Fua o le gaosiga

Matou te ola aʻei totonu o le atunuu

E leai se tagata e leʻi faʻataʻitaʻi le pia inu ava malosi. Ae o le toʻatele o tagata e manatu o le tuputupu ae o le tau e le taugata ma e le mafai i ni vaega laiti. Ae afai e manaʻo ai, o lenei vine e faigofie ona ola i le fale mo faʻatauga ma togafitiga faafomaʻi. Seʻio tatou vaai i le auala e totoina ai sulu i totonu o le atunuu.

Faʻamatalaga Taua

Hop o le aiga o cannabis. O ona foliga e foliga mai e pei o ni tamai paina, ae na o le lanumeamata. O le mea moni, o le fua o le fuamoa o se kulimi. I le vaitau e le fuga ai le lalelei, e pei o vine.

O ona laʻau foi e felefele, ma o laulaau ua vaevaeina i ni vaega, o loʻo i luga o le pito. O nisi taimi o ona lau e faigofie, e le vaeluaina. Hops na faʻaaogaina i le aiga tutusa e pei o le mulberry, o lona uiga, i le Mulberry.

Ae i le afa lona lua o le 20 seneturi, sa le aofia ai ni mataupu mai iina i se faasologa o suesuega. I le natura, e lua ituaiga o moa. O se tasi oi latou e ola i Iapani ma e taua o le aʻe i luga o le vao. E faʻaaogaina i le ata faʻafiafia e pei o se launi, aua o se faʻalapotopotoga taʻitasi ma e le faʻapupuina ai ni mea leaga. O le ituaiga lona lua o laʻau masani, lea e aofia ai ituaiga e masani ona faʻaaoga i le gaosiga.

E fiafia foʻi le aufaʻailoga o eleele e faʻaaoga ia latou galuega ia laau toto e pei o: actinidia, oso aʻee rose, tolauapi, honeysuckle, wisteria, hydrangea.

Hopu masani - o le laʻau sili lea e masani ona maua ai le pia. O lenei meaola o loʻo faia ai le tele o mea leaga. I le fua o "cones" e mafai ona e mauaina le vailaʻau o le lupulin, o sina mea itiiti e mafua ai le oona o le tino o le tagata.

Ae afai tatou te paʻi i le autu o le gaosia, i le faagasologa o le gaosia o salu, ua soloia le lupulin i mea e maua mai - lupulon ma humulin. I lenei pepa, e le afaina ai se tagata. E i ai foi i le laau ni mea faʻaleagaina i le ituaiga o brooms.

O le masani masani e tupu i tulimanu uma o le lalolagi. Ae ui i lea, e le o iloa le mea e fanau mai ai le laau. O le Hop e masani lava ona i ai se aʻa malosi, lea e tu i le pito i luga o le eleele (e oo i le 1 mita le loloto). I lenei tulaga, o le aʻa autu e alu i le eleele i le loloto o le 4 mita.

Filifilia se nofoaga e tupu ai

Lena e atiina ae le soifua maloloina i totonu o le penumbra, ma o le vevela o le lā e mafai ona faʻavaivaia ai, ma o le a faigofie i faʻamaʻi. O le toʻatele e fai mai e sili ona lelei le totoina o salu i le itu i saute o le 'upega tafaʻilagi e puipuia ai mai le itu i mātū, ae o lenei mea e taufaasese.

E te iloa? O le vine o loʻo i ai se paolo auro po o le pogisa faafetai ia Lupulin.
O le mea moni, ona oa latou puloʻaga mamana, o le a le fefefe le paʻu i le matagi. I luga o le nofoaga ua filifilia e tatau ona taatele: masani lava o latou vaalele taʻitasi ma se visa. E mafai foi ona tutoatasi.

Malamalama

O le saite e tatau ona i lalo o le la pe a ma le 5-7 itula i le aso. I lenei tulaga, o le a tuputupu aʻe le vaitau o pulupulu o le a faia i le taimi masani, ma o le a le mate le laau mai le vevela maualuga.

E taua! Laʻei pe a totoina i totonu o se pu i luga.

Soo

O le tuputupu ae i luga o le atunuu e maua ai le i ai o le eleele e le o le acidic ma eleele le o le eleele (6.5-7.2 pH). E tatau ona suavai ma faʻaleleia. Lafumanu ma le oneone o le a sili ona lelei.

Ua lava a latou minerale ma mea faʻasaina i totonu o mea totino ma e masani ona faʻaaogaina mo le totoina o vine.

Ia mautinoa o le vai i totonu o le palapala e le faʻafefe. E le o manaʻomia foi le i ai o le eleele, lea e tatau ona maualuga e maualuga atu nai lo le 2 mita mai luga o le palapala.

Tausiga talafeagai totoga

Faatasi ai ma le tausiga lelei ma le totoina lelei, o fuamoa masani o le a maua ai se seleselega lelei. A o leʻi totoina laau e manaʻomia ona vaʻaia le eleele. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻatoʻaga poʻo le toso. E faʻaaogaina foi se togalaau faʻapitoa mo le tatalaina o toega lapoa o le eleele.

Ua aveese otaota uma mai le fasi fanua: vao, lala, ma isi mutia. O le faagasologa e faia i le lua vaiaso ao le i totoina. Ona faʻamamaina lea o le palapala i le faapalaga poo mullein. E masani lava, o le afa o le mea faʻaaogaina e faʻaaogaina aʻo leʻi tatalaina le palapala.

O le isi vaega e tolu pe fa vaiaso talu ona tatala le nofoaga. Pits mo saplings poʻo tipi e faia i se mamao e 1 mita mai le tasi. O le loloto o ia mea taitasi e 10 cm. Afai o se tipi, ona ufitia atoa lea ile eleele.

O le taimi o fua muamua e faalagolago i mea o loʻo faaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o laupepa latou te 7-11 aso, ma i le tipi - e oo atu i le 2 vaiaso.

E taua! Ia faʻamautinoa o le faʻamalo mo le faʻamalositiga o le kuluma e le o se mea manogi.
Aua neʻi galo o nei eletise e manaʻomia ona faʻasolosolo faʻatasi ma le uaea i luga o le taʻavale ma totonu o ni nai aso. O le mea lea o le ae fesoasoani ai i le laau, ona amata ai lea e le tagata lava ia ona fesuiaʻi le lagolago i le aoauli.

Totoga Laʻau

O le tuputupu ae o le fale i le fale o se taimi e faʻaaogaina ai lea o loʻo aʻafia ai i auiliiliga laiti. O le laau e gaʻo i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le mea lea, latou te tauaveina le teuteuga mama: o laʻau laititi e aveesea mai le eletise (1 mita i le mama). O ia teuteuga e faia pe a uma 3-4 masina o le tuputupu ae malosi. A uma ona totōina, e mafai ona e faʻaaluina le mulching i le peat.

Faʻasa

O le inu o vine e tali i le tele o le suāsusu. E taua le tuʻuina atu o le laau i se palapala susu. Ia mautinoa o le vai e le faʻafefe. E lava le vai i le aso i le taumafanafana. A maeʻa le seleseleina, faʻafefeteina atonu e faʻaitiitia le masani ai.

Laʻei pito sili

O le tuputupu ae i luga o le fale e manaomia ai le tausiga o ia e saunia ai se ofutalaloa atoatoa. O loʻo faʻatinoina e pei o tulaga masani mo perennials uma: o le autumn ma le tautotogo. I le vaitau o timuga - i le tautoulu, e taua le faia o le tele o le manure ma le faapalaga, ma i le amataga o le tautotogo - e faʻafefiloi ai le palapala ma le potassium-phosphorus poʻo mea faʻaopopo minerale.

E te iloa? Na amata ona faʻaaogaina pulu mo pia nai lo le amataina o le gaosiga o le inu. I le taimi nei e le mafai ona mafaufauina pia e aunoa ma lenei elemene, lea, i le ala, na faaopoopoina mo le faamoemoe o le faalauteleina o le ola. Hop o se puipuiga masani.

Totoina ma togafitiga eleele

O le veleina e faia lelei ona o le latalata o le tele o aʻa. E masani ona aveeseina vao ma aveesea le eleele - o lea e tumu i le okesene, ma o le a sili atu le malosi o pupu. E le aoga le faia o lenei mea i taimi uma e tatau ai.

Tala

E toatele ua latou vaai i le mea e foliga mai ai le laau, ae toaitiiti e iloa lelei pe faapefea ona foliga le faatoaga o laau. Talu ai o le laau e leai sana vine, ae mamana malosi, o le lagolago e manaʻomia malosi ma maualuga. Nofoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o faʻatoʻaga e tutusa ma vine. Ae o le mea moni e faapea, o pupu vine o paʻu e mafai ona oʻo i le 10 mita le umi. O le mea lea, e tatau ona malosi le lagolago. O tagata taʻitasi o le taumafanafana e faia tutoatasi.

E mafai ona lagolago mai le itu i saute o lou fale. Ina ia faia lenei mea, o le a lava lea e faʻaititia ai le manoa mai le taualuga ma faʻapipiʻi i luga o le eleele.

E faʻapefea ona tupu aʻe

Totoina o le salu - o se gasologa o le faagasologa, ae vave vave ona tupu. E tele auala e toe gaosia ai: fatu, tipi, tipu. E masani lava ona latou totoina ia Me, aua o le vaitau vegetative o se sui o le aiga o Cannabis e 120 aso. E taua i le vaitau o le faʻaleleia o le tau vevela ma o le vevela e maualuga atu i luga + 10-12 ° С.

E taua! Hopu a Hop e manaʻomia ai le maualuga o le 7 mita le maualuga.

Fatu

Hopu laʻitiiti e laʻititi. O le mamafa o 1000 fasi vaega e na o le 4 kalama. O le faʻatulagaga mo le lūlūina o fatu e faʻataʻitaʻiina, e pei o laau totō uma. E naʻo le tulaga lea e le masani ona faʻamafaʻaina fatu, aua ua vaʻaia pupu o le laau mo le taumalulu.

Ae ui i lea, ia tosoina le tele o fatu o fatu i le palapala, sasaa ma ufiufi. A amata ona aliali mai aʻa, tatala lauʻau ma tausia le vevela ile potu ile + 20-24 ° C. O fualaau e faia i le amataga o Aperila, e pei ona vave tupu vave. O le a vave ona malosi fua, ma i le faaiuga o Me e mafai ona totoina.

O le mea e malie ai, i totonu o se itulagi ma se tau malulu, o fatu e totō saʻo ile nofoaga. Ma o taunuuga o le laau e pei o le taimi e toto ai fatu.

Auala fua

O auala aupito sili ona lelei e totoina ai i totonu - e faʻatasi ma le fesoasoani o tipi ma fualaau. I lenei tulaga, o le ae manaomia le tuʻuina o mea uma i le eleele ua saunia. E le gata i lea, talu ai o le tulaga o le atinaʻeina o laau toto e maualuga.

I le uma, ua uma ona tofotofoina fatu i ou luma ma teena. E faʻapefea ona totoina le tipi ma fualaau, pei ona faamatalaina i luga. O i latou oe na totoina mo le tele o tausaga fautuaina latou te totoina i latou e faaaoga ai laau vegetative.

E te iloa? E masani ona faʻaaogaina e le kuka Belgian ia laulamu masi i a latou ipu.

E itiiti ni mea aoga

I totonu o tagata faʻapitoa, faʻapitoa foi i le gaosiga o fale gaosi oloa, o lenei laau e na o tamaitai e le o maua ai le gaʻo, e tele naua mea aoga.

O le matua o le fua e taua foi, aua o le seleselega e faia i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema. Hop "cones" e tatau ona lanumoana-lanu samasama ma ia iʻu i lagona lelei.

I vailaau faʻasoifua, e masani lava ona faʻaogaina le opo i le susu, lea e faʻasaʻo ai le edema. O nisi taimi o le faʻaaogaina o lenei laau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le afaina o fatugaʻo. E fautuaina e aoina fua e leʻi oʻo i le taimi e matua ai, o lea e laiti ai le lalelei.

Pe a suisui aluga, e mafai ona e faʻaopopo se vaega itiiti o lenei mea totino i totonu, ma o le a fesoasoani ia te oe i le tau faasaga i le le mautonu. Hops ei ai faʻalavelave analgesic, mea faʻafefete, mea faʻatau-inflammatory ma ua faʻaaogaina foi e avea o se laxative. E masani ona aofia ai i fualaau oona. Ae o le sauniuniga o soʻo se mea e faʻaleagaina ma teuteu e tatau ona faia ma le faʻaeteete, aua o le moa e faigofie ona tuʻuina atu.

O le mea lea, afai e te manaʻo e toto se vine ona o lau togafiti, tausi lelei le maua o eleele talafeagai ma se nofoaga e faʻatulagaina ai le lagolago. Hops - laau toto-alofa, ma o le tuputupu aʻe o le tau e paʻu i le vevela vevela. Suafa i aso uma. i le taimi e aoina ai se seleselega lelei.