Fatulaʻau

Auala e togafitia ai le sana i fualaau

O le fatu o se fualaau lauiloa ma sailiili mai faifaatoaga i totonu o aiga. O se mataupu taua i lona galueaina o le puipuiga mai le afaina o fua o faatoaga. O le tali i lenei mea e mafai ona mafaufau i le faʻaaogaina o vaovao.

Faʻasologa o Faʻasologa Atinaʻeina o Maʻi

'Auʻau mo le tuputupu ae saʻo e manaʻomia ai tulaga nei:

  • vevela 12-25 ° C;
  • masini vaalele e le itiiti ifo i le 30%;
  • eleele pH 5.5-7.0;
  • le aso malamalama e le puupuu atu nai lo le 12 itula.
Mo le faʻamafanafanaina ma le faʻamalositino faʻaaoga oloa e aofia ai le nitrogen, fuamasi, potassium. Faʻagasologa amata pe a uma ona totoina ma faʻaauau seia oʻo i le faʻavaeina o saito. E mafai ona faʻaaogaina fugalaau palu i le vaitau tuputupu aʻe.

Mo le fafagaina, faʻaaoga faʻaoga eseese ituaiga meaʻai: potassium chloride, potassium sulfate, masima tiso, potassium pā, potassium magnesia, fafie laupapa.

E le seasea le tau. Ae o le vai e tatau ona oʻo atu i le loloto o le 15 cm. Vaʻaia faapitoa i le susu o le eleele i le taimi o le faʻataʻoto ma le faʻamaʻaina o vaega.

Faamoemoega o vaovao mo aganuu

O le tele o galuega i le faʻaumatia o vao leaga o loʻo faia ao le i luluina e ala i le sasaina ma aʻo leʻi oʻo i le taimi o le tupuga o vine - i le vevesi. Pe a uma ona toto laau i le tuputupu aʻe, o le mea aupito sili ona lelei o togalaau ia - sauniuniga e aofia ai mea leaga i le lau. O togafitiga faʻamalosi o le fanua e le mafai ai e vao leaga ona tuʻimomomoina muamua piuga o sana.

E te iloa? Lelei lelei le kuluga ma fualaau uma, sei vagana tomato.
E lua ituaiga o fualaau faasaina:

  • Aofaiga o gaoioiga - faʻamamaina atoatoa le nofoaga mai vao. Faʻaaogaina i le gaioiga muamua o fanua.
  • Gaioiga Filifilia - fasiotia fasi laau o se ituaiga faapitoa.

O luga o le faavae o le meaola mulimuli lea e faia ai ni auala eseese mo le faamamaina o vaega toto na totoina.

E taua! O fualaau oona uma o sauniuniga oona. E tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma mea e puipui ai le tagata lava ia. E tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga.
O le faʻaumatiaina o vao i taimi mulimuli o le tuputupu ae e ala i mea faʻainisinia e fesootaʻi ma le lamatiaga o le faaleagaina o aʻa.
E te iloa? Mo le manuia o le galueaina, e tatau ona manatua o le sana e le mafai ona tauva ma vao o le cereal i le amataga o le atinae. O le mea lea, o le faʻaaogaina o vaovao mo le maiʻai, aemaise lava le faʻapipiʻiina o le eleele (aʻo leʻi tulaʻi mai) tupe e sili ona taua.

O fualaau sili ona lelei

O lea la, na ma filifili i le manaʻomia ona faʻaaoga fualaau. O lenei o le a tatou malamalama i ituaiga ituaiga aoga sili atu.

Muamua

O fualaau sili ona aoga ma mamana:

  • "Kratos" - vaovao eleele mo sana, e fuafua i le faʻaumatia o vao. Faʻaauau le faʻamalosi o le acetochlor. O le gaioiga malosi e ulu atu i pupu vao. E taofiofia le faʻapipiʻiina o le protein. Amata galue vave pe a uma ona faia ma seia oʻo i le iʻuga o le vaitau tuputupu aʻe. Togafitiga o mea taʻavale faʻaleaga (ІІІ vasega);
  • "Toa" - faʻafesoʻotaʻi filifiliga filifilia, mo le puipuiga muamua. E fetaui lelei ma le tauina o ituaiga uma o vao. O le eletise malosi o le acetochlor, i le foliga o le emulsion 900 g / l;
  • "Acenit A" - ona o mea o loʻo iai i le vaifofo, o loʻo faaalia ai se lelei lelei i ituaiga eseese o vao;
  • "Chaser P" - tapenaga o le eleele e faasaga i vao taʻifau taʻitasi. Fautuaina mo le faʻaaogaina aʻo leʻi amataina le germination ma pe a uma ona faʻaalia 2-3 laupepa.

Faʻafouina

O le tele o fualaau oona e faasino tonu lava i ituaiga o meaola e tutupu mai i fafo:

  • "Lelei Tisa" - o le vaomago i le meli pe a maeʻa ona faʻaleleia, ona faʻaaoga i le vaega o le 3-5 pepa. Faʻasaga i taʻitoʻatasi taʻitasi ma mea faʻapitoa, e aofia ai i latou e tetee i isi vaovao;
  • "Tito" - o lona uiga o le puleaina o cereal cereal and cereal, faapea foi ma le lua-uumi vao. E mafai ona faʻaaogaina i le gasologa o le ola umi - mai le 1 i le 7 lau;
  • "Meister Power" - pulea lelei o ituaiga uma o vao, tusa lava pe o le a le tau ma le eleele. Faʻalelei i le galu lona lua o vao. Faʻatasi i le vasega lona lua o faʻalavelave matautia (sili ona vevela).
  • "Esteron" - faʻaaogaina i le vaega o le 3-5 laʻau o aganuu. Fuafuaina i le faʻafefeina o faʻataʻitaʻiga.

Auala e faʻaaoga ai vaovao mo sana

O le tulafono autu o le faaaogaina o ia auala o le faʻamaonia ma le saʻo o le faʻatinoga o faatonuga, le tausisia o le faʻamalosi. I lenei tulaga, o le tulaga lamatia o le afaina ai o le soifua maloloina ma le siosiomaga e laʻititi. O le filifiliga o le vailaau faʻasaina e aʻafia foi e le ituaiga o vao e aafia ai fualaau. Afai o le pulumu e filifilia e avea o se metotia mo le togafitia o sana, e tatau ona faateleina le faʻamalosia - e faʻaitiitia ai aafiaga o le timu ma le matagi.

E te iloa? O se taunuuga o le matagi ma isi mea faʻaleleia o le ea, e tusa ma le 30% o fualaau faʻasaina o loʻo tumau i laau.
Afai ua fuafua le meafaigaluega e faʻaaoga tuusao i le palapala, o le fofo o loʻo faʻafefiloi ma le pito i luga ole palapala.

A faʻaleleia, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le tulaga o le sprayer. Le faʻaleagaina o meafaigaluega e solia ai le laugatasia o togafitiga ma le aʻafiaga o fualaau.

O nisi gaioiga aoga e mataʻituina le eleʻele palapala. O le mea lea, o le faʻasolosolo o le puleaina e avea o se vaega taua o sauniuniga mo le galue. O le faʻagasoloina o sana i vaovao e faia i le vevela e le maualuga atu nai lo le 25 ° C. I le maualuga o le vevela, o le laau lava ia e aafia ai, ma o le soifua maloloina o tagata faigaluega ua lamatia. O le tausisia o tulafono o le puipuiga o tagata e matua taua lava pe a faia fualaau faasaina. O galuega e tatau ona faia i na o lavalava faapitoa, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le manava o le manava ma le totigilima. Ia faaeteete i le faia o fualaau faasaina. Manatua e mafai ona feaveaʻi e le matagi ma o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le 'ona inu i nisi o fanua.

E taua! O le faʻaofiina o vaovao faʻasaina e matua faʻasaina i le taimi o le fausiaina o ufi. O le taimi atofaina mo le togafitiga mulimuli o le tasi le masina ae leʻi oʻo i le seleselega.
O nei fualaau oona ia o oloa sili ona taua o le puipuiga o vailaʻau. O se fuainumera tele o fualaau faasaina e mafai ai e oe ona filifili le mea sili ona lelei mo lau fanua ma tulaga. Faʻasalaga maualalo, maualuga lelei, ituaiga o ituaiga - O nei mea uma e mafai ai ona faʻaaogaina fualaau oona mo le puipuiga o mea totō.