Fua o le gaosiga

Talosaga: o masani masani mo tulaga i totonu

O le malo, poʻo le mandeville, o se laau matagofie lea e matagofie ai le au fai togalaau ma ona fugalaau manaia ma lona uiga faʻalelei. O aia tatau a le malo e aofia i le aiga o Kutrov. Na faaigoa le laau i le maea ai o le failautusi o Henry J. Mandeville, o le sa i ai i lona taimi avanoa na galue ai i laau toto.

O se fiafia moni lava le totoina o se fugalaau i totonu o se faleoloa, o le tausiga o se laau o le a le mafua ai le tele o faafitauli i tagata uma e toʻalua ma le au fugalaau. Ma o lenei sei o tatou tilotilo totoa i ituaiga o ituaiga ma ituaiga o Mandeville o loʻo faʻatupulaia fale e sili ona lelei.

Fiafia lanu (Dipladenia matagofie)

O Mandeville faʻamalosi o se ogalaau laʻau tele ma le togitogi. O fua o se laau e mafai ona oʻo i le umi e oo atu i le 5 mita. O vine vine vine matutua e tupuga mai, ma matutua - le lavalava. O le vao e ufiufi i lau lapopoa ma petioles pupuu e oo i le 20 cm le uumi, maua ai se foliga elliptic, o se fatu faʻavae, o se pito mafolafola ma se fesoʻotaʻiga vavalaʻau faʻapitoa.

E te iloa? Mandeville E lauiloa i igoa eseese, e sili ona tautaua o le Jasmine Brazilia, laau alofa Mekisiko, jasmine Chilean, Balsam Brazilian ma le Bolivia.

O fusi vine fugalaau Mandevilla e tolu pe ono ulu tetele, e valiina i lanu moli sesega i fafo ma paʻepaʻe i totonu, ao o latou manoa e lanu enaena lanu viole. O se tamaʻi fugalaau fugalaau e matua liua i ni vaega vavae lima se lima ma ni mumu mumu. O fugalaau o fugalaau e i ai le paʻu laugatasi lautele, o latou laumei e valiina i le lanu piniki uliuli, sili atu ona tumu i le vaega o le pharynx, ma ausia le 10 cm le lautele.

Bolivian aia tatau a le malo (Dipladenia bolewiensis)

O le diplochia o Bolivian o se vine vevela-vevela, o le mea na fanau mai ai e pei o le la susulu Bolivia. O le masani masani lea o le faʻalavelave faʻafefete, e iloa ona o le tele o vine, e oʻo atu i le 4 mita ma e ufiufi i le laiti, mai le 5 i le 8 cm le lautele, lau lanu lanu meamata susulu. E tolu fugalaau o le Axillary e aofia ai le 3-4 fugalaau e tusa ma le 5 cm le umi, e fai ai le paʻu paʻu, e pei o le paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le gutu, ma le gutu samasama.

O lenei ituaiga o vaalele e matua matagofie lava, ma o le taimi lea o le laau e mafai ona avea ma teuteuga autu o soo se togalaau po o se fale kiona.

E te iloa? O faʻaleigaina o le diploadinia e faʻalagolago i le ituaiga filifilia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e susulu Mandeville mo se taimi uumi, ona amata lea o le faʻaleleia o le fugalaau, aʻo faʻaitiitia le vevela i le taimi o le faʻatoʻaga o le jasmine o Bolivia, e fesoasoani i le faʻaaogaina o fugalaau.

Faʻasalalau Malosi (Dipladenia eximia)

O Mandeville e sili ona lelei - o se lago, faʻafelanisi, ma lanu mumu lanu mumu, e ufiufi i le lapisi-ovate emerald-green leaves 3-4 cm le umi. O faʻalavelave faʻaleagaina o lenei liana e aofia ai le 8 fugalaau e oʻo i le 7 cm le umi, e iai se paʻu mumu ma se paʻu o le corolla e le sili atu ma le 5 cm le umi. E masani lava, o le pale o lenei ituaiga e maua ai le lanu mumu-mumu.

Deepa Sander (Dipladenia sanderi)

O lenei mea o se vine e vave ona ola. O laʻau o le laau e lamolemole, e le o le falemaʻi, e ufiufi i le ova vaʻavaʻa, lau laititi itu, e le itiiti ifo ma le 5 cm le umi.

Fugalaau fugalaau, o loʻo i ai i totonu o le sinuses ma e aofia ai le 3-5 fugalaau, ma le lapisi o le sili atu i le 7 cm, ma se lanumoana lanumoana ma le pharynx samasama.

Faiga faʻapisinisi (Dipladenia laxa)

Mandeville friable e tele lona manaia, ma o le mea lea mo lona totoina o le a manaʻomia ai se aofaiga o avanoa avanoa. O lenei fualaau suamalie matagofie o loʻo faʻaalia e ala i le faʻaleleia malosi i le vaitau o le tuputupu ae.

Aoao atili e uiga i le tuputupu ae o le fale, ole eletise, lemoni, freesia, crocuses, peperomia, hatiora, fittonia, gatsaniya.
A oʻo ina tupu aʻe i lalo o le mafanafana, e mafai ona oʻo atu i le 5 mita le uumi o le ola o laau. O nei ituaiga o vao e felafoaʻi solo i luga o fulufulu, e oʻo atu i le 10 cm. O laulaʻau o vine ei ai le lanu meamata ma le faʻafeagai, e lamolemole i luga, ma ufitia laʻititi laʻititi. I le taimi o le vavalaʻau mandeville ua ufiufi i fugalaau manaia, e oʻo atu i le 9 cm le lautele ma e faʻaputuina i vaega e 5-10 fasi.

O le fuga lauulu e matagofie lona lanu paʻepaʻe ma e faia i fuga faʻamalosi faʻasolo.

I le aofaʻi o le lalolagi e tusa ma le 190 ituaiga eseese ma ituaiga o lianas, ma o le sili ona taʻutaʻua o latou:

  • samilome samasama "Allamandu" faʻamafanafana ma fugalaau lanu samasama lanu samasama ma se uiga le faʻafefe, lea e mafai ai ona tupu aʻe e i latou ua faatoa oʻo atu i luga o le ala o le fuaina o fua;
  • White-blooded white-floated-colored "Cosmos White" o le a fiafia ia te oe i lona fua tele ma le umi;
  • diplosia terry "Cosmos Rose" - o le fuga o lenei ituaiga e mafai ona maua ai le fiafia tele, e pei ona ufiufi uma le vao i fugalaau laulu tele;
  • fomaʻi vaomalo faʻapitoa "Parasol Straynes";
  • Tipilomalo "Cosmos Crimson King";
  • Ole lanu mumu o le "Classic Red" e maua ai le tele ma le lanu mumu lanu mumu.

O le igoa lona lua o le ituaiga - "Chilean Jasmine") o se tagata Argentinina mama, lea o le taimi o le vavalalata e ufitia i mea manogi leaga, o lona manogi e foliga tutusa lava ma le manogi o le togalaau. O le vailaau o loʻo i ai faʻatoʻilaloina ai ni aʻa, lea e faʻamalosia ai le totoina o Mandevilla i totonu i le taumalulu. I lenei itu, ua teuteuina le laau i le pito maualalo. Peitai, o le teuteuina o le vine e na o le aoga i le laau, talu ai ona o le amataga o aso mafanafana, ua vave ona maua ai e le laau ni pamu fou e ola vave.

E taua! Mandeville - o se mea mataʻutia lea, e pei o lona suamalie o loʻo i ai le mea sili ona malosi, ma soʻo se faʻafesoʻotaʻiga e mafai ona mafua ai ni taunuuga e le manaʻomia. Ina ia aloese mai le oona ma le tupu mai o le paʻu o le paʻu, o galuega uma e fesoʻotaʻi ma le tausiga o le laau e tatau ona faia i totonu o totini puipui.
Afai e te filifili e amata se Mandeville i le fale, ona e faʻafetai ai lea mo galuega mamafa uma na faʻaaluina i le tuputupu aʻe, e le o toe mamao vave le lanu piniki, samasama, lanu paʻepaʻe ma le mumu o le a susulu i lau togalaau.