Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tausi le daffodils pe a uma ona tupu

Laffodils o laau matagofie ma togalaau matagofie e fiafia ai le mata o le fai togalaau i lea tausaga ma lea tausaga. O lenei fugalaau e mafai ona taumalulu ma fuga i le tautotogo ma le malosi fou. Ae a fuga mai le daffodils, o le a le isi mea e fai?

I le tausiga o taffodils pe a uma ona tupu ma o le a talanoaina i le tusiga.

Tausia fugalaau i fafo

A uma ona totogo laau, latou te faʻaauau pea ona ola i totonu o le togalaau, teuina i meaʻai. E tatau ona amata faʻamago le laʻau, e le tatau ona vavae ese. I le fesili pe tatau ona eli i luga maffodils mo le taumalulu, o le a matou tali: e mafai ona latou faʻaaluina le taumalulu i le avanoa. Ae e tatau ona e malamalama e ui lava o lenei laau e taumalulu-faigata, ae maise lava le malulu taumalulu e mafai ona afaina ai bulbs. Aemaise lava, e iloagofie i le amataga o le tautotogo - o le vevela muamua e fafaguina ai le laau, e amata ona tatupu, ona mautinoa lea o gutu e oʻo mai e mafai ona faʻaumatia na o laau totō ua malepe i le eleele.

I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaeteete e ufiufi, e vaʻavaʻai le 'upega tafaʻilagi.

E pei o le daffodil, latou te aofia ai tulip, faʻataʻitaʻiga ma gladiolus.

O le a le mea e fai i laʻau

O laʻau i le taimi lava e uma ai le fuga e le mafai ona vavae. Laʻau e faʻaaogaina e daffodils e liua ai le la i le malosi latou te manaʻomia i le vaitau o le taumalulu. O le laʻau e tipi ese muamua nai lo le 2-3 masina talu ona maeʻa le fugalaau. I le taimi nei e tatau ona latou mamae, maua se lanu uliuli.

E taua! 'Otiʻoti ola ola feʻai e le mafai.

Auala e fafaga ai

I le tau o le autumn, e taua tele le faʻaaogaina o le fugalaʻau, aua o le taimi lenei o le tausaga o loʻo faʻamalosia lelei ai aʻa ma o le pusa e manaʻomia ai meaʻai. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faia lea o se faʻatauga o le faʻamalaina o le mineral suavai mo totonu o laau.

Faʻasalaga

O le mulimulitaʻi o se tasi o vaega tāua o le tausiga o laau. O le fuafuaga e tatau ona ufiufi i le mulch organic, lea o le a le gata ina mafanafana ai moega, ae toe faaolaola foi le palapala. Laʻau faʻamago lelei, fuga vao, vaovao, peʻa. O le mea autu o le faia lea ao lei amataina le malulu o le lalolagi.

Tausiga tulafono i totonu o se fagu

Laffodils e le tupu i le malae, ae i totonu o se atigipusa, e manaʻomia foi ona saunia mo le taumalulu.

O le ae fiafia e aoao atili e uiga i le tuputupu ae o se meaʻai i totonu o se fagu.

Fertilizer

O taffodils kuka e masani ona sili atu le tausiga nai lo i latou e ola i luga o le auala. O le faʻafefeina oi latou o le manaia sili lea o ponaivi. E taua le taulaʻi atu i le mea moni o le falaoamata lea ei ai se manogi le lelei, e mafai ai ona aumai i totonu ia pusa ma le laau pe a uma le fafaga mo le 1-2 aso i fafo.

Taofi le fafaga

Daffodils pe a uma ona tupu, o le a le mea e fai i le fafaga? O le faʻavaivaia o le palapala e tatau ona taofia mo sina taimi. Fugalaau e tatau ona mamae, aemaise lava pe afai e fuafua e totoina i totonu o le pusa lava e tasi. E masani lava e tusa ma le lua masina. O le a faasolosolo malie lava ina mate le laʻau. O nisi fai togalaau i le taimi lava e uma ai le fugalaau, tuu le ulo i lona itu ma aua le suavai le laau.

Taumalulu mafanafana

A maeʻa le faʻamaina, e tatau ona tuʻu le pusa i le tulaga saʻo ma tatau ona faʻamautu tele le laau. E tatau ona tumu le pusa i le susu ma mafai ai ona fuga mai le daffodils i le tautotogo.

O lenei fugalaau e fiafia i le eleele eletise, o lea afai o le vai e faʻaaogaina i vai masani, e tatau ona faʻaopopo se vaega itiiti o le fugalaau micronutrient complexes, lea e faʻaitiitia ai le alkalinity o le vai. Ae sili atu, pe afai e mafai, ona faʻaaoga le vai timu. O popo ma fugalaau i le taumalulu e tatau ona i totonu o se potu mafanafana.

Suiga o daffodils i luga o le avanoa (mai le fagu)

I totonu o le atigipusa e mafai ai e lenei laau toto ona tupu e le silia ma le tolu tausaga. Afai tatou te talanoa e uiga i le fugalaau, ona le atoatoa lea i le tausaga lona lua. O le mea lea, o le fugalaau e tatau ona totoina i eleele palapala. E sili atu le faia o lenei mea ao faagasolo le vaitau pe a mate lau laulaau. Ae o koneteina, totoa fou fou, e mafai ona totōina i totonu, ae tatau ona toe faʻafouina ma faʻafefiloi le eleele.

Tuutuuga ma nofoaga o le tulaueleele

I totonu o le eleele tatala o le narcissus na totoina i le taumafanafana. O le saite e tatau ona malamalama lelei. Ona o le mea moni e mafai ona faʻafefeteina pupuvao o laau totō i luga o eleele masaa, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le suavai lelei.

E tutusa foi le taua o le aveeseina o le vaega o vao. E manaʻomia le faʻaleleia lelei o le palapala i mea faʻalaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina le tele o le faapalaga poo le solo solo o le solofanua. A maeʻa fefaʻatauaiga, ia eli le vaega, ma matau le loloto o le suauʻu pusa.

E te iloa? O le suauʻu taua o Narcissus i aso anamua sa faʻaaoga i le manogi. O le lauiloa na faavae i luga o lona manogi ma le manogi manogi. A maeʻa ona maua mai ni manogi gaosia ma sili atu ona taugofie, e le masani ona faʻaaogaina le narcissus.

Faʻamasinoga faʻalelei

Le totoina o pusa o daffodils, e tatau ona eli lua, o le loloto o ia mea taitasi e tatau ona faatolu ona oʻo i le lautele o le pusa lava ia. Lafoaʻi le faapalaga i le pito i lalo o le lua, mulimuli ane ona tuʻu ai lea o le aniani. O le pito i luga o le pulufana e tatau lava ona taitaia i luga. A maeʻa lena ua ufitia le lua i le eleele ma faʻamaluluina tele.

I le tulaga pe a totoina le daffodils ina ia maua ai le tele o tamaiti, e fautuaina le lauʻeleʻele i se ala masani, tausia le mamao i le va o pu i le 15-20 cm Afai o le mamao e itiiti (10-12 cm), e toalaiti tamaiti o le a faia, ae tele atu.

O lenei filifiliga e talafeagai mo ituaiga faʻatoʻaga o daffodils e suia i tausaga taʻitasi. Ma o se filifiliga lelei foi mo le totoina o laau toto o se "liʻo tele". O lea e mafai ai ona e fatuina se mea e foliga mai o se fugalaau matagofie.

Tausiga

Talu mai le tausiga o taffodils, aemaise i le taimi muamua, e taua tele le taofi o nisi o vaega taua i lou mafaufau. O le eleele e tatau ona faʻafefeteina pea ma faʻamaʻe. Laʻau (peat or humus) poʻo se faʻalaʻau o le fugalaʻau faʻasaina e mafai ona faʻaaogaina e fai ma ofu pito i luga. E mafai foi ona e ufiufi le eria ma se apa o lau lauʻeleʻele, e aoga tele lava i le tauvaga o le kiona. O lau lauʻeleʻele mai le saite ua aveeseina.

Aoao atili e uiga i tausiga i fafo fafo.

Pese vavae pe a uma ona tupu

I ni nai tausaga, e tupu aʻe ai pamu ma uluola. O le tamaʻi pepe e faʻaleleia, faia i ona autafa se fuifui o le riki, lea e taʻua o tamaiti. I lenei itu, e mafai ona faaitiitia le fuainumera ma le tele o fugalaau, aua o meaʻai e alu i totonu o pusa, ma o le vavaeeseina ma le gaosiga e taua tele.

E taua! Ina ia mafai ona totoina se fugalaau, e tatau ona e faʻatali sei oʻo i le iʻuga o le vaitau tuputupu aʻe o daffodils. O le taimi sili ona lelei o le amataga lea o le taumafanafana. I le taimi nei, ua maeʻa le laʻau, ua lanu samasama pe lanu enaena.

Taimi

O le kiliina ma le vaevaeina o puluvao o daffodils e le manaʻomia i tausaga taʻitasi, ae pe a manaʻomia. I le averesi, i le va o le lua ma le fa fou tumutumu ua gaosia i le gasologa o le tausaga. O le valavala e masani lava ona faʻatautaia taʻitasi i le fa i le ono tausaga. Afai e manaʻomia vave le mea e toto ai, ona mafai ai lea ona eli ia aniani i le tolu tausaga, ae e le manaʻomia.

Auala e Faʻatau ai Pulu

Ina ia eli ese pamu mai le eleele o le a e manaʻomia se vaʻa. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le fufuluina ina ia aua le afaina ai pulu ma le faʻaleagaina. O le mea lea, e fautuaina e amata ona eliina le eleele i sina mamao mai le laau lava ia. E tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea, o pamu i le faagasologa o le tuputupu aʻe ua tosoina i totonu o le eleele, ina ia mafai ona e mauaina i se nofoaga loloto atu nai lo le mea na toto ai.

E te iloa? Afai o taffodils i totonu o se fagu tu i totonu o se fugalaau ma isi fugalaau, o le tele o le laau ua mamae vave - o loo i ai le sua oona i totonu o le ogalaau o le narcissus, lea ei ai se aafiaga leaga i ona tuaoi.

Narcissus division

Nusipepa a Narcissus aveese lemu mai le eleele, o lima e vavae ese mai le tasi i le isi e ala i suiga o gaoioiga. Ua faaleagaina faʻamaʻi, pala ma mumusu vaivai. O mea lelei e totoina ai ua filifilia mo le toe tulaʻi. E sili atu le totoina o pusa vave vave pe a maeʻa ona vaevaeina. Faʻaauau le totoina o mea mo le silia ma le lua pe tolu vaiaso e le fautuaina. Taofi i se mea malulu malulu. Sili i se tulimanu pogisa, afifi i pepa poʻo totonu o se taga pepa.

Tausiga mo daffodils pe a uma le fugalaau e faigofie, ae e manaʻomia le taimi. Afai e sao i le tausia lelei o laau, i le tautotogo o le a latou fiafia i le tagata e ola ai ma se lalelei matagofie.