Faatoaga

O le a le aphid matautia i luga o laau fualaau aina ma le auala e taulimaina ai

Aphid o se tasi lea o fili sili ona taatele o togalaau, togalaau aina ma fale kosi. O lenei iniseti matautia e maua toetoe lava i soo se mea, ma o le vaitaimi o lona gaoioiga leaga e tumau i le gasologa o le vaitau - mai le amataga o le tautotogo i le sili ona malulu. O le gaogao o le pusi o loʻo taia foi: o le aphid ma le manao e tasi na te fano fugalaau, fualaau aina, vine ma fualaʻau.

O se taunuuga o le gaioiga o lenei toto toto, o le soliina o le ola o le laau e tupu: e taofi le tuputupu ae, leiloloa fugalaau ma ovaries, laulaau laʻau ma le mama ua leaga. E le gata i lea, o le gaogao o aphids, o totoe i luga o le laulaau ma siaki papatusi, o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o maʻi eseese, ona o le agaleagaina o le aganuu, o faalavelave o le photosynthesis ua faaleagaina ma e mafai ona mate le laau. O le mea mulimuli, o le aphid lava ia o se tagata e gasegase le tele o faamaʻi vailaau: o le gaoioi mai i se mea na pisia i se soifua maloloina ma aumaia ai siama i totonu o le meaola ao sufuluina le sua mai fafo, o le iniseti e faalauiloa le faasalalauina o siama i vao ma laau, e pei o se tagata ua pisia i le maʻi,

E te iloa? Aphid e mafai ona vave tupu vave. Faʻatauga ma le fuamoa fuamoa masani e le tupu, e pei o se tulafono, o iniseti e masani. Ae ui i lea, mai lea taimi i lea taimi i le augatupulaga atonu e foliga mai o tagata nofofua taitoatasi e iai uiga tau feusuaʻiga, lea, o le faʻamalosiina, e maua ai le tamaititi e tutusa le tamaʻitaʻi.

Aphid: faʻamatalaga o iniseti

Aphid o se iniseti laitiiti, e iloa e mata le lavalava e pei o se pogisa e tusa ma le 0.5 mm le tele (peitaʻi, o nisi ituaiga o aphids e oʻo i le 7 mm le umi). O le mea moni, o lenei toto totogo e foliga mai o se mimiti po o se mataua. Iniseti e mafai ona le gata i apaʻau ma apaʻauI le tulaga mulimuli, o vaega lele o le lele o le aphid e fai ma vaega lua o apaau manino: umi i luma ma puupuu i tua.

O ata o aphids e matua ese lava - o nei iniseti e mafai ona uliuli, lanumeamata, lauulu, mumu, piniki ma e manino. O le ituaiga lava e tasi e mafai ona suia le lanu ao tuputupu ae, i se faaopoopoga, o le lanu o le iniseti e faalagolago i meaai o loo ia faaaogaina. O le aphidless aphid e le mafai ona gaoioi mo se mea mamao, o se iniseti na tele lona ola i totonu o se vaega faatapulaa, e faʻaaoga ai ni uumi uumi e felauai i totonu o le tasi poʻo le sili atu foʻi laau totō.

O le aphid pine e tupu pe a tupu tele le tele o le kolone i totonu o le teritori lata ane e leai se mea mo iniseti e fafaga ai. O ia tagata lele e lele atu i se teritori fou ma fausia i se isi itumalo o meaola faalafua.

E le maua se iniseti i aphids, e ola mai iniseti pe mai fuamoa o le moa, pe tuusaʻo tuusaʻo i se tagata matutua (ma e masani ona fanau le aphid cub ua uma ona maitaga).

Aphid i fualaau aina, o a taunuuga

Aphid e mafai ona afaina ai le togalaau, o lona fua e matua le mafaatusalia ma le laitiiti tele o le pest itself. O loʻo i ai i totonu totonu o laulaau, e le mafai ona iloa le iniseti mo sina taimi, ma o le taunuuga, pe a uma ona iloa le pest settlement, ua tatau ona tauivi ma aphids i laau fuamalie. I le faaopoopo atu i le susuina o le sua mai le pulupulu, laulaau, vine laiti, tumutumu ma fugalaau, aphid lafoai mea oona i le laau fua. O le taunuuga, e faalagolago lava i le vaitaimi lea na tupu ai le siama, o le a paʻu, ma o le a lanu, pe a le tatalaina, e paʻu ese lava, o fugalaau e foliga tutusa ma solo solo, e le tupu le ovary pe a maeʻa.

Afai e le faia le taua faasaga i aphids i luga o ia laau fua, e mafai ona latou taofia le atinaʻeina atoa.

Aoao pe faapefea ona taulima aphids i le apu, kapisi, currants, plums, kukama, Kalina, dill.

E tusa ai ma mea na totoe e aphids i luga o laulaau, ma o se taunuuga o le a taofia ai le faagasologa o photosynthesis, ma o le laau ua afaina i siama i se malie, ua uma ona taua i luga. O le lamatiaga o aphids for fruit fruit is also caused by the fact that young shoots, the juices of which the pest especially likes to eat, becomes so weak that they can not survive even if not severe winter. Ma le mea mulimuli, o se laau e aʻafia i aphids e leiloa lona malosi atoa e tetee ai faʻamaʻi eseese ma isi faʻamaʻi.

E i ai ituaiga eseese o aphids e fausia ai le tuputupu ae atoa i lala o laau - galls. Ulutala e, ona o ia ituaiga o vevela, e aafia ai lala o se laau, mafai ona matua fasiotia uma lava.

Aphids i laau i totonu o le togalaau: auala e taulimaina ai manu feʻai

E tele ituaiga o aphids, lea e mafai ona iloagofie mai le tasi e le isi e se fomai tipitipi. O le mea e lelei ai, o lea tagata, i se tulaga lautele, e le o manaʻomia, talu ai o togafitiga aphid i fualaau aina e sili ona matagofie mo soo se sui o lenei iniseti. E tele auala eseese e feagai ai ma aphids: masini, meaola, vailaau, puipuiga. E faʻapitoa ona faʻaumatia aphi i laau e faalagolago i mea e fiafia i ai le tagata fai togalaau, o le tele o mea e faaleagaina, faapea foi ma le taimi na nofo ai le aphids i luga o le laau (fuga, fuga, faia o ovaries, amataga po o le iuga o le fuaina).

Auala masani o le taulimaina o aphids i laau

I le natura, o aphids ei ai fesoasoani ma fili. E iloa lelei o le vaifofo sili ona lelei mo aphids i laau o le tinabug.

E te iloa? E na o le tasi le aso e mafai ai e se tamaʻi tamaititi ona 'ai faʻalua le lua o nei toto suckers!

O isi tausimai o fualaau 'aina, e fai ma faʻataʻitaʻiga, laʻau fuga (o le lauiloa lauiloa), fuʻa (auro-eyed) ma isi iniseti, faʻapea foʻi ma manulele. Fesoasoani i le tau faasaga i aphids e mafai ona mafaufauina o mumu. Latou te le fafagaina i latou lava, ae latou te faʻaumatia ia eleʻele uliuli, lea, e le gata na o ni tamaiti, ae o tagata foi o le puipuiga o le aphids. E manino lava o nei iniseti ma manulele e tatau ona tosina atu i soo se auala i lau togalaau, pe ia aloese foi mai amioga e mafai ona tuliesea ai fili masani o aphids. O nei mea uma e aoga ai iniseti e maua mai i le mutia mago ma laulaau oti, o le mea lea, o le susunuina o mea taua i le tautoulu, o le a faaleagaina ai e tagata fai togalaau a latou "uo."

E taua! O pulu lanu uliuli - e le mafai ona faʻaumatia i le afi: latou ola loloto i le eleele ina ia le mate pe a mu le laulaau.

Ina ia mafai ona e faia le togalaau e foliga manaia mo le tamaʻitaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina ni togafiti: mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e totoina le tansy, nettle, dill, yarrow, daisies ma isi laau e pei o nei lanu mumu matagofie i le va o fualaau aina. E fautuaina foi e tausi lelei le taumalulu mo tamaʻitaʻi: mo le mea lenei e le tatau ona e mu, ae, i se isi itu, tuu ni paʻu o vao mamago i le tulimanu o le togalaau, lelei - o sana. O nisi e oo lava i le taimi e fausia ai ni tamai fale mo iniseti aoga - o se mea i manuʻalele, na o sina mea itiiti lava.

E sili atu le faigofie mo lenei faʻamoemoega e mimilo le paipa o le pepa pepa, faʻapipiʻiina i le mutia poʻo isi mea i le tasi pito ma tuu i totonu o le togalaau ile laʻau matutu.

O se auala sili ona lelei e amata ai le tina i totonu o le togalaau o le faʻatau faʻatau lea i afifi i se faleoloa faapitoa (o iniseti, o le mea moni, o nisi taimi e faʻapitoa ona faʻatau).

O le "fesuiaiga" metotia o le tagofiaina o aphids e ala i metotia faʻalauiloa o le totoina o laau i totonu o le togalaau e le taliaina e le aphid. Mo se faʻataʻitaʻiga, henbane, basil, ituaiga eseese o faifeʻau, tapaa, laumei, vafela, horseradish, aniani, garlic, mustard, wormwood, tansy ma yarrow. Mai le lanu o le eleele, ou te le fiafia i le manogi o pata, anufe, laumei, chernobrivtsev (marigolds), chamomile, fualaau faisua mai pepa vevela, pateta, tamato. O nisi o nei laau totő e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faavae mo le susunuina o laau ua uma ona aafia i aphids. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e tatuʻu le vao o le wormwood ma se naifi poo se seleulu, sasaa vai inu ma faʻamalosi mo ni nai itula. A maeʻa lena mea, aʻafia, faʻapipiʻi sina mea itiiti o soʻo se mea faʻamalosi e lelei ai le teuina o le vai i luga o le laulaʻau, ma faʻamaʻalo le sasaina o laau, ma taulai faapitoa i tua o lau.

O le faʻaaogaina o taumafa i le tagata matua e tusa ma le lima lita. Aphid tapenaga i laau fualaau aina e mafai ona tutoatasi i se auala talitutusa e faaaoga ai laʻau tapaa, laʻau tilati, galati gaosia, aʻafiaga ma alamalie, fualaʻau ma aʻa, solofanua, fualaau o vevela, vela mai leland, pine o pine, pi o fualaau suamalie , pateta poo tomato, ma isi. Pe a faʻaleleia ia gaʻo ma mea e faʻaleagaina, e tatau ona mulimuli i nisi o lapataiga. Muamua, o se maualuga maualuga o le gaioiga galue poʻo le totoina i le ao i le susulu malamalama o le la e ono mafua ai le mumu i lau.

Lona lua, o nisi o laau totino e faʻaleagaina e le gata mo aphids, ae faʻapea foi mo ona fili faʻaleagaina, e le gata i lea, e mafai e se tagata ona afaina i le faagasologa o le faʻatinoga.

I soʻo se tulaga, e tatau ona faia le pulupulu i totonu o se masini puipui ma totigilima ma e le faʻaaogaina lenei faiga o le tagofiaina o aphids i le taimi o le fualaau taumafa ma ia le itiiti ifo ma le lua vaiaso (pe sili atu - ia le itiiti ifo ma le masina) aʻo leʻi seleseleina.

E taua! E tatau ona manatuaina afai o nisi laau e fefefe ese aphi, o isi, i se isi itu, tosina. Mai lea itu o le vaaiga, e le tatau ona e totoina begonia, nasturtium, mallow, petunia, poppy, ma legumes e lata i fualaau aina suamalie. Kaleina, manulele manu ma linden e tatau ona totō ese mai le togalaau, e pei foi ona latou fiafia i aphids.

Auala faʻapitoa e puipuia ai le togalaau mai aphids

E pei ona faaalia i le faatinoga, e mafai ona e faʻaumatia aphids i laau e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau oona. Ae ui i lea, i mataupu e sili ona faigata, e mafai lava ona manaʻomia ni vailaʻau vailaʻau.

Pe a filifilia mea e faʻaaoga e faʻaumatia ai aphids i fualaau suamalie, e tatau ona manatua i le mafaufau e le pei o le tele o isi meaola faalafua, o le aphid e le o se mafiafia vaomatua, o lona uiga o le aveesea o lea mea e faigofie lava i le fesoasoani a soo se sauniuniga kemisi. E faavae i lenei mea, E le tatau ona e alu i ni mea mamafa. E fautuaina e taofi le gauai i sauniuniga o loʻo iai ni esters. Lelei fesoasoani i le faatea ese o aphids faia i luga o se natura (flax ma olives) suauu pipi pipi. E faapena foi o vailaʻau faʻamaonia e pei o fufanon ma Intavir.

E tutusa lava le taua le filifilia o le taimi talafeagai ma le auala o le faagasologa. E sili ona lelei le faʻatinoina muamua o le totoina muamua o laau aʻo leʻi lafoaia.

O isi faʻavae e faʻalagolago i le maualuga o le faʻaleagaina ma uiga o le fai togalaau i le faʻaaogaina o vailaʻau. O le mea lautele, e le sili atu i le tolu pulumu e faia i le vaitau, ae o le mulimuli, e pei lava o le faʻaaogaina o vailaau masani, e le mafai ona faʻatinoina i le silia ma le tolu vaiaso aʻo leʻi seleselega.

Afai o le meaola faalafua ua vaaia i luga o le laʻau, o le togafitiga e faia e ala i le faafesootai: o lenei mea e mafai ai e le iniseti ona fasiotia e ala i faatosina tuusao fafo. O le itu le lelei o lenei metotia, o lona aoga e faalagolago i le faʻapogai (soʻo se timu e leʻi faʻafuaseʻi e mafai ona faʻaumatia taumafaiga uma a le tagata fai togalaau), faapea foi ma le maeʻaeʻa o togafitiga (o le mea oona e na o le pest lea e faafesootai saʻo ai). Talu ai o le aphid e masani ona natia e le gata i tua o laulaau, ae o totonu foi o le paʻu lea ua fesuisuiai ai, o le metotia o fesootaiga e le mafai ai ona ausia le sini. Fesoasoani i lenei tulaga e mafai ona maua ai iniseti vailaau e ulu i totonu o le laau toto ma fasi fasi 'aphids e fafaga ai i latou mai totonu. O lenei metotia e lelei foi aua o le laau e vave faʻaaogaina mea oona i totonu ia te ia lava, ma e le mafai e le timu ona puipuia le faʻaleagaina lelei o le meaola.

E ui i lea, e tatau ona maitauina soʻo se puipuiga pe a galulue ma vailaau e tineia ai manu faalafua e le mafai ona faʻamautinoa atoatoa a latou gaioiga, e faʻamoemoe i le tasi iniseti. Soo se vailaʻau e iai sona aʻafiaga i itu, faʻaleagaina ai isi mea ola, e aofia ai tagata. O le mea lea, o le faʻaaogaina o puipuiga mai vailaʻau faʻasaina i aphids e tatau lava i tulaga ogaoga.

Auala e puipuia ai laau fua mai aphids tagata togafitiga

E le gata i le puipuia o masini (fufuluina o le suavai pe lulu lima) ma le pulupulu i le vaovao, o le puipuia o aphid masani o le fausiaina lea o laulaau ma le faʻaogaina o le efuefu, fofo mafutaga (fale, vai poo le fasimoli o le kulimi), faapea foi vaifofo ma le talo birch.

Mo le fufuluina o laau fua ma togafitiga faʻapitoa e tasi mo le 10 lita o le vai, 300 g o lefulefu e manaʻomia (mo le faʻamaʻi lelei, o lefulefu ma le vai ua kuka mo le tusa o le afa itula); 100 g o le tar, 300 g o fasimoli a le fale poo le 125 ml o le fasimoli vai. O nisi o fai togalaau e fautuaina auala muamua lava e aveese ai aphids. Ae le gata i lea, ua fai mai e leaga le pest pe afai o le laau e liliina i vodka poo Coca-Cola, o se vaifofo o le suauu suauu (1 tbsp i le 10 l) vai, faapea foi ma le vai ua fefiloi ma le kulimi (1.5 tbsp I luga o se pakete vai) ma ethereal arasi, lauti ma fuālaʻau lavender (e tusa ma le 50 o le pa'ū taʻitasi i se pakete vai).

O se isi fofo faʻapitoa mo aphids i laau fualaau aina e fumigation i tapaa (o se tamai afi e faia i tupe meataalo i totonu o se apa, fufuluina le pefu o le tapaa i luga ma pe a amata ona paʻu mai le asu paʻepaʻe mai le apa, tuu i lalo o le laau). O nisi tusitala latou te ofoina atu isi tusitusiga fatufatuga o le fumigation - ona o lenei mea latou te faʻaaogaina le paʻu vevela, vipers, ma isi. E mafai lava ona le fiafia le aphid i le mea moni na sasaaina o ia i le vodka ma Coca-Cola ma faʻamaina i le mu o potafana, ae ui i lea, ou te manatu o se auala matautia e mafai ona fesoasoani i le faʻaumatia e le gata o aphids, ae mai i tuaoi ma aiga (ioe ma le vodka i totonu o le aiga e mafai ona sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina).

O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o metotia laiti mo le pulea o manu, o le mea autu, ioe, o le puipuiga.

Aphids i luga o fualaau aina: fua puipui

Ina ia malamalama i le auala e taofia ai le tamai mamoe i le togalaau, e tatau ona e sailia le mea e sau mai ai.

E mafai e se tagata ona ave se meaola i se taupulega faatasi ai ma i latou na maua mai i nofoaga e lei faʻaaogaina ma e leʻi lava le suʻesuʻeina mo le leai o ni faailo o faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o iniseti e matua ulu atu i totonu o le togalaau pe afai o laau e le fuaina e ola latalata ane (mo se faataitaiga, mai se nofoaga lafoai lata ane). O le aphid peddler matua o le vaomalo o le lalolagi. O nei iniseti e le na o ni meaola, ae o tagata natura foi o aphids mai isi parasite, e le gata i lea, latou te "faatagaina" foi i latou e faaalu le taumalulu i totonu o se mea e oso ai. O se "faauoga" lea e faamalamalamaina faigofie: o manu e fafaga i le meli e sosolo mai i aphids, o le vavalalata i le va o iniseti o loʻo fausia i luga o se faavae e sili ona lelei.

Malamalama i nei foliga, e sili atu ona faigofie le aloese mai le faia o tulaga lelei mo le faasalalauina o aphids i le togalaau.

Muamua, ao togafitia lau lava togalaau mai aphids, e tatau i le taimi lava e tasi (pe afai e mafai) ona fufulu laau leaga i le vaiaai, ma le galo foi lau lava laufanua, lea e mafai ai foi e le meaola ona fofo.

Pe a lūlūina le mutia, e fautuaina e tuu le fugalaau totogo, taga a le leoleo mamoe, kapiti vao. O nei laau totō e faʻaosoosoina ai tagata faatupu faalavelave - fili masani o aphids. E tutusa lava le taua mo vaovao e taofia ai le avanoa i laau fua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaumatia uma le kolone, ae le o le tau ma taimi taʻitasi.

Поскольку черные муравьи живут в земле, хорошим способом изгнания их с участка является перекапывание гнезда и обработка его ядом (можно использовать антимоль, карболку, керосин, формалин и т. п.).

O nisi e fautuaina le fugaina o se laau faataamilo i se liʻo faatasi ai ma se paluga o le vao ma pepa paʻu, laulaʻau poʻo laʻau tomato (e talitonu e le fiafia aloma e taʻalo i ia faʻalavelave), ae foliga mai e sili atu ona lelei le faʻatonuina o taumafaiga ina ia faʻamaʻaʻaʻa faʻamalosi uma laau

I le lautele, ua matauina o le fefaʻatauaʻiga o fefaʻatauaiga i le va o vavae ma aphids e mausali ma e mafai ona faʻamauina e faapea o le faiga e aoga: o le a alu ese pepe - ma o le a tuua foi e aphids.