fesoasoaniga tausi

O le tausiaina o le sipuni e i ai i le tele o itu, o le tausisia lea o le a puipuia ai lau laau mai ituaiga uma o gasegase. E le gata i lea, o ia ituaiga o gaphylaxis e aoga ma faaitiitia ai le numera o popolega i le lumanaʻi.

Lafoaʻi, faʻamaʻa, mulutuli

I le taumafanafana, e tatau ona faʻafeinu le vai i le vaiaso, ao faʻaaluina le 10-20 lita o le vai, faʻalagolago i le tele.

Afai e laiti le laau, ona tatau ai lea ona tatala le eleele e le sili atu i le 7 cm.

E na o laau talavou e manaʻomia le mulch. 5 centimita o peat or sawdust o le a suia ai mea faaopoopo o minerale mo le tausaga atoa.

Teuteu

E 2 ituaiga o le faʻagataina: teuteu ma le mama. I le tulaga muamua, o le teuteuina e tatau ona faia i le taimi lava e uma ona totoina. O le mea lea, o le a mafai ona e faia le pale ma aʻa e fetaui ma le tasi. O lenei ituaiga o teuteuga e sili ona lelei i le tautotogo, aua afai e te faia lenei mea i le vaitau o le tuputupu aʻe (o le vaitaimi o le tausaga pe a tupu aʻe le ulu ma atiina ae), e iai se lamatiaga tele o le faʻaalia o le laau i faʻamaʻi eseese.

E taua! Aua le teuteuina le pito i luga o le ulu. E na o le faʻaleagaina o le moli.
O le ituaiga lona lua o le taina o se laau coniferous o le tumama. E masani ona maua pe afai o lala:

  • gau;
  • malogo;
  • maʻi;
  • tautau i lalo.
E mafai ona faʻatagaina le faamamaina i soo se taimi o le tausaga.

O le auala e sili ona talafeagai e faia ai soo se ituaiga o teuga e faʻatasi ma le fesoasoani o seleulu faʻapitoa poʻo le vaʻaia o lima. O nei mea faigaluega o le a fesoasoani ia te oe e fatuina ai le mea sili ona maeʻa, aua i le tulaga o mea faigata ma le le saʻo o loʻo i ai se lamatiaga tele o le maua o siama.

Faiga puipui e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E pei ona taʻua muamua, o fili autu o le Serbian spruce o aphids ma spider mites.

Mo le puipuia o le meaʻai muamua, faʻapipiʻiina ai le suāuʻu paʻu poʻo le faʻaogaina o vailaau o iniseti e fautuaina. O se tasi o ia mea o le aniani. O le sauniuni o le faʻafefe o le a na o le 200 g o lona paʻu e manaʻomia. E tatau ona tuu i totonu o le 10 lita o vai mafanafana ma teu ai iina mo 4-5 aso, ona faʻamaʻaina lea. Lafoa le laau i le vai 3 taimi ile 5 aso.

O pusi vaʻaia e foliga mai i le tulaga o le le mafai ona tausia le sipuni. O le auala autu e puipuia ai mai lea ituaiga parataiso o le aloese lea i le umi o le lamala. Faatasi ai ma isi metotia o le puipuiga e tatau ona maitauina le sili ona aoga: faʻaleleia faʻatasi ma le sulfur colloidal poʻo le faʻafefeteina o le kalaka. Saunia lenei mea e matua faigofie lava. Mea e Manaomia:

  • lita fagu o ni niu sika;
  • 0.5 lita o le suauu manogi faamamaina;
  • 30 ml o le fasimoli vai.
Matou te aveeseina nifo mai le fagu ma olo. Faʻaliliu lenei paluga i le fagu ma sasaa i le suāuʻu manogi. Tuu le faʻamalosi i le tasi aso. Aʻo leʻi faʻaleleia, matou te faʻamalu le tinini i le vai i vaega nei: 2 teaseti o le faʻasolo i le 0.5 l le vai. E totoe na o le faʻaopopoina o le fasimoli vai, lulu - ma ua maeʻa!

Togi

Ina ia mafai ona tumau le laau e pei ona i ai ina ua mavae le taumalulu, e tatau ona e mulimuli i ni nai tulafono.

Muamua lava, e tatau ona tuʻuina atu i le laau le tele o le suavai, lea o le a fesoasoani i le taumalulu. E tatau ona faia lenei mea ao le i amataina matagi matagi, e pei o, i le faaiuga o Novema. Afai e laiti le miti, ona 2-3 lea o pakete vai. I le faʻafeagai, pe afai e oʻo i lau mita i le tele o mita / senitimita mita, o le maualuga o le vai e le tatau ona itiiti ifo ma le 5 pakete.

Lua, a maeʻa le mamafa o le kiona, e fautuaina ia faʻamamaina lala mai le kiona.

E taua! E le tatau ona faia lenei mea e ala i le lūlūina o le lala poʻo lala.
I le avea ai ma meafaigaluega, e mafai ona e faʻaaogaina se mumu po o se pulumu faapitoa. E tatau ona faʻamamā i le itu mai le faʻamalosi o le paranesi i le ogalaau.

Ae o loʻo i ai se isi faʻalavelave, e pei o le kiona, - timu malulu. Talu ai ona o le pa'ū o le pa'ū e faʻamalo ai lālā, o le a le aoga, e tatau ona latou nonoa. I le aluga o taimi, o le a faʻavaivai le aisa ma o le a le toe manaʻomia le lagolago.

Lona tolu, e oʻo lava i le taumalulu e tatau ona e faʻaeteete i le mu. E tele taimi e tupu ai se faʻaleagaga ia Fepuari, i le taimi o le malolo. Ina ia aloese mai ai, e tatau ona ufiufi le laisa ma fufulu ma afifi i se maea. O le mea lea, o palealii o le a le lofia ma, o le mea lea, e mago ai. Ae e le tatau ona e ufiufi atoatoa le vaega atoa o le laau: e tatau ona e tuua ni nai avanoa, ma afai e tele le moa, ona faatoa tatau lea ona e tapunia na o lona itu i saute.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le manogi o le auupega o le fasioti tagata i totonu o le fale faʻapitoa o faʻatoʻaga taʻitasi. O se filifiliga saʻo ma filifilia e mafai ona suia se faasologa masani, mediocre vaega e faʻamaonia le le mafaamatalaina! O le tuʻufaʻatasia o le aufaʻatasi o auiliiliga uma e mafai ona avea o se tagata tomai faapitoa, ae o fautuaga nei o le a fiafia i tagata uma e aunoa ma se faʻasalaga.

1. O le vailaau vavave e foliga mai i lona malamalama sili lava e pei o se taufefe. Ina ia faamamafaina uma ona foliga matagofie o le mutia o le paolo o le emerald e lelei lona galue.

2. O le pa puipui o le filifiliga pito sili lea ona lelei mo natulofiles ma tagata ua le lava i le conservatism ma le maaleale o paʻu masani. Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga na fesoasoani ia te oe e faʻaalia ai mea faigata o le totoina ma le tuua o le Serbian spruce, aoao e uiga i mea lelei uma ma le faʻaogaina o lenei laau. I le taimi nei, e mafai ona e tuʻuina atu ia te oe lava le tali i le fesili pe aoga le totōina i lou fanua.