Fua o le gaosiga

Auala e tausi ai Howor Belmore i le fale

Afai e te fiafia i laau e le masani ai e pei o laʻau, ia faʻalogo i le Howor Belmore.

O le a maua ai se siosiomaga manaia i totonu o lou fale ma teuteuina totonu.

Faamatalaga lautele o le ituaiga

Howei Belmore le isi igoa - Kentia Belmore. O le nofoaga sili ona taatele o le tuputupu aʻe, o le maupuepue ma le oneone o le gataifale o le sami o le Lord Howe Island. O le uiga autu o le laau o le ogalaau, lea e mafai ona oʻo i le maualuga o le 13 mita. I lona vaega pito i lalo o loʻo i ai faʻaopoopoga i foliga o mama. Talu ai ona o le laʻau o loo i luga o foliga o le arc, o lona umi e mai le 2 i le 4 mita, o Hoveya e faia se vaaiga faapitoa. Lanu lanu meamata ma e iai a latou veins.

E taua! Ina ia puipuia le foliga o le vao, e tatau ona e suia i le 180 tikeri i le vaiaso.
O le paʻu o le hovea e faʻafefeteina, ma o le umi e tusa ma le 30 cm. O le umi o inflorescences, faʻasolo i lalo, e mafai ona ese mai le 60 cm i le 1.3 mita.
O le ae fiafia e aoao e uiga i isi ituaiga o pama.

Tulaga manaomia mo le galueaina o laau o le Belmore

E ui lava i le mea moni e faapea o le fanua moni o le fale o loʻo i lalo o mea faʻapitoa, e faʻaoga lelei lava i tulaga o potu. Ae peitai, mo le togavao ia lagona le mafanafana, e tatau lava ona tuʻuina atu i ai ni mea lelei.

Malamalama

O loʻo ola lelei ma e leai se moli susulu ma e auai i le vaega o togavao-faapalepale. E sili ona tuʻuina i le itu i matu poʻo itu i matu o le fale. Afai o lou potu o loʻo i le itu i saute, tuʻu lau faʻasologa mai faʻamalama. Tupulaga laiti i lalo ifo o le 5 tausaga, e taua le puipuia mai le susulu o le la, e pei o luga oa latou laulaau, i lalo o lona aafiaga, e mafai ona tupu afi. A maeʻa le 5 tausaga o le faʻatoʻaga, e le toe faʻaleagaina le pama i lālā o le la, ae e sili atu le le faatagaina o latou fesoʻotaʻiga.

E te iloa? Le maualuga o le maualuga Howrey Belmore i le natura, e 15 mita.

Lave malulu ma le susu

I le tau mafanafana, o le vevela lelei mo se laau toto + 20 ... + 25 ° С. I le amataina o le taumalulu, pe a oʻo ina faʻaitiitia le malamalama, e fautuaina e faʻaitiitia le vevela o le ea. Ae ui i lea, o lona fua faatatau e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 12 ° le ao. O fugalaau matutua e mafai ona gafatia tulaga e maualalo le vevela, e oo atu i le 0 ° C. O le paleni o le fale o le a lagona le lelei pe a oʻo i le 60-70% le susu. Ae e le tatau ona e popole pe afai o le ea i totonu o lou potu e matutu - o le a mafai ona ola le laau masani i tulaga faapena. O le mea autu, i lea taimi ma lea taimi, i le gasologa o le aso, e sulu ona lau. E moni lenei mea i le vaitau o le taumafanafana, pe a oʻo ina maualuga le vevela o le ea. O le faailoga muamua o le leaga o le laau o le samasama ma le faamamaina o le laupepa o laulaau.

E le gata i lea, o le i ai i taimi uma i totonu o se potu ma le ea, e mafai ona osofaia e le vaʻavavele le vao. Ina ia puipuia lenei tulaga le lelei, e masani lava ona pipiʻi pepa laupepa.

Substrate Requirements

O le pama paluga e le faʻasalaga i le tuufaatasiga o le palapala, ma e mafai ona ola i soʻo se fanua. Ae peitai, afai e te manao i le laau e fiafia oe i lona matagofie ma le fou, matou te fautuaina le faʻaaogaina o se alavai lelei.

O le faavae mo lea mea e mafai ona avea o se pulu tuʻu ua saunia, lea e tatau ona faʻafefiloi ma humus leaf and turf soil. O Perlite e mafai ona faʻaaogaina mo alavai.

Faʻaaogaina tekonolosi

E mafai ona e totoina le pama i ni auala se lua: e ala ile fatu ma le vaeluaina o se togavao. Mafaufau i auiliiliga taitasi.

E taua! Faʻasalaina o le laau i le vai malosi e mafai ona oʻo atu i lona oti. Lelei - timu, ae i le tulaga o lona toesea, e mafai lava ona e faʻafefe vai mai le tap.

Tuputupu ae mai le fatu

Ina ia ausia se taunuuga lelei, e fautuaina e faʻaaoga fatu i le taimi lava e seleseleina ai pe faʻatau mai i totonu o se faleoloa, talu ai ona vave ona le mafai ona latou gafatia - 10% i masina uma. E mafai ona e teu fatu mo le 18 masina. A uma ona lūlūina fatu fou, e te faʻafetaia le avanoa e maua mai ai vine. Afai o le luluina o le a tupu i le fale, o le taimi aupito sili mo lenei mea na tupu o le tautotogo ma le taumafanafana. Muamua o le sauniuni lelei lea mo le tulaueleele. O le a e manaʻomia:

  • polyethylene bags;
  • tamai pesini, faatasi ai ma se gafatia pe a ma le 200 ml;
  • mea o fatu;
  • saunia le paluga o le eleele, lea o vaega tutusa e aofia ai le perlite, vermiculite ma laʻau laulaau (e tatau ona faapaleina);
  • pepras abrasive.
Ina ia amata, soga fatu. O lenei faagasologa o le a alu pe a ma le 5 aso, ona e manaʻomia lea ona aveese le tino o le tino. Afai e le faia lenei mea, o le a faasolosolo lemu le fatu.

I le isi laasaga, e faʻaaogaina le maa aprasive e faʻaumatia ai le atigi mata o le fatu.

Faamasani oe lava i isi laau totō e mafai ona totoina mai fatu, e pei o Zinia, Turkish Turks, Castor Oil, Muraya, Stockrose, Plumeria, Mimulus.
A maeʻa lena mea, e tatau ona liligi le meaʻai i totonu o le apa sauni ma sasaa i luga. Faatasi ai ma lena itu o le fatu lea na aveeseina ma se mea e pala, tago lemu i totonu o le eleele, ae aua le sosoina i le eleele. Ona, tuu lea o se pepa palasitika i luga o le pesini - o le a maua ai le 100% o le susu. Mo fatu e ola, e tatau ona tuʻuina atu nisi o aiaiga:

  • tausia le 100% humidity;
  • puipuia le eleele mai le mago;
  • tausia le malulu o le ea i le itulagi o + 26 ... + 27 ° С;
  • Faatasi i le aso, ea le fatu;
  • nofoaga e toto ai meaʻai i le penumbra.
O le vaitaimi o le fatuina o fatu e umi ma e mafai ona oʻo i le 6 masina. O le taimi lava e te vaʻai ai i le laulaau muamua, o le umi o le umi o le 3 cm, e tatau ona e faʻapipiʻi se fatu i totonu o le eleele mo se tagata matua. E taua le l ¯ e paʻu o le la i luga o fualaau.
E te iloa? O le i ai o Hovei i totonu o le potu e saofaga i le satuina o le ea ma le susu ma lona faʻamamāina mai vailaʻau matautia.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

I tulaga o le gaosiga o fale gaosi oloa, ina ia mafai ona maua ai se vaomatua, e oo atu i le 15 laau toto ua totoina i totonu o le tasi pusa. O le taimi sili mo lenei auala e faʻaleleia ai o Aperila ma Me.

Mo le faʻatinoga e tatau ona e saunia:

  • eleele faʻamaina, lea e aofia ai humus leaf, ground turf and perlite i se fua faatatau o le 2: 1: 2;
  • ipu e mafai ai ona tuu le aʻa e aunoa ma le tele o faigata.
Muamua lava, o le vaomatua ua aveʻesea mai le tane faʻapisinisi. Ona matala lea o le palapala e ala i le luluina o le polo. Faʻaeteete, ina ia aua neʻi faaleagaina aʻa, aveese le eleele. A maeʻa lena, vavae ese ma le faaeteete le pama, ma tuʻuina le vaega vavae i totonu o se masini sauniuni ma le palapala. Vai le laau.

Ina ia mafai e Khoveya ona maua aʻa, e tatau ona faamautu tulaga nei:

  • e manaomia e le laau se malamalama e lafoaia le malamalama po o se vaega puipui;
  • O le vevela ole ea e tatau ona i totonu + 20 ... + 25 ° C;
  • le faʻamaoniga o le faʻamamaina o le ea e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 50%;
  • e taua tele le puipuia o le laau mai faʻataʻitaʻiga.
E vave vave ona tupu le tataina: a maeʻa ni nai vaiaso, e tatau ona solomuli le fale mai le eleele.

Afai e manuia le faʻatinoga, e tatau ona faʻafefeteina le palapala, aʻo faʻaitiitia le faʻasalaga e manaʻomia mo se tagata matutua pama faalua.

Auala e tausi ai fale

Afai e ola se pama i totonu o lou fale, o le tausiga lelei o le a fesoasoani i le laau e maua ai se foliga matagofie, foliga lelei.

Faʻasa

E tatau ona masani ona susu le pama, ae aua neʻi aveʻesea ma lenei faagasologa. Vaavaaia ile palapala: afai e mamago le pito i luga, ona e faʻamaluina lea o le eleele. I le tau mafanafana e tatau ai ona faʻaleleia le tele o le laau i le tele o taimi, talu ai le vave faʻamagoina o le eleele. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le numera o vai.

E taua! Faʻafeinu tele, faʻapea foʻi ma le le lava o le susu, e taʻitaʻia ai aʻa ma le faʻaalia o lanu lanu moana lapopoa i lau.
O le tulaga sese o le suāina e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le laau, o lea e tatau ai ona e faia se auala talafeagai i lenei mataupu.

Fertilizer ma laei

E tatau ona amatalia le laeiina o le palapala i le tautotogo, ma taofiofi tutusa mea e tutupu seia oʻo i le autumn. Faaaoga mo lenei fugalaau o loʻo i ai ni elemene mo elemene teuteu. Aua le fafagaina le pama i le taumalulu. E mafai ona e fafaga faʻatasi ma le fesoasoani o le pulumuina o laupepa e maualalo ai fualaʻau faʻamalosi.

Aoao atili e uiga i ituaiga o fugalaʻau.

Trimming uiga

Oti le pama e tatau ona matua faaeteete ina ia aua neʻi paʻi atu i le ogalaau. Aua le aveesea se fuainumera tele o lau - o le a le lavalava ma leaga le laau.

O le a lava lea e tipiina ai fasi pepa ua malepe ma ua mate. Fai se faʻasaga i se mamao e 2 cm mai le ogalaau. Afai e te maitauina ua mimiti i luga o lau laʻau, e tatau ona e vavaeese nei vaega.

Faʻaliliu

Paʻu e le fiafia tele i le suia o le mea e nofo ai, o lea e te manaʻomia ai le toe totoina o le vao e avea o se mea mulimuli - pe a faʻatumu e le aʻa le pusa atoa. E masani lava ona tupu i le 3 tausaga talu ona totoina.

Maʻi Maʻi ma Pests

O le mea e leaga ai, o le pama e faʻapitoa i faʻamaʻi eseese, lea tatou te faʻamatalaina i lalo.

O le a aoga mo oe le aʻoga e uiga i isi faʻamaʻi ma meaola faalafua o pama.
Pink rot. E tupu i le tulaga o le le lelei o le alavai, faʻaalia i fasi laulaau i laulaau, faʻatasi ai ma suiga o le auala. I le tulaga o se faʻamaʻi o le pama, e tatau ona faʻataunuʻuina lona gaioiga e le fomaʻi.

Lelo chlorosis. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli i le pito i lalo o le laʻau e le toe tupu. O le tele lava o taimi, o le maʻi e alu ona o le le lelei o le malamalama ma le maualalo o le vevela. Afai e amata mai le chlorosis i laulaau laʻitiiti, e tatau ona faʻamaonia le aoga o le palapala - e mafai ona faʻaleleia.

E te iloa? O tagata e ola aʻei ai, e lagona le malosi tele, e masani ona talanoa ma isi ma faʻaalia le naunautaiga ia latou taga.
Edge e susunuina pepa. O le faʻamaʻi e tupu pe afai e tupu Khoveya i le eleele. I lenei tulaga, e tatau ona sui vave le meaʻai ma faʻaitiitia le faʻamaina o pama.

Paʻu oti. O maʻi o le taunuuga lea o le faʻamalosi o le alu i le eleele. E tatau ona sui le palapala ma ia mautinoa e le oi ai i lenei mea mea o le fomaʻi.

E tele taimi e mafai ona vaaia ai anufe, mealybugs, aphids ma pusi vaʻaia i luga o le laau. Ina ia faʻamalo ese meaʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se faleoloa faapitoa, faʻatau fualaau ma togafitia i latou i le pama.

Khovegia - o se laau matagofie o le a avea ma mea teuteu lelei mo soʻo se totonu. Faʻasalaʻau ia te ia, ma o le a fiafia tele le pama mo oe mo se taimi uumi ma ona foliga matagofie.