Berry

Sauniuniga sauniuni mo le taumalulu: aoga aoga, faʻaoga ma faʻaleaga

Yoshta o le igoa o se laau umi umi fualaau 'aina ma lanu uliuli e pei o se pele i le tele. O Yoshta o se vavalalata vavalalata o fualaau suamalie, suamalie-suamalie suamalie ua i ai sina tofo o le nutmeg ma, lea e sili ona manaia, aua le pala e pei o fualaau aina.

O fua fou o yoshta o se mea lelei tele, ae mafai foi ona saunia nei suavai mo le taumalulu e pei o siamu, faʻafefeteina, compote, pe i le vevela poʻo le fou tioisa. O uiga sili ona lelei e iloa ai le faʻaaoga lautele o yoshta i le kukaina, o ona fua e maua ai se tofo fou atoatoa e masani ai, e foliga mai o ipu.

Caloric ma kemikolo o yoshta

O fua o le Yoshta o loo iai le suka (pe tusa ma le 7%), meaola malosi, pectin, ma anthocyanins - o mea elemene o le glycoside. O elemene elemene e fausia ai le yoshta, muamua lava e tatau ona taua o le uʻamea, potassium, iodine ma le 'apamemea. E faapena foi O Yoshta e mauoa i vitamini - aemaise lava le tele o vitamini C ma P. E pei ona mafai ona vaaia mai le laulau, o le yoshta e maualalo le kalori mea o loʻo i ai, lea e mafai ai ona faʻaaoga lelei i meaola, faʻapea foʻi ma le puipuia ma le togafitia o maʻi o meaʻai.

E te iloa? Currants e uiga i le tele o gooseberries ma e le o se mea leaga - tala fatu poʻo le moni? O le faifaatoʻaga tele o Michurin sa na o le vaega na te iloa ai lenei miti: o le eseesega o le kulukaisi lanu-paauli na ia kukaina o le "Black Moor". I le taimi lava foi e tasi, na faia foi suesuega tutusa i Siamani, ae o le amataga o le Taua Muamua a le Lalolagi na taofia le galuega ma tolopoina mo le tolu tausaga. Ma i le 1970, na iu lava ina maua e le lalolagi se laau totō, e tutusa ma le leva o le miti a le au faifaatoʻaga.
Malosiaga malosi o yoshta

Initaneti, gCalorie, kcalMalosiaga o le malosi,%
Squirrels70306
Fat20204
Carbohydrates91036081

Meatotino aoga o yoshta

Yoshta o se kulupu o kulisi, fuatini ma fuamini uliuli. Sa le gata ina pulea e saienitisi le fua o currants ao puipuia uma ana meatotino aoga, ae faapea foi le tuuina atu o le togafitiga fou i faamaʻi e aafia ai ituaiga matua.

O le kulupu o se igoa mo laau e maua mai i le sopoia o sui o ituaiga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sharafuga o se uʻamea o apricot, plum ma piach, ma o le emealina o se sosolo ma se fusi.

O le mea e ese ai, e tatau ona maitauina e leai ni laau talatala o Yoshta i totonu o le kulisi, o se ponesi faaopoopo i iuga o le galuega a saienitisi Siamani i lalo o le taitaiga a le faifaatoʻaga Rudolph Sauer. Na pau lava le mea o le yoshta e laʻititi lava lona itiiti i se tasi o ona "matua" - currants - o le vitamin C.O le mea lea, pe a tatou manatua o le currant curry is in the rating of "vitamin-C-containing" vegetable products (vegetables, fruit and berries) (mulimuli i le rose vao ma le pele Bulgarian pepa), e manino lava e le talafeagai le tautala e uiga i le le lava o le vitamini C i le yoshta.

Ae o le mea moni o le seleselega o le yoshta e le fesootaʻi ma le gasegase toto i luga o le tino lea e le maalofia pe a galue ma le kulisi, e le mafai ona valaʻau i se mea lelei!

E te iloa? O le igoa "yoshta" o se tuufaatasiga o upu e lua: currant (German Johannisbeere) ma le kulisi (German Stachelbeere).
O le vailaʻau faʻasolosolo o yoshta, o le i ai o mea taua ma elemene o loʻo i ai o loʻo fuafua ai mea aoga o le pipi. I le faaopoopo atu i vitamini ma elemene e manaʻomia mo le tino o le tagata, o le anthocyanini o loʻo aofia ai i ona fualaʻau ua i ai le malosi e fasi ai siama, faʻamalosi puipui o toto toto ma faʻaleleia le tafe toto. Phytoncides o le yoshta e mauoa tele i le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o siama ma sigi, o lea la e aoga tele fua e pei o le anti-inflammatory, anti-cou ma le bactericidal agent.

O le faʻaaogaina o le yoshta e fesoasoani e faʻamaonia ai galuega o le gastrointestinal tract, o fua o le laau ma le aʻafia o ona aa ei ai lona aʻafiaga i le manava. Faatasi ai ma le rimoni, o le yoshta e faateleina ai le maualuga o le hemoglobin i le toto ma ua faailoaina mo le anemia, faapea foi mo le maualuga o le toto.

I le mea mulimuli, o le yoshta o le meatotino o le mamafa o suauu mamafa, toxins ma e oo lava i le leitio o mea e maua mai i le tino, lea e mafua ai ona aoga le oloa, aemaise lava mo tagata o megalopolises.

Yoshta mo le gau o le mamafa

O Yoshta o loʻo i ai le maualuga o le suka ma ua manatu o se oloa maualalo-kalori.ua lava le mafuaaga e aofia ai le tama i lau meaai e aunoa ma le fefe mo le tele o le puimanava. Ae o loʻo i ai mafuaaga faaopoopo e faʻaaoga ai yoshtu mo paʻu mamafa. O le mea lea, o le anthocyanins lea e televavave ai le gasegase o le yoshta i le tino ma, o le taunuuga, e saofagā i le vavavevave ("mu") o gaʻo.

Pectini e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le microflora o le intestinal ma le faʻasalalau o peristalsis. O le faʻamamaina o le tino, o nei vailaʻau e faʻamalieina ai le mamafa o le mamafa.

Ina ia mafai ona toe aumaia lou mamafa i le masani, e fautuaina e le au fai meaʻai le taumafa i le 0.5 i le 0.7 kilokalama o vine gasegase mo le 15 aso. I le taimi lava e tasi, e moni, e le tatau ona e faʻauluina se paluga ma se keke poʻo se meaʻai kuka. I le faʻaopopo i le faʻaaogaina o yoshta e avea o se faʻaopoopoga mea taumafa mo le paʻu o le mamafa, o loʻo i ai foi ni meaʻai faʻapitoa e faʻavae i luga o lenei oloa. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o se taumafataga aso e sefulu aso e mafai ai ona e faʻaitiitia le 3-4 kilokalama o le mamafa mamafa.

O le leai o nei pauna faaopoopo o le a fesoasoani i ai: broccoli, meaʻai, cardamom, kapisi Saina, kukalati, goji vine, horseradish, apples, barberry, cilantro.

Yoshta based diet

Muamua asoLua aso
Breakfast100 g o vine gasegase vine atoa-falaoa falaoa o se fasi sipisi maualalo200 g oatmeal 250 g yoshta compote
Taʻaloga200 g yoshta fualaau 200 g falaoa laititi-gaʻo200 g o yoshta vine 1 susu susu moa
Popo o le afiafi200 kalama o vine vine200 kalama o vine vine
O le taumafataga2 ipu kefir 2.5%200 g gaʻo susu gaʻo 250 g yoshta compote
Manatua: E tatau ona fufulu fua o le Yoshta pe a paʻu. O le faasologa muamua o le aso muamua ma le lua o le aso; leai ni vaiinu faaopoopo, aemaise lava i le suka, e mafai ona faʻaumatia. I le aso, inu 1.5 - 2 lita o le vai faamama.

Sauniuniga sauniuni mo le taumalulu

O fua o le Yoshta e mafai ona faʻaaogaina ma, afai e saunia lelei, taofi le tele o meaʻai.

E taua! Mo le manuia o le seleseleina vine vine sili atu ona lelei le aoina mai o sina mea itiiti. I lenei fomu, o le oloa e tumau lona foliga ma i le faagasologa o gaioiga e le liliu atu i totonu o se falaoamata. Afai e le mafai ona aoina le yoshtu i le taimi, e mafai ona e togi mai le sua mai le meaʻai, pe ala i le pasi atu i se mea e teu ai meaʻai, faia o le jelly, jam, confum, etc.

O se auala lelei o le seleseleina o vine yoshta mo le taumalulu atoa ma aunoa ma le vevela o togafitiga e faʻamago ma malulu. O nei metotia e mafai ai ona e faʻasaoina le oloa i le ituaiga sili ona aoga, aua, i le faaopoopo atu i le leai o se mea e maua ai le vevela vevela, e le o aofia ai ma le faaopoopoina o le suka i le fatu ma taofi ai meaʻai o le yoshta.

Dried yoshta

O fua o le Yoshta ua i ai se paʻu e sili ona manaia e mafai ai ona lelei lelei ile taimi o le susu. O le compote poʻo le teuteu na faia mai yoshta mago e taua tele i taumafa taumalulu e faʻamalosi ai le tino puipuia ma se fualaau lelei o vitamini C. E mafai foi ona faaaoga Dried yoshtu e fai ma mea faaopoopo i ipu eseese (faatusa, keke poo muffins, lea e faaopoopo i ai vine nai lo vine, o le a latou maua se tofo fou ma muamua le suamalie-ma-oona i se paolo nutmisi). Ma le mea mulimuli, e manaia le gauina o se mea faʻagogo e pei lava o se meaʻai manaia: e sili atu ona aoga nai lo kuki po o suti ma e le itiiti ifo le lelei.

Aʻo leʻi faʻamago, e manaʻomia ona filifilia, fufulu, ma faʻatagaina e faʻamago atoa fua o le yoshta. Ona faʻasalalauina lea o le fua i luga o le palapala ma tuʻuina i totonu o se nofoaga malulu, puipuia mai le susulu o le la. O le vavalalata o le taimi e faʻatatau i tulaga o le vevela, e masani lava o le faʻatinoga e tele ni aso.

O fualaau mamago e le tatau ona faʻamalolo atoa: o se faailoga o le sauniuni o le mauaina o le elasticity e fua - latou te punou faanatinati, e le aveesea mai le suavai mai ia i latou, ae o fualaau aina e le tatau ona motusia i lima. E mafai ona e faʻamago le yoshtu i totonu ole ogaumu, vevela ile 50-60 ° C. O lenei faʻavavevaveina le faagasologa, e manaʻomia pe a ma le 10-12 itula, ae o le tulaga o le fualaau aina e tatau ona mataituina ma le totoa ma suia i lea taimi ma lea taimi. Afai o le a amata ona faʻavaivai tagata taʻitoʻatasi ma faʻafeiloaʻi, e tatau ona faʻaitiitia vave le vevela.

A maeʻa le mago, e tuʻu le yoshta i ipu tioata, pepa poʻo taga lino ma teuina i se nofoaga malulu ma faʻaauau le vavao. Afai e matauina le tekonolosi teu oloa, o le yoshta maroke e mafai ona aoga mo le lua tausaga (peitaʻi, e sili atu le faʻaaogaina o oloa aʻo leʻi amataina le vaitau e sosoo ai.

Yoshta faʻaliliu

O le maluluina o le lona lua, e leai se auala e sili atu ona lauiloa e sauniuni ai yoshta. O le faʻateleina o le faʻasaoina o meatotino aoga uma o lenei taualumaga e tatau ona faia i fua fou ua aoina.

Aoao pe faapefea ona togiina apu, strawberries, pulu lanumeamata, lanu, pikiaka mo le taumalulu.

Berries e pei foi o le mago, vili, fufulu ma mamago. O fua ile papaʻu tasi e faataatia i luga o papa mafolafola ma tuu i totonu o se pusaaisa mo le vave faʻavaveina. A maeʻa le aso, e mafai ona tuʻuina i fafo ni taga faʻaaisaisa poʻo ni koneteina tioata ma teuina i totonu o le pusa tioata seia faʻaaogaina (i le taimi atoa o le taumalulu ma le tautotogo na sosoo ai, o latou fua o latou taofi ma mea aoga).

E taua! E le mafai ona toe faʻafefe fualaau suamalie: o le susu e amata ona aloese mai ia i latou, o le oloa e leiloa lona tofo ma uiga lelei ma avea ai faapei o se uaua ua afaina. Ina ia mafai ona aloese mai se aafiaga faapena, e tatau ona faataatia ese le yoshtu i ni vaega laiti, ae ui i lea, o le taisaisa saʻo e le mafai ai ona pipii faatasi ia vine, ma o le fuainumera o fua e tatau ona faaaoga e mafai ona aveesea mai le pusaaisa.
O le auala lona lua o le maalili e aofia ai le sasaaina o sua mama ma mamago i le suka. I lenei tulaga, e mafai ona vave faʻavevelaina le yoshtu e ala i le faʻatumu o fagu i fua. O lenei metotia e foliga mai e itiiti le aoga, talu ai e faatapulaa ai auala e faʻaaogaina ai vine mumusu - e mafai ona e faia le suamalie suamalie, ae o le ae le faʻaopopoina o se elemene i totonu o ia ipu e pei o se faʻataʻitaʻiga, sefe o aano o manu.

Contraindications ma le faʻaleagaina

Yoshta e tele mea aoga, ae o loʻo i ai foʻi faʻasogaga i le faʻaaogaina o nei vine.

E i ai tagata o loʻo aʻafia i le vaitamini C. Talu ai e tele le acid ascorbic i yoshte, e tatau i tagata nei ona faʻatapulaaina lo latou faʻaaogaina. O le le faʻaaloalo i le kusiisi po o le lanu uliuli o se faailoilo mautinoa o le a leaga tele lou tino.

O le agavaʻa i le thrombosis o se faʻasalaga mo le faʻaleagaina o le yoshta.

E le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o yoshtu (e pei o currants) mo colitis, maʻi o le gaʻo ma le ulutala duodenal, gastritis ma nisi faafitauli faʻalavelave - o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina.

Faʻasalaga ia Yoshte, ae maise lava i se mea faʻapipiʻi (sua sua suamalie), e tatau ona faʻaaogaina i fafine aʻo maʻitaga. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le yoshta e mafai ona aumaia uma le manuia ma le faʻaleagaina. E oo lava i tagata e sili ona lelei, e tatau i se tasi ona manatua le upu poto e uiga i vailaau i totonu o le sipuni ma le mea oona i le ipu.

Mātauina le fuataga - ma o le a laveaʻiina oe mai faafitauli ma faʻafitauli tau soifua maloloina!