Potatoes

Totoina ma le tausia o ituaiga pateta Vaʻaia

E leai se fale mafanafana e maeʻa e aunoa ma ni pateta. Matou te faʻaaoga lenei fualaau faisua mo le kukaina o le tele o ipu, e masani ona maua i luga o le laulau. I le tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe le pateta a le Adretta, tuʻu mai se faʻamatalaga o le ituaiga, tuʻuina atu ata ma iloiloga.

Uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O le ituaiga "Adretta" na foliga mai e tusa ma le 20 tausaga talu ai o se taunuuga o le galuega a tagata fomaʻi Siamani. O le masani lava, o ituaiga o pateta ma le lanu samasama sa mafaufauina o le meaʻai, ae ina ua mavae le foliga mai o lenei ituaiga, na suia mea uma.

"Adretta" na fiafia tele i le maketi, ma o le lanu samasama ua le o toe avea o se faailoga o ituaiga faʻamalosi.

E taua! E le talafeagai le totoina o pateta i le eleele ma le manua - o le a aafia ai le tofo, faapea foi ma le taʻitaʻia ai o le tubers e siama ma meaʻai e nonofo i totonu o ia palapala.
O uiga nei e aofia ai i lenei vasega:

  1. O fualaʻau ei ai se lanu samasama, o se paʻu laititi paʻu.
  2. O mata e laʻitiiti lava.
  3. O le tino o loʻo faʻatusalia e se lanu samasama po o se samasama samasama.
  4. O fua o le aʻa e maua ai le futu o le oval.
  5. Potatoes e aofia ai le 16.1-17% sene.
  6. O le mamafa o le aʻa o le 130-140 g.

O fualaau 'eseʻese o le "Adretta", e fesoʻotaʻi ma le fausiaina. O pepa e mafai ona i ai ni eseesega eseese - mai lea mea i lea mea tele, valiina i se lanu lanu meamata.

E tele naua paʻu papaʻe paʻepaʻe. "Adretta" - o se tasi o sui o ituaiga vaitau o vaitau.

O le uluai seleselega e mafai ona faʻatinoina i le 2 masina talu ona maeʻa. A maeʻa le 70-80 aso, o le fatu ua matua atoatoa.

O le laau e tetee atu i le lamala, ei ai lona maualuga maualuga. Faʻatasi ma le 1 hectare e mafai ona e aoina i le 45 tone pateta.

E te iloa? O fua o le pateta o vine ma o ona luga e aofia ai le solanine. O se mea oona e faʻaalia foi i totonu o lanumeamata lanumeamata o loʻo taoto i le malamalama.
O le togi e le aʻafia i se paʻu o le vevela mataʻutia, e leai se uiga o le maualuga o le vevela.

Soʻo se eleele e mafai ona faʻaaogaina mo le totoina o pateta, ae o le faʻamautuina e le aunoa o le pateta, e mafai ona e faʻaleleia atili le fua o le suka.

I luga o le 5-fuainumera, o lenei ituaiga na mauaina le maualuga maualuga o le tofo. O le aano o pateta e mama, e i ai sina mea itiiti. O togafitiga faʻamalolo e faʻaaogaina ai. E ese le eseesega mo le faia o pateta masima, kesi.

"Adretta" o se pateni e sili ona lauiloa i lo tatou taimi, ona e matagofie lona uiga.

Vaega o le tuputupu ae

Ina ia maua se seleselega tele, e tatau ona e iloa uiga ma mea taua o le fausiaina o lenei ituaiga. Matou te fautuaina ina ia faamasani ma i latou.

Filifilia se nofoaga

Mo le totoina o pateta, e sili atu ona lelei le filifilia o le la, malamalama lelei nofoaga. Afai e te totoina se togalaau i totonu o se nofoaga pogisa, o le a amata ona alualu i luga ia upega, ma o le a laiti ma totogo fatu.

E le fautuaina le totoina o se mea eseese i le eria ma le eleele eleele. O le mamao ia i latou e tatau ona le itiiti ifo i le 1 mita.

Manaomia o le eleele

Mo le totoina, e aoga le filifilia o se nofoaga ma le suavai mama po o le oneone, lea o le a mautinoa ai le maualuga o le susu ma le felelei o le ea i le aʻa ma le pateta.

E taua! Faʻamuʻu le palapala i le maeʻaeʻa aʻo leʻi tafia. Afai e le faia lea mea, o le a le aumaia le faʻamanuiaga ua faʻamoemoeina.
Ona o oneone oneone, o loʻo i ai se faʻaopoopoga sili atu.

Tulafono laiti ma tuutuuga o le tulaueleele Adretta

E tatau ona toto laau taʻitasi i se taimi faapitoa ma usitaʻia tulafono faʻavae mo le faʻatinoga o lenei faiga. E leai se faʻalavelave o le Potatoes.

Taimi

O le totoina o pateta e masani lava ona faia i le faaiuga o Aperila - Me. O le taimi tonu e faalagolago i tulaga o le tau, e tatau ona:

  • vevela tumau;
  • leai ni fulufulu;
  • lelei le mafanafana o le eleele.

Sauniuniga o mea totō

Ina ia mautinoa o se seleselega lelei, e tatau ona saunia ma le faaeteete mea e totoina. I le amataga o le masina o Aperila, e tatau ona lafoaia le fatu i totonu o se nofoaga lelei ma susulu ile 45-60%.

O le vevela i totonu o se potu i le ao e tatau ona tusa ma le 17-20 ° C, i le po - 8-10 ° C. A maeʻa le 3 vaiaso, o le a amata ona maua e le kulupu se lanu enaena ma faʻafefeteina. E tatau ona fufuluina i latou i le vai ma ufiufi i afifi. I lenei pepa, e tatau ona latou taoto i se isi vaiaso.

E te iloa? O le aʻa muamua o le aʻa, lea na tupu i le avanoa, o le pateta. O lenei mea na tupu mai i le 1995.
Aʻo leʻi alu ese mai, e le o se mea e sili atu ona lelei le faʻaogaina o fautuaga nei:

  1. Ina ia faʻamaʻi le fatu, e tatau ona e tuʻu i totonu o lenei fofo: 5 lita o le vai, 10 g o le apocidic acid, 6 g suauu sulfate, 1 g o le potassium pati.
  2. Mo le tele vave o le germination, e tatau ona e tuu pateta i se vaifofo o se tasi o fualaau faasaina: "Epin", "Prestige", "Vermishtim".
  3. Ina ia faʻaititia le aofaʻi o le seleselega ma faʻaleleia le masini o meaʻai o fualaau faisua, fufulu le pateta ma lefulefu.

O le mulimuli i fautuaga i luga o le sauniuniga o le totoina o mea mo le totoina, o le ae mautinoa ai se seleselega tele.

Technology

O le laasaga muamua o le eliina o lua, o lona loloto e le tatau ona sili atu i le 10 cm. O le mamao i le va oi latou e tusa ma le 40 cm. Vaʻai foʻi le mamao i le va o laina - e tatau ona tusa ma le 60 cm.

E taua! E le mafai ona e fufuluina pateta ae leʻi tuʻuina atu i le teuina - e vave ona pala ma amata ona totogo.
Ina ia mafai ona faʻafefe ese le urosa, tuʻu se laʻau o le kalaka i vaieli taitasi, ona tuu lea o pateta i totonu o lua ma ufiufi i palapala. A maeʻa le faʻaleleia, e tatau ona e faʻaleleia le eleele i le fesoasoani a se rake - o le a taofia ai le faʻaleleia vave o le susu.

Auala e tausi ai Adretta

Soo se laau, pe fualaau aina po o fualaau faisua, e manaʻomia le tausiga. Matou te ofoina atu ia te oe e faamasani i tulafono o le tausiga o pateta o le ituaiga o tatou mafaufauina.

Luga ma matala

Hilling o se tasi lea o mea taua ma le faʻamalosia i le tausiga o pateta. Faafetai ia te ia, e teuina le susu, o le vave vave ona fausia o fatu fou, o le palapala ua faʻamaoaigaina i le okesene.

E faalua ona faaluaina le tafaoga i vaitau taʻitasi. Muamua e faia pe a oʻo mai pine muamua o le 10 cm i le maualuga o le eleele, o lona lua o le taimi e tupu ai le vao i le 20 cm.

E fautuaina e suʻe le laau i le taeao po o le afiafi. Afai o le pateta ua totoina i se vevela vevela ma le vevela, pe a le mafai ona maua le suāvai, e le mafai ona faia le mea e fai ai le suavai, aua o le faʻatonuga e ono mafua ai ona fufula le tubers. I se tulaga faapena, o le tatalaina o le fanua i le va o laina o loʻo faia - i le taimi lava e tasi, e tatau ona aveese vao ma vavao maso maso ina ia mautinoa le fesuiaiga o le ea ma vave le tuputupu aʻe.

Faʻasa

E ui lava i le tetee o le ituaiga i le lamala, aua nei faatagaina le eleele e malogo. Ae ui i lea, e le manaʻomia ona faʻatumu e laau. E taua le tausia pea o le eleele susu. I le tasi laʻau e manaʻomia ai le 3-4 lita o le vai.

E mafai ona faʻataʻitaʻi e ala i le faapipii poʻo le faʻaaogaina foi o togalaau faʻapitoa.

Laʻei pito sili

E fautuaina e faia le laei pito i luga i le afiafi po o le taeao, i le taimi e tasi e sili atu ona lelei le filifilia o aso e aunoa ma se matagi i le tau vevela.

  1. I le i ai o le vaivai ma le vevela lauola ma lau le lelei, e tatau ona e faia le vaega muamua o le faʻamala. O le ae manaʻomia le 10 lita o le vai, lea e te manaʻomia e faʻaumatia ai le 1 tbsp. ufi sipuni. O le tasi togavao o le a manaʻomia 500 g o le faʻamalo.
  2. A amata ona aliali mai pupuʻu ile laulaau, o le fafaga faalua e faia. O le a saoasaoa le tupu aʻe. I le 10 lita o le vai e tatau ona e faʻaumatia 3 tbsp. sipuni o le pefu ma le 1 tbsp. sipuni o le masima sulfate. Mo le tasi vaomatua e manaomia le 0.5 lita o le fafaga.
  3. O le laei lona tolu e faʻatino pe a fuga mai pateta. O le a faʻavavevave ma faʻapupulaina ai le tuputupu ae o fatu. I totonu o le pakete e tasi e faʻasaina ai le 1 ipu o mullein poʻo le manulele o manulele, a maeʻa ai le 2 tbsp e tatau ona faʻaopopo i le fofo. sipuni o superphosphate. I lalo o le togavao ua aumaia 500 g.

Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona e tausia lelei pateta: vela moega, vele vao, vai.

Maʻi ma faʻamaʻi

E ui i le mea moni e faapea o le ituaiga "Adretta" e puipuia mai i siama, o nisi faamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona aafia ai. Mafaufau po o ā faʻamaʻi ma iniseti e osofaʻia pateta, ma taʻu atu ia te oe le auala e taulimaina ai.

  1. Paʻu mumu. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o laulaau ma siama e afaina ai le enaena enaena enaena, o le laau e galu ma mago. O loʻo faʻapipiʻi puʻupuʻu i le pala. Mo togafitiga, faʻapipiʻi Kuproksat (3 lita i le 1 hectare) poʻo le faʻamaʻi paʻu. Ina ia taofia le tupu mai o le faamai, e le fautuaina le totoina o pateta eseese mai isi mea oona, e taua foi le faateleina o le vevela o le sulfate i taimi o laei.
  2. Macroscopic. O lanu enaena lanu enaena e aliali i luga o lau, gaʻo ma fatu. O le taua e tatau ona togafitia laau ma le paluga a Kuproksat poʻo Bordeaux. O le puipuia o foliga o le faamai e le mafai ona totoina pateta i tafatafa o tamato, aua nei eli loloto loloto i le palapala i le tautoulu.
  3. Scab. Faʻaalia i foliga o le matutu ma susu susu ile tubers. Mo le puipuia, e tatau ona teuina le 45 g o le ammonium sulphate i le 1 sikuea mita o palapala aʻo lei totoina, togafitia fatu fatu ma vaifofo o le formalin.
  4. Aphid E mafua ona o le faaleagaina o laulaau ma laʻau, faatasi ai ma le taunuuga o le laau e miti ma magumagu. O le taua i le taimi o le tuputupu aʻe o le vavave. Faʻaaogaina: fofo "Phosbecid", teuteuga o le wormwood ma le tansy poo le soap solution. Mo le puipuia o le tupu, e fautuaina e toto le pi ma le pasili e sosoo ma pateta.
  5. Colorado beetle. E 'ai fua o le laau, o aʻa, lea e tau atu i le oti o le vao. O le taimi lava e aliali mai ai i luga, e tatau ona pupuʻu le vaifofo o le Bitoxibacillin 4 taimi (i le vaiaso). Mo le puipuia o le manaomia ona siakiina e le aunoa le laau, ia aoina mai ni meaʻai ma faʻaumatia i latou i se vaifofo o masima.
  6. Hothouse Whitefly. Faʻaalia e ala i le susuina o lau o meaʻai. I le vaitau o le tuputupu ae e tatau ona totoina "Phosbecid". Mo le puipuia, e le fautuaina le totoina o pateta i tafatafa o tamato.

E te iloa? O le mamafa o le pateni aupito tele o loʻo lisiina i le Guinness Book of Records e 8 kilokalama.

A maeʻa ona e iloa le mea o loʻo taʻua i le patate o le "Adretta", e te masani i uiga o le eseesega ma iloiloga, e mafai ona e alu saogalemu i le totoina o aʻa i luga o lau fuafuaga.