Lafumanu

Tina (maʻitaga) o se povi: taimi, kalena, laulau

E manaʻomia e le poʻa maitaga le tausiga faapitoa, tausia ma fafagaina, ona e le naʻo lona soifua maloloina e faalagolago i lenei mea, ae o le soifua maloloina o le tamaititi na ia tauaveina.

Matou te taʻu atu ia te oe le auala e fuafua ai le maitaga o povi ma le auala e tausia ai i latou i lenei taimi faigata.

O le a le uiga o le povi povi?

O le mea moni, o lona uiga o le "povi gaosi." Ae ui i lea, o se aganuʻu le valaʻau i le tamaʻi fafine maʻitaga o loʻo maʻitaga, o lona uiga "faʻatasi ma se tamaʻi povi". I se isi faaupuga, o se povi maʻitaga o se povi na faʻamalosia lelei ona faʻafefeteina i se auala masani pe leai.

Le umi o le maʻitaga i se povi

O le amataga o le maitaga o le vavalalata faamanuiaina, ma o le iuga o se faʻauu manuia. E talitonuina o lenei faagasologa i povi e tumau mai i le iva i le sefulu masina, e tusa ma le iva ma le afa masina. Ae ui i lea, atonu o le a iai ni eseesega i le tasi itu poʻo le isi, ma o le a matou faʻamatala atili atu e uiga i lenei mea.

E te iloa? E sili atu i le tasi ma le afa piliona povi i le lalolagi.

E fia aso e masani ai

O le umi o le maʻitaga masani e tusa ma le 285 aso. Ae o lenei vaitau e fetaui lelei, faapea foi ma isi mammals, povi, ona o mafuaaga eseese, e mafai ona sili atu le taua nai lo le taimi masani.

E mafai ona toe siitia

E mafai ona tuʻuina atu le fua o le povi fafine mo le sili atu nai lo nai aso poʻo vaiaso. I ia tulaga, o le maitaga atonu e siitia i le 311 aso.

E faʻapefea ona iloa le povi mafiafia pe leai

E tele metotia mo le fuafuaina o le maitaga. E mafai ona vaevaeina i metotia ma auala e faʻaaoga ai faʻaoga faʻapitoa.

I le masina muamua ina ua mavae le iniseti

I le masina muamua ina ua mavae le inisetiina, e amata ai le maitaga o le povi e le faigata tele. O lenei mea ua faailoa mai e se numera o faʻailoga mai fafo:

  1. O le tamai povi na amata ona toʻafilemu, na ia maua le toʻa, ae i le taimi lava e tasi o lapataiga.
  2. Ua ia faaleleia lona fiaai.
  3. E le faia le pisa ma e le taʻua le povi.
  4. O faʻaaliga manino e aliali mai i le tino o fafo o le povi.
  5. O le peleue e lamolemole ma susulu, mau i le tino.
E taua! Afai o se povi pe a mavae se taimi faapitoa pe a mavae le iniseti e toe faʻaalia ai le atuatuvale, e amata ona vevela - ua le manuia le faiva.

I le faaiuga o le masina pe a uma le faʻamaʻi

I lenei vaitau, o mea faigaluega faʻapitoa e manaʻomia e fuafua ai le maitaga. Suiga e tupu i le toto o se povi - o le aofaiga o hormones e ese. Ma o le toto talafeagai talafeagai o le a faʻaalia ai le amataina o maitaga. O le isi metotia faʻapitoa mo le fuafuaina o le maitaga o le ultrasound. Ae e oo lava iinei o loo i ai se uiga ese - e faia ia ultrasounds ia le itiiti ifo i le tolusefulu aso pe a maeʻa. Afai muamua, e mafai ona faʻaalia se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E taua! Afai i totonu o le tolu masina pe a maeʻa ona i ai se matamatua, o le a le faʻataʻitaʻiina le tulaga moni: o le tuufaatasiga o le toto o le povi mo le tolu masina talu ona le suia.
Ia faʻaaoga foi fasi pepa faapitoa, suʻega o maitaga mo povi.

O se nofoaga faapitoa i le faʻamatalaga o le maʻitaga o le auala saʻo. O le autu o lenei auala, o se tagata poto masani e ola i manu po o se fomai manu e suʻe le tagata matua e ala i le suʻeina i puipui o le faʻasaʻo. E faia faʻamalosi (e aunoa ma manuʻa ma fao lima), pe i ai pe leai foi totigilima, ma e tatau ona malolo le moa. Faatasi ai ma le fesoasoani a suʻesuʻega saʻo e fuafua ai:

  1. Le suiga i le telē o le tagata matua.
  2. O le foliga o le okeni gafa.
  3. Le tutusa o puipui.
  4. Vaʻaia
  5. Faʻapipiʻi i totonu o le fanua.
  6. Ovarian condition.
Latou te suʻeina foi le luteum (i le amataga) ma suesue le au.

E i ai metotia mo le faia e le tagata lava ia o le maitaga, e aunoa ma le aofia ai o se fomaʻi. O loʻo suʻesuʻeina le vevela o le manava ma le suʻeina o susu. Ae e tatau ona maitauina o nei metotia e aoga pe a faʻaaoga lelei.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo e uiga i ituaiga o povi sili ona lelei.

Faʻamatalaga o le puʻu manava O se metotia e avanoa mo na o se tagata e matua poto masani lava, o le itiiti o le le faʻaeteete e mafai ona afaina ai le fomaʻi. O faʻamatalaga e faia i le taeao po, i luga o se manava gaogao o le manu. Suʻeina o susu I le fale, e tatau ona faʻafefiloi sina susu o le susu ma le tele o le ava malosi. Afai a maeʻa sina taimi o le susu o susu - o le a avea lenei ma faʻaʻailoga o le inisetiina manuia. Po o se isi auala: faʻapipiʻi le vai malulu lelei i totonu o se tioata ma faʻaititia se matāua o le susu susu i luga o lona luga. Afai e liua se laʻau i se mea e pei o le ao, o le a avea le povi ma povi, afai e solo le otaota, o le taunuuga e leaga.

E te iloa? O se povi i lona olaga atoa e tusa ma le 200,000 ipu tioata.

Kalena o le maʻitaga ma le paʻu

O lenei kalena e faʻaaogaina e fuafua ai le taimi lata mai o le fanau mai o le tamaʻi povi ma avatu le povi ma le tausiga talafeagai. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le kalena o le a fesoasoani foi e fuafua le taimi e mafai ai ona faia le ultrasound i luga o se povi, lea e tatau ona suia ai aso i ana meaʻai ma isi.

Taimi

iniseti

Taimi fanau Taimi

iniseti

Taimi fanau
masinanumeramasinanumeramasinanumeramasinanumera
Ianuari01Oketopa12Iulai05april16
Ianuari11Oketopa22Iulai15Aperila25
Ianuari21Novema01Iulai25Me05
Ianuari31Novema11auga04Me15
Fepuari10Novema21auga14Me25
Fepuari20Tesema01auga24Iuni04
Mati02Tesema11Setema03Iuni14
Mati12Tesema21Setema13Iuni24
Mati22Tesema31Setema23Iulai04
april01Ianuari10Oketopa03Iulai14
april11Ianuari20Oketopa13Iulai24
april21Ianuari30Oketopa23auga03
Me01Fepuari09Novema02auga13
Me11Fepuari19Novema12auga23
Me21Mati01Novema22Setema02
Me31Mati11Tesema02Setema12
Iuni10Mati21Tesema12Setema22
Iuni20Mati31Tesema22Oketopa02
Iuni30april10Ianuari01Oketopa12

E le mafai e le kalena ona tuʻuina atu le aso tonu o le paʻu - o loʻo i ai pea se mea sese, lea e mafua mai i itu eseese, e pei o: o le muamua calving poo le povi ua uma ona maua sana fanau; Burenka ituaiga, o ona tausaga, ma isi.

Ae, o le mea e ono mafai, o le kalena o le a fesoasoani i le faʻatulagaga ma le faʻatinoina o le tausiga lelei mo le manu.

Faʻasologa o maitaga

E tolu vaega poʻo ni vaega o le maitaga i povi:

  1. Germ.
  2. Fetal.
  3. Fetal.

Germinal vaega. O le pupuu. E amata i le faʻamaʻiina o le fuamoa ma faʻauʻu i le taimi o le faʻaogaina o le sene i le puipui o le tuatusi.

Vaega o le embryonic. O lona amataga o le taimi lea o le faʻaaogaina o le ovum i totonu o le puipui o le uterine. O le umi o lenei vaega e lua masina. A o faagasolo lenei vaitau, o tino uma o le tino - o le tino o le tino, o le suauu, o le okeni o loʻo tafe ai le toto, o le skeleton ma maso, ma o totoga o loʻo i totonu o le pepe. O le faʻasologa o le faʻasolosolo e gata i le fausiaina o le placenta.

Fetal phase. O le fualaau fualaau aina ua faateleina, faʻaleleia ma o ona faʻaoga uma ua atinaʻe e oʻo i le iuga. O le vaega e muta i le paʻu.

E te iloa? E lagona e povi le eleele mageta - latou te maua i le taimi e malolo ai naʻo laina o le malosi o le fanua.

Tausia ma le taumafa o tamaʻi susu

O le tausiga lelei ma le faʻaleleia o le fafagaina o se povi maʻitaga o le a mautinoa ai le ola maloloina lelei, laʻau lelei ma le tatau ole susu. Mafaufau i foliga o le tausiga ma amata i le sauniuniga muamua mo le paʻu.

O le faʻavae o lenei sauniuniga o le tausiga lelei mo manu o loo maitaga. E talafeagai le tuʻuina atu o tulaga lelei ma fafagaina, faʻamaoaigaina ma vitamin talafeagai ma minerale. O le taimi e faʻaaluina e le povi i luga o le vao e faʻaitiitia - ina ia aloese mai le taumafa tele o taumafataga, ae tatau ona i ai i le ea fou, ona o le fafo e aoga:

  1. Faafetai i le masani ai o le okesene, o le toto i totonu o le tino e sili atu ona lelei.
  2. O le savali, o le manu e faʻaleleia ona maso ma faʻamalosi ai mea faigaluega, lea e matua manaʻomia muamua aʻo leʻi faʻapipiʻi.
  3. O le taumafanafana "faʻamalositino" e faʻapipiʻi le tino i le calciderol, lea e taua mo le faʻamalosia o ponaivi o le mulivae ma le pepe.

Matou te fautua atu ia te oe ia faamasani i mea taua o le taina i le vao.

I le taimi o le vevela (i le faaiuga o le lactation ma seʻi oʻo i le paʻu) e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma se faʻataʻitaʻiga, mulimuli i se taumafataga masani ma se faʻateleina o le protein, vitamini, minerale ma gaʻo e aafia ai le lactation ma le susu. E taua foi le vevela, lelei le ea ma le inu i le taimi atofaina.

Lalo o se fua faatatau talafeagai mo se pogo vevela, mago ma le mamafa o le mamafa o le 500 kilokalama, o le fua faatatau o susu o le 4000 kilokalama o le susu ma le 4% gaʻo:

Fafaga Tino (kilokalama)E aofia ai
Fafaga ai iuniteTotoina o otaota

tino

polotini (g)

Kalaku (g)Vaʻalele (g)Carotene (mg)
Sila153,002102383225
Vaovao vao62,52288361390
Totogo vao20,6228823
Paluga mata0,70,77277371
Suauu mama1,50,101952156
Fafaga ese0,10--2617-
Paluga Coniferous1----80
Aofaʻi

Manaomia e le masani

8,019989862405
8,009609060400

I le taimi o le atinaʻeina, e manaomia e le fetus ni minerale ma vitamini i ni aofaiga tetele. Faatasi ai ma le faateleina o le fuaitau ma ua faateleina le fetus, o le mea lea, e manaomia ai le tele ma le sili atu o meaai paleni.

Fafagaina o se povi ao leʻi paʻu

10-15 aso aʻo lumanaʻi le aso o le paʻu, o le povi e fesiitaiga e fafagaina mai le maualuga o le vao mai fatu vela, ma o meaai faʻaoʻoina mai le taumafataga e ave uma pe totoe i se aofaiga e sili atu ma le kilo kilokalama i le aso. Ma mai le taumafataga e le aofia ai meaʻai faʻapitoa - i totonu o le tino ma e sili atu. Aua nei galo e uiga i le fua o elemene, mo se faataitaiga, e manaomia e le calcium le 9-10 g i le aso, ma le phosphorus - 7-8 g.

I le afiafi o le paʻu, o le fua o le fafaga ua faia e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Silage ma mutia vao - 60%.
  2. Fafaga faʻatasi - 24%.
  3. Meaʻai vaivai - 16%.

Faamasani oe lava i foliga o povi vevela.

O le fua faatatau sili lea ona lelei o le fafagaina aʻo leʻi faʻauʻuina. I le tautala e uiga i le aofaʻi o aso taitasi ao leʻi faʻauʻuina, matou te matauina e manaʻomia le povi e tusa ma le 10 kilokalama o vaomago. Afai mo soʻo se mafuaʻaga e le mafai ona tuʻuina atu tele, latou te faʻaitiitia, ae faʻaopopo fua o le vailaʻau i luga o le fautuaga a le fomaʻi. Fafagaina e tolu taimi i le aso, ma faʻafeinu foi i le tolu taimi, na o le suamalie pe vai inu i le vevela o le 8-10 ° C. I le faaopoopo i le meaai fautuaina, ia mautinoa ia aumai mai le 30 i le 50 g masima ma le penisina. I le taimi muamua o le malogo (60-20 aso aʻo leʻi faʻapipiʻi), e tatau ona tumu le fagu i le fiva ma e na o meaai fou e sili atu ona lelei e aunoa ma ni masini ma ni siama e tatau ona tuʻuina atu. E tatau ona taulai totoa i le mamafa o le tino o manu - e tatau ona tumau pea le suia, pe afai e tatau ai, o le taumafataga e faʻaleleia e ala i meaai fafaga.

E taua! I le taimi vevela, alfalfa ma laulasses i le taumafataga o le povi e le faatagaina!
I le taimi lona lua malogo, o le taumafa o povi e le suia tele, naʻo le latalata i le vevela, e faʻatumu ai le le atoatoa o le malosi, o susu e faaopoopo atu fiber ma vitamini.

Fafaga saʻo i le afiafi o le paʻu

I le tolu vaiaso ao le i faʻamalosia le faʻaleleia o le lelei ma le tele o susu, o le fafagaina o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma lenei polokalame:

  1. 21-14 aso ao lei faia le fafagaina o le fafagaina e tolu taimi i le aso, ma le 2 kilokalama o le meaai autu e faʻafefeteina i le 1 kilokalama o le faʻafefiloi.
  2. 14 aso ao lei oʻo mai le fanau, 2 kilokalama o meaʻai autu e faʻi tolu i le aso, ma le faaopoopoina, 1 kilokalama o le mafaufau e faaopoopo i le taeao ma le afiafi, ma 2 kilokalama i le aso.
  3. I le vaiaso mulimuli - 2 kilokalama o meaai autu ma le 2 kilokalama o le mafaufau i le fafagaina taitasi.

I se tulaga ese, e tatau ona maitauina uiga o le fafagaina o se povi ua maitaga i le taumalulu. A o faagasolo lenei vaitaimi, e tatau ona faʻamalosia le taumafataga i meaʻai ma vitamini. I le avea ai o ia mea faʻapipiʻi, masima, mea taumafa meaʻai ma vitamini faapitoa e faʻaaogaina. E le gata i lea e tatau ona avea ma sela ma keke.

O le leiloloa o le taumalulu o nisi o vailaau e totogi mo le avanoa saoloto o le manu i le laulau ma masima o laau coniferous (e sili ona paina).

E te iloa? I le tasi minute, o le povi e fai ai se auvae ma le tusa ma le 100 o gaioiga.

Maʻi ma faʻafitauli i le taimi o le maitaga

I le taimi o le maitaga, o le tino povi e faigofie lava ona maua i faʻamaʻi ma e le mafai ona fuafua mamao mai le mea ma pe o le a le taufaʻatau. O le mea lea, o le puipuia o faʻamaʻi e oʻo mai muamua.

Faatasi ai ma togafitiga puipuia e mafai ona faailoaina:

  1. Fafagaina tatau o le manu, faʻamaoaigaina i vitamini, pe'ā tatau - injections o iodine ma isi elemene taua, e pei o fualaau faasaina e pei o Sedimin ma Chectonica, Calfort D3.
  2. Faagasologaina o povi paʻu e faʻaumatia ai pusa.
  3. Aveesea o anufe ma fualaau ma fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, Ivermek poʻo le Ivermectin).
Afai na maua e le povi le faʻamaʻi, o le a faʻaalia faailoga o fafo. Afai e aʻafia le gasegase, o le a le faʻafefeteina le manu, e mafai ona e maua ni vavao ma ni meaʻai, atonu o le a leiloa le atigilima tele. Afai e aʻafia le afaina, o le ai ai le vevela, le magia ma le fiva e sau mai le pusa. O faʻamaʻi pipisi, clostridiosis ma brucellosis e tatau ona maitauina, o le pito mulimuli lea e sili ona matautia - e matua afaina ai le povi ua maitaga ma faʻaosoina ai se faʻanoanoa.

O faʻafitauli sili ona taatele o povi i lenei vaitau o:

  1. Faʻailogaina
  2. Muamua taumafai.
  3. Faʻaleagaina o vailaʻau poʻo meaola i totonu o masini, faʻavae, mummification o le fetus.
  4. Faʻaopoopoina o le suavai i le fetus poʻo le fetal membranes.
  5. Edema.
  6. Faʻalavelave faʻaleaga.
  7. Lueina o le fatu.

Faitau e uiga i le auala e togafitia ai le fula o le ū i povi ma pe aisea e i ai se lafoaʻi paʻepaʻe i povi.

O nei faʻafitauli e sili ona matautia, o le mea lea, i ni nai faʻailoga e tatau ona faʻafesoʻotaʻia vave se fomaʻi. Mo le fesoasoani muamua, e sili atu le fefaʻasoaʻi muamua ma se fomai manu ona galue ai lea e tusa ai ma ana faatonuga. E oʻo lava i le tagata e sili ona poto masani e le mafai ona sui se fomaʻi agavaa.

I le taimi o le maitaga, e manaʻomia e le povi le tele o tagata. Tausiga, faʻaauau le tausiga ma le tausiga lelei o le a mautinoa mautinoa le lelei o le faʻatoaga ma le soifua maloloina o le manu.

Faʻamatalaga

Aʻo leʻi amataina se povi, ou te siaki pei o lenei: Ou te fafagaina i le aso atoa, ae ou te le tuʻuina atu e inu ai. I le afiafi ou te tuʻuina atu i le vai ma siaki i loʻu lima mai le itu taumatau, oomi sina mea itiiti.
Mr-ma-ma-ma
//fermer.ru/comment/1075014298#comment-1075014298