Faatoaga

Tulafono lautele mo le teuteuina o laau i le tautotogo

E masani lava o laʻau uma po o le laau ua totoina mo mea teuteu poʻo le mauaina o oloa e manaʻomia le teuteuina, lea e tatau ona faia e tusa ai ma tulafono faʻapitoa, a leai o le a sili atu le leaga nai lo le lelei. O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i tulafono mo le teuteuina o vao ma laau, talanoaina le manaomia mo na ituaiga o gaioiga, ma faamatala auiliili le faagasologa atoa.

Aisea e teuteuina ai

I le amataina, o le teuteuina o laau ma laau toto e le gata i le tautotogo, ae faapena foi i le taumafanafana / autumn, i le faasologa, e fuafua i le vaitau, o le faamoemoega o le teuteuina e eseese.

Faʻapipiʻi pepa. O ia ituaiga o gaioiga e faia uma i le fausiaina o le pale o se laau poʻo le vao e fausia ai le foliga manaomia, ma ia maua ai le faailoga ina ia oʻo ai le fua i luga o lālā uma e aunoa ma le mamafa o se vaega o le laau.

E fetuunai le fualaau aina. O loʻo faʻatinoina mo na o fualaau aina e maua mai. O le manatu o le faʻafetaui lea o le taimi o le fuaina mai ma taimi masani.

Le faʻaleleia o le malamalama. O le mea moni e faapea, o lala pito i luga e mafai ona matua mafiafia na o lala laititi e le maua ai le malamalama, ona o le a amata ona seleseleina oloa i taimi eseese ma maua ai se uiga ese. Ua faia ina ia faateleina ai le gaosiga.

E te iloa? I le faʻaaogaina ma le saʻo o le pale, e mafai ona e tupu mai le talo mai le hawthorn, lea o le a le gauai atu i laau laititi Iapani. Mo tupe e faʻaalu ai le tele o teuteu, vavae, ma faʻaaoga foi le faʻavaa ma le liuga.
Faʻafouina ma le tumama. I le faʻasalaga muamua e faia ina ia faʻateʻa le tumau o le matua o le laau. O le tipiina o fugālaau tuai, o loʻo e faʻamalosiina le laau e tupu fou, talavou. I le tulaga lona lua, tatou te aveese lala ua pala, mamago ma mama, ina ia le maua le laau mai faamaʻi ma meaola faalafua, faapea foi le faamamaina o le pale ma faaleleia le moli o moli lalo. E aliali mai o nei tui taʻitoʻatasi e manaʻomia i se tulaga patino, ma le fofoina uma o faʻafitauli o se laau mo le tasi le teuteuina e na o ni mea e le masani ai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona vavae ese e le gata i le taimi, ae saʻo foi, a leai o le ae "sui" lau aganuu ma o le a vave ona taia e faamai eseese ma meaola faalafua.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i le teuteuina lelei o laau ma laau toto e pei o le apu, pi, cherry, cherry, plum, apricot, pi, vine, fusi, fua, fualaau.

Faʻaaliga mo tagata amata

O le isi, o le a tatou talanoa i auala faʻasolosolo o le a fesoasoani i le au fai togafiti poto e faʻamaʻo saʻo ai laʻau e le manaʻomia ma faia ai se pale.

Faʻamataʻu lala

O le faagasologa o le aveese lea o le tuputupu ae faaletausaga e faaleleia ai le alualu i luma ma faaosofia le atinaʻeina o fatugaʻo, lea e tu i luga o le oti. E le gata i lea, o lala pe a uma ona faʻataunuʻuina, ma o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaosiga o oloa (o lala tetele e tumau ai le mamafa o fualaau aina ma sili atu le itiiti ifo i le afu o le matagi). Aʻo faʻapuʻupuʻuga, matou te aveesea le 1/5 poʻo le 1/4 (faʻavaivaia le vaivai), ae le mai le paranesi atoa, ae mai le siitia faaletausaga. O lona uiga, mai le umi na tupu ai le paranesi i le tausaga.

Faʻalagolago i le malosi o le teuina, iloa le vaivai, laʻititi (1/3 le uumi) ma malosi (1/2). Seʻi o tatou talanoa e uiga i le teuteu o le matua, pe a aveesea se vaega taua o le pana.

Afai e aveese le 2-3-tausaga le tuputupu aʻe, ona manatu lea o le faʻamamaina lelei, o le aveeseina o le 3-4-tausaga le matua o le toe faʻafouina, ma pe afai e vavae ese le tele o togi o le skeletal - o se toe faʻafouina malosi.

E taua! O se toe malosi e vave ona faia, i le tulaga o le ogaoga o le faaleagaina o le eletise pe mo se faaitiitia i le fua o le pale.

Aveeseina o paranesi

O le aveeseina o tilotilo mata e tatau ona faia e le gata ina ia aveesea ai faamaʻi pe mamago, ae faapea foi mo le suia o le pale po o lona fausiaina.

E mafai ona tipi ese lala uma e lua ma vavae ese ai ni lau laau i le tasi itu. E mafai foi ona e aveese le taitai o le nofoaga tutotonu e faatapulaaina ai le tuputupu ae, ae peitai e faia lenei mea pe a uma ona fausia le laau.

E taua! Le faia o se mea e tatau ona teuteu ai pe'ā uma le faʻamautuina o le laau. I le uluaʻi tausaga talu ona tulaʻi, e le mafai ona faʻatinoina.
O le faʻaaogaina o le mama e fesoasoani e faʻapipiʻi le pale i le taamilosaga, faʻapea foi le faʻaitiitia o le aotelega o le avega, tuʻuina atu le malamalama i lala laititi ma faʻaleleia le tuʻuina atu o meaʻai i vaega eletise.

Ole fesoasoani ole vaega ole a totogi mo le atinaʻeina o se laau, pe a tupu tele ni toto ile itu e tasi nai lo le isi. O le mea e maua ai foliga e sili ona lelei, ma i le taimi o le fuaina o se laau faapena o le a le "pau" i le isi itu.

Vaega o le faʻavaeina o le pale o le pyramidal ma le tagi

Seʻi o tatou amata i le mea moni e faapea o le faʻavaeina o le pale e tatau ona togafitia i le taimi lava e uma ai le totoina, ae le o le taimi ua maeʻa ona fai ma e mafai ona e faʻafetaui le pale. Tatou amata i le pale pyramidal.

O lea ituaiga pale e tele vaega, e tofu lava ma atiaʻe se 5 skeletal lala e faʻalautele mai le ogalaau toetoe lava i le taumatau saʻo. O le teuteuina muamua o le teuteuga e faia i le taimi lava e uma ona totoina.

E tatau ona tatou tipiina le ogaoga tutotonu i le fuga, lea o le a faʻafeagai ma le manaʻoga o le laau. O le isi, tipi ese laʻau, ma faia ni laina uumi. O le malosi o vaimoli na tipi, maualalo - maualuga. E tatau ona faapuupuuina lala o le skeletal i le 2 taimi.

O le isi, ia mataʻituina le tuputupu ae ma ia faia le teuteuga lona lua, e avea ma vaega lona lua. O lala o skeletal o le laina lona lua e tatau ona i luga atu o vaeluaga o le muamua.

E taua! Vaʻaiga i va o le tolu - 50 cm
A maeʻa le lona lua, ona tuʻuina lea o le isi, ina ia tofu le vaega mulimuli ma lala pupuu nai lo le muamua. A maeʻa uma manipisi, e te maua se pale i foliga o le pyramid, lea e matua malamalama lelei i le susulu o le la ma e mafai ona maua se seleselega lelei.

Afai e te manaʻo e maua se pale pyramidal non-tiered, o lea aua nei e tuʻuina i lalo ni skeletal ramifications ma aua nei tipiina ni laʻau paʻu.

Ufiufi pale. Ua fausia uma faatasi ai ma le fesoasoani o le teuteuina lelei ma le faʻaaogaina o le tele o le faʻalautelega. Muamua e tatau ona tatou tipiina le ogalaau i lala pito i lalo.

I le isi itu, ia faapuupuu lala o le skeletal i le afa ina ia oʻo i le taimi o le tuputupu ae o lala laiti o loo faasolo agai i lalo. E tatau ona tatou aveeseina le pito i lalo ma vavae ese uma laʻau e ola aʻe.

Afai e te manaʻomia le faia o se pale tele o le tagi, ona tuʻu lea o ni skeletal branches ma, a maeʻa le teuteuina, lata ane i le tipiina o le fana o le skeletal, tuʻu le lala se tasi e tupu aʻe i luga. E tatau foi ona vavaeina i lea taimi ma lea taimi ina ia ausia ai le faʻamaonia ma tuʻuina atu i totonu o se paranesi skeletal fou.

E mafai foi ona e faʻaaoga le faʻalauteleina, ae e le mafai ona e faʻatusalia le malosi ma momotu ai lauʻau. E le gata i lea, o le faʻailoga e faʻaaogaina i le 3-4 tausaga le matua, pe a faʻapea o le a "saʻo" lava lala i le afa.

E te iloa? Faatasi ai ma le fesoasoani o tui, e mafai ona e fatuina se pale matagofie o le tagi po o se "punavai" e tele-vaeluaina lea e mafai ai ona liliu se tamai laau.

Tutu fualaau teuteuina, pe faapefea ona suia le pale o le laau tuai

Ia tatou talanoa nei i le teuteuina o fualaau aina mo le amataga ma le sui saʻo o le paleni tuai ina ia faateleina ai fua pe maua mai se matagofie foliga matagofie.

I se tasi alu

O le teuteuga e faia ina ia mafai ai ona faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi laupapa i le muamua vavae. E tusa ai ma le maualuga o le laau, o le tipi e faia 60-150 cm mai le eleele, ma o loʻo i ai ni vaʻai poʻo ni tumutumu i le itu tauagavale luga o le eleele. A leai, o le a matua faigata tele le laau ona toe fausia le laulau meamata lanu meamata.

O le tipi e tatau ona lamolemole. I luga o le fafie i lalo ifo o le tipi e le tatau ona avea o ni taʻaloga, niu po o ni pu. E tatau ona e maua se mea e pei o lenei mea: o se maualuga maualuga, e tupu mai ai totogo. E le gata i lea, a oʻo ina tupu tele le pala, e mafai ona fausia i latou e avea ma pale paleni ma le fesoasoani o le faalautele. O se taunuuga, i se tasi auala o le ae vavaeina ai laau tuai ma, afai e alu mea uma e tatau ai, o le ae maua se laau talavou ma fua lelei e fua mai i le tele o tausaga. O le itu e le gata i le vaega o loʻo pito i luga, ae i totonu o se aʻa lelei, lea e avea ai se vaega laitiiti ma o le a maua ai se malosi i le tuputupu ae.

Aveesea i le 2 laasaga

A mavae ni nai tausaga, o le tele o togalaau aina e totoina i se maualuga e le mafai ai ona seleseleina le seleselega, ma ua paʻu i lalo ona o le mafiafia o le palealii, lea e matua faigata foi ona vevela. O le mea lea, e toʻatele fai togalaau e filifili e sui le pale ile 2 vaega, lea o le a tatou talanoa i ai.

I le tausaga muamua, o le tele o vavae skeletal i le itu i saute o le a vavae ese, e matua faʻapuʻupuʻuina ai lālā laiti e fausia i le itu saʻo. A maeʻa le 2-3 tausaga, e faʻataunuʻuina lava ia manua ma le pito i matu o le laau, pe a maeʻa ona latou mauaina lea o se pale fou, lea e maua ai avanoa e maua ai fua. O le manatu o le faagasologa o le faʻatulagaga o le ae mauaina se seleselega i tausaga taʻitasi.

E taua! O le Shtamb e tatau ona maloloina, o le teuteuina e le galue.

Mea faʻapitoa ma le faʻaogaina o le teuteuina o le tautotogo

Ua oo i le taimi e talanoa ai e uiga i mea lelei ma le lelei o le teuteuina o fualaau aina ma laau i le tautotogo.

Faʻamatalaga:

  1. E vave ona fufula ona o le lelei o le sua.
  2. Tulaga faʻamafanafana.
  3. E mafai ona e aveesea uma lālā mamago ma mamaʻi, ma faʻamaisa seia oʻo i le taimi e amata ai e le laau ona tuʻuina atu uma lona malosi i le faʻavaeina o le lanu meamata.
Aoao pe faapefea ona e filifili se teu togalaau.
Cons:
  1. E tatau ona mate le taimi tonu mo manua e faʻamalolo vave ai.
  2. O fua o le teuteuina o laau eseese eseese, lea e le mafai ai ona "faagasolo" le togalaau atoa i le taimi e tasi.
  3. O le teuteuina o le tautotogo e le talafeagai mo laau toto e faʻapupulaina ai fugalaau i le tausaga ua tea.

E faaiʻu ai le talanoaga i luga o le autu o le teuteuina o togalaau tetele ma laau toto. E tatau ona malamalama o le faʻavaeina o le palealii e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma tulafono, o le soliga o lea mea o le a mafua ai le faʻaleagaina o vaega eletise ma faʻamaʻi eseese. Taumafai e aloese mai mea sese e faigata ona faʻapipiʻi mulimuli ane.