Aseta

Faiga tioata teuteu mo ou moega (faatasi ai ma ata)

E tusa lava pe e te tuʻuina se faʻatonuga saʻo i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e mafai lava ona e faʻaleleia pea ma faaopoopo se mea. A uma mea uma, o elemene teuteu e talafeagai e le gata i totonu o fale, ae faapena foi i le togalaau.

E mafai ona teuteu fugalaau, moega ma avanoa i luga o laau, faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le fesoasoani a pa. O le tele o laupepa palasitika e fetaui lelei ma totonu o lau 'upega tafaʻilagi ma fesoasoani i le faʻaleleia o laau totō, ia faʻamautinoa lo latou tuputupu ae lelei ma e oʻo lava i le taumalulu.

O a mea lelei

I le faaopoopo atu i le atoatoa o le matagofie o lau 'upega tafaʻilagi, o pa puipui mo moega e tele ni aoga aoga e faʻaaoga:

  • aua nei faatagaina laau toto e ola tele;
  • puipuia mai eleele palapala i luga o moega maualuluga ma luga o nofoaga ma eleele palapala;
  • faalavelave i le ulu o vao;
  • puipuia laau mai le tele o mea faʻaleagaina masini, pe o le mowing the grass or legs of your pets.
O oloa mai i le ea eletise, i le isi itu, ei ai le tele o tulaga lelei i luga o pa o isi mea:
  • Paʻu palasitika ua lelei ona faʻafeiloaia e le vevela o le vevela, ma e mafai ona faʻapipiʻiina tumau ma e le toe foʻi mai i lenei lomiga i le isi vaitau;
  • Palasitika o se mea gaosia mea e gaosia e puipuia i le susulu o le la ma e le faʻavaeina;
  • o ia pa puipui o loʻo faʻamalosia lelei o latou foliga, e mafai ai ona e fatuina ni foliga eseese ma foliga;
  • taugofie ma le faigofie o le faapipiiina.

Faitau foi e uiga i le auala e faia ai se taʻaloga ma se gasebo i luga o le fale mafanafana i ou lava lima.

Ituaiga ma le faʻapipiʻiina o palama palama

E tele fesuiaiga o poloka palasitino mo moega, e eseese uma i fafo ma eseese faamoemoega. E tatau ona faʻamalamalama manino le galuega o le a faia e le palama palama.

Ma pe o se galuega faʻapitoa faʻapitoa pe o le tau faasaga i le tuputupu aʻe o laau totō i lau moega fugalaau, o le ae filifili le filifiliga talafeagai.

Faʻamau faʻamau

O paina palasitika o loʻo i ai se lanu lanu tele, ma o loʻo faʻaalia foi i latou i le lanu. Ona o lo latou fetuʻunaʻi ma le faʻasolosolo, e mafai ona e fatuina ni ituaiga faʻatautaia. O le lautele lautele le lautele e mai le 10 i le 90 cm, ma o le mafiafia e 1.2 cm.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le pa e mafai ona e faigofie ona teuteuina se fugalaau ma fusi auala i le fale vevela. O le faapipiiina o le paʻu e le manaomia ai tomai faʻapitoa ma meafaigaluega. E na o le tatau lava ona mafaufau i foliga o le fatuga o le lumanai, ia eli se mea e lata ane i le nofoaga o le ata tusi ma faapipii i ai le pepa palasitika iina. O pito e mafai ona faʻamaufaʻailogaina i fao fagu poʻo se pu.

Ona fufuluina lea o le va i le eleele. Pau lava le le lelei o sea pa o lona uiga vaivai.

Faatoaga "laupapa"

O nei fausaga e sili atu ona umi pe a faatusatusa i le tapeina o lapisi ma le itiiti ifo i le faʻafitauli mo le faʻaaogaina o masini, aua e faia i le paʻu umi ma le mamafa o le itiiti ifo ma le 15 cm.

Ona o lenei, o le tele o le faʻaaogaina o ia pa puipui ua faʻalauteleina. E mafai ona faʻaoga le moega mai se laupapa palasitika mo le faʻataʻitaʻiina o moega e tele-laulau ma 'apamemea a tamaiti.

E taua! O le komiti o togalaau o se meafaigaluega taua tele i le fatuina o se lanu meamata ona o lona malosi ma le tetee atu i suiga o le vevela, faapea foi ma le mea moni e faapea e le faigata le uilaina o se ata tifaga po o se isi ata.
O le a leai ni faafitauli i le faʻapipiina o sea pa. O faʻalapotopotoga o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi ma faʻamalosi, faʻapipiʻi faʻatasi. Ona faʻaaogaina lea o pine (o loʻo aofia ai) e manaʻomia ona toe faaleleia le pa, ma ua saunia mea uma!

Feteenaʻi fesuiaʻi

O le tuaoi faʻafeteʻena e aofia ai elemene palasitino e faigofie ona fesoʻotaʻi. O lenei ituaiga pa puipui e talafeagai mo moega fuga, laau puipui ma ala. Ina ia faʻapipiʻiina, naʻo oe e manaʻomia le faʻapipiʻi faatasi o elemene ma faʻapipiʻi i luga o le eleele faatasi ai ma le fesoasoani a ona faʻamaumauga.

Paʻu lanu moana

E le gata i lea, o se pa e mafai ona aoga ma aoga mo moega e mafai ona mamanuina ma ou lima mai panini paʻu. E matua faigofie lava ona faʻaeʻeina, tuʻuina i ni mailei e pei o se mamanu.

Taumafai, ae o le paʻu umi o le a umi se taimi. O nei pa puipui e mafai ona lamolemole pe gaosia, ma e eseese foʻi lanu. E mafai ona e faia uma ia maualuga ma le maualalo o moega mai paʻu paʻu.

Fale "Labyrinth"

O lenei pa e lelei mo le iloagofie o moega fugalaau ma le mutia. Faʻafetai i lenei mamanu, o au laau o le a puipuia malu mai le faaleagaina e le mutia vao. Ma o le uluai mamanu, lea e faataitaiina ai se pa puipui, o le a avea ma se matagofie matagofie o lau saite.

E te iloa? Mai le isi fagu kulupu, e mafai ona e faia se mea tulaga ese mea faʻatau mea i ou lava lima - tuʻu se mosaic i se togalaau fugalaau pe faia ni ata mo teuteuga.

Moli paʻu

O le pa mo moega e mafai ona avea o se moli paʻu. O sea pa o le a maua ai le puipuiga mautu mo au laau toto ma teuteu lau togalaau fugalaau poʻo le mutia. E faigofie ona faʻaeʻe ma o le a tautua mo oe mo vaitau. Fesoasoaniga mo moega ma moega maualalo.

Faiga faʻatau

E ui i le mea moni o le sili lea o le filifiliga o le paketi, e mafai ona e faia se fagu ma se pa e le o faʻamalosi. Sei ou taaalo i laʻu manamea, ma o se mea teuteu faapitoa o le a teuteu lau togalaau ma puipui laau. Ma o le mea gaosia mai le mea na faia ai latou e le afaina ai le eleele.

Faitau foi e uiga i nei laau toto e vave ona tuputupu ae mo puipui e pei o le forsythia, pipi, vavi, boxwood, thuja, sloe.

Tulafono mo le sauniuniga ma le faʻapipiʻiina o poloka palasitika

O moega o palasitika e faigofie lava ona faʻaeʻe ma e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa. Pau lava le mea o loʻo manaʻomia, o musumusuga ma mafaufauga.

Ma afai e tusia pe tusia le ata, e faigofie ona e aumaia lou manatu i le olaga. O se faʻaaogaina tele o palama paʻu i lona faigofie o le faʻapipiʻi.

E taua! A filifilia pa puipui mo moega, mafaufau i le maualuga ma le nofoaga o laau totō.
E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o loʻo i ai se mea sili ona lelei o le teuteuga ma le atoatoa o lau 'upega tafaʻilagi, ma le faigofie o le faʻapipiʻiina ma le faʻaogaina e aunoa ma se faʻamalosi e faatosina ai le tuʻuina o "faʻaogaina faʻamalosi" i lau moega fugalaau.