Fua o le gaosiga

Lafuga mo le mutia, luluina vao. Talitonuga po o le moni?

Afai o luga o moega ma luga o se moega e iai vao leaga e mafai ona tauivi ma le vinika ma isi "taulima" mamafa, ona sosoo ai lea ma luga o lawns balding spots pe a uma togafitiga o le a sili atu ona leaga. O laufanua lanumeamata e mafai ona tausia mama e ala i le faʻaleleia tumau o togalaau e le talafeagai ma le faʻaleleia o le palapala, poʻo le lūlūina o mutia vao e faʻamamatia vao. E i ai moni se tala? Le lelei e lulu le vao ma pe faapefea ona fai saʻo? Na matou maua tali i nei fesili mai tagata tomai faapitoa.

E i ai se mutia o loʻo faʻaumatia vao i luga o le mutia: faʻasaʻo tala

O le a le manaomia le talitonu i le i ai o le mutia manaia, lea e taofia ai isi vao i luga o le upega tafaʻilagi, ae fai mai fomaʻi o le fatuina o se vao lelei i se auala e le talafeagai. O le mea moni, o tagata e galulue i meaʻai e tuʻufaʻatasia se vaega o vao mutia ma se aʻa malosi, lea e le mafai e isi aganuu ona solia. Ae e naʻo le tausaga lona lua pe a uma le lūlūina, e mafai ona tupu, pe a malosi le fua. Seʻia oʻo i lena taimi, o loʻo i ai pea le manaʻoga e aveese faʻamalosi "manumalo" ma faʻamautinoa e leai se fatu e faia i luga ia i latou. Faatasi ai ma le tuputupu ae o vao mutia e tupu mai mo mafuaaga eseese, e mafai ona vevela mea toto, lea o le a toe taitai atu ai i le tupu mai o vao. O le mea lea, o le ki i taimi uma e lanu meamata ma le mama mama o se faamamaina faifaipea, totoina o laau, togafiti lelei o le mutia ma se vaega manaia o le suauu.

E taua! O le mea lea e le tupu ai vao i totonu o le togalaau ma i le fale, i le tau o le autumn, e taua tele le eli i luga o le palapala ma faʻapotopotoina ma le faʻaeteete aʻa o totoe, pito i luga ma fatu.

O le a le mea e fai?

Ina ia fesoasoani i vao vao e faʻamalosia, e tatau ona faia se taumafaiga. E taua i le vaitau lea e tausia lelei le tulaga o le palapala, fafagaina vave ma le aveeseina o vao na aliali mai. Seʻio tatou suʻeina le auala e tatau ona saʻo ai i lenei itu.

E taua! Ina ia faʻaleleia le taunuʻuga o gaioiga uma o le tautotogo i le tautoulu, ia mautinoa e togafitia le palapala i se vaifofo o masini poo le masima laulau. I le isi itu, e mafai ona e saunia se paluga o le ammonium nitrate.

Faʻaleleia eleele

O le luluina o mutia mo lawn e aveese ai vao e tatau ona faia i eleele suamalie. Aʻo faʻatinoina lenei faʻatinoga, o le a faʻasalalau talitonuga o tagata atamamai. O nisi e talitonu o le liua o le palapala e faʻaleleia ai lona faʻafefea, ma i le taumalulu e faʻamamāina ai mai siama faʻaleagaina ma iniseti leaga. I le faʻaopoopoga, ua faʻaleleia le faʻaaogaina o le faʻala. O isi e malilie faatasi ma le muamua, ae ia lapatai e uiga i le matautia o le eliina i le vevela o le tau, aua o fatu vela, mai luga o le loloto, ua tumu i le susu ma ua amata ona vave tupu vave i le la, o loo tusia ai le vaega atoa. E manino lava, e sili atu le auai i le sauniuniga o le eleele mo le mutia i le tautoulu aua i le tulaga o le filifiliga o le tautotogo, o le vaiaso mulimuli ane o le a tatau ai ona faʻaaogaina se meaʻai i le togalaau. I luga o le gaogaiga eliina ma le faʻaeteete savali i se rake, ona filifili ai lea o rhizomes uma. I luga o taʻavale o loʻo taʻalo ai o le a manaʻomia ai lua eli.

Totoina

I le amataga o le tautotogo, a aunoa ma le toilalo, faamama le nofoaga mai soʻo se vao televave na faʻaalia.

O le ae fiafia e iloa le auala e filifili ai meafaigaluega saʻo mo le veleina.
Ma ia aua nei galo o le puna o fatu fatu o vao vao o le manulele, lea tatou te aumaia e pei o le lago i le tautoulu, ma nofoaga lata ane, e aofia ai auala, nofoaga "leai se tagata" i tafatafa o pa, i lalo o laau, ma isi. Aua nei faatagaina tagata taamilomilo e taoto i nei atigi, ona o le a vave ona uma a latou fatu i lau lotoa. Totogi totoa i mea faʻapitoa. A maeʻa se timuga umi, e tatau ona tosoina i fafo ma aʻa. Tasi le veleina e le lava. Seia oʻo ina tupu le mutia o le mutia, e tatau ona faʻaaogaina pea fualaau le talafeagai mai le saite. E le gata i lea, e manaʻomia le faia ma le faʻaeteete ina ia le faʻaitiitia ai le lūlū. Tui luga e aua le alu i luga o le fanua, ao mai i totonu o se pakete, ona vevela ma mumu.

E te iloa? Ua faʻaaogaina vao i le lua vaiaso muamua o Me ma i le ogatotonu o Iulai.

Faʻamatalaga faʻamaʻi

Fai mai Agrochemists pe a fai se lawn ia mautinoa ia togafitia le eleele ma fualaau oona mai vao. Ae maise lava o lenei fuafuaga e fautuaina i nofoaga e sili atu i le wheatgrass, birch, lulu le vao ma isi togalaau faʻamalosi. O le metotia o le faapipiiina o nei mea e aoga ona o le faaleagaina e le gata o le vaega pito i luga o laau, ae o aʻa foi. I le faʻaopoopoga, o sauniuniga faʻasolosolo e faʻaleagaina ai le soʻo mai pathogens o fungal ma siama faʻamaʻi, faapea foʻi ma iniseti. Fai mai tagata popoto o le le lelei o le faaaogaina o vailaʻau o lo latou i ai i le eleele i taimi uumi ma le leaga o aʻafiaga i fugalaau, fualaau faisua ma mea teuteu. I luga o lenei tulaga, o le kemisi e tatau ona faʻaaogaina i na o nisi tulaga pe a le mafai ona faʻaaogaina nisi metotia o le puleaina o vao. Faʻaaogāina vaovao e tatau ona i ai ni aʻafiaga filifilia, faʻaleleia i latou i le vevela o le tau vevela i nofoaga tetele. O le le mulimuli i faatonuga a le kamupanī mo le faʻaaogaina o fautuaga a le kamupanī e mafua mai i le faaleagaina o fualaʻau. O le mea lea, e taua le fuafuaina o le metotia talafeagai.

E te iloa? Ina ia aveese masi, o le faʻafefiloi o le vaitafe o le vaitafe ma le alumini ma le sulfate copper e faʻaaogaina i le fua 5: 1: 1. Ua aveesea le Mokritsu ma faʻafefiloi i paluga lime.

Laʻei pito i luga

O le tele o laei e manaʻomia e le vao e eseese tele mai le tasi punaoa i le isi. O nisi tagata tomai faapitoa e talitonu e tatau ona toe faia le faʻataʻitaʻiga peʻa uma ona moaina le mutia, o lona uiga, i aso uma e fitu. O isi e finau faapea e tasi le taimi e faʻaleleia ai le faʻalauina i le vaitau. E fautuaina e fomai togalaau vao e faamalolo mai ia Me ia Aokuso ma se vaeluaga o le tolu vaiaso. Ma i le tautoulu e tatau ai ona faʻafefeteina se vao e le silia ma le tasi i le masina.

O le tele o feedings e aʻafia foi i le tuufaatasiga o le mea e sui ai. I luga o loams, ua fautuaina e le aufaifaatoaga e faʻaaoga le fugalaʻau faʻaitiitia i le tele o taimi, ma luga o le oneone loam - tele lava. O le faailoga autu o le manaʻoga e fafaga i mataupu uma o le tulaga o le mutia. O meaʻai e sili ona lelei i le susu o le tau, ae i luga o laau mamago. I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, o laʻau e manaomia ai le gaʻo-o loʻo aofia ai fugalaau faʻapitoa. O se isi filifiliga e mafai ona avea ma nitroammophoska ma ni fugalaau fugalaau, sei vagana ai togalaau coniferous, azaleas, ma isi fugalaau ua ola i totonu o se mea malo. Urea ma le carbamide e fautuaina foi. E amata mai ia Aokuso ma le tau o le autumn, e faʻamaʻaina le vao i le superphosphate po o le sulfate sulfate poʻo le faʻaaogaina o mineral complexes faailogaina "autumn". E mafai ona faia le pito i luga o le laei e ala i le fafagaina poʻo le faʻasalaina o faʻasamaʻi fualaʻau i luga o le mutia.

E taua! A maeʻa le faʻamalosi oona, e tatau ona faʻafefe le mutia ina ia le faʻaosoina ai le mumu i luga o le laʻau, faʻalēmū vave ma oʻo atu i le aʻa aʻa.

Fulufulu lauulu

Laʻau moa e sili atu ona lelei le fuafua pe a susu le palapala ma le mutia vao. O aʻa e tatau ona i ai pe a ma le 10 cm. Aua le popole i le faagasologa o le galuega, soli le laau. O lenei mea o le a aoga ia i latou, o le a atili ai ona sili atu le vevela ma le vevela. A o lei galue, ia mautinoa o lauusiusi e maamaa ma faʻatutu i le maualuga maualuga, ona na o na pito e manaʻomia ona aveeseina. O le tipiina o le mutia i lalo ifo, e te ono lamatia le maua o se vao mago. O faʻasalalauga mulimuli i le malulu ma le mafanafana o le tau e fautuaina e faʻatino i totonu o le vaiaso, ma i le lamala - i le lua. Ia mautinoa o lauulu lauulu taitasi o loʻo i luga o le tulaga tutusa. Faʻatulagaina le moaina mulimuli o le 'upega tafaʻilagi aʻo leʻi oʻo i le malulu, aua o le a le mafai ona ola le tupu mago. E le gata i lea, o lenei faiga e le tatau ona tupu i se matagi malosi - o manua lavelave o laʻau o le mutia o le a aafia ai le tulaga i le lumanaʻi o le mutia.

E masani lava, i le taimi o le lauulu, o tagata o le taumafanafana e feagai ma le tele o faafitauli: pe o le mutia e tipi ese i luga o pulupulu, ona liu enaena pe a uma ona selesele, pe o se mea masani, o lipine o loo i luga o le mutia. Ina ia aloese mai nei taunuuga le lelei, muamua ona aoao pe faʻapefea ona faʻaaogaina se moa. Ona siaki lea o le maualuga o loʻo i itu uma e lua o le paʻu moa (e tatau ona tutusa).

Aoao atili e uiga i le auala e filifili ai se laumua ma se kesi penisini e tuʻu.
Aoina maa, laau, savavali i le mutia ma se fagu ma le maualuga o mauga o le lalolagi. I le faagasologa o le galuega, aua le oomiina le au ma aua nei tosoina le moa i itu eseese. Faʻavavega o loʻo i ai i le taimi nei muamua le susunuina o mulch. Ma o le vao ina ua maeʻa le moa o le a lanu ma lamolemole, sui le itu o fasi pepa ma togi taitasi i le itu.

E taua! A uma le moa, o le a liliuina le mutia pe a fai e mumu e le moa le naifi.
Ua talitonu tagata popoto e tatau ona aveeseina le mutia vao mai le mutia, e ui lava e mafai ona avea o se fugalaau mo le ola ae. O le mea moni e faapea, o pine ua mamae e mafua ai le tupuga mai o vao, o le eleele, lea o le a mafua ai le paʻu o le eleele ma faamaʻi o fua o vao. E le gata i lea, o le a faʻaitiitia le faʻaeʻeina o eleele. Ia mautinoa o le lauulu lauulu e faʻaogaina, na o le taimi lava e mafai ai ona e ausia le faʻavaeina o se vaovao, e le mafai e vao ona faia le auala.

Lisi ma le faʻamatalaga o vaomalo taʻutaʻua

E manatu le au atamamai i foliga o vao i luga o le mutia e fai ma faʻamaoniga o se fuafuaga e le lelei, o se filifiliga e le mafaamatalaina o laʻau ma le leai o se tausiga. I tulaga faapena e fautuaina ai le togafitia i le togafitiga o togalaau e le manaomia ma togalaau. Mo le faʻaaogaina i Iukureini, o le toatele oi latou e lesitalaina. O sauniuniga nei e lauiloa i tagata fai togalaau:

  1. "Glyph" ("Glyphos") o se vaifofo o le isopropylamine salt. E aoga tele i le tau faasaga i le gataifale, togafiti ma le faʻamaina o vao vao.
  2. "O le eleele" ("Roundup", Roundup Bio ") o le vaega autū: salt isopropylamine. E faʻaaogaina mo le fausiaina o ni meaʻai leaga e pei o le wheatgrass, fasi fanua ma vao lea e tupu i vaega e le o faamoemoe e totoina ai fualaau faisua ma fugalaau
  3. "Lazurite" o loʻo maua i le foliga o se paʻu susu. Faatagaina mo le faʻaaoga i luga o moega o pateta.
  4. "Lontrel - 300D" o se vaifofo malosi e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai laau totō (i le maeʻa o le seleseleina o vine) mai vao, vao, chamomile, mauga ma le vavala.
  5. "Propolol" o se vai maʻaleʻale vai. Faʻaaogaina e tau ai tausaga taʻitasi ma laufanua i vao vao.
  6. "Sniper" - i luga o le faʻatau atu e mafai ona e mauaina se vaifofo suamalie ma masima. Faʻapitoa i le faʻaumatiaga o vao vegetative vao taʻitasi ma le faʻasalaga o le gataifale ma laau faʻasaumalie i luga o laʻau. A e galue i le fualaau faasaina, ia mautinoa e puipuia le totoina ma le totoina o togalaau.
  7. O le tiotado o se vaifofo suamalie ma le isopropylamine salt. Ua fautuaina o ia e faʻaaoga faʻamaʻi vao ma meaʻai. Mai i le maualuga o le tele o vao e faalagolago i le faʻaogaina o tupe.
  8. "Afa o Forte" o se vaifofo suamalie ma masima. Fuafuaga mo le gaosia o nofoaga ua fuafuaina mo le totoina o laau teuteu ma fugalaau. Ma faapena foi mo le aveeseina o sui taʻitasi faaletausaga ma le malosi o le puleaina o meaola ma le gaʻo o vao.
I le taulimaina o togafiti o togavao, saili pe o le a le vao vao o loʻo faʻaaogaina vao. E tusa ai ma le 'agronomists, o mea lelei e sili atu ona fetaui lelei ma le mutia, o lona uiga, o ituaiga o vao mutia e sili ona faʻafesoʻotaʻi ma le tasi. O mea taatele e masani ona faia i le lanu mumu, laʻau vevela ma le vao. Faatasi ai ma le faatauina mai, "Blooming City", "Green Canada", "Laau o Fanau", "Fausaga Asiasi", "Lafoga", ma le faapalepale-faapalepale "Mea teuteu", "Gnome", "Shadow", "Liliput" e tatau ona gauai i ai.

Fatuina le matagofie ma fiafia i ai!