Tupe teu

Ofagapi fai-oe-oe lava: foliga o le faia o se fale mo pi

E faʻaaogaina pi i le natia o latou fale i totonu o ogalaau poʻo pale paleni o laau. O le mea lea, ina ia mafai ona vave faʻaletino le iniseti i totonu o se siosiomaga fou, o loʻo taumafai tagata e tausia le laʻau manu e fai ni tulaga lelei mo pepe e fafaga ma faia ai le meli fiafia. I totonu o lenei tusiga, o le ae iloa ai le auala e fausia ai se sulu i ou lava lima, oa mea sili ona lelei mo fale pipi ma filifiliga mo le faʻatulagaga.

Elemene mamanu autu

A e leʻi faia se ata tusi mamanu, e tatau ona e iloa poʻo le a le hive mo bees e aofia ai. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo taumafai le tagata tausi pipi e fai ni atiseti o se fale e lagolagoina ai o latou manaʻoga masani. Ae ui i lea, o sea fausaga e le faigofie i taimi uma mo pi. Autu O faʻataʻitaʻiga uma o sulufaʻiga e aofia ai se atigi, lua vaega, se tapuni ma se mekasini. I fafo atu, e foliga mai o se atigipusa pusa ma se ufifuga o le taualuga ma le pito i lalo.

O 'oloʻo aofia ai puipui. O faʻavae e faʻalagolago i le ituaiga o fausaga. Atonu e tele. I luga o puipui o pusi o manu.

Atonu e le talafeagai se faleoloa, peitaʻi, e talafeagai mo le faʻasaoina o le meli pe a oʻo mai le aoina o le meli. E i ai foi se mea i lalo o le faʻavaa (o se isi vaega o le faleoloa, ae leai ni pusa). O loʻo tu i le va o le taualuga ma luga. E avea o se mea vevela. E mafai foi ona e faʻapipiʻi se fafaga manu i totonu o le ie.

O le pito i lalo o loʻo i lalo o le mataupu ma mafai ona aveeseina ma e le mafai ona aveesea. O le filifiliga muamua e mafai ai e oe ile tausia lelei o pi, pe a latou manaʻomia se fesoasoani faafomaʻi. Faiga e le mafai ona aveeseina o se fusi lea e avea ma nofoaga e tulaʻi ai mo bees. O nisi o tausi faleoloa latou te faia se taualuga o le a mafanafana i totonu o le sulu. E mafai ona e faʻapipiʻi i le pito i luga o le faamoega i luga ae o le laupapa.

O le taualuga o le puipuiga ma le elemene autu o le upega. E mafai ona ia natia iniseti mai mea ofoofogia o le vanimonimo. O le taualuga e mafolafola ma pala. Muamua e mafai ai e oe ona feaveaʻi le'ie.

O le faʻavaa e faʻaaogaina mo le faatulagaina o pi o le honeycomb. E aofia ai le pito i luga ma lalo o le paʻu, faapea foi ma le lua itu. O loʻo faʻapipiʻiina ia faʻavae ma vaeluaina ma o loʻo i totonu o le pa i luga.

E faʻapefea ona filifili meafaitino ma mea faigaluega mo le fatuina

Ina ia fatuina se sulu, naʻo mea masani ma maualuga mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina. I vaega o loʻo mulimuli mai, o le a mafai ona e malamalama i mea e manaʻomia e fausia ai se faamoega, faʻapea foi ona aʻoaʻoina le lelei ma le le lelei o mea taitasi.

Le tele o mea lauiloa

O le mea muamua ma sili ona lauiloa e fatu ai se sulu - laau Na te manava malosi ma felafoaʻi solo. O laupapa Coniferous, e pei o pine, cedar, uila ma le paʻu, e masani lava ona filifilia. E mafai foi ona e ave poplar, linden poo aspen. O loʻo i ai i le laupapa se laʻititi laʻititi o le faʻamalositino, puipuia o pi i le vevela ma le malulu o le tau.

E taua! Mo le faia o sulu, filifili se mea e leai ni mea pala, niu ma ni vaʻa.
Naʻo le toe foʻi mai o lenei mea o le mafai ona taofia le susu e ulu atu i le sulu.

O plywood hives e faʻailoaina o le faʻaleleia o le siosiomaga ma le tumau. E mamafa tele ma faʻafeiloaʻi femalagaiga. O le Plywood e sili atu nai lo le fafie i tulaga o le vevela vevela ma le mago. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e ufiufi le plywood ma se vali faʻamaʻoti faapitoa ma faʻapipiʻi puipui o le sulu faʻatasi ma le fofo polystyrene.

I totonu o ia ituaiga o pisi, o le a faʻaitiitia ai le malosi o le pi i le vevela, aua o totonu o tulaga lelei uma mo le ola ma le gaosia o le meli ua faia.

O le meli e sili ona lauiloa, ae le na o le pau lea o le oloa o le tausiga o beekeeping. Mo le tele o tausaga, e masani ona faʻaaogaina e le tagata isi mea e maua mai ai pi: pollen, venen, wax, propolis, porem, susu susu.

O le tele o tagata tausi manu e filifilia le polystyrene ua lautele, aua e taugofie ma e maualuga le maualuga o le faʻamafanafana. E faigofie ona galue ma fai ni toe faaleleia. Na o le pau lava ia o mea e maua mai i lenei mea e maualalo le malosi o meatotino ma se tofo le lelei o le meli, talu ai e mafai e bees ona tofo le polystyrene lautele.

Afai e te manao e gaosia le meli, ae o loʻo i ai sau vaega tupe, ona mafai lea ona e faia se sulu mai fafo folasiki filati. O le mamanu e foliga mai e mama, tumau le mafanafana i le tau malulu ma malulu i le taumafanafana.

Naʻo le toe foʻi - toe valiina le sulu ua maeʻa e puipui ai le puafiti mai mea faʻapitoa o le vanimonimo. Polyurethane foam faʻaaogaina mo le fausiaina o le faʻamau. E i ai se tulaga maualalo o le faʻamalositino, ae o lenei meatotino o le a aoga mo le fausiaina o se sulu. O le fofo ole Polyurethane e le faatagaina ai le susu i totonu, e le pala, e le tali atu i soli ma puipuia le ohanga mai siama ma sigi. O le mea e sili ona umi, ma e le mafai e nifo ona faʻaleagaina.

Pau lava le pito i lalo o le gaʻo. Ae mafai ona faasaʻo lenei mea i se faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le tino.

Polycarbonate ese mai le tumau, faigofie ma le tumau. O mea e talafeagai mo le tausiga o iniseti, aua e mafai ona tatalia tulaga maualalo ma le maualuga, e le fefefe i le alu atu i le la saʻo. I totonu o le faamoega o lenei mea o le a tausia pea se microclimate sili ona lelei mo bees.

Lisi o mea faigaluega mo le fatuina o se fale mo pi

Ina ia fatuina se sulu, o le a e manaʻomia mea nei:

  • O le matau
  • Ole siasapa eseese
  • Folau
  • Drills
  • Fuganka
  • Chisel
  • Malae
  • Faailoga meafaigaluega
  • Meafaigaluega eletise
  • Fuga o le tulimanu
  • Clay "PVA"
  • Natura faʻapipiʻi (e mafai ona e ave i le taimi o se tagata tausi maʻi masani).

Faʻafefea ona fai se sulu i ou lava lima

I le taimi nei ua e filifilia mea sili ona lelei mo oe lava ma aoina uma meafaigaluega talafeagai, matou te agai i mea sili ona taua. I vaega o loʻo mulimuli mai, o le ae iloa ai pe faʻapefea ona fausia se togi mo pusi mai mea eseese.

Wooden

Mo le gaosia o le sulu, filifili laupapa laupapa ma le susu, lea e eseese i le itulagi 15-16%. E faʻatatau i le numera ma le tele o le tino ua filifilia ma le aofaiga o meafaitino. O ata e sili atu ona lelei e ave mai ni tagata tausi maʻi.

E taua! Auai i vaega autu o elemene taua e faafaigofie ai le faagaoioiga.

Maota fale

O le a manaʻomia foi lau laupapa 4 cm le mafiafia mo le faia o le pito i lalo ma le ulu. I totonu o laupapa matou te faia ni togi mo le faʻafesoʻotaʻi o puipui o le ulu.

Matou te gaosia ni fasi lapoa 18x4 mm.

Matou te faʻapipiʻi laupapa i talipupuni, ma faʻapipiʻi faʻamau i le kelu paʻepaʻe. E taua tele le faʻamalosi faʻamalosi o le tasi i le isi ina ia le mafai ona faia ni avanoa. Ma o lea matou te faia ai puipui e 4. E manaʻomia lou faʻapipiʻiina o le mataupu i foliga o talipupuni, lea e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le fesoasoani a se laulaufaiva ma le colle casin. O le tele o puipui ma tua o le 605x320 mm. Pa puipui itu - 530х320 mm. I luga o puipui o le puipui matou te faia ai ni togavao 5 mm loloto ma 20 mm lautele.

E taua! Vaitaimi i le va o vao - 450 mm.
Maua i le faia o puipui ma tua. E tatau ona faʻapotopotoina i laupapa le tumau mai laupapa (mafiafia - 15 mm). O le tele o puipui e 675x500 mm. Le tele o puipui pito i fafo - 560x500 mm.

I luga o se nofoaga tumau, e tatau ona tuʻituʻi faʻasalalau laupapa i luga o le laupapa ina ia fetaui lelei i le nofoaga. O puipui i totonu e faʻapipiʻi i le kelu, e tatau ona faʻamautu saʻo tulimanu. O le pito i lalo o le faamasinoga e sili atu ona faʻatulagaina i luga.

Pusa i lalo ma luga

O le fata pito i lalo e tatau ona faia i laulaʻa o loʻo i lalo - 1x25 cm, faʻatulagaina mai le 5 cm mai le taumatau saʻo o le sulu. Ole pito i luga e 1x10 cm, e tatau ona tu i se mamao e 12 cm mai le itu taumatau ole sulu. O lona maualuga e 3 cm i lalo ifo o le pito o pito i luga o le faavaa. Faʻasaʻo le avanoa

I le pito i tua i le pito i lalo o le mea e tatau ona fai e fai ai se pu faʻapipiʻi e faigofie ai ona taulimaina eseesega. E mafai ona tapuni i se mea faʻapipiʻi (size 45x4 cm).

Faatasi ai ma le fesoasoani a pupuni mo fata, e te faʻalavelaveina ai le vaeluagalemu o le sulu faʻatasi ma nai alalaupapa o laupapa. Faʻamau - 1.5x2 cm.

Paulo

I le tutusa ma le pito i luma o le puipui i luga o le mataupu o le a tatou tosoina le vaega muamua o le fola. O le umi o le fola e 65 cm le muamua laupapa e tatau ona faʻatulagaina ina ia tusa ma le 1 cm i tua atu o le tino. Ona matou sasaina lea o isi fale laupapa. A maeʻa lena, ona faʻafao le pito i lalo ma faʻapipiʻi se laulau pepa pepa ma le taualuga o mea. O le isi vaega o le fola - laupapa.

Pa puipui i fafo

A uma ona e faia le fola ma tuʻituʻi puipui i totonu, faʻapipiʻi puipui i fafo. O le pito i luma o le tino ma le pito i tua ua toso mai i le pito i lalo o le tino. O pito e tatau ona faʻafefe 2 cm i tala atu o puipui puipui. I le taimi lenei tatou te tuʻuina le faʻamalama i le va o puipui. I le pito i luma e tatau ona tipi le pu mo le fata. I le pito i tua o le puipui e tatau ona avea ma se lua mo le avanoa faʻapipiʻi.

E le gata i lea, mo le lagolagosua, e tatau ona tui le puipui i puipui pito i fafo.

I pito o tua ma puipui pito i luma, lea e fausiaina le 2 cm i tua atu o le puipui o le puipui, e tatau ona faatumulia le puipui i fafo o le laupapa i le 15 cm le mamafa. 4x2 cm fasipepa e tatau ona taamilomilo i le nofoaga atoa o puipui i totonu.

I luma ma tua o itu ole sulu, e tatau ona filifilia ni laupepa (itu 1x1 cm) e faʻapipiʻi ai laulaʻau. E tatau ona tuʻuina faʻamau i luga o le mea faʻamalosi. Mea faʻamafanafana

Ina ia faʻatumu le avanoa interstitial e te manaʻomia e faʻaaogā ai le fatu. E tatau ona sili atu ona mamago, talu ai o le a mafai e se moa ona faʻatumu lelei vavao.

Faʻapipiʻi fofo, laupapa faʻaola, fulufulu mamoe, fulufulu mamoe ma solo.

Taualuga

Talu ai e masani lava ona i luga o le taualuga ma le toe faʻaleleia e le au faga manu, e tatau ona mama le oloa. O lenei mea e manaʻomia ai se faʻamau. E tatau ona faia i le maualuga o le 12 cm mai laupapa ma le mafiafia o le 15 cm. I luga aʻe o le faamoega i lalo ifo o le taualuga, e tatau ona tuua se avanoa avanoa e 24 cm le maualuga. I lenei nofoaga o loʻo i ai a tatou fale faʻapipiʻi ma se mea faʻavevela afi.

Pulu

O le aluga e tuu i le va o itu i luga o le tapoleni ina ia fetaui lelei ma puipui o le laupapa.

O le aluga e ave le 1 cm i luga aʻe o le faamoega. Faʻasologa - 75x53. O le faʻafiafiaina o le mafiafia e 10 cm. E mafai foi ona e faʻaogaina le moa, ae e sili ona lelei le faʻaaogaina mo le faʻamafanafanaina o puipui o le itu.

Faʻasalaga Pipi

I le va o le pito i lalo ma le pito i lalo o le ulu, tuu le 1 cm mo le pasia o pi ma le ea i le taumalulu.

E te iloa? E sili atu le valiina o le sulu i le paʻepaʻe, talu ai o lenei lanu e sili atu ona manatua e iniseti.

Mai le afu

Mo le faia o se moa foamoa, o le a e manaʻomia ni laʻau mumu, ni paʻu o le paʻu (5 cm), sekone o fatu laʻititi, paʻu vai, fao fagu, vali vali, pule, sikulifili (sikilifafo), naifi ma le silasila.

E taua! O mea uma o le ofi e fesoʻotaʻi i le ala lava e tasi e pei o faʻavae laupapa o le faamoega mo pi.
O laupepa o le puafiti e tatau ona avea ma lapisi nei - 3x5 cm. I luga o pepa, ia saunia se ata o le fausaga ma ia faʻafeiloaʻi atu i le fofo e faʻaaoga ai se maka ma le pule.

Oti ese le mamanu ma se naifi pepa, vaai pe hacksaw. Edge matou te faamamaina le nusipepa. O puipui o le itu o loʻo faʻapipiʻiina i pito i luga (i sooga, tipi i lalo ma faʻasolosolo solo puipui i le tasi). Elemene e faʻaputu i fao fagu.

Ina ia maua le taunuʻuga, ia faʻaaoga mata i luga o le nofoaga.

Polyurethane

Fale

Mo le mataupu o le a e manaʻomia ai laupepa e 8. O papatusi e fa o le a fausia ai se itu i fafo, ma o le isi fa o le a faia ai totonu. E tatau ona faʻapipiʻi vavalo i le va o papatusi faʻafeagai. E tatau ona tapunia pito i fafo.

I pito i totonu o tuila fafo e manaʻomia ona faʻapipiʻi le uʻamea, faʻapipiʻi i le tino paʻu mo le pipiʻi.

O le pito i lalo ma le ufiufi o loʻo faia i faʻaoga. O le a faʻaofiina papatusi i totonu. I autafa o pito e tuʻu ai ni fasi uʻamea ma faʻamau ai faʻamatalaga.

Faʻailoga pupu i le pito i totonu ma le pito i fafo o le mataupu ma ufiufi. Pe a faʻapotopotoina, latou te tuʻuina i ai faʻamau uʻamea uamea.

O pulu e tatau ona vili i luga o laau, ma faʻamausali le fausaga atoa. I totonu o le tapuni e tatau ona faia ni pu mo le sasaaina o le paluga ma le valve ma se polo. Latou te tapunia lenei pu. Lalo ma le taualuga

O le taualuga e manaomia ai vaega e fa. E tatau i se tasi ona i ai itu i luga o le pito, o le isi e tatau ona i ai se vaega i totonu o le itu i totonu.

O le pito i lalo o se faʻafausaga faʻaputu ma se faʻala uʻamea i le ogatotonu. E faia mai i paʻu taʻumaʻi taʻitasi. Faʻatasi i latou.

E tatau ona i ai lau 4 pepa mo pa. I faʻamau uma e tatau ona e tuʻuina i totonu o le pito i totonu o se fasi uʻamea o le a fai ai ni fusi. Matou te tuʻuina ma lalagaina i luga o latou faʻamau i luga o se mea faʻapipiʻi.

O le pito pito i luma e sili atu ona maua le maualuga maualalo e maua ai se sulu mo le fata. A uma ona tuʻuina i se mea oloʻo, filifili ia togi i totonu o puipui o le itu mo le pito i lalo. Oti ese mai le polycarbonate. O le pito i tua o loʻo faʻatulagaina i lalo le maualuga e faʻapipiʻi ai le totini i totonu o lenei mea. Sauniuniga o se faʻafefiloi o fulufulu polyuréthane foam

O lenei mea e maua mai i le tali atu o polyol ma polyisozonat.

Pe a sasaa le paluga, e tatau ona fuafua lelei le aofaiga atoa mo le faagasologa. E mafai ona faia lenei mea i le faʻatusatusaina o le maualuga o le vaega o le sulu: faʻateleina i le lautele, mafiafia ma le uumi. O le aofaʻiga o tupe e tatau ona faʻatuputeleina i le tele o le faʻaaogaina o tekonolosi (1.15) ma le maualuga o le faʻatusatusaina o le folasia o polyuréthane (60 kg / m2).

Mo se atigipusa se tasi ma le mafiafia o le 5 cm, e tusa ma le 1.5 kilokalama o le polyol ma le 1.7 kilokalama o le polyisoconate ua faʻaaogaina.

E taua! E tatau ona faʻatumu vave faʻafefiloi vave i totonu o le 10 sekone pe a vave vave.
Mo le faʻafefiloi ma le liligiina o loʻo i ai ni mea faʻapitoa e maua ma faʻamafanafanaina le paluga. Ae ui i lea, e mafai ona e faia i se mea e gaosi ai le fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e sasaa le polyisozonate i totonu o se pusa fetuutuunai ma ia vave ona faʻafefiloi ma se paluga. Ona liligi lea i le polyol ma faʻafefiloi le paluga mo le 3 sekone. A maeʻa lena mea, e vave lava ona sasaa le fulufulu polyurethane maeʻa i totonu o le fata.

Saunia ma tuʻuina i totonu o pepa

O le vaega o le fomu lea o le a faʻafesoʻotaʻi ma le faʻafefiloi e tatau ona togafitia i se vaifofo o le wax i le penisini.

E taua! E tatau ona faʻaaoga naʻo lona malamalama ma faʻamaonia vaega.
A maea le gaioiga, ia aoina le fomu. O papatusi i totonu o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le pito i lalo o le pito i lalo, ma totonu o papatusi e tatau ona tuʻuina i luga o paʻukeke o le a avea ma laupepa mo laupapa. E mafai ona nonoa faʻamau i se filo mafiafia.

Faʻamau ma faʻapipiʻi faʻatasi ma sikulima ma puipui i totonu. Ona matou faʻapipiʻi lea o papatusi pito i fafo ma faʻapipiʻi faʻamau i luga o le puipui, e sili atu i le pito i luga o le fomu ma faʻaoga i luga o puipui. Matou te ufiufi nei mea uma i le uamea.

I lenei faiga matou te sasaa atu ai le paluga polyuréthane foam i totonu o pupu, ae le o atoatoa, ona e faalautele. O le taimi lava e amata ai ona faʻaali mai le pulu mai le pu, e tatau ona tapunia le fomu ma se valve.

I le auala lava e tasi tatou te faia ai le faʻatumu o pepa mo le faʻavaa ma le pito i lalo. A uma ona liligi le pulupulu mo le tapuni, ia sasaa sina vaega o le iliili ina ia tumau ai le tapuni i le taimi o gusts o le matagi.

Aveese

E faʻamalosi le faʻafefiloi i totonu o le 30 minute. A maeʻa lena mea, faʻamalo faʻamalosi e uʻu ai le laau. I le faʻaaogaina o se poloka laau ma se hama tatou te tuʻituʻi i lalo o le pepa.

A maeʻa lena mea, ia faʻavasega mata i luga o le pito o le pepa, fai sina mea itiiti, ina ia le faʻaleagaina le fausaga. O lea matou te pasi ai ni lio se lua i luga o puipui uma, pe a uma ona matou aveese ese. O vaega o le fomu ua faʻamamāina i meaola o le folasia, ma le sili atu ile pito i tua o le mataupu e mafai ona aveʻesea i se manoa malosi. A maea lea ona faamamaina le mamanu ma se paʻu lelei.

Ona ufiufi lea o le oloa i le paʻu pepa faʻataʻetaʻi e puipuia ai le sulu mai le vevela ultraviolet. O lea faʻapipiʻiina o le a le aafia i suiga o le vevela.

Valivali e faia i totonu o le vaiaso pe a uma le gaosiga, ae le muamua i le 8 itula.

Faiga faʻavae

O lenei e tatau ona e taulimaina le masini o le sulu mo pi.

I le auala Amerika e fefete ai pi, e 5 ituaiga o iniseti aiga ua fausia i totonu o se apiary: tina, matua, tagata amata, incubator ma faiaoga o aiga. Mo lenei metotia, e tatau ona i ai se moega-mo mo le 24 laina, notches, lua diaphragms o le a gaoioi saoloto i totonu o le sulu, tasi le ie puipui tauaso i se pusi paʻu, tasi le palama ma se mea e vavae ese ai. E manaʻomia foʻi le faʻafefe ma aluga. I le tautoulu po o le tautotogo tatou te faʻavaeina se aiga ma se tamaʻitaʻi lelei a le nuʻu. I le tautoulu, ua fafagaina i latou i le meli ma le galo, ua togafitia i latou ona o le varroosis ma ua puipuia i latou e ala i le tetee atu i le haematics. I le tautotogo o iniseti na fafagaina le meli ma le mala.

E te iloa? Fumigation e le faʻamamaina ai pi, ae naʻo le faʻaaogaina o se afi. E 'ai tele pi ma felelei ese atu i se isi nofoaga.
O nei mamanu e mafai ona toe faia pe afai o loʻo i ai se ata o le sulu. O a mea o le a sili atu ona lelei mo lau sulufaʻi - oe filifilia. Faaaoga a matou faatonuga mo le fatuina o le sulu aupito sili ona lelei.