Tomato ituaiga

Tatou te faamasani i foliga o tamato "Siberia vave"

E le o ituaiga uma o tamato e mafai ona ola ma fua lelei i luga o le malulu; ma le isi, i totonu o nei latitudes, e manaomia e laau se tausiga faapitoa, e tatau ona i ai ni uiga faapitoa. O se tasi o nei laau toto o se tamato. "Vave Siberia".

Talafaasolopito o le aveeseina o tamato "amataga Siberia"

I le Sisifo Siberian Vegetable Experiment Station, lea o loʻo auai i le fausiaina ma le suʻeina o ituaiga fou o laau totoina, i le 1959 na maua mai ai se ituaiga fou o tamato, e tetee i le malulu, i le laasia "Vave Siberia". O ituaiga "matua" sa avea ma hybride 114 ma le 534/1 hybride, i le maea ai o filifiliga a le tagata lava ia, o fatu sa tuu i luga o le faatauina atu mo le masani ai.

O le ituaiga na lafoina i le tausaga lava e tasi 1959. Mo le tele o tausaga, ua manatu o ia o se tasi o mea silisili, e ui lava i tausaga matua.

E te iloa? I tua i le seneturi lona 19, na totoina tamato i Europa i luga o le windowsill e avea ma fale. I Egelani, latou te nonofo faatasi ma fugalaau i greenhouses, ma Farani e masani ona siosiomia e gasebos teuteu.

Uiga o tamato "vave Siberia"

Tomato "Siberian precocious ei ai uiga masani lelei.

O lenei togalaau e totoina, vave ona lelei, e vave selesele fua ma ola lelei, latou te le o taofiofi i luga o le fua.

Le taimi masani mai le totōina i le seleselega 125 aso. O le vailaʻau e teteʻe i tulaga o le tau, e puipuia mai i faʻamaʻi, faʻapitoa i le tausiga.

I le amataga foi, o fualaau ia o ituaiga eseese: "Kate", "Marina Grove", "Budenovka", "Tretyakovsky", "Honey Drop", tomato faapelepele, tamato o le auala Terekhinykh.

Faamatalaga faʻaulu

Tomatoes e le sili atu nai lo le 90 cm, o laumei e manifinifi, ae malosi, mafiafia. I le matala, o le a amata ona tupu mai i lalo o le ono laupepa. A oʻo ina totoina totoga i totonu o le fale lauʻeleʻele - pe a maeʻa le valu. Le fua faatatau o le tasi laau vao - mai le tasi kilogram pe sili atu.

Faamatalaga o le fetus

Tomato "Siberian amata vave" ua iloga i fua lapopoa, lapotopoto, mafolafola, o le tofo o loo i totonu o le faamatalaga o le suamalie-suamalie ma se manogi manogi lelei.

O le paʻu o le fualaau aina e pala, matagofie, lanu mumu. Fualaau aina i nisi taimi, o le mamafa o le tasi tomato e eseese 65 i le 115 g. O fua e mafai ona gafatia lelei le femalagaaʻi; afai e tatau ai, e seleseleina aʻo leʻi oʻo i le taimi atoa.

Malosiaga ma vaivaiga

Matua mamalu mamalu:

  • Resistance i le mafanafana (e le fefefe i le malulu ma timuga taumafanafana),
  • vave fua mai
  • uiga lelei o le tofo
  • fualaau tetele e le mafai ona momotu pe a matua, faapalepale femalagaaiga,
  • tetee atu i vailaau faʻamaʻi ma funga.

Faʻatasi Tomato "vave Siberia" e mafai ona taua, ma tuʻuina atu: i totonu o le greenhouse conditions e oʻo atu i le 10 kilokalama mai sikuea sikuea; i luga o avanoa tatala - e oʻo atu i le 8 kilokalama.

E ala i le iloa lelei o ni tagata e aofia ai le matua o le vaovao, lona le mafai ona tauva ma fua fou o filifiliga. Ae o lenei manatu e taua, ae o le le atoatoa o mea, faamalosia ai i tatou e liliuese mai lenei ituaiga, e leʻi faaalia.

Faʻaputuga ma le faʻaaogaina o tekonolosi

Toto Tomato "Siberian precocious" tekinolosi mea tau faʻatoaga e mafai ai ona e ola i totonu o le greenhouse conditions ma i nofoaga tatala. Ma i le mea moni, ma i se isi tulaga, 3-4 fafagaina i le taʻitasi e faia. Laʻau manu (mullein infusion), nitrophoska ma fale o minerale e faʻaaogaina e pei o le faʻamala. A e faʻapipiʻi puʻu, e le vavaeina: o lea e mafai ia faʻafefe se laau toto.

Faʻatoʻaga o totonu

O le totoina i totonu o le fale koli e faia i le faaiuga o Mati. O le totoina muamua o le fatu laau ua totoina i le loloto o le 1 cm Mo le togafitiga o fatu, ua faaaogaina le vailaʻau o le Fitosporin-M, o le eleele mo le luluina o fatu mo laau toto e lelei tele le vevela, vevela o le germination i totonu o le fale lauʻeleʻele 22-24 ° C.

Afai e lūlūina fatu i le fale, pe a faʻapipiʻi i totonu o se kiona, e tatau ona mautinoa le vevela tutusa i le vaiaso muamua o fetuunaiga. E le gata i lea, a uma ona lūlūina, o le tausiga masani e faia: fafaga, fafaga. Tomato "Siberian precocious" pe a tupu aʻe i totonu o se fale lauʻeleʻele e oʻo atu i le mita, o le mea lea, i se tulaga patino o le tuputupu aʻe, e manaʻomia ai se laumei e lagolago ai. A uma ona faʻamalosi, e tatau ona ea le laufanua e aloese ai mai le faaleagaina o le pala ona o le gaosiga o le kiona.

Mo le pulea o meaola faalafua i totonu o le greenhouse, e le manaomia le faaaogaina o vailaʻau vailaau, e sili atu le faia o togafitiga ma sauniuniga o meaola (Agravertin) poʻo le faʻaaogaina o metotia tuai: faʻafefeteina o wormwood poʻo pateta.

E taua! Mo le totoina o laau toto i totonu o le kiona, e le tatau ona amata faʻalautele, e manaʻomia ona tuʻuina atu faʻamalama mai itu uma.

Tuputupu ae i nofoaga tatala

O toto Tomato ua totoina ile lauʻeleʻele palapala ia Me, i le faaiuga o le masina. O le eleele mo le totoina e manaʻomia ile gaʻo eleʻele malosi. Pe a toto i totonu o le lua e te manaʻomia 10 g superphosphate, faʻamama le pu. O le mamao i le va o lua e le itiiti ifo ma le afa mita, o le spacing e oo atu i le 30 cm. Tomato "manaomia vave" Siberia i le tausiga masani: fafaga, fafagaina, faʻaleleia o le palapala ile amataga o le tuputupu aʻe; ia fatuina nei tamato i ni aʻa se tolu.

E taua! Fautuaina le faia o vai inu i le afiafi pe a le o le la, faʻaaoga le mafanafana, vavaeese poʻo le timu.
O Tomatoes ua nonoa i se lagolago i lalo ifo o le paranesi ma ni fua, aʻo faʻamautinoa e le paʻi le fua o le eleele - o lea o le a sili atu ona puipuia mai faʻamaʻi ma iniseti.

O le pusi i le lagolago e lagolago i le meaʻai ma fesoasoani i le laau ina ia maua ai le malamalama sili atu. Mo le puipuiga o laau faʻamaʻi e amata ona sosolo pe a uma ona totoina i le eleele. Faʻatinoga taualumaga i vaitau o le vaiaso, e faʻaaoga ai le vai Bordeaux ma mea e seleseleina ai vao (alalaʻau, pateta, pateta tila). O vailaʻau fuālaʻau-potassium e fesoasoani foʻi e puipuia le aganuʻu mai faʻamaʻi pipisi.

Mo le togafitia o faʻamaʻi e faʻaaoga ai fualaau faasaina "Anthracnol", "Pale".

Mai meaola faalafua fesoasoani "Konfidor", "Karbofos", "Fitoverm".

E faʻapefea ona faʻaaoga tomato "Siberia vave"

O le tele o faifaatoaga i luga o le au fai togalaau e uiga i tomato "Siberia vave" o ese mai iloiloga lelei.

O le sili ona sili ona aoga o le taua o le seleselega ma le fua tutusa o le fua, faapea foi ma le mea moni e faapea, o fua na uma ona filifilia e taunuu i luga o le windowsill. O lenei mea e mafai ai ona vave gaioiga o tamato: toso, toso mo le taumalulu. O nei tamato e alofa ma talisapaia mo le lelei o le tofo ma le manogi. O fua e faʻaaoga fou i salati ma sandwiches, latou te maua ai ni meaʻai mafiafia, adzhika, sua.

Mo le taumalulu, o fua e suamalie, kuka, salati ma le lecho ua saunia. O fualaau toto fou e faaopoopo i soup (borsch, kharcho soup), paluga, pupuni ma tapuni pusa, aano o manu ma iʻa, ma e oʻo lava i le saunia o masi.

E te iloa? O Tomato e aofia ai le serotonin - o le hormone o le fiafia: o se tasi o fua e 'ai e mafai ona faʻaleleia agaga, ma faʻaauau pea le faʻaaogaina, e tusa ai ma saienitisi, faʻaitiitia ai le lamatia o le oncology.

Siberian breeding hybride - O se filifiliga lelei mo latitudes ma se malulu, ma le malulu ma timuga taumafanafana. E le lelei le tuputupu aʻe ma le tausiga, faʻasaʻo i le tele o faʻamaʻi ma aumai se seleselega lelei.