Fua o le gaosiga

Tuputupuina o se faʻataʻi pipisi: totoina ma tausia i totonu o le togalaau

I le manaʻo e faʻamaʻo a latou lava faufautua fanua e le faʻasaoina soʻo se taumafaiga poʻo se taimi. O la latou mea e sili ona fiafia i ai i fugalaau teuteu mo le togalaau i lo matou eria o Begonia. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe ia le gata ina leiloloa i le eseesega o ituaiga o begonia o le fale gasegase, ae o le a taʻu atu foi ia te oe mea faigata uma o le tausia o le matagofie o le matou itu i saute.

Faamatalaga o le ituaiga

O lenei fugalaau e le maofa na o le matagofie o lona totogo, ae faapena foi ma le tele o meaola. Le tele emit Tolu ituaiga autu: pala, vao ma pulu.

I la tatou tusiga, o le a tatou talanoa saʻo ai i le vevela pusrous, e pei o le sili ona manaia ma le sili ona fiafia i totonu o ona aiga uma, na ia nofo filemu i luga o moega oo tatou tagata nonofo i le taumafanafana.

O le begonia tubrous o se laʻau faʻapitoa e iai ni fatu lapopoa poʻo ni fatu; lanu po o le lamolemole e faalagolago i le ituaiga. O lapopoa ma lanu paleni o le begonias e tele: mai fuga lanu mumu lanu mumu i lanu piniki mumu.

I le begonia e matagofie le fugalaau e tatau ona e iloa le auala e taulima ai faamaʻi autu ma meaola faalafua o le fugalaau.

Suafa o le Berousia

Matou te valaauliaina oe ia e faamasani i nisi o sui sili ona susulu ma sili ona fiafia i lenei aiga.

Ampelnaya begonia

O le foliga tutusa o le laulaau, lush bushry and sweat, o mea e faʻaaogaina - o lenei matagofie o le a avea o se teuteuga matagofie o lou faapaologa pe i le fale. E taua foi faʻapea o lenei ituaiga fugalaau ua fuafua mo le galue i totonu o ipu.

Vanu Camelia

O lenei ituaiga o meaola o loʻo faʻamalamalamaina muamua e tele, fugalaau fugalaau. O se tamai vao, e matua masani lava le vao, e masani ona oʻo i le 30 cm le maualuga. E fuga mai i le vaitau atoa.

Opium White

O lenei matagofie faʻalelei atonu e le o se mea manaia, ae o le manogi manogi e matua manaia lava. O laulaau, e le pei o le begonias, e lamolemole ma susulu. E fuga mai ia Iulai i le malulu.

Faʻapitoa o le fausiaina: le filifiliga o se nofoaga mo le galueaina

O le tulaga nofoa o nei fugalaau e tatau ona filifilia ma le tausiga uma ma le matafaioi, talu ai o le fale e matua vevela lava ma e manaʻomia le faʻapaʻuina lelei o le faapaiaga.

E taua! E mafai e le susulu o le la ona "mumu" le laʻau vaivai o begonias.
O le mamao i le va o fatu totō e tatau ona filifilia i luga o le faavae o le laau. Mo le begonias umi e 30-40 cm, ma 15 cm le lava mo se mea e le o toe tupu.

Faʻatau tekonolosi mea totō

O le totoina o fugalaau fugalaau e faia i le amataga o Iuni, pe a oʻo i le malulu o le ea i le po e oʻo ifo i le 12 tikeri. Faʻalagolago i le tele o le fatu, e tatau ona filifili le loloto o le loloto o le fososa, talu ai o le begonia o loʻo i ai se mea manogi, aemaise lava ile amataga ole atinaʻe.

Filifiliga ma sauniuniga o le totoina o mea

Ina ia faʻateleina le begonia tuberous i le fale, e tatau ona e mauaina muamua pulu o le laau - e tatau ona lanu, lamolemole ma maua se lanu uliuli enaena. I lenei tulaga, e tatau ona taulai faapitoa i taula: o la latou lanu lea o loʻo faʻaalia ai le lanu o mea e tutupu i le lumanaʻi.

E taua! Afai ua uma ona tupu aʻe ni ata i luga o le fatu, e le fautuaina e faʻatau se ituaiga laau.

Totoina tulafono mo fatu

A maeʻa ona e mauaina lelei, pipiʻi faʻamaʻi pipisi pipisi, e mafai ona e alu i le totoina. I le avea ai o se tulafono, o bulbs are pre totoina i totonu o tamai atigipusa (faʻapitoa ile palapala ma alavai) poʻo greenhouses. Toto vavalalata i le palapala faʻamaʻaina e le masini i le 5 cm, ao fatugaʻo e tatau ona i ai i luga. A mavae le 5-6 vaiaso, ua uma ona totoina laau ma fugalaau laiti e totoina ile eleele.

E faʻapefea ona tausia le begonia pipisi

O le fugalaau e manaʻomia ai le faʻatupulaia o le gauai i le vaitaimi atoa o le fugalaau Faatasi ai ma le matagofie i saute, tatou te le pepelo, o le a tatau ona popole.

Faʻasaina laau

I le i ai o se aʻa, e manaʻomia le fugalaau masani. Ina ia aua le faaleagaina, e tatau ona faia le suavai i le vaveao po o le leva o le afiafi ma se vai mafanafana, ma lelei.

E te iloa? I luga o se tasi o fana o se laau, o se tulafono, o loʻo i ai tamaʻi tane ma fafine.

Laʻei pito i luga o fugalaau

Fertilizing le eleele e aoga ma e tatau. E mafai ona e faʻaaogaina pei o fagu-fulufulu fulufulu, ma le mea oona - humus poʻo le apa. I le vaitau o le fugalaau, e na o ni nai lavalava e manaʻomia e le fugalaau.

Teuteu

O Begonias e vave ona tupu, ma o le mea lea e le tatau ona misia fualaau i soo se tulaga.

O le teuteuga muamua e faia ina ia maua ai le fugalaau le foliga manaomia - mo lenei mea, e tatau ona oʻo atu i le 7-8 cm le toʻamea. A oʻo ina totogo le taamilosaga i le 12 cm, e tatau ona faʻapipii o latou tumutumu ina ia mafai ona fafagu mai ai le pito i luga o le begonia . O le teuteuina e tatau ona faia naʻo se naifi malosi. O sisi e mafai ona faʻaleagaina ai aʻa.

E te iloa? Mo le vave faʻamalolo o vaega ua afaina o le laau e aoga tele le gaosia o le malala.

Suiga

O le toe totoina o le laau e le fautuaina ona o le aʻafia o aʻa. Ae afai e tulaʻi mai se manaʻoga, ona lelei lea i le tautotogo i le vaitau o le tuputupu ae.

I le amataina, o aʻa e tatau ona faʻamamaina ma le faʻaeteete o le eleele tuai ma tuu le laau i totonu o se atigipusa ma se vaifofo o le potassium mo le umi mo le 15-20 minute. A maeʻa lena mea, faʻaputuina vaega o le rhizome, pe faʻamalolo, ma totoa le laau i le fale faʻatau.

O fua e faʻaolaina foi: caladium, gloxinia, anemone, oxos, stachis, ranunculus, pateta, atisosisi, ma le eleele.

Tofiga

Faʻateleina le begonia i auala e lua:

  1. O le tipiina e aʻafia ai le faʻaaogaina o fuʻa pito sili ona tele o se fugalaau e le itiiti ifo ma le 10 cm le umi. E aʻafia le aʻa i le meaʻai ma totonu o le vai. I lenei tulaga, e fautuaina ia laau e ufiufi i le afifi palasitika e tausia ai le tulaga manaomia o le vevela ma le vevela.

  2. O le luluina o fatu o le begonias e sili ona lelei i totonu o pusa faapitoa ma eleele palapala. O fatu o loʻo i luga o se vai susu, faʻamaʻaina ma eleele palapala. O pusa e ufiufi i le tioata ma tuu i totonu o se potu malulu i se vevela tumau o le 20-22 ° C. Lua vaiaso talu ona lūlūina e mafai ona e faʻamoemoe muamua o fuālaau muamua. A maeʻa ona faʻaalia mai le tolu laupepa atoa, e tatau ona totoina ia laau toto i eleele palapala, faʻafeinu ma fafagaina tele.

Fugalaau fugalaau

I le latalata i le tautoulu, fausiaina o le laau e tatau ona faaitiitia. E tatau ona faʻamago le paluga aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, a leai ei ai se maualuga maualuga e ono pala.

E mafai ona e togi i luga le tubers i le amataga o Novema ao le i amataina le muaʻi malulu malulu. E tatau ona fufulu puʻupuʻu ma selesele aʻa. Aua nei galo e togafitia i latou i mea faamai e puipuia mai meaola faalafua ma iniseti.

Teu tubers i totonu o se ato po o se atigipusa o peat i se potu pogisa, mago.

E taua! I le taimi e teuina ai, o elemene e lafoina le tele o le susu.
E le o se mea faigofie le tausia o le fale o le begonia fale, e pei ona e malamalama i ai. Ae talitonu mai ia te aʻu, o au taumafaiga uma o le a totogia le faaselau, pe afai o le teine ​​i saute o le a taamilomilo le mafanafana e te faʻafiafiaina oe ma ona toso ese ma le manogi manogi.