Apple laau

Autalavou tipi teuteu auiliili

E tele faifaatoaga finau pe o le a le lelei e teuina ai laau o le aʻau i le tautotogo po o le autumn. Ua faaalia i le faataitaiga e faapea e tusa ai ma fatu laau, o le teuteuina o le a aoga ma aoga i le tautotogo ma le autumn.

I la tatou tusiga, o le a tatou iloiloina auiliili le auala mo le teuteuina o laau o le aʻau i le tautoulu: tatou te iloa uma le taimi, sini ma metotia o lenei mea tutupu, o le a matou faʻaalia uma faʻamatalaga ma auiliili mea sese uma na faia i lenei faagasologa.

Aisea e tatau ai ona ou teuteuina le laau o le apu

Muamua lava teuteu - O se gaioiga lenei e faʻatatau i le faia o se foliga matagofie, saʻo o le pale o le laau, faʻapea foi ma le faʻaleleia o fua. O le aveesea lelei o lala tuai tuai e faʻaleleia ai le tuputupu ae o le fou ma le soifua maloloina, toe faʻaleleia le laau ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le mumu ma le pala. E lelei lelei le pale paleni ma e oʻo lava ina faʻamalamalamaina ma mafanafana i le la, lea e mafai ai ona fua le fua ma fua i le taimi lava lea e tasi. O sea pale foi e faigofie ai i tagata fai togalaau ona seleseleina ma tausi le laau lava ia. Le teuteuga o le Autumn, faatasi ai ma isi mea, sauniuni laau mo le taumalulu mafanafana.

E te iloa? I totonu o le US, o loʻo i ai se apu, o lenei tausaga e 370 tausaga. O le mea aupito sili ona ofoofogia o le o loo fua pea, e ui na totoina i le amataga o le 1647.

Taimi sili mo le teuteuina o le autumn

O le teuteuina o laau o le apu i le tautoulu e tatau ona pau i lalo o nisi taimi tapulaa. Le taimi sili mo lenei mea - o le vaitau mai le taimi na paʻu uma ai laulaau, aʻo lei oʻo muamua le kiona muamua. I le vaitau lenei, o le laau o loo i se tulaga filemu, "moe", ma o le teuteuina o le a le mafua ai ona atuatuvale.

E taua! O le mea autu o le taofia lea o le faʻamaʻiina o vaega faʻapipiʻi i luga o le laau. O lenei mea e mafai ona faʻaosoina ai le uumi umi ma e oʻo lava ina pala.

E masani lava, o le seleseleina o le autumn e faia i se tasi o aso mafanafana o Novema.

Seti o meafaigaluega mo togalaau mo galuega

Ina ia mafai ona teu ese mea uma mai le pale o le apu, oe o le a manaʻomia mea nei:

  • fafie;
  • pulu;
  • togafiti togalaau;
  • hacksaw pe vaai.
Faatasi ai ma seleulu ma seleulu, o le a faigofie ia te oe ona tipi lala lanu, ma o le a e manaʻomia se silasila po o se handsaw e aveese ai lala mafiafia.

E taua! O le mea autu na lelei le meafaigaluega. O se lau o le mumu o le a mafua ai ona maua e le laau nisi manuʻa o le a faasolosolo lemu.

O le seleseleina o laau Apple e fuafua i tausaga

O le teuteuina o laau o vaitausaga uma ei ai a latou lava mafuaaga ma togafiti. O le mea lea, pe a fuafuaina le polokalame, e tatau ona e mafaufau pe o le a le matua o lou apu.

Laʻau talavou

O le faia o le palealii o le tagata matua i le lumanaʻi e tupu tele i le taimi muamua o le teuteuina, pe a uma ona totoina fatu. O le mea lea, pe a teuteuina laau opu i le tautoulu, o le polokalame e faigofie lava, e tele lava ina valaʻau i ai "vaivai".

O paʻu malolosi ma mataʻutia o loʻo oso mai lala e tipi i le kuata, o le tuʻuina atu o le apu o se foliga tutusa ma foliga lelei. Afai o "tagata tauva" na faia i le ogatotonu tutotonu, e tatau ona aveeseina - o le poloka e tatau ona tasi. Afai o le palealii o se laau laʻitiiti e faʻaloloa tele, e tatau ona faapuupuuina le pito i luga e taofi ai le ola maualuga o le apu - o le a faʻalavelaveina le faagasologa o le tuua ma le seleseleina o se tagata matua. E mafai foi ona e tautau le fua i paʻu pito i lalo, faʻasolosolo agai i luga, o lea latou te faia ai se tulaga vaʻaia, ma pe a manaʻomia, e sili atu ona faigofie mo oe ona aʻapa atu ia i latou.

Ina ia tausia lelei le togalaau, faamasani oe lava i foliga o le teuina o apu, pi, cherry, plum, pear, apricot, vine.

Fruiting apple trees

Mo laau aina, o le teuteuina tele uiga faʻanatinati. A e vaʻaia o le pale e matuā mafiafia, e puipuia ai le moliina lelei ma le faʻaleleia o ona lālā uma, o le a tatau ai ona faʻamaeʻaina mo le taumalulu ina ia le tupu ai nei faafitauli i le isi vaitau.

Aveese lala e ola loloto i totonu o le pale, mago, faapea foi ma i latou e tele ni avanoa, ma tapunia le malologa. O le mea autu o le tatalaina lea o le avanoa i le vevela ma le malamalama i le ogatotonu. Ma le isi, pe afai o se laau ua matua maualuga i luga - o lona pito i luga e tatau ona faapuupuuina ma faasino i le faateleina o le lautele. O le tulafono autu mo le peritomeina - O le mea lea e aveese ai lala "i lalo o le mama", o lona uiga, e aunoa ma le tuʻuina o pamu ma vaevaega, e puipuia le pala. Ma ia manatua pea e taua le amataina i le teuteuina ma lala tele e le o manaʻomia, ona sili atu lea pe a manaʻomia le teuteuina o nai mea laiti. O se laau o le a sili atu ona faigofie ma vave ona pagatia se tasi o le tele naua nai lo le tele o tamaiti laiti.

E te iloa? 'Otiʻoti vao apu o le a lelei mo le faia o se afi o le a kuka ai meaai. Meat, tunu i malala mai lala o le apu, e sili atu lona tofo ma le manogi manaia.

Apu tuai

O le polokalame mo le fufuluina o apu tuai i le tautotogo e masani lava ona oʻo mai i latou toe faʻafouina. Faatasi ai ma le matua, o le apu e leiloa le maualuga o fua, o ona lala ua ola matutua, ua mamago ma ua le fua mai. Mo le faaleleia o lenei mea ma faaumiumi le ola ma le fuaina mai o le laau i le umi e mafai ai, o ogalaau vevela uma lava, maʻi, tuai ua vavae pe tipi. E faʻamalolo vave fasi pepa ma faʻafouina se olaga fou io latou nofoaga.

E taua! O le toe faʻafouina o le apu tuai e sili atu le vave, ae totonu o le lua tausaga.

O laau tetele, e faʻapena foʻi ma faʻafetaui le foliga o le pale. O lala laiti uma e ola i se pito i luga e tatau foi ona aveeseina. Mai lala e lua e faʻatupulaia lelei, matou te tipiina le tasi e foliga vaivai.

O le teuteuina ma le faamamaina o lala lē talafeagai o se mea e manaʻomia muamua mo togafitiga e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi eseese o le apu (mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu paʻu ma le paʻu).

Faʻasalaga faʻasolosolo

A uma ona e fetuunai le foliga o le pale, faasao le laau mai lala mamago ma mama, toe faafouina ma faʻafefe lau lau laau, ua oʻo i le taimi e gaosia ai le tipi. E masani lava mo lenei faʻaoga laufanua togalaau. O se meafaigaluega lelei lea e poloka ai le "manua" matala, ae le o le faatagaina o le laau e leiloa ni suavai taua e ala atu i ai. Ole fesuisuiai e masani lava o se vaifofo o le lime, faatasi ai ma le faaopoopoga o le copper sulphate, i le fua faatatau o le 10 i le 1. Afai e latalata le malulu, ia manatua o le fesuisuiai e mafai ona tolotolo mai luga o le fafie pe a uma ona taisa. A o faagasolo sea vaitaimi, e sili atu le faʻaaogaina o le vali vali e avea o se mea faigaluega mo le togafitia o gaʻo.

E taua! Ma o le vali e le mu ai le laau, e na o le pau, e faʻavae i luga o le faʻamamaina o le suauu! O isi ituaiga o vali mo lenei faiga e le talafeagai.

Ia manatua foi o nofoaga e te tipi ese ai lau laau tuai ma mamago e tatau ona vave gaosia, ma i latou e ola ai lanu lanumeamata ma o le manuʻa ua "susu", e sili atu ona mamago i totonu o le 24 itula aʻo leʻi togafitiga.

Pau lava le mea e tatau ona e iloa e uiga i le teuina o laau o le laau i le tautoulu ina ia mafai ai ona faia saʻo lenei faiga - aua le afaina le laau ma faateleina le aofaiga o lona seleselega mo le isi vaitau. E pei ona e vaʻaia, e leai se mea faigata iinei, o le mea autu o le mulimuli i tulafono faigofie, ma o lau apu o le a fiafia ia te oe i la latou soifua maloloina ma aʻau manogi mo le tele o tausaga a sau.