Tomato ituaiga

Tomato "Verlioka": faʻamatalaga o le vailaʻau faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga

O fualaau mumu mūmū o le ituaiga "Verlioka" e matua tauva i fua o le gaosiga, tofo ma faigofie o le tausiga faatasi ai ma isi totoga amata. O le mea moni o nei tamato, o le a le eseesega oi latou, pe faapefea ona latou ola aʻe, pe o le a le mea e fai mai e fai togalaau e uiga ia i latou, o le a talanoaina atili.

Tomato "Verlioka": uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O le kulupu na fafagaina e le au Farani mo le totoina o laau i totonu o le greenhouse and greenhouse conditions. I le laufanua, e mafai ona ola lenei ituaiga i le itu i saute e ala i le totoina o metotia. I fafo, o se ogalaau umi ma ni fua laʻitiiti o se foliga lapotopoto ma foliga lamolemole, mumu. I le averesi, o le mamafa o le tasi tamato e mai i le 80-90 g.

O le fua o loʻo i ai se paʻu paʻu mananaia ma se mea e sili ona suamalie. O lo latou matuitui e 95 aso talu ona lulu le fatu.

E te iloa? I le lalolagi o loo i ai pe a ma le 10 afe ituaiga tamato. O le limite o le fualaau itiiti e toetoe lava a oʻo i le 2 senitimita, ma le mamafa o le tele - e tusa ma le 3 kilokalama.
Afai e te tausisia lelei le toto o le totoina o laau, ona mafai lea ona ave se tasi laau i le 5 kilokalama o fua. E mafai ona faʻaaogaina i le fou ma mafai ona fai. E le gata i lea, o nei hybrids o loʻo taʻavale agai i luga i nai faletupe laiti. Tomatoes "Verlioka" e talafeagai mo le kukaina o salakeke eseese, saula, ketchups ma le sua, pei ona molimauina e ala i iloiloga o tagata fai togalaau.

Latou te maitauina foi le maualuga o le pasene o le ovate, o le a le faʻafefeteina i tulaga tuputupu ae, ma le teteʻe atu i faʻamaʻi masani o fualaau aina.

O lenei faʻamatalaga e mafai ai ona e seleseleina mai le vao o loʻo totoina i totonu o falesa e leai ni vevela, ma le maualuga ma le leai o se malamalama.

E taua! Salu eleele mo moega tomati e le fetaui. Aʻo le i totoina, e tatau ona faʻaumatia e se lauiloa masani.

"Mamanu" ma le "cons" ituaiga

Tomatoes "Verliok" e tusa ai ma uiga o le tofo ma le faʻamalamalamaga o faʻamatalaga o le vailaʻau e faʻatusatusa lelei i le amataina o popo.

  • Eseesega e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa ma tausiga.
  • O le taulaʻi laʻitiiti i fua o le tele o le selau e maua ai le tele o le seleselega.
  • O le faʻamaʻi puipuia na faia e le au faʻatoʻaga mai faʻamaʻi o fusarium, faʻamaʻi, pala ma lau laʻau na maua ai le tufatufa lautele o ituaiga.
  • Fua e talafeagai mo le felauaiga ma e teuina mo se taimi umi, e aunoa ma le leiloa o latou oloa ma le tofo.
O tagata fai fualaau aina e telefoni le tele o 'ie e manaʻomia ai se pusi i lagolago, ma le manaʻoga e faʻaauau pea ona fausia se laau, o mea taua "minuses" o le "Verlioki". E aofia ai foi i le faaletonu o le maualuga o le maaleale i le gaosiga ma le palapala.
O fualaau o loʻo mulimuli mai e fetaui lelei mo le totoina i le eleele tatala: Novice, Batyana, Maryina Roshcha, Honey Drop, Katya, Barefoot Bear, Tretyakovsky, Guard Guard, Bobkat , "Fugalaau lapoa", "Taunuuga", tomati peleati.

Lauina o fatu tumato mo fualaau

O se fatu laau e malosi, uumi ma aʻa mafiafia, o se faʻamaoniga o se seleselega lelei, lea e sili atu ona televave i lalo o fua lelei o fualaʻau nai lo le masani ona lūlū fatu.

I le faʻaopoopoga, o lenei tekinolosi e talafeagai lelei i totonu o tatou latitudes ma se tau le lelei. Mafaufau pe faʻapefea ona maua nei tila e manaʻomia.

E taua! Afai e le lelei le faia o le ovary, e manaʻomia le faʻamalolo phosphate. O le leai o ni fuamoa e faʻaalia i luga o le faʻatapulaʻaina o le nitrogen, o se taunuuga o lea mea e toetoe lava a leai ni mea e leai ni fua.

Taimi sili ona lelei

E tusa ai ma le vave o le matua o le greenhouse greenhouse, e talafeagai le totoina o laʻau i vaiaso mulimuli o Fepuari.

O le a maua e le tamaititi se taimi e atiaʻe ai le aʻa ma malosi ai. E taua le totoina i aso fautuaina o le kalena o le masina.

Fatuina sauniuniga

Aʻo le germination, o le kulimi tomato ua faʻafefeteina i se fofo o soʻo se tuputupu ae e faʻamalosia mo le tele o itula. Ma ao le i luluina, ua togafitia i latou i le fiva.

E fautuaina e le Agronomists le faaaogaina o meaola e pei o: "Ekosil", "Acrobat MC", "Akarin", "Gliokladin" ma "Albit".
Ina ia faʻamalosia ai galuega faʻafesoʻotaʻi o le ituaiga, e manaʻomia le togafitia o le fatu i se vaivaiga vaivai o le potassium, ma fufulu i le vai manino ma faʻagogo.

Laʻau mo le totoina o laau

Mo le totoina o tamato o laau toto o se paluga talafeagai o vaega tutusa o peat, compost ma le laupapa. I le toesea o le mea mulimuli, e mafai ona e faʻaaogaina le laulau pito i luga o le eleele lanu uliuli. Ae o le taʻitaʻia o tagata atamamai e mafaufau i se auala e le masani ai e totoina fatu i pusa. O le toʻatele ua leva ona latou faʻaaogaina fualaau faapitoa mo peʻa mo lenei faʻamoemoe, lea e mafai ona maua i soʻo se faleoloa togalaau.

O lo latou lelei e le gata i le faigofie o le faʻaaogaina, ae faʻapea foi i le taua o le meaʻai, o le faʻaogaina o le totoina o fatu ma le totoina o fatu. O lea ituaiga o fatuga e le manaomia se palu ma e le afaina pe a oʻo i se nofoaga tumau.

E te iloa? I totonu o le sipuniti o le eleele o loʻo ola i le tele o microorganisms pei o le kelope atoa. O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai e faʻamamaina le palapala e ala ile vevela ile ogaumu.

E faapefea ona toto fatu

Tomato "Verlioka" i totonu o lona gaosi oloa e le eseese mai isi ituaiga o laau. A maeʻa tapenaga o fatu ma eleele, o le isi faasologa o gaioiga e faʻalagolago i le auala e fuafua ai e totoina fatu. Afai mo lenei faʻamoemoe o loʻo i ai lau peleti, e tatau ona tuʻuina i totonu o ipu palasitika taʻitasi ma faʻafeinu. Afai e teuina ma faʻalautele mea o loʻo i totonu, e mafai ona totoina.

O fatu Tomato e fautuaina e faʻalolotoina ile afa senitimita. I se tasi tulaga na totoina ai fatu. Ona toe faʻafefiloi lea o le papa maʻa ma sina vai itiiti ma ufiufi le ipu malamalama ma se atigipusa faapena o se laʻititi laʻititi.

Ma mai fatu e mafai ona e tupuina le kāpeti kapeti, pateta, sana, kilipa, cilantro.
I le tulaga o le faʻafefiloi o le palapala i totonu o le pusa, o le luluina e muamua i le fafagaina o le mini-moega ma le faʻapipiʻiina o latou lima i le patipati lima.

Pe a sauni mea uma, o fatu e faʻalautele tasi i vaitaimi e tolu senetimita le tasi i le isi. I luga o luga o latou fufuluina i se fasi manifinifi o le palapala (pe a ma le 1-2 cm) ma faʻamagaina.

Ona faʻamamaina lea i se fagu moli, faʻapipiʻi i le tioata poʻo le nonoa foʻi ile polyethylene. I tulaga lelei, o le a oso le fuālaau muamua i fatu ile 5 aso.

E te iloa? Tomatoes e taʻitaʻia le seleselega o le lalolagi. O tausaga taʻitasi i luga o konetineta eseese latou te aoina ai le sili atu ma le 60 miliona tone, o le 75% sili atu nai lo, mo se faataitaiga, faʻi.

Tausiga ma aʻafiaga

Tusa lava pe o le a le auala o le fatuina o fatu, mo le faʻaleleia o latou taimi totino i taimi uma o le a manaʻomia ai tulaga tutusa - vevela ma le pogisa. Fatu o tamato "Verliok" pe a totoina ma tausia e le manaomia se malamalama faaopoopo. I le taimi muamua, o pusa e iai palapala e tatau ona tuʻu i totonu o se potu pogisa. ma le vevela e le maua lalo ifo o le 23 tikeri. Ma i se taimi mulimuli ane, pe a oo mai pupu, o le "moega" e mafai ona siitia atu i se nofoaga e sili atu ona malulu.

Ua faia lea mea ina ia mautinoa ai o le totogo o le a tupu malosi ma e le o vave ona tupu i le tuputupu aʻe. O popo vaiaso e fautuaina e aofia ai i le vevela o le potu. E le gata i lea, o le germination o fatu o se malamalama taua. E tatau ona faʻamautinoaina pe a aliaʻe mai pulapula lelei. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e aua le tuʻuina saʻo le pusa fatu i luga o le windowsill. O se malulu malulu e ono aʻafia ai aʻafiaga o fatu. Ina ia aloese mai lenei mea, e fautuaina le tuu o le pusa i luga o se tamai laititi, e sili atu i le pulu.

E taua! O le sasaa malosi o laau e afaina mai le le lava o le okesene, faatasi ai ma le iʻuga ua mate le aʻa ma ua gaosia ai le masini. O le faʻaalia o metotia faʻapitoa i totonu, e pei o se tulafono, faʻaalia foliga o laʻau laʻau.

Tausia o laau toto

Faatasi ai ma le atinaʻeina o laʻau muamua o le cotyledon, ua oʻo i le taimi e muamua fafagaina ai fualaau, ma le oʻo mai o ni laʻau laʻau se lua, e oʻo mai le taimi mo ni meaʻai.

E le gata i lea, e le gata ina manaomia e lala laau ola le na o se mafanafana ma lelei le la, ae faʻamalosi ma masani ai ona faʻafeinu. Mafaufau pe faʻapefea ona faʻatulagaina tulaga lelei mo le totoina o tamato "Verlioka".

Pueina

O lenei faiga e naʻo le tulaga o le germination o fatu tumato i totonu o se pusa masani. O le vaevaega o tupu i totonu o pusa eseese e mafai ona amata pe a uma ona foliga mai e lua laʻau, e ui lava o loʻo faʻatali le tele o faifaatoaga mo le fausiaina o laupepa e 4. E talitonuina o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e sili atu ona faigofie le ola i le faagasologa o le gafa. Aua nei faatuai i lenei faagasologa, talu ai o aso e 20 aso o le a talafeagai lelei mo le suia i se nofoaga tumau i totonu o le fale koli. Amata amataina ma le susu o le "moega" i le pusa.

Ma pe a lelei le susu o le eleele ma e faigofie lava ona toso mai i lalo atigi pusa, tuʻu i totonu o se pusa ua saunia ma le eleele. Tausiga e tatau ona ave e le faʻaleagaina aʻa.

A maeʻa le togiina, e faʻafefeina laau ma faʻafefeteina i le faʻafefiloi o eleele. Ona toe foi atu lea e tupu i luga o se faamalama malamalama lelei.

E te iloa? I le Iunaite Setete o Amerika na i ai se mataupu pe a totogi e tagata tetee ni kuka i totonu o se faleaiga e afaina ai se ipu o tomato fou mai George Washington. O nei fua ua leva ona mafaufauina o le oti.

Nofoaga

O le nofoaga sili mo le manuia o le tuputupu aʻe o tamato e tupu mai, o le itu i saute ma sautesasaʻe, lea e mafanafana ai pea ma malamalama.

A malosi le la, e fautuaina e teu malu le faamalama ina ia aua nei mou ese le laititi. Mo tomato alofa-alofa, e taua e le taofia le moli mo le 12-14 itula i le aso. Afai o le faamalama sill o loʻo i le itū i matu, o le a manaʻomia le faʻamalamalamaina atili o lamepa mumulu.

A leai, o le a faʻaloloa tele lava ia laau, o le a vaivai, ma e vaivai ma vaivai. Ina ia faaputuputuina aveila moli i le nofoaga sao, e toatele tagata faufautua e faʻapipiʻiina ata malamalama i luga o faamalama.

I totonu o le potu e tupu ai le "Verlioka", e tatau ona e tatalia se vevela lelei. I le maualalo o le vevela, o le a taofia le ola ma e ono mou atu, ma i le vevela, o le faagasologa o le mamae mai le le lava o le susu e le maalofia.

O le mea lea, o le filifiliga aupito sili mo le totoina o laau mama o le tamato e 19-22 tikeri Celsius.

E te iloa? Ua faailoa mai e saienitisi i totonu o le lua tioata o le suamati sua suamalie e tusa ma le 80 kilokaloka, faapea foi le fua faatatau o vitamini C ma le A. Ae o le mea sili ona le faamoemoeina sa i ai i totonu o le "hormone fiafia" serotonin, lea e lava e faafiafia ai e sili atu le le mautonu.

Faʻasa

I laʻasaga uma lava o le totoina o tamato e faʻamamaina ai tulaga tatau e tatau ona faʻalelei. Afai e te faʻaaogaina - o le a amata ona pala mai fualaʻau mai aʻa, pe'ā e tuʻuina sina vai - e mamae. E faigofie lava ona fuafua le fua faatatau, ma mafaufau i le setete o le coma i le tane.

Ia mautinoa o le sui e le mago, ma aua neʻi liua i le galu. Afai e faʻamamago le pito i luga, faʻamama ile vai inu i le vevela o le potu.

Laʻei pito sili

Amata ona faʻafefiloi fua o tamato i le taimi lava e uma ai le faʻavaeina o le lautusi muamua. O mea e maua ai le Nitrogen-mea e fetaui mo lenei mea, faapea foi le fuga o Uniflor-Bud ma Kemira fugalaau.

E tatau ona fafagaina le fafagaina ole 12-14 aso pe a uma le popo. O le meaʻai sili ona lelei i le vaitau lenei o le tagata suʻesuʻe e mafaufau i se vaifofo o le "Nitrofoski", lea ua saunia i le ratio o le 1 sipuni i le 1 lita o le vai. A maeʻa le 2 vaiaso talu ona maeʻa lenei faʻatonuga, e tasi le isi fafaga o le a manaʻomia, ae o le taimi lava lea o le a filifilia ai e le aganuu vaega o paluga kulimi.

Vaavaai i ai: afai o le a tupu le leaga - o le a latou manaomia le superphosphate, pe afai e amata ona lanu samasama le lanu - o le a laveaiina ai le gaʻo, o le a toe faʻaleleia ai mea e uʻamea, ma afai e te vaʻaia se lanu violē e le masani ai i laʻau o laupepa - e manaʻomia le phosphorus.

I le tulaga pe a le maua uma faailoga o loʻo i luga, o tupu totogo e talafeagai lelei le tali "Effekton." E mafai ona ulufale pe a fausiaina poʻo faʻasusu.

E te iloa? I nei ona po nei, ua atiina ae ai tu ma masani a tamato. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le pasefika Sipaniolo aai o Bunol, o le mea sili ona faʻamoemoeina o le aso lea La Tomatina. O le aso malolo e aoina ai le afe ma afe o tagata mai atunuu ese o loʻo faʻasalalau ma faʻaputu osofaʻiga tomati. O le afe ma afe o tone tamato, lea e avea ma auupega autu i taua, ia o atu i lenei vaaiga matagofie ma manatuaina.

Faʻamaʻa

O le faʻamalosiina o le "Werloki" e manaʻomia, e ui lava o le aganuu o le a faʻaleleia i totonu o laufanua.

O le faʻaleleia o le ea fou o le a faʻamalosia ai aʻa ma le okesene o aʻa. O ia ituaiga toto e mafai ona gafatia le gasegase faigofie ma vave ona fetuunai i se tau fou. Popo ma tamato e fautuaina e tuʻu i luga o le faapaleni pe faia i le auala. Mo le taimi muamua e faia lea i le 4-5 i le afiafi, pe a vevela le ea ma o le tau e susulu ma vevela i fafo.

Mo se amataga, na o ni nai itula, ona faasolosolo malie lea ona faateleina le taimi.

Aloese mai suiga vave i le vevela, o le aupito maualalo o le thermometer e mafai ona faʻamalosia le tupu o le solanum e taofi i le 8 tikeri le vevela.

O nisi tagata fai togalaau aina e talitonu o le malulu o le vevela i totonu o le potu o loʻo i ai laau, faʻamalosi ai le laau.

O le mea moni, i ia tulaga, o le a totogo le totogo i le atinaʻe, o le a amata ona liu samasama a latou laʻau, lea o loʻo faʻaaogaina sese e pei o le leai o le sola. O ia ituaiga suesuega e afaina ai tamato. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le a le mafai ona atinaʻe atoatoa ma maua se seleselega lelei.

E taua! I le greenhouseate greenhouses e fautuaina ai e totoina laau o tamato, lea e 45 aso.

Totoina o tamato totogo "Verlioka" i luga o le eleele

O le mea lea, na tupuga mai ma le saogalemu a matou tamato, lea na fausia ai ni paʻu laʻau, ma na amata ona mamafa ma malolosi ia atigipusa. Ua saunia le seedling mo le toe totoina i totonu o se fale kiona poʻo lalo o le ata ufiufi. Sei o tatou mafaufau pe faapefea ona le sese le taimi o le gafa ma mea e tatau ona tuʻuina atu i laau i lenei laasaga o le atinaʻe.

Taimi sili ona lelei

Toe faʻaleleia laau e manaʻomia pe a oʻo i fafo atu o le ao o le vevela o le ea e maualuga atu i luga aʻe o le 22 tikeri, ma o le vevela o le po e le pa'ū i lalo o le 17 tikeri.

E le gata i lea, o le a le faʻaaogaina ai fulu o le tautotogo. E masani lava ona oʻo mai le taimi i le lua tausaga o Me. Faʻatasi ai ma le lelei o le tau mo le totoina i lalo o fausaga ata ma greenhouse green, o laau toto, e 20-30 aso, e talafeagai.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai: moli ma le palapala

Fanua mo le totoina e tatau ona malamalama lelei. E taua tele le vavalalata o laau vavalalata e le lafoina se ata lafoia i luga o le moega o tomato. E tatau ona lelei le gaioiga.

Afai o loʻo e fuafua e toto i le malae vaʻaia, e tatau ona e aloese mai laufanua maulalo, lea e masani ona aoina ai le malulu ma le malulu. I totonu o ia vaega, o tamato o le a faʻaumatia i le tuai ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo se vaitau tuputupu ae, e manaomia e le tele o le malamalama ma le vevela, e pei foi o le lafoaia, faamamaina o vao, eleele lelei.

E tele lava taimi e fafagaina ai meaʻai ma meaʻai i le tutusa o vaega o humus, turf, peat, ash ash and sand sand before planting. I tulaga faapitoa, saunia se fofo o le 3 vaega o superphosphate, tutusa vaega ole urea ma le sulfate sulfate. O vaega uma lava e tatau ona solo i le 10 lita o vai.

E taua! I le taumafanafana, e afifiina le kiriata i luga o le ufiufi, ma i le vaitaimi o le malosi o le malulu, ua faʻaititia ai pito o le fale ina ia le susu le laau, a leai o le a le mafai ona alofia le paʻu.

Lelei ma le leaga na muamua atu

O le mea moni e faapea, a maeʻa ona tupu le ola o tamato ma le tele o maʻi, e fautuaina e le aufaifaatoʻaga le faatulagaina o moega tometa i nofoaga o meaʻai, fasasina, pi, pi ma fualaau faisua muamua, sei vagana ai pateta. E le mafai ona e totoina ni fualaau i nofoaga o isalaʻelu ma pepa suamalie.

Polokalame sili

I totonu o le eleele vevela, e fautuaina le "Verlioku" faʻapitoa e totoina i le 2-3 laina, ma faia le afa mita. E taua tele, i le sili ona lelei o le tuputupu aʻe, e le tatau ona galo le tasi i le isi, aua o le va o nei mea e manaʻomia e solomuli i le itiiti ifo ma le 40 cm.

O nisi o fai togalaau, ina ia mafai ona maua ni fualaau se tele e mafai ai, ia mautinoa le totoina o le totoina, ia oo atu i le 10 laau toto e ola i le 1 sikuea mita. I lenei tulaga, e leai se sili atu nai lo le 3 faʻamaumauga o loʻo totoe i luga o se tasi. O isi tagata faifaatoʻaga fautuaina le totoina o laau i laina faalua ma le lautele lautele o laina. I lenei tekonolosi, o le uiga o loʻo i totonu o le togavao o vao ma vavao o 70-80 cm.

O tamato uma e tutusa le avanoa e maua ai le malamalama ma le vevela e aunoa ma le faalavelaveina o le tasi ma le isi. Ma i le lautele o auala, e mafai, e aunoa ma se afaina i le totoina o faatoaga, e faʻalautele ai se pulupulu mo le faʻavaivai.

E te iloa? O vailaʻau e faʻavasega tomato e pei o le paluga, ae i le Europa Europa latou te talitonu ai o se fua.

Fautuaga mo le tausiga o tamato "Verlioka"

O mafuaʻaga autu e aʻafia ai le tuputupu aʻe o togalaau o le tamato o soʻo se ituaiga, o le salu lelei, vevela ma meaʻai.

E le gata foi i le tulaga o tamato "Verlioka", e taua tele le taofiofi. E tatau ona faia i laʻasaga uma o le atinaʻe o luga.

Faʻasusu ma fufuluina le palapala

O le tele o le suavai e fuaina i le tulaga o le pito i luga, suamalie o fualaau aina, faapea foi ma le tele. Ole maualuga o le susu e aofia ai faʻamaʻi pipisi, lea e matua faigata lava ona faʻaumatia.

Ina ia aua le aumaia le vao i le malo o le malologa ma ia saʻo le fuaina o le masani, le numera o vai, e tatau ona e taulai atu i tulaga o le tau. O le 2 vaiaso muamua e manaʻomia ai ona faʻamaluluina ia laau i aso uma. Mo lenei mea, faataamilo i vao e fai ai se pu.

I lalo o laau taʻitasi e tatau ona sasaa le 3 lita o le vai mafanafana. I timuga timuga mamafa, e tatau ona taofi le faʻavaveina o taualumaga, aua o le paʻu, susu ma le leai o se ea e saofagā i le taua o gaioiga o faʻamaʻi pipisi. I le ao, o vai e le aoga le vao. E manatu le au atamamai o le taimi sili lea mo lenei afiafi. A maeʻa ona tosoina le vai, e taua le vaʻaia o le eleele ile taimi ma faamama mai vao. Aua nei faatagaina vao e veleina laau toto, ma o le eleele e ufiufiina i se mea e gaogao.

E taua! O le mulch sili mo tamato e tipi vao. E le gata ina taofia ai le susu i le eleele, ae e fafaga foi le aganuu ma le eletise ma isi elemene taua.

Laʻei pito i luga o vao vao

E fia taimi e fafagaina ai tamato i le taimi o le tuputupu ae e faalagolago i le atinaʻeina o vao ma uiga faʻapitoa o mea e sui.

I le taimi muamua, e manaomia e laau toto le faateleina o le biomass, o le a talafeagai ai fofo o vai inu.

E faia mai mullein infusions poʻo le moa moa. O se pakete lita e 10-lita e manaomia ai le sili atu i le afa afa. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e mafai ona e faaopoopo 30 g o le nitrophoska. I le lumanaʻi, mo le vavalalata o tamato mai palapala, e talafeagai i le faʻaleleia o laau totō ma fugalaʻau-potassium.

E mafai ona e saunia mo lenei paluga o le efuefu o le fafie, afa afa o manulele manu ma le 1 sipunifi o le potassium sulfate ma superphosphate.

I le avea ai o se pito i luga mo tamato, e mafai foi ona e faʻaaogaina le humate, boric acid ma le fefete, lea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻi pipisi.
I le amataga o le totoina o tamato, e taua le maua o le fua talafeagai o le magnesium. O le mea lea, e fautuaina e le aufaifaatoaga i le amataga o le fuga e fuga ai le vao ma se vaifofo o le apocidic acid ma toe fai le gaoioiga i le mavae ai o le 2 vaiaso.

E taua! Mo le teuina o tamato e le fautuaina e faʻaaoga le chloride chloride. O le mea moni o le chlorine ei ai sona aafiaga leaga i le po.

O le matafaioi a mulch

Ina ia taofiofia le susu i le eleele ma faʻamaina laau ma meaʻai, e fautuaina e le au atamamai le gaogao i le va o laina. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina ai le fala, vao, vaovao po o vaomatua.

Masking ma garter

O le uiga ese o le "Werloki" o le faʻamalosia o le vao. Faataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga e oʻo atu i le maualuga o le 2 mita. O le mea la lea, ina ia aua nei momotu, e fusifusia i luga o pa laau poo palasitika.

E fautuaina e faʻaaoga mo lenei laupepa laupemole e le mafai ona tipi i totonu o filo.

O nisi tagata nonofo i le mafanafana latou te nonoa ia nonoa i luga o pou, ae i se pa puipui. I soʻo se tulaga, e susulu lelei le vao ma lelei ona atiaʻe. O le isi vaega tāua o le uluaʻi fua o le paʻu o le manaʻoga lea e faʻafeiloaʻi i taimi uma le fua o le tuputupu ae mai le ogatotonu i le va i fafo.

O le pine e masani ona faia i luga o le 4 inflorescences. I lenei tulaga, ia mautinoa ia tuua ni laʻau e sili atu i tumutumu. O le a latou puipuia le laau mai le susunuina ma le suʻesuʻeina o le fua. O nisi tagata fai togalaau ua fautuaina e aveese le laʻau maualalo mai le vao i le muamua ovary.

E taua! I le maualalo o le vevela, o meaʻai aoga e mamago, ma e le fautuaina e teuina i totonu o le pusaaisa.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

E pei o mea olaola uma, o tamato e maaleale i laʻau ma le lafoaʻi, phytophthora, ma le lanu enaena. O le tele o faʻamaʻi e mafua mai i mea sese na faia i le faiga o togavao. Aemaise lava, o le faateleina o le susu, le lava o le vevela, le lelei o le ea ma le le lava o le malamalama e leaga mo le moega o le tamato.

I totonu o le greenhouse, e sili atu ona faigofie le faʻaitiitia o nei mea le lelei nai lo le avanoa. Ae o loʻo i ai pea nisi togafiti faʻataunuʻu, o le tausisia lea o le a fesoasoani e laveai le seleselega.

Mai meaola faalafua fesoasoani "Karbofos", "Konfidor", "Fitoverm".
I le tulaga o Verlioka, na faafaigofieina e le au faifaatoaga fefinauaiga ma feteenaiga o feeseeseaiga ma meaola ninii. E fautuaina e le au o le Agronomists mo togafitiga puipuia ina ia amanaia pe a totoina fua o fualaau toto, ma ia aua foi nei fuafuaina ni laina tomati e sosoo ma pateta. Ia mautinoa o le totōina e mama mai vao leaga, faʻamalositino le eleele ma aua nei faia se galuega i tamato susu.

O lona uiga, pe a uma le timu poʻo le faʻavaivai, e le amataina le laasaga poʻo le laʻau o vao. O le puipuiga aupito sili o le tausiga lelei.

I le iloiloga o le "Verliok" o le toʻatele o faifaatoaga fualaau faamemelo latou te faamemelo i fua ma fua o le ituaiga. Ioe, ma i le tausiga o le a latou manaʻomia le gauai atu nai lo isi fua o le togalaau.

Aoao atili e uiga i le totoina o isi fualaau faisua, e pei o rokambol, aniani, kerika, pepa tila, kukama gherkin, zucini, okra.
O nisi tagata fai togalaau e talitonu o lenei totoga ua lava lea e maua ai tumato e fitu e le gata mo le vaitau atoa, ae mo le taumalulu na sosoo ai.