Faʻatoʻa totoina laau toto

10 ituaiga sili ona lelei o le delphinium ma se faʻamatalaga

Delphinium maua lona igoa ona o le foliga le masani ai o fugalaau e pei o le tele o manulele o loʻo aau faatasi.

Faʻailoga, e tusa ma le lua mita le maualuga, ma le eseese o lanu, aua nei tuua se tasi e leai se mea na vaʻaia e fuga i fualaau aina.

E te iloa? O le isi igoa mo le delphinium o le spur.
E sili ona lelei le totoina o nei fugalaau i le paolo, ona o le malosi o le la o le a fuga ai fugalaau. Delphinium e fiafia i le vai, ae e le tatau ona e faʻaaogaina, i le taimi o le fugalaau e tasi le pakete i le vaiaso. Setema ua manatu o le taimi aupito sili lea o le tausaga e totoina ai se tipisi.

I le aotelega e sili atu i le 450 ituaiga o faʻatoʻaga ma faʻalauiloa taʻitasi. E tofu i latou ma ona lava fausaga, foliga vaaia ma lanu. Sei o tatou tilotilo i le a le tele o ituaiga o delphinium o loo i le pito i luga 10 ma o le a le latou faamatalaga.

Puluvao uliuli

O lenei ituaiga o loʻo i ai ni fugalaau fugalaau maualuga. Mai mamao o fugalaau e foliga mai e uliuli, ae afai e te vaʻavaʻai atu ia te ia, e foliga mai ei ai la latou lanu enaena uliuli, ma se lautele lanu uliuli faataamilo i itu.

Laitiiti susulu

Eseese mai le vaega o Martha Hybrids. O fugalaau piniki piniki ma se mata uliuli. O laau toto e oʻo i le 180 cm le maualuga ma e ono inisi le lautele.

O le tele o meaʻai e lua-faalua (tolu laina o petals) lilac-fugalaau lanumumu ma mata mata.

Mo le tuputupu aʻe masani, e manaʻomia e le fugalaau le tele o le la ma se mea e faʻaleleia, susu.

E te iloa? A leai, o lenei fugalaau e taua - "lanu pinisi".

Manatu o le Faatuatua

O le isi lea ituaiga mai le vaega o Martha Hybrids. Laʻau maualuga 180 cm, lautele - 7 centimita. O faʻalavelave faʻapitoa o semi-lua (tolu laina o petals) fugalaau. Fugalaau ma ni manoa lanumoana, lua-lanu, ma petalala ma pulu uliuli.

E taua! O lenei meaola e manaomia ai se la e susulu ma maua ai le susu susu.

Lilac sosoʻo

"Lilac Spiral" e faasino foi i le hybrids Mata. O lenei ituaiga o delphinium ei ai le maualuga maualuga o le maalili ma le matagofie o mea teuteu.

Delphinium "Lilac spiral" e matua maualuga lava, e oʻo atu i le 160-180 centimita ma o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, pyramidal inflorescences, e aofia ai le tele o fugalaau (e tusa ma le 7 inisi le lautele) o lanu eseese.

Pasefika

"Pacific Mix" - o se vaega o ituaiga o meaola na aliali mai ina ua maeʻa le gaosia o galuega na faia e Frank Reinelt i le vaitau 1940. O se taunuuga, o le laau na gaosia le maualuga, faʻasaina, laʻau lau. O fugalaau i totonu o lenei vaega toto e lautele, lua-faalua, ma le lautele o le tasi fugalaau e 7 centimita.

Pe a faatusatusa i isi fualaau faasaina, o fatu o lenei ituaiga o meaola suamalie e matua maofa lava le lelei atoatoa.

E te iloa? O le ola o lenei ituaiga fugalaau e le silia le lima tausaga.

Bellamozum

Bellamozum - O se faʻasalalau faʻalauiloa faaleaganuu lea e tusa ma le 100 centimita lona maualuga. O le delphinium bellamozum e lanumoana lona lanumoana, o nisi lanu lanumoana.

Snow lace

Delphinium "Snow lace" - papaʻe paʻepaʻe, matagofie ma le matagofie, ma foliga paʻu enaena i totonu.

O ona fugalaau e tele ma e maua ai se manogi lelei. I le maualuga, o le aʻa e oʻo atu i le tasi ma le afa mita, e pe tusa ma le fasefulu senetimita o loʻo nofoia e le ponuncle.

E taua! O se ituaiga o fugalaau e le masani ai, e toetoe lava a le mafai ona maua.

Delphinium Fairy

Laʻau umi umi. Vaʻaiga o le faʻaleleia. O le maualuga o se laau e oʻo atu i le 180 senitimita, ma o le umi o inflorescences e tutusa ma le 90 inimita. O inflorescences e tele, lumanaʻi lilac fugalaau faʻalua faʻatasi ma se mata lanu. O le tele o fugalaau e ono inisi. O le laau e taugata mo le lelei o le faapaleina o le kiona. Mo le atinaʻeina lelei, e manaʻomia e le fale se nofoaga lanu ma susu palapala.

Taeao o le taumafanafana

O le aʻa o lenei ituaiga o fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 160 cm. I luga o le tulaga, e masani lava e oʻo atu i le 90 lalala-lanu piniki i le taimi e tasi. "O le taeao o le taumafanafana" e faatatau lea i le kulupu a Mareta.

Fugalaau o lenei vasega e sili ona taʻutaʻua i fualaau o fugalaau (o momo eseese Rusia o le delphinium), ao latou fetuunai lelei i tulaga o le tau.

O lenei ituaiga o delphinium e faia i laau vao, e tusa ma le 180 inisi le umi. O le tele o meaʻai e tele, lua-faalua fugalaau i le foliga o se pyramid, ma o le lanu e matua ese lava.

Princess caroline

Delphinium "Princess carolina"- tatau ona mafaufau i ituaiga sili ona manaia o le delphinium. I le maualuga, e mafai ona oʻo atu i le lua mita nei mea totino! E le gata i lea, o fugalaau fugalaau e paʻu piniki i lanu, e fetaui ma le tuputupu ae o le "Princess", ma o le lautele e 10 simita.

Faatasi ai ma le lua mita le maualuga o se laau toto, 60 cm ua mafua ona o le leai o ni mea.

E taua! O lenei ituaiga o delphinium ua manatu o le tele o mea uma o iai.