Ata

O le a le ituaiga kalakeke e tatau ona totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu: ituaiga meaʻai

O lapisi o se laau o le aiga Amarallis. O se tasi lea o fualaau masani o fualaʻau masani i le lalolagi. E faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i meaʻai ma vailaʻau. I tausaga taitasi, e sili atu ma le 17 miliona tone o keleka ua aoina i le lalolagi. E mafai ona ola lenei fualaau aina i soo se taimi o le tausaga. I totonu o lenei tusiga o le a tatou auʻiliʻili faʻamatalaga auiliiliga sili ona lauiloa ma sili ona lelei o le taumalulu taumalulu (faatasi ai ma ata).

"Alkor"

O se tasi lenei o ituaiga sili ona maualuga o le gaosiga o togalaau. I le tausisia o tulafono uma o tekinolosi tau faatoʻaga, o le fua o le gaosiga e 3-3.4 t / ha. O le "Alcor" o le tulaga i fafo atu, e 4-6 ona nifo, o lona mamafa e 20-35 g, o loʻo i ai sina tofo ma e leai se manogi malosi. O le tuputupu ae o le vaitau e 85-95 aso. Faʻamau. O lenei ituaiga na fafagaina e le au Farani. Lagona le lelei i le faʻaleleia o masini ma le fufuluina. Ua totōina i soʻo se eleele, ae o le sili ona lelei o le a faʻafefe, e le o le acidic, eleele vaovao. Faʻamasinoga e faia i le ogatotonu o Setema poʻo le amataga o Oketopa. O pupu mo le totoina e loloto le 5 cm. O le mamao i le va o laina e 20 cm, ma i le va o pu 15 cm. E tele taimi e sasaa ai, 2-3 taimi i le vaiaso.

E taua! E faʻapipiʻi faʻamaʻi pe afai o le garlic e oʻo ile 10 cm le maualuga, o lona uiga, i le taimi o le ola tuputupu ae.

"Alcor" e le afaina i meaola faalafua, ae e mafai ona maua ni lanu samasama (lanu samasama). I lenei tulaga, o le ae matauina, e tusa ai ma le igoa, lanu samasama i laulaau, faatelegese le tuputupu ae po o le leaga o laulaau. E tatau ona aveese otaota e aʻafia, aua e mafai ona fesiitai lenei siama i soo se auala, ona e leiloa ai lea o le kuata o le seleselega. O le ituaiga e tali atu i fesuisuiai eseese.

"Garkua"

Atiaeina i Falani, ae e fiafia i ai tagata tomai faapitoa i meaʻai ma faifaatoaga o le lalolagi. O le taumalulu e manatu e mafua ona o le malulu. O se tauleni masani i ona foliga, ae o lona lanu e lanu piniki ma o nisi taimi e lanu viole. E manaia tele le taua o nifo o le ituaiga, ma o nisi taimi latou te numera i le 18 fasi vaega i le ulu. Gunman. O le tofo o le "Garkua" e maoaʻe, ae o se manogi manaia. Long teuina. E mafai ona e totoina se ituaiga i soʻo se eleele seʻi vagana ai. O le eleele pH e tatau ona i lalo o le pH 7. Lelei i luga o le vale, e ui lava i le le lelei o le faʻafefe o eleele. Metotia ma fautuaga mo le totoina e le ese mai isi ituaiga.

E te iloa? A mafai ona totoina le kalone i le va o laina pi O le mea lea, o le kalaka o le a maua ai le tele o le suka.

O le faʻaleleia e 2-3 taimi i le vaiaso, ma a maeʻa taualumaga taʻitasi - tatala le eleele. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le eleele malulu.

"Garpek"

O lenei ituaiga laukalo taumalulu na fafagaina i Sepania. Faʻamanatu atu ituaiga eseese o Saina. E leʻi manatu o se mea e sili ona taua. E mafai ona ulu le ulu mai le 7 i le 16 nifo. "Harpek" tele, ma o lona mamafa e mafai ona oʻo atu i le 80 g. Laʻau e faʻasolo, lautele, lanu uliuli lanu meamata. O le aano e matua mafiafia, ae le o se mea e sili ona suamalie. E leai se manogi manogi, e le vevela. Faʻasolo atu i ituaiga o meaʻai.

E ui lava i mea aoga uma o le kālatika, o le afaina mai lenei agavaʻa e mafai ona taua.

A uma le kiona, e tatau ona vele le moega. O le faʻatoʻaga e faia ia Setema, pe afai oe i matu, poʻo Oketopa, pe afai i le itu i saute. Le aofaʻiga o le tuputupu ae 100-107 aso.

"Herman"

O lenei ituaiga laukalo taumalulu e matua tele lava. O laʻau e mafai ona oʻo i le 60 cm le uumi. Faʻamalosi e faʻamalosi. Lanu e mafai ona pei o le paʻepaʻe masani, ma le violet. O le ulu e aofia ai le 6-8 nifo. O le ulu e mafai ona tutusa ma le tele o le pama. "Herman" - o se fofo lelei mo le tuputupu ae i le avanoa. Faʻaleleia lelei i se paolo. Totogi manaomia 35%. O le malulu ma le malulu o iai i le vevela o le 25 ° C. Masima mai le 70 i le 150 g. Agrotechnika e faigofie, e leai ni fautuaga faapitoa. E pei lava o soo se ituaiga o kaloka, vele vao pe a uma ona vele, lea e faia 3 taimi i le vaiaso. O le tofo o se mea manogi, o se meaʻai tele. "Herman" i le ogatotonu o vaitau, ma o le tuputupu aʻe o le vaitau e 90-100 aso. Maualuga maualuga, mai le sikuea 1. E mafai ona ou aoina mai i le 1 kilokalama. O le eleele e manaʻomia le le tutusa i le malosi o le eleele, lelei tele ma talafeagai. O vaieli e faia i le 15-20 cm. O le mamao i le va o moega o le 20-35 cm. E tatau ona teu fatu i se mea malulu ma malulu, ona mafai lea ona faʻaaoga mo le 8 masina.

"Gribovsky faamanatu"

Laʻau faʻalelei tele i le togalaau. Na maua mai i auala e faʻaleleia ai ma e latalata i ituaiga vao. O le Iupeli Gribovsky, e pei o le tele o isi, ua fana. O le vaitau o vao e tumau mo le 100-105 aso. O lau e umi ma lapoa, e oo atu i le 60-70 cm le umi. E i ai se tofo malosi ona o le maualuga o mea o loʻo manaʻomia.

E te iloa? O fuālaʻau faʻapitoa e faʻaleleia ai le manaʻo, faʻamalo le ulu o le ulu ma tiga faʻatasi, faʻamalosia le puipuiga.

O le pele o le "Gribovsky jubilee" e pala, ae o le mamafa lava ia e laʻititi (e oo i le 50 g). E oʻo i le 6 nifo e mafai ona tuʻu i le ulu. O le eseesega e matua aoga lava. I se vaitau lelei, e mafai ona e aoina mai i le 2 kilokalama mai le sikuea. m

"Gribovsky anniversary" ua avea ma se tasi o ituaiga taatele e mafua ona o lona fetuunaiga i soo se tulaga tau.

"Komsomolets"

O lenei sui o le Onioni, e faalagolago i le taimi o le totoina, e mafai ona tau totogo ma taumalulu. E teteʻe i le vevela vevela ma le malulu malulu. O le pulu e lapoa, e fua mai i le 30 i le 50 g. O lenei foliga - faatasi ai ma se paolo paʻu ma se tofo manogi, e matua manogi lava. "Komsomolets" ei ai le fuainumera o nifo (6-10 fasi pepa). E pei o le tele o ituaiga taumalulu o le kalaka, "Komsomolets" i le ogatotonu o le vaitau, ma o le vaitau tuputupu ae o le 110-120 aso. O laulaau e laugatasia, 30-40 cm, i se aofaiga o le 5-7 fasi vaega, ma sina pusa paʻu laitiiti. O le lauʻeleʻele e tatau ona vateatea ma susulu. I totonu o le penumbra o loʻo faʻaititia vave ma mafai ona tuʻuina atu fua laʻititi ma fualaau laiti. Lafu po o le laufanua vaivai o le a faia. Ina ia taofia le vai mai i le palapala, e tatau ona e faʻaopopo sina oneone i vaieli. O pupu lava latou e 4-5 cm le loloto O le mamao i le va o le 10-15 cm, i le va o laina 35-40 cm.

E taua! Aua e te totoina le kalaka latalata i laau aina po o laau toto.

O laʻau e mafai ona faʻasalalau e vaega o pusa po o vaʻagi lele. E leai ni tulafono faʻavae toto. A o lei totoina, e tatau ona matala le palapala.

"Lyubasa"

Lyubasha garlic o se lauiloa tele i le gagana Iukureini, ma o lona faʻamatalaga e ofoofogia. E mafai ona mamafa le 120-200 g, aʻo iai na o le 4-7 nifo. E mafai ona faʻaleleia e nifo, fatu o le ea, poʻo se pulou tasi. A maeʻa le seleseleina, e teuina mo le 10-12 masina i se nofoaga malulu ma malulu. Afai tatou te amanaia le faailogaina, o le maualuga o le laau e mafai ona oʻo i le 1.5 mita. O laulaau o tulaga masani ia - lanumeamata lanumeamata, paʻu, ma se paʻu laititi. O lapisi "Lyubasha" e maualuga lona fua: mai le sikuea 1. E mafai ona ou aoina mai i le 3.5 kilokalama. Peitai, e le manaʻomia e ia se tausiga faʻapitoa. O le mea matutu o loʻo i ai i totonu e 2% le maualuga nai lo le "Jubilee Gribovsky", ma e 43%. E pei o isi meaola, e tali atu i le faʻamaʻiina o fugalaʻau. E talia toleniga o le taumalulu. Fua i le tulaga masani: i le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa.

E taua! A faʻaaogaina mo le luluina o le ea (bulbs-vozdushki), gaugau i latou i le lapoa ma faʻagasolo i ni fofo faʻapitoa e puipuia ai i latou mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

"Faʻamasino"

O le ituaiga "Faʻamasino" na faʻafefeteina e le au Dutch. Muamua, ituaiga tulaga eseese, faigofie i fesootaiga lautele. Lea lanu lanumeamata, e oʻo i le 40 cm le maualuga, e puipuia i faʻamaʻi. O le pulou lava ia e paʻepaʻe, o nisi taimi ma se piniki piniki. E aofia ai le 6-10 nifo. O le faʻaleleia o fanua e faia i le faaiuga o Setema. Faʻailo o le inflorescence, lanu piniki. "Faʻamolemole" - malulu. E maualuga le gauaʻi, ae faʻalagolago i le palapala ma le nofoaga e totō ai. E alofa tele vaega e faʻamalamalamaina, i totonu o le penumbra e matua leaga lava. E manaʻomia e le palapala le mea lelei, oneone, mafuʻe, e tatau ona vevela ma vaovao. Tali atu i le faʻamaʻiina o Uria. I lenei tulaga, o le ae manaomia le 10 lita o le vai, 1 le ipu Urea ma le 1 ipu o le otaota. O le faʻatinoga e faʻatino faalua i le masina, o lona uiga, e tasi i le 2 vaiaso. Fafaga pe a manaʻomia.

Saili pe aisea e lanu samasama ai laulaʻau.

"Sailia"

Faʻatasi le "Sailiga" e iai ona lau lapopoa - 1.5 cm lautele ma 50 cm le umi. O le au e maualalo, 50 cm. E le o manaʻo e faʻamalosi. E i ai le 'aveʻesea o le' ie. O le aano o loʻo i ai se tofo oona, manogi manogi, uʻamea ma sogasoga. O nifo lava ia e faʻafeiloaʻi. E 6-8 vaega i le pulou. O le mamafa o le pulu e 40 g. Maualuga maualuga, faʻafefe. O tulafono uma i luga o mea tau eletise. Faʻapolopolo mo le 6-8 masina. Muamua, e mafai ona e seleseleina ia Iuni. Aumai le 1-1.5 kg i le 1 sikuea. m. Faʻaleleiina i totonu o le penumbra. Tetee i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E te iloa? I Saina, mo tagata matutua i aso uma e tusa ma le 12 cloves o le kalama.

"Petrovsky"

Vaitausaga o le taumalulu "Petrovsky" - mea vevela ma e masani ona faaaoga. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se taimi e faʻaalu ai ipu, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻasaina e aʻafia ai le suka. Fugalaau faʻamaʻi, pei o soʻo se ituaiga taumalulu. Faʻafoe i le faʻafeinu masani ma laei, ia o loʻo gaosia e tusa ai ma tulaga o le kalaka. Agrotechnics e faigofie, ona o le eseese e le lelei. E ola lelei i nofoaga lafulemu. O le togavao e oʻo i le loloto o le 6 cm, ma o le mamao i le va o le 20 cm le mamao i le va o laina e 35 cm. E tatau ona saunia le eleele mo le totoina i le ogatotonu o Aukuso. E tatau ona i ai se mea e teu ese ai le vai. O le totoina o pa i le va o laina o le a puipuia le Petrovsky mai le tele o le kiona i le taumalulu. Tausaga o le vaitau, o le tuputupu aʻe o le vaitau e 100 aso. O le pulu e laʻititi, o le mamafa (60-70 g) ma e aofia ai le 5-7 cloves.

"Polessky souvenir"

O le ituaiga o le taumalulu "Polessky Souvenir" na fafaga e Belarus faifaatoaga. O loʻo manatu o le a faʻaleleia. O le seleselega e mafai ona ave faʻafuasei. I le taimi e tasi i le sikuea sikuea. m tuʻuina atu 1-2 kilokalama o fualaau 'aina. O tulaga uma mo le tuputupu aʻe e faigofie lava: faʻasusu, veleina, fafagaina - o mea uma e faʻatautaia ma e le manaʻomia ai le faʻavave. Afai oe totoina fatu o le ea, ona mafai lea ona faʻamaʻiina i lenei fofo:

  • 100-120 g masima;
  • 5 lita o vai.
O nei mea uma o loʻo faʻafefiloi ma o loʻo faʻaopoopoina fatu. Alu mo le 5 minute, ona faʻafeiloaʻi lea i se vaifofo o le copper sulphate (50 g i le 5 l) vai, faʻavalu mo ni nai minute. Fufulu fatu i se solo, ma e mafai ona e totoina.

E taua! O le faʻamauina o ituaiga o le taumalulu o keleni e amata i le ogatotonu o Aperila.

"Ukrainian White"

O lenei vailaʻau e mafai ona oʻo i le tautotogo ma le taumalulu. Leai se aū. Laititi laʻititi, pulou e oo atu i le 30 g. I totonu o le vaega e tutusa lelei lava. O nifo e mafai ona eseese, e oo atu i le 7 vaega. O le atigi o le siliva, paʻu, o nisi taimi ma se paolo paʻu. O le malulu e gasegase lelei. E fiafia o ia i nofoaga manaia o le totoina, e le lelei le maua o le eleele. O le seleselega e teuina mo se taimi umi lava. O le manogi e le mafai ona faʻaaogaina, maʻai i luga o le tofo. "White Ukrainian" e taatele ona o lona le mautonu i tekinolosi taufaatoaga. E laʻititi le seleselega faʻatusatusa i isi ituaiga o Ukrainian "Lyubasha".

"Sofievsky"

Laʻau "Sofiyevsky" ua totoina i le autumn ma le tautotogo, ma o le faʻamatalaga o le ituaiga o mea e masani ai. E taʻua o le sisika viole. Na faalauiloa i Ukraine. Young, fana, toleniina malulu malulu. Faʻasolo i le maualuga o le faʻamamafana ile eleele pala. O le vaitau o vao e tumau mo le 110 aso. I totonu o se pulou i le 8-10 fasi fasi cloves. Fafaga umi pe a maeʻa lelei. Manaomia mea e faʻaleleia ai minerale. Faʻasalalau Agrotechnika.

"Spas"

E le gata i lea o se tasi o ituaiga Ukrainian o keke. O le maualuga o le uʻamea e oʻo atu i le 110 cm. E mafai ona faʻaitiitia le malulu o le malulu ma e faʻasaʻo i faʻamaʻi. O le pulu e i ai sina foliga laititi. O le aano o le kulimi-lanu enaena, suamalie, vevela i le tofo. O lona uiga o le maualuga lea e mafai ona fetuunai i soʻo se eleele ma tulaga o le tau. "Spas" e mafai ona tupu i se vaega o le paolo ma i nofoaga malulu. Laupapa: vai e oo i le 5 cm le loloto, o le mamao i le va o le 15-20 cm, o le mamao i le va o laina e 35 cm. Tuuina atu se maualuga maualuga, e oo atu i le 4 kilokalama i le sikuea 1. m Teu taulani i se nofoaga manaia.

Siaki le tekonolosi o le totoina o le kalaka mo le taumalulu.

Filifilia o ituaiga taumalulu o le keleti, faʻalogo lelei i le tuputupu aʻe o le vaitau ma le aofaʻiga o fua o fua. O ituaiga uma o loʻo taʻua i luga ua sili ona lelei mo le totoina o mea tau fale gaosi oloa, ma i luga o se mea totino. Ona o le mea moni o le ituaiga o meaʻai e fafagaina e ala i le faʻaleleia, e faʻasaga i le malulu ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.