Fualaau

E faʻapefea ona faia se taʻaloga lima minute mai togalaau vao

O le a se mea e sili atu ona manaia i le taumalulu nai lo le siamu manogi na faia ma lima tausi o tina poʻo se tinamatua? E foliga mai o le manogi oona ma le malosi o le tofo ua toe fanauina mai le na o le tasi le mafaufau. Ma afai foi o le vine vine, ona sosoo ai lea ma se tofo lelei, o le ae mauaina se vaega tele o vitamini, aua o strawberries o se fale teuoloa e le mafaatusalia o mea aoga.

O le saunia o se ituaiga togafitiga e faigofie. E lava le aʻoaʻoina o le fua mo le fugalami jam - lima minute, o ona mealilo ua tatala nei mo oe.

Mea e faʻaaogaina i le masini ma mea faigaluega

Amata ona sauni lau laʻau mo le taumalulu, e toʻatele le au fai pisinisi na fesili i le fesili "O a mea latou te kuka ai?". E le o leva tele, o le tala faʻasolopito sa lauiloa e sili ona manaia le jam i le 'apamemea. Ae o suʻesuʻega talu ai nei a saienitisi ua faʻaseseina ai. Na foliga mai o le apamemea e faʻasaʻo mea e mafua ai le faʻaogaina o vitamini ma mea aoga o vine.

E mafai ona faia siami mai i lanu mumu ma le uliuli, yoshta, strawberries, squash, tamato, dogwood, kekekeke black, apples, melons, gooseberries, apricots, pears, plums cherry, rhubarb, buckthorn moana.

E taua! I le faagasologa o le kukaina, o le faʻapitoa o fualaʻau o le strawberries e leiloa, pe ae kuka mo sina taimi puupuu. Pe tusa ma le 100% o vitamini C, B6, B9, E, gaʻo siama, zinc, meaola oona, manganese, uʻamea, calcium, tannins o loʻo teuina ma faʻaaogaina i le taimi o le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻatau.
E le fetaui mo le kukaina o meaʻai e pei o le alumini, ma ipu elemene, ae e sili ona lelei le filifilia o le inisiua uamea.

Ina ia faia le vineberry mo le 5 minute, e tatau ona e teu i luga le masini kuka i lalo:

  • faʻasa;
  • pelvis or pan;
  • sipuni laupapa mo le fagua;
  • pusa faʻataʻitaʻi ma pulou mo le fesuiaʻi (2 pi);
  • faamaufaʻailoga;
  • kesi pe afi.
O ipu uma e tatau ona mama ma mago.

Manaoga Manaomia

Faʻamaumauga o oloa, i le taimi nei e tatau ona e faʻamautinoa le faʻagasologa o le gaosiga ma mea talafeagai. E lava le tele, ae ia faia le taʻa lima minute mai vao vao, e te le manaʻomia ni mea e tele.

Mea autu: o le siama ma le suka, i le fua faatatau o le 3: 1, o lona uiga, e tatau ona ave, mo se faataitaiga, 3 ipu o vine ma le 1 ipu suka mo le 1 le fola o le lita. O se lisi puupuu o oloa mo le masima e le mafaatusalia.

Vaega o le filifilia o oloa

O le filifilia ma le sauniuniga o fualaʻau atonu o le galuega sili lea ona taua i le faagasologa o le faia o le sipuni jam mo le taumalulu mo se suʻega lima minute. Ae o vine, o le mea moni, o le sipisi vao o se mea moni moni, aua e faʻapupulaina ai ia lava le tele o vitamini aoga ma vailaʻau.

E te iloa? O togavao vao e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o gaʻo, fatu, ate, circulatory ma vascular systems, auala o le esophage, manava, toto maualuga, atherosclerosis. Na ia aveeseina ma le manuia le toxins ma le cholesterol. I se faaopoopoga, o se punaoa maualalo o le vaitamini C, lea e faaosofia ai le manava oona ma faatulaga ai le faasaolotoina o le adrenaline ma le cortisol i totonu o le toto, lea e faaleleia ai le gafatia o le galue. O le mea lea, aua le fautuaina e taumamafa i fua i le po.

Ae ui i lea, o le mauaina o vao vao e le faigofie tele. E nofo o ia i vaomatua ma fanua. Ioe, e mafai ona e faʻatau i luga o le maketi, ae o le fale e taugata tele. I lenei itu, e masani ona faʻaaogaina togalaau faʻatoʻaga e fai ai lapisi ma suamalie.

O le eseesega i le va o nei ituaiga e lua, o le tele o vine ma le manogi: o le togalaau e tele atu ma suamalie, ae ua leiloloa i le vaomatua. E le gata i lea, o le faʻateleina o meaʻai i vao vao e tolu ona maualuga atu nai lo le togalaau. O vailaau masani e faamaonia ai lona tau.

Afai e te filifili e selesele lau vao, ona tatau lea ona faia i le ogatotonu o Iuni - i le amataga o Iulai. A faʻatau i luga o le maketi, faʻalogo lelei i le tele o vine (e tatau ona laiti), manogi ma lanu (mumu mumu).

Ina ia faasaoina le tele o vitamini i meaʻai e pei ona mafai ai, e mafai ona faʻamaisa. Aoao pe faʻapefea ona faʻafefe le peʻa lanumeamata, sunberry, eggplant, vine, strawberries, apples, mushrooms mushrooms, cilantro, apricot.

Auala e fai ai siamu: se laasaga i lea laasaga fua ma ata

A maeʻa le aoina o faʻamaumauga ma oloa, e mafai ona vave amataina le faagasologa o le sauniuni o se fualaau suamalie.

Berry tapenaga

O le laasaga muamua i luga o le ala i sasala manogi mo meainu o fale o le sauniuniga lea o vine. E tatau ona faʻamamāina o paʻu, popo, otaota ma iniseti e mafai ona oʻo i totonu o ipu i le aoina. E tatau foi ona aveese ni mea e le mafaitaulia, po o vine pala.

E taua! E le fautuaina togafitiga vao e fufuluina. Ae, afai e te masalosalo i lona mamā, e mafai ona e tuʻuina le palu i totonu o se paluga ma fufulu i lalo o se vaitafe matafe, pe mafai foi ona e tuu i lalo i totonu o se pusa i vai. O ia auala o le fufuluina e le solia ai le saʻo o vine.

Faʻamalosia ma le suka

O fufulu mama e tatau ona sasaa i le suka i luga o laulaʻau ma tuʻu ai mo le 3-4 itula, e mafai lava ona e tuua i le ao ona o le vai.

Faiga fai togafitiga

E toʻatele le au faifeʻau latou te fesili: "E faʻafefea ona kuka le kapoti jam, ina ia le faʻaumatia e le tama ona mea aoga?". O mea uma lava e matua faigofie lava: o le itiiti o le kuka, o le sili atu ona aoga o le meaʻai o le a faʻaalia.

I la matou tulaga, tuʻu le faʻafefiloi o paluga i luga o le afi ma aumai i se vevela. Taimi o le kuka - 5 minute, moni mai iinei ma le igoa o le fua - "lima minute". E moni ma e le o le maeʻa lea. I le faagasologa o le kuka, e tatau ona aveese le pulufana, lea e le masalomia lava ona faia, ma e tatau lava ona toe faia le faiga lava ia lua taimi pe a maeʻa maeʻa le taumafataga o le taumalulu.

E te iloa? O le kulimi Citric o le a le faatagaina ai soʻo se siama poʻo se siama e suʻe ai.

Nuances ma Tricks

E oʻo lava i uiga masani o le tofo o le ae mauaina, pe afai e te faaopoopoina i ai se pine o le citric acid, poo le sua o le suamoni fou i le faaiuga o le kuka.

O faufautua faʻapitoa e fautuaina e faʻaaoga le faiga o loʻo mulimuli mai e siaki ai le sauniuni o le oloa: faʻasolo i luga o le ipu ma faʻalautele le sipuni i le ogatotonu. Afai e le pipii faatasi fasipepa ma aua le salalau - ua saunia.

E toatele foi e fiafia i le mafuaʻaga o le kuka i le tele o taimi. O le mea moni o loʻo i ai i le fugalaau le oona, e faʻaumatia ai, fesoasoani faʻapipiʻi faʻaopoopo. E mafai foi e le fuamoa ona fesoasoani e aveese le ita, lea e faaopoopoina i nisi taimi i lea ituaiga siama. O lona tele e tatau ona 6 taimi e itiiti ifo nai lo le fale autu.

O le isi auala e faʻaitiitia ai le tiga o le faʻaaogaina lea o se koko. Peeled ma le fufuluina o fualaau faisua ua kuka i totonu o se fagu lapisi, ma aveese i le pito o le kuka.

Lauina o Jam

E tatau ona faʻapipiʻu siama i totonu o fagu, muamua le faʻamamaina, poʻo le salu i le vai inu ma fusi i luga, poʻo le tapunia faʻatasi ma faʻalanoa. Faʻasalalau i luga o le oloa ua fautuaina e taofi i se nofoaga malulu, ma mo se mea e tapunia, o le fale teu lelei o le a avea ma pusaaisa.

E te iloa? O fualaau fou e mafai ona mafua ai ni mea e ono afaina ai, ae o le kulupu jam ei ai mea e faʻaleagaina.
E tele suʻega mo le faia o le faʻasalaga vao vao mo le taumalulu. Ae o le faʻaaliga masani o le "lima minute" o taimi uma lava i le pito i luga o le lauiloa. O se auala e faia ai siamu e le na o se avanoa sili e faamalie ai aiga i le taumalulu, aoina i latou mo le inu o le lauti manogi, ae o togafitiga lelei foi ina ia faaleleia ai le puipuiga.