Fua o le gaosiga

Matou te ola feijoa i le fale

Feijoa - fualaau maloloina lelei ma se tofo tulagaese. I totonu o lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe tulaga e tatau ona faia ina ia maua ai le seleselega o nei fua. O le a e malamalama, e ui lava i le tele o lenei laau, o le tuputupu ae feijoa i totonu o le fale e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga.

Faamatalaga faʻamalosi

Feijoa - o se laau o le aiga o myrtle 3-4 mita le maualuga. O lenei laau e amata mai mauga maualuga o Amerika i Saute. Feijoa e tupu i vaega laiti i konetineta uma. O fugalaau e faʻavasegaina e le iniseti poʻo inisiua i ituaiga eseese. Fruiting e amata ile tolu - fa tausaga. Fualaau aina suamalie - vine lapopoa ile diamita e oo i le 5 cm. O le mamafa o se fualaau aina e mafai ona oʻo i le 100-120 g.

Tuutuuga mo le totoina o se fale vevela

O le tuputupu ae feijoa i le fale e faigofie e pei o le lemoni po o le rimoni. Ae mo le tuputupu ae lelei o lenei laau tele ua i ai manaoga faapitoa.

Malamalama

Mo le tuputupu ae o lenei fale vevela e manaomia ai le malamalama lelei. E tatau ona tuu ipu ma fagu i luga o pupuni mai le itu i saute sasaʻe. Mo le puipuia o le lafoaia o laulaau i le taumalulu-tau malulu, e tatau ona faapipiiina se moli susulu i talaane o le laau.

E te iloa? O fua o laau toto ua ola i luga o le matafaga e tele atu iodine (35 mg i le 100 g fua o fualaau aina), ma o le iodine e aofia ai le 8-9 mg i le 100 g i fua o laau toto e ola 40-100 km mai le sami.

Fofo o le ea ma le vevela

Feijoa e puipuia i le malulu ma e mafai ona tatalia se paʻu vevela i -5 ° C. I le taumalulu, e tatau ona teu le laau i totonu o se potu ma malamalama lelei. Lelei mafanafana 9-12 ° C. E taua le faatumauina o le susu i le potu 80-85%. Afai o le ea e matutu, e tatau ona pisi i le afiafi. I le taumalulu, e manaʻomia foʻi le faʻamautuina o le ea masani.

Sini o le eleele

Feijoa e tupu i soʻo se mea, e pei o le laau e le faʻafefe i le palapala. E ola lelei i luga o oneone ma eleele papa.

Mo le galueaina i le fale e sili ona fetaui lelei le fefiloi o le oneone oneone, laufanua lauusiusi ma eleele masima i le tele 2:2:1. O nisi taimi e faaopoopo ai peat ma lau humus.

E taua! Feijoa, tuputupu ae i le fale, e le fua mai sei vagana ai o latou lava ituaiga o pollinating. Vaʻaia masani a le tagata lava ia: "Crimean Early", "Nikita Aromatic", "Kulingzh".

Feijoa tausiga

Tausiga e le manaʻomia se taumafaiga taua. I le faaiuga o le taumalulu, ao le i tupu le tuputupu ae, e tatau ona totoina lala seia oo ina 40 %. I le tautotogo o le a amataina ai se tuputupu ae malosi o tipu laiti. E taua le faʻapipiʻi lelei o le pale. Tamaiti talavou e maualuga 25-30 cm teuteuina i le 1/3 e fausia ai le paʻi autu. O le isi taumalulu, o lala taitasi e tatau ona teuteuina i 50-60 %.

O vailaʻau faʻasaina e aofia ai: Forster's hovey, tulip tree, luffa, pandanus, alocasia, guava, strelitzia.
I se tulaga talitutusa, e tatau ona faia i le tausaga ma lala o le poloaiga lona lua. Mulimuli ane, o puʻe malosi uma e faʻapipiʻiina. Afai o le a amata ona ola le taʻi pepe i le aʻa aʻa, e tatau ona aveese. I le lumanaʻi, ua aveeseina lala mago ma vaivai.

Faʻasa

Feijoa e fiafia i le susu. I le taumafanafana e manaʻomia ai le tele ma le faʻafefeteina. Afai o le eleele e matutu, e mafai e le laau ona faʻamalo ona lau. A uma ona faʻafeinu, e tatau ona tafe le vai i totonu o le fagu vai mai le vai. E le tatau ona faʻafefe vai mai le apa, o le a faʻapalapalaina ile eleele. I le taumalulu, e tatau ona faʻafeusuaʻi lelei.

E te iloa? Feijoa sa faaigoa ia Joan de Silva Feijó, o le faatonu o le Falemeli o Talafaasolopito Faalenatura.

Laʻei pito sili

O le eleele i totonu o tane e tupu ai feijoa e tatau ona faʻamaoaigaina i le ova, fuamosa ma le potassium. I le avea ai o se puna o le maika, e sili atu ona faʻaaoga le superphosphate (1 sipuni i le 2 lita o le vai). Mo le faʻaolaina ma le palukaite e saunia ai se vaifofo o le efuefu mai laau taʻitaʻi. O le faʻaaogaina o laei pito i luga e faia i se palapala susu. I le taimi o le tuputupu ae ma le vaitau o le ola, e faʻaaogaina fugalaau i 2-3 vaiaso.

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona faʻatulagaina

E manaʻomia le faʻatulagaina o tausaga i le 2-3 tausaga muamua. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se paluga o oneone ma le peat (1: 2). I le lumanaʻi, o le gafa ma le faʻafouina o eleele e faia i le 3 tausaga.

Ina ia faia lenei mea, ia saunia le eleele mai le oneone, fanua lanu ma humus i tutusa tutusa. A maeʻa ona aveese le fanua e le talafeagai, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻasalaga. I totonu o laau laiti, o lala e matua maaleale, o lea e tatau ai ona e faia ma le faaeteete pe a suia. I suʻega taʻitasi, o le laʻau e tatau ona 7-10 cm le lautele. E lelei tele le faʻaaogaina o ogaumu laupapa ma ipu omea. O pusa uila e mafai ona paʻu, e le talafeagai mo le tuputupu aʻe o feijoa.

E taua! O se mea e manaʻomia mo le manuia o aʻafiaga - o le faia o se siosiomaga mūlū ma le vevela saʻo. O le taina ma le tausia i lalo o se mea e mafai ona fai pe cellophane e talafeagai.

Maʻi ma faʻamaʻi

Laʻau uila mumu mite e afaina ai aʻa laiti. E tupu tele lenei mea i le lava o le susu ma faʻateleina le suāsusu. O se togafitiga e tasi ma se vaifofo o le "Keltana" (2 g faamama i le 1 lita o le vai) e lava lea e faʻaumatia atoa ai le siaki. I le tulaga o le toilalo ma se tagata e lalaga enaena enaena, e tatau ona sosolo le laau i se osofaʻiga o "Karbofos" (5-6 g o le vailaau faʻamaina ua faʻafefeteina i totonu o le lita). O le togafitiga e toe fai 2-3 taimi ma se malologa o le 7 aso.

Faʻavaeina tulafono

O le faʻaleleia o fatu o le faigofie. Fatu e aveese mai le fua o fua, fufulu, mago. Ona totoina lea i totonu o pusa papaʻu, tuu i le eleele i le 0.5 cm. Ua faʻamaluluina le eleele i se moli.

I totonu ole 3-4 vaiaso latou te totogo ai. Pe a oʻo mai uluaʻi laʻau, e totōina fatu laau i ni ipu eseese (feijoa vine ua saunia mo le toe totoina ile ata oi lalo). Pe a faʻaleleia e ala i le tipiina, o le a faʻamautuina lelei meatotino a le tina. E seleseleina laulaau i le va o 8-10 cm, e tatau ona tuu le pito i luga o laulaʻau. Toto le 2/3 i le eleele ma ufiufi i se fagu tioata. Vaitaimi e manaʻomia le ea i luga o le mama.

E faʻapea foi le feijoa, faʻafeʻaiga faʻatele: plum, vine, pusi mauga, yoshta, honeysuckle, sea buckthorn, kulisi.
Mo aʻafia e faʻaaoga ai le faʻafefiloi o le vaitafe oneone ma le humus leaf (1: 1). E lua masina le taʻavale. Mo aʻafiaga o aʻafiaga eleele lelei o le mea lava lea e tasi e pei o totō.

E mafai ona tupu feijoa i le avanoa

O laau toto e ola i le fale mo le taimi mafanafana e mafai ona totō i totonu o le togalaau. E tatau ona faʻapitoa ia Fepuari-Mati.

E tatau ona ufiufi puʻu ma se ata tifaga pe faia foi se fale koli. Feijoa e mafai ona tupu mai i le tipi po o fatu i totonu o se kiona i le auala e pei ona faamatalaina i luga.

Faʻasalaga lelei ma faʻafeinu i ni nai tausaga o le ae faafiafiaina oe lava ma e pele ia te oe ma se seleselega o fua lelei, manogi ma maloloina.