Vailaau faʻapitoa

O a aoga o le elm leaves ma le paʻu?

Elm grabber ua lauiloa mo ona vaega faʻamalolo ma ua faʻaaogaina lautele i vailaau. O loʻo faʻamatalaina i le tusiga uiga masani o lenei laau ma mataupu o lona faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. E le gata i lea, o le gauai atu o le au faitau e maua ai faʻamatalaga pe faapefea ona maua ni mea faʻapitoa.

Faamatalaga faʻatau

Elm sefe - O se laufanua lauiloa lenei, masani i Europa, Central Asia ma le Caucasus. O le maualuga e mafai ona oʻo i le 25 mita le maualuga ma e oʻo atu i le 300 tausaga. O se tamai laau e fuga mai i le amataga o le tautotogo ma ni lanu lanumeamata samasama-fugalaau e ola ae taitoalua. Mulimuli ane, i le nofoaga o le fuga, o fua o le elm ua faia, o loo faatusaina i le lionfish faatasi ai ma paʻu o loʻo i ai se tamai masi totonu. E i ai i le laau ni lala uumi, ma ua togitogi i lau laau. E faigofie ona iloa le laʻau o le elm ona o lona foliga laititi, e le mafaamatalaina.

E te iloa? Elm o se laau tuai: o lona talafaasolosolo e toe foi i tua e tusa ma le 40 miliona tausaga!

Vailaau faʻamaʻi

O le vailaʻau faʻasolosolo o lenei laau o loʻo faʻatusalia e le tele o vailaʻau. O le Catechins, leucoanthocyanidins, tuntpenoids, tannins, steroids ma le phenol carboxylic acids o loʻo i ai i le cortex. O le lauolaola e mauoa i vitamini C, flavonoids ma le phenol carboxylic acids.

E aoga le elm

O vailaau faafomaʻi, lea e aofia ai le siama o le elm, o loo i ai le anti-inflammatory, antimicrobial, faamaʻi faamalolo ma aafiaga o le diuretic. O le fusi o le talosaga a le elm i vailaau e tele, e faʻaaogaina e togafitia ai sooga, paʻu o le paʻu, syphilis, faʻamaʻi gasegase, ma faʻamaonia le metabolism, o le cardiovascular system and the thyroid gland.

E te iloa? O le laau o Elm ei ai se teteʻe malosi i le susu ma le pala. Na latou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaogaina lenei fale i totonu o Europa anamua - na latou aveesea le mea autu mai le ogalaau o le elm ma tuʻuina i latou e pei o paipa vai.

Faaaoga i vailaau masani

O mea faʻamalolo o le elm e faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. I luga o lona faavae, togafitiga faafomaʻi, infusions, lauti ma taele taele.

Atagofie

Elm Root ma Bark faʻaaogaina mo le sauniuniga o le decoction, faʻaaogaina e pei o se lololo mo le faʻamaʻi ma le manua o manu, ma le togafitiga o syphilis. O le teuteuina o aʻa e manatu lelei e aoga mo le tau faasaga i le kanesa. Mo lana tapenapenaga, ua sasaa le paʻu po o aʻa i le vai inu ma sina kuka. Ona tuʻuina atu lea o le taimi e faʻatau ai, e faʻaititia ai le siʻitia i le afa. Ae peitai, o le decoction e malosi tele, o lea e faaopoopo ai le vai i le numera muamua. O le susu e faamamaina mo le mauaina mulimuli ane e sili atu nai lo le faalua i le aso, o le pito sili ona maualuga o le susu - tasi le sipuni.

Pe a faʻaaogaina le eczema, o le enoteru, o le euphorbia, purslane, sunberry, dodder, blueberry, o le faʻaleleia o le colony, pumpkin, monardo, lanu violē.

Tea

Tea, tuu i luga o le paʻuE faʻaaogaina i le togafitiga o le tonsillitis ma le tonsillitis. Ina ia saunia se tasi vaega o le vai inu suamalie e sasaa le 10 g o le paʻu ma faʻaoso mo le 5 minute. E mafai ona e inu ma sili atu i le meli. Pe a taʻua le tea o le tonsillitis o loʻo faʻaaogaina e le gata i totonu, ae faʻaaoga foi mo le faʻamalo. O lenei paluga e faʻamamaina lelei pustules na mafua ona o le maʻi ile tua o le faʻaʻa.

I le tulaga o le faʻamaʻi tiga, gaʻo, garlic, ash ash, tincture of propolis, kuki, physalis, laʻau bay, rasipi.

Faʻatau

O le faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le faʻamalosi e avea o se laxative ma faia ni paʻu mai ai. E masani lava ona faʻaaogaina le faʻasolosolo lau magolea e manaʻomia ona faʻatumu i le vai ma taofi sina mea itiiti i luga o le afi, ae aua le kuka. Ona faʻafefiloi lea o le paluga mo le tusa o le itula ma faʻamaʻalo.

A fesoasoani le malosi e fesoasoani ai i le red red, cherry plum, apricot, echinacea, viburnum, meaʻai, hollywood mahonia, nasturtium, beets.

Laʻau faʻamalolo

I tala faʻasolopito o tagata ua salalau faʻamālōlō vai taele. E faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi paʻu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, gasegase, siama, fusi, ma isi. O le tagata maʻi e tatau ona faʻafefeteina i se paluga faʻasoifua maloloina pe faʻafefiloi atoa i totonu o le paluga. O vaiinu i le lotoifale e aoga mo le togafitiga o otaota, i le faasologa, e manaʻomia ai se taimi e nofo ai i totonu o se tamai ipu ua tumu i se vaifofo.

E taua! O le tagofia o le tagata lava ia e le manuia i taimi uma le tagata. O le fautuaga a le fomaʻi e tatau ona sili ona taua i le fuafuaina o togafitiga.

E i ai ni faʻailoga?

Faʻataʻitaʻi mai elm togafitiga ma vailaau faʻapitoa e leai ni faʻalavelave. O le tuusaunoaga o mataupu ia o se tasi o le gasegase o le mea lea e le fautuaina ai lona faaaogaina.

Sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

O le laau o Elm o loʻo i ai nisi o vailaau faʻaleagaina, mo le faʻasaoina lea e tatau ai ona iloa auala o sauniuniga tatau o meafaitino mataʻutia, e taʻua o le paʻu ma lau. E fufulu le anufe o Elm mai laau laiti i le amataga o le tautotogo ma faataatia i totonu o se nofoaga lelei seia oo ina matua maeʻa. O le paʻu o se laau laʻitiiti e iloga i ona laulelei, ae i totonu o se tagata matua o le paʻu e vevela, ufiufi i vavave ma togavao. O lau e seleseleina i le amataga o le taumafanafana ma faʻagogo i fafo i le paolo. E mafai ona teuina ma faʻaaogaina mo le lua tausaga.

E taua! O le toe seleseleina o laʻau e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea totino. E faʻaaogaina i se manua fou poʻo se manua e le faʻamalolo mo se taimi umi.
Elm grabber e tatau ona faatatau i laau faʻamalolo ma le tele o mea aoga. O se meafaigaluega saogalemu lea e mafai ona faʻaaogaina, i le noatia ma le fai fuafua i fautuaga a le fomaʻi ma e le sili atu i le tulaga o tulaga.