Eseese o kāpeti

Eseese lanu mumu mo lau laulau

Laʻau Ulaula itiiti ifo i le masani ai papaʻe. E ui lava i lona aoga (o le mea o loʻo i ai vitamini ma minerale i totonu e maualuga atu nai lo paʻepaʻe), e faʻamapulaʻaina le taumafaina e le oona malosi i le tofo. Ae ui i lea, o le taimi nei i luga o le maketi o loʻo tele ituaiga o kāpeti lanu mumu, e aunoa ma lenei mea ua tupu. E uiga i le sili ona faamanuiaina ma lauiloa i latou o le a sili atu mea e taʻu mai.

"Romanov F1"

O le amataga lea o le vaomago (vaitau o le vaomatua 90 aso) o se vailaʻau na totoina e le Hazera Corporation. O le laau e matua faʻatusatusa, ma aʻa malosi ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O ulu e lapopoa, lapotopoto, foliga o le mamafa mai le 1.5 i le 2 kilokalama, o loʻo i ai ni laʻau manogi, laʻau mumu, valiina i se lanu mumu lanu moana. A maeʻa, e mafai ona teuina le kapisi o lenei ituaiga mo le masina i luga o le fanua ma le 1-2 masina i le teuina e aunoa ma le leai o se tulaga tau pisinisi.

E te iloa? Atunuʻu Homeland - o le Metitirani, na amata ona galueaiina i Aikupito anamua.

Kyoto F1

O le tagata e gaosia lenei laʻau faʻaleleia, e matua faʻasao i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o Iapani kamupani Kitano. Toto muamua, o ona togalaau e na o le 70-75 aso. O se laau faʻatautaia ma ulu mumu mumu ma se tamai laau. O le kapisi o lenei ituaiga e manaia, o ona laupepa ei ai se fausaga lalelei. Aʻo le fuʻamuʻa e le taʻe ma puipuia lelei i luga o le fanua. Faʻamaumauga puupuu, e le silia ma le fa masina

Vaʻavaʻai foi i faʻaoga iloga o le tupu lanu mumu lanu mumu.

"Garanci F1"

O lenei mamanu ua mamanuina e le Failautusi Farani Fuaiupu. Late ituaiga - e matuia 140 aso, fuafua mo le teuina i le taumalulu. E maua lelei le mauaina o tagata faigaluega, o le tetee atu i faʻamaʻi ma le taʻavale.

E taua! Ina ia maualuga le faʻamautinoaina o nei meatotino, e fautuaina e toto i lalo o fale poʻo i totonu o greenhouses.
O fua e tele, e oo atu i le 3 kilokalama, faatasi ai ma se fale tele ma se laiga o laulaau. E maua e tagata mea lelei le suamalie suamalie e aunoa ma le oona, e masani ona tumu i le lanumumu lanumumu ma le fou.

"E tusa ma le F1"

Vaʻa amata le togavao mo aso e 78, na atiaʻe Dutch Company Bejo Zaden. Tetee atu i faʻamaʻi ma umi ona puipuia i luga o le fanua. O ulu o kapeti e laiti, e mamafa mai le 1 i le 2 kilokalama, o le lau, o le paʻu, ma lau lanu violē-violet, ua ufiufi i se ufiufi. Faʻaaogaina i le sauniuni o salakeke, faʻafetai i le manaia sili ona lelei e aunoa ma se uiga o le oona.

E taua! Tuʻuina atu lelei gaioiga e oʻo lava i le mafiafia o le totoina.

"Faamanuiaga F1"

Ogatotonu o le vaitau, e oʻo i le 120-125 aso. O le laau e mamana, ma o laʻau e atiina ae. Pepa o le ulu ma le mamafa o le 2-2.6 kilokalama. Talie, talafeagai mo salati, ma mo le teuina. Kapisi o lenei ituaiga e puipuia i Fusarium.

Saili po o le a le laʻau lanu mumu e lelei mo.

"Paleti"

O le umi o le eseesega o ituaiga, e oʻo mai i le 135-140 aso. Fuafuaina mo le teuina o taimi uumi. Laʻau eleʻele, e mamafa mai le 1.8 i le 2.3 kilokalama. E lelei uma i se foliga fou, ma i le gaosiga o le kuka.

"Nurima F1"

Toto amata (vaitau vao mai le 70 i le 80 aso) Dutch Dutch Rijk Zwaan. Fuafuaina mo le totoina mai ia Mati ia Iuni. O le foliga o le laau e faigofie mo le ola i lalo o mea e ufiufi ai: e laiti ma ei ai se atinaʻe lelei. Fualaau lelei atoatoa lauulu ma se lelei lelei totonu. O le tele o ulu e laiti - mai le 1 i le 2 kilokalama.

"Juno"

Laʻau pipi lanu meamata-o le fua o le vine "Juno" e tupu i le 160 aso. O ulu e ola laiti, masani ona foliga ma e tusa ma le 1.2 kilokalama. E i ai se tofo lelei ma e masani ona faʻaaoga.

O se faleteuoloa tele o vitamini ma minerale e le gata i le mumu, ae faapena foi i isi ituaiga o kapisi: paʻepaʻe, cauliflower, pak choi, Kale, Beijing, Savoy, broccoli ma kohlrabi.

"Rodima F1"

Laʻau uila o le kapisi ituaiga "Rodima F1" e tupu tele: e oo atu i le 3 kilokalama. O le totoga lenei o le tuai (ripening hybrids) (maturation e oʻo atu i le 140 aso), ae o le a matua puipuia lelei seia oo i le masina o Iulai o le tausaga a sau. E faʻapea foʻi ma le tele o togi o laʻau mumu lanu, e masani lava ona faʻaaoga i se ata fou faafetai i le toʻa ma le suamalie. E fautuaina e tupu aʻe i lalo o le malutaga o le agrofibre po o le ata tifaga, lea e fesoasoani e matua faateleina ai le fua.

E te iloa? O le kāpuni lanumumu e fa ona sili atu ona sili atu nai lo le kāpeti paepae.

"Gako"

Vaitausaga o le vaitau, mai le faimalaga i le matua e oʻo atu i le 120 aso. Tausia lelei seia oʻo ia Mati. O lenei ituaiga e puipuia i le lamala ma le malulu. Ulu o le lanu uliuli-violet ma o le mafiafia o le fausaga e tupu i le mamafa i le 2 kilokalama ma e tetee i le osooso.

Faʻafetai i le fausiaina, o le pusa lanumoana o ituaiga o nei aso e leai se tofo malosi, ma i lau salakeke o le a foliga manaia ma e le masani ai, e oʻo lava i se salati masani ile teuteuga o le laulau.